Отговори
# 420
  • Варна
Момичета, извинявайте за въпроса, но как мажете Дактарин-а в устата на бебо - с пръст или с марля увита около пръста. Моята докторка ми каза да увивам марля, но ми е много трудно, може ли за съвет, защото и беба много я изтормозвам май.

Аз си слагам на малкото пръсче и така му намазвам устичката и тя малката зпочва да го мляска, задавя се от време навреме затова и слагам само през деня.

# 421
  • Варна
Здравейте, ние сега се върнахме от първата консултация. За две седмици вкъщи Дани е качил 700г и е порстнал с 2см. И аз съм много доволна newsm44 newsm44.

Момичета, аз съвсем съм се объркала с това седене в къщи. Така обърках датите, че вървя с 2 дни назад. Сега видях, че днес е 14-ти. Хайде и от мен по едно питие. за здравето на мойто мило, днес помъдрява  Mr. Green с още една година.

beb4o_fb , честита ви месечинка  newsm51 smile3525

Дана, честит празник! Да е много здрав, послушен и щастлив рожденника!   bouquet  bouquet

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 15:29 от antonia

# 422
Ами както и Дана каза вече наистина се чака по-малко. А за тия 17 дена просто нямам думи.  Shocked Това е изключително опасно за бебето.  Confused Аз съм вече доста наплашена след това, което се случи на моите познати преди 3 месеца и точно заради това се разбрах с моята лекарка - чакаме малката да се появи максимума от 8 дни и ако не реши да излиза сама вадим. Аз примерно си знаех точно термина, тъй като си знам датата на зачеване.

# 423
  • Eemnes, NL
Честито на всички нови мами Heart Eyes Hug, Яничке би ли ми пратила пак паролката, че не мога да вляза да разгледам новите бебчета?
Антониа - браво на бебчо, все така да ви радва- честито и на половинката ти.
Ватерче - спокойно миличка Heart Eyes и неговия ред ще дойде, на мене колкото повече ми наближава датата и все повече почва да ме е страх, ама няма да се даваме. Hug Flutter
И тука дават 14 дена срок преди да предизвикват раждане изкуствено, но и следят редовно тоновете и дали има достъчно околоплодна течност.
Dana_2010 - честит ти рожденик, само щатие и усмивки му пожелавам. Peace

На всички - лек и усмихнат ден, а на чакащите мамчета с минал термин, спокойствие и по скорошно раждане. Praynig Hug Peace Flutter

# 424
Ивчо,моя доки каза така и така правим.Пруста малкия без лак и нокът,потапям в спирт,чакам да изсъхне ,слагам Дактарина на пръсчето и мажа.Той е сладак на вкус !
Данна,Честити рожден ден на баткото,много да слуша и помага  newsm59 nbirthday newsm67  party023  bigdance2
Еее Честити малък мъж на Мелани !Само радости да им носи Дени!   bouquet  bouquet  bouquet

# 425
  • София
Честито на новообебилите се мами!!!

Дана, честит ти рожденник!!! Да расте здрав и силен и много да ти помага!

Пускам разказче за моето раждане:

На 8ми септември следобяд в 15:00 докато си спях усетих силна контракция и после леко изтичане на води. Изтичането продължи и в следващия час докато стигна в болницата. Приеха ме за преглед, направиха ми проба с бром тимол за водите и тъй като се установи, че са наистина води ме приеха в Родилното. Понеже поисках присъствие на таткото,  ни настаниха във Вип-а да чакам контракции и разкритие (преди това беше 1 см). Направиха ми процедурите визмане на кръв, клизма, тонове и тогава чак пуснаха и таткото при мен. Беше ми много спокойно, въпреки, че нямах никакви контракции. И така от 16 до 18:30 когато дойде докторката ми, прегледа ме, и каза че влиза в секцио, а аз да чакам контракциите. Посъветва ме да се разхождам... Почнах да обикалям стаята, гледахме телевизия, мъжа ми ме разсмиваше, и беше наистина забавно. По някое време почнаха контракциите, слабички в началото, но се усилваха много бързо. Към 21 започна да ме наболява, а разкритието беше 3 см. Някъде към 22 без нещо болките се усилиха, попитаха ме дали искам упойка, защото до последно се колебаех и мислех, че ще мина без нея, но сега реших, че искам. Д-рката тръгна да организира анестезиолога, а през това време с мъжа ми дружно ни преместиха в предродилна зала. Точно в 22 ми включиха окситоцин, анестизиолога беше налице, но Д-рката ме посъветва да изчакаме, ако направя твърде бързо разкритието да ми спести упойката. В крайна сметка наистина минах без упойка, защото всичко стана страшно бързо, в 22:30 вече имах почти 10 см, но малката започна да напира да излиза и се опитвах да овладея напъните с дишане, много бързо ме преведоха в родилна зала и в момента, в който ме качиха на магарето още с първия напън тя излезе. Все пак явно е било малко рано за напъването, защото сега си имам три външни шева, но ще минат.  Hug

# 426
  • София
Честит син на Мелани34!!! Да й е жив и здрав малкият Денислав!!! Да порастне голям и силен мъж, умен, чаровен и с късмет!!! newsm51

Дана, това с опазването от каките е голям проблем.  Tired Ивана е така залепена за Никола, че е мисия невъзможна да я отделим от него. Постоянно е завряна в него, за да го гали, целува, гушка, завива. Иска и да го разнася и люшка, да помага с къпането и мазането. Всеки момент чакам да реши да се пробва да го кърми.  Laughing Като се разсополиви и я водихме при педиатъра, той каза, че няма проблем за Никола, защото той има имунитет от раждането и няма да се разболее. Затова и бях спокойна. До снощи. Засега пръскам с физиологичен разтвор и после със сребърна вода. Хомеопатката каза да пробвам и с кърма, както за него, така и за Ивана. Но нещо не смея.
Дано поне Дани не прихване сополките от кака си!  Praynig

Антония, да ти е жив из здрав рожденника, много да те слуша и глези!!!   bouquet

# 427
  • София
Здравейте! Искам да се похваля, че и аз родих   Grinning. Бебето се казва Камен, роди се 3250 гр, 49 см, на 9.09.2010 г. в болница Шейново. От вчера сме си в къщи и си се гледаме. Засега е кротичък, ще видим по нататък какво ще е положението.
Честито и на другите майчета   bouquet

# 428
  • София
Коте Боте, Честито ти синче!!!

Мирка, и ние с каката сме така...Тя все иска да е край бебето, да помага, да го взима (още ме е страх да и го давам). Общо взето педиатърката ме предупреди, че е по-добре да пускам Йоана до бебето, да не я ограничавам, освен ако не видя симптоми на нещо към разболяване, защото дори настинка при бебето, ще е по-добре от колкото психологическа травма при каката. Проблема е, че тя е много чувствителна и това и се отразява в различни аспекти, а и педиатърката ни си я познава нея от бебе.

Та днес дори изкарах бебето за втори път навън за 20 мин зарад каката, която се върна от градина. Дано не направим беля така с бебка.

# 429
Коте Боте, честито ти момченце !!!   bouquet

Момичета, аз имам един въпрос ако можете да ми помогнете. Някой дали има представа по колко билкови чая може да се пият на ден ри положение, че кърмя? Аз пия Мащерка нали нещо гърлото ми драска и сутринта изпих 2 и ми се иска сега да изпия още един. Предполагам, че няма проблем ама все пак да питам.  newsm78

# 430
днес научих нещо много странно - чували ли сте за "трънчетата" на гръбчето на бебето http://www.bg-mamma.com/index.phpа?topic=323743.20 - баба Ванга е казала ,че така се успокояват бебетата и сега се чудя дали да го правя. моята приятелка го е правила и ми потвърди,че е така ,а и много момичета от нейната отчетна са го правили и наистина излизали някакви работи.
 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 431
опааа , още бебчетааа

мама Lanasvet е родила бебе Мартин - 2900гр. и 49 см.

да ти е жив и здрав

Коте Боте да ти е честито , да сте живи и здрави   bouquet

# 432
Здравейте и от мен милички  Hug
Време е и аз да се отчета имам си бебче   Hands Clap
Роди се на 11.09.2010 в 3:10 сутринта, 3750гр. и 52см. и се казва Даниел  Heart Eyes
Прибрахме се днес на обяд от болницата и сега сме безкрайно щастливи и се радваме на бебо  Heart Eyes

На родилите мами ЧЕСТИТО да са им живи и здрави прекрасните дечица   bouquet Hug

аз се връщам да ви чета че имам много за наваксване Blush

# 433
честито на новите мами (ще изпусна, ако изброявам)!
да са ви живи и здрави дечицата!  Hug

Eva2010, ти беше при Богословова, или бъркам? ако е така - чакам разказ  Heart Eyes

# 434
  • София
Честито на всички, които вече гушкат бебетата си - бъдете здрави и щастливи! antonia, честит ти рожденик - да ти помага много и да те дарява с много любов Heart Eyes Благодаря ти, че се сети за нашата месечинка Grinning  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт