Отговори
# 405
Дана, да ти е жив и здрав рожденика и много да те слуша!

Честито на новите мамета!   bouquet

Ние приключихме с голямото почистване и сега вече бебка спокойно може да заповяда Simple Smile Пак имам много да наваксвам с четенето...

# 406
Дана, честит рожден ден на сина ти! Да ти е жив и здрав, много послушен и трудолюбив!  newsm59  bigdance2  Party Time

Даниелкка, да от общината се взима акта за раждане. Тази към която ти е адресната регистрация.

# 407
  • София
Flash dans, Juls, stefufu, val99 да са ви живи, здрави, усмихнати и щастливи бебчетата!!!  Да растат заобградени с много внимание и любов и да имат късмет в живота!!!  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 

Димяни страшно се радвам, че вече сте си заедно цялото семейство! Дано от тук нататък само хубави неща ви се случват! Целувки на малките ти героини!!! Heart Eyes Heart Eyes

v_spasova, много съжалявам, за това което изживяваш в момента!  Hug Много сили и кураж на теб, а на  Самуил желая да порастне здрав и силен мъж!  Praynig

Дана, честит рожден ден на порастналото ти момче!!! Да ти носи само поводи за радост и гордост!  bouquet

Никола за сега е спокоен и доста поспалив. За съжаление не можахме да го опазим от каката, която в петък след 4 дни на градина се върна със сополи, и снощи и Никола се осополиви.  Sad Изкарахме тежка нощ, защото му беше много трудно да суче и да диша. Капем сребърна вода и се надявам бързо да отминат.

Къпя го сутрин, все още на мивката, защото пъпчето още не е зарастнало. Главичката мия през няколко дни.  Когато започнем да го къпем в коритцето ще изместим къпането вечер, защото както каза педиатъра - на тази възраст къпането не е толкова с хигиенична цел, а по-скоро има спа-ефект, където "спа" идва от "спане".   Wink

Понеже стана въпрос за пазенето на родилката за 40 дни, както и преди бях споменала, аз смятам и този път поне 1 месец да си остана в домашен отпуск. Знам, че е далеч от вашите разбирания, но за тези които се интересуват мога да споделя поне от какво е хубаво да се предпазват родилките през този месец (инфото е от курса ми по йога) - студ, вятър и влага (да се избягва честото миене на косата); без домакински грижи (особено миене на чинии и пране на ръка); да не се приемат студени напитки и храни; да не се вдига по-тежко от бебето.

# 408
Благодаря за хубавите пожелания  Hug

Мирка, и нашата кака е от вчера с хрема, не знам как и дали ще опазя бебето  Confused Дано минава по-бързо на твоите деца  Peace

# 409
Привет и от мен!

Днес отидох с приготвения багаж в Шейново, направи преглед и разкритието си е останало 2см само, обаче ми потече яко кръв веднага след прегледа, тя каза, че това е тапата и да не се шашкам, пусна тонове- били перфектни, контракции - слаби и нередовни и си ме върна вкъщи да си почивам. Мен яко ме е хванало шубето да не вземат да ме тушират и окситоцират  Naughty Naughty Naughty и всеки път пускам муха за секцио, а тя всеки път ме поглежда лошо и ми казва, че такива филми не се прожектират по желание  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms . В четвъртък пак ще ходя за тоновете.  Tired Tired Tired

Лек ден от мен на всички  Hug Hug Hug аз ще релаксирам и гледам филмчета, заредила съм се със зрънчовци, вафлички, семки и всякакви вредни вкусотийки.

Дана, да расте много щастлив, обичан и жизнерадостен! И да слуша и помага много на мама, тати и бебо!!!   bdbaloni Весел празник!!!

# 410
имаме си бебче

мама Мелани 34 е родила днес момченце Денислав -2480гр. и 48 см.

и двамата са добре, вече са се гушнали и Мелани праща поздрави на всички

Да ви е жив и здрав
   bouquet

# 411
Честит син на Мелани34!Да е жив и зрав!!! newsm51

# 412
  • Словения
Честито на всички новообебили се майчета  Hug Този път се отказвам да ги изброявам поименно, че все ще изтърва някоя Wink  Да са ви живи и здрави сладурчетата, много да ви радват и да се насладят на едно щастливо детство   bouquet

v_spasova,  Praynig изпращам ти цялата си положителна енергия и силно се моля за бебчо

♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Димяни ♥  Hug, най-накрая, сигурно ти е паднал камък от сърцето

Мамите в очакване, недейте да се оплаквате така, мен май съвсем ме забравихте Laughing и аз съм в кюпа даже от доста време насам Confused И ние упорито сме си все още 2 в 1 и няма никакви изгледи за момента да излизаме и като че ли ще си бременея 10 месеца поне. Утре пак на преглед в родилното, а то там едно чакане - лудница - ужасно много преносващи мами. Вчера искрено се надявах бебо да се стресне от обстановката там и да вземе да реши да излиза на собствена глава, но не, не благоволи Rolling Eyes
А и да ви кажа големите чистки, дългите разходки и т. н. и т. н. при мен не дават никакъв резултат - божа работа си е май - май #Crazy

Ева2010 и на мен ми се губи и силно се надявам вече да се е обебила и да ни зарадва с прекрасни новини Party

Dana_2010, честит ти рожденик, пожелавам му щастие, здраве, да жъне безчет успехи и много да ти помага с малкото синче   bouquet

Хубав ден на всички Heart Eyes

# 413
  • в мечтите си

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ МАМИ!
Ние днес се прибрахме.Инфо по-късно,че ме чака цял час цедене 
Crazy

# 414
ЧЕСТИТО НА МАМА МЕЛАНИ !!! ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ ДЕНИСЛАВ !!!    bouquet

water4e, защо те оставят толкова дълго да пренасяш? Аз знам, че вече максимума е 8 дни. В Словения колко време те чакат да родиш?

Колко е интересно в темичката ни...едни разправят за бебчета, а другите за коремчета!  Heart Eyes

# 415
  • София
Момичета, извинявайте за въпроса, но как мажете Дактарин-а в устата на бебо - с пръст или с марля увита около пръста. Моята докторка ми каза да увивам марля, но ми е много трудно, може ли за съвет, защото и беба много я изтормозвам май.

# 416
Честито за новите попълнения! Живи и здрави дечица, да носят много радост! Simple Smile

И ние все още се бавим. Вчера ходихме на преглед и викам на лекаря си, че болничния ми е изтекъл, а той се шегува да съм се върнела да поработя малко Simple Smile После казах, че нямам контракции и никакви болки подобни на менструални и той: "Е ти ощетена ли се чувстваш? Спокойно и теб ще те заболи". Ама то май наистина по-добре да се шегуваме, че иначе това чакане не се издържа Simple Smile Иначе за тоновете ни казаха, че сме отличници. И така всичко е божа работа...В понеделник пак сме на преглед, но се надявам до тогава сладуранката да е в прегръдките ми. Мисля, че се чака 2 седмици за преносване и после решават какво да правят.

Целувки и продължавам да чета какво споделят всички майчета - да знам какво ме чака Simple Smile

# 417
Леле, какви 2 седмици при преносване Shocked Според мен не се ли роди до 10-я ден след термин, трябва да му помогнат  Peace

# 418
  • Словения
Добре дошла вкъщи, mixilena   bouquet

Jani4ka, май 2 седмици е максимума, но подхождат индивидуално към всяка, примерно вчера една мацка, която преносваше 4 дни я взеха, защото има високо кръвно и не знам още какво си, ама аз съм си "пушка" все още, въпреки че и аз лека-полека почнах да ходя като пате (мислех си че ще го пропусна тоя момент Mr. Green), а пък нощем като ставам да пишкам приличам направо на ветеран от ВСВ Crazy Все пак термините са нещо много неточно, мен до известна степен ме успокоява мисълта, че на ФМ ми определиха 12 за термин и уж терминът по ФМ е най-релевантен, но де да знам... И определено ми е притеснено и изнервено Sad

А иначе по другите държави на места и по 17 дни ги оставят след термин и пак си раждат прекрасни и здрави бебчета, чела съм и за проблеми, настъпили при големи бебета след педизвикано раждане, така че е много относително и наистина трябва да се подхожда индивидуално  Peace Евала обаче им правя на тези жени на железните нерви, моите лека-полека се изчерпват Sad

# 419
  • София
ivcho81, аз мажа Дактарин-а с пръст - измивам добре ръцете и слагам в устата малко количество и така

Общи условия

Активация на акаунт