Отговори
# 465
  • София
Здравейте и от мен!
Честито на новите мами   bouquet !

Дамяни, много се радвам ,че сте си вкъщи вече!Стискам палци за очния преглед!

v_sspasova  Praynig  ,вярвам ,че всичко ще се подреди и при вас!

Да ви се оплача :вчера започнах да се разболявам   Sad вдигнах температура и ми беше зле целия ден ,но за щастие днес позакрепих положението и се чувствам по-добре.За късмет и беба се държа много прилично тази нощ ,направо неипично ,като я накърмих снощи и приспах ,се събуди чак в в 6:15 сутриинта.Милата ми душичка ме остави да се наспя!Надявам се ,че пресякох настинката ,че незнам как ще се справям иначе.

Момичета ,какво правите когато ви потекът гърдите ,а бебето спи?

# 466
  • София
Да ви се оплача :вчера започнах да се разболявам   Sad вдигнах температура и ми беше зле целия ден ,но за щастие днес позакрепих положението и се чувствам по-добре.За късмет и беба се държа много прилично тази нощ ,направо неипично ,като я накърмих снощи и приспах ,се събуди чак в в 6:15 сутриинта.Милата ми душичка ме остави да се наспя!Надявам се ,че пресякох настинката ,че незнам как ще се справям иначе.
Момичета ,какво правите когато ви потекът гърдите ,а бебето спи?
  Сигурна ли си че е настинка и не е от гърдите Т и неразположението? Дори да е било от това, ако се подобряваш значи просто заради това, че си продължила да кърмиш нещата са се оправили. Често кърмене и повече почивка и течности в повечето случаи са достатъчни. Хубаво е обаче да нямаш големи паузи в които не кърмиш.
   За протичането на гърдите в момента в които усетиш изтръпването и че ще потече ,може с дланта на ръката или пръстите да притиснеш зърното навътре към гръдният кош и да задържиш малко. Това блокира потичането, но ако е около времето за ядене и гърдите са натежали съвсем скоро ще се опитат да протекат пак.

# 467
Aila, благодаря ти много за отговорите!  Hug Много са ми полезни!  Hug

Между другото моите гърди много често текат.  Confused Без протектори съм за никъде. В болницата не се бях подготвила със сутиен и протектори и се видях в чудо. Сега вече се родих, но ще изпробвам и това, което Айла казва.  Peace

# 468
  • София
Aila, благодаря за съветите и подкрепата  Hug

Щица, с Лора понеже гледах да имам замразена, ако се наложи - та в началото ми беше много трудно да изцедя нещо, но с повече инат се свиква...
А сега пък ми е и повече от належещо да цедя - не искам да е на АМ, особено след операция - все си мисля че кърма ще е по-добре за оперирано бебе.
Иначе тези количества ги изцеждам за около 30-ина мин с ръчна помпа на авент, зълва ми ще ми даде и електрическа на авент - ще видя с нея как ще.

# 469
  • София
Aila, благодаря ти за отговора!Можеби в този случай е добре да се цедя ?Напоследък много често ми се случва да протека ,но винаги е малко преди да се храним , а сега протекох час следкато съм я нахранила, а тя ще спи още поне час.
Като се замисля можеби темературата е била от гърдите ,тъй като ми мина след като я кърмих почти два часа.
Възможно ли е бебетата да преяждат?Имам чувството ,че моето бебе преяжда редовно.

# 470
Aila, сетих се и за един много важен за мен въпрос. Днес ще ми махат конците и ще оставя малката на майка ми. Ще гледам да свърша бързо между храненията и, но за всеки случай ще оставя и кърма. В родилното забелязах обаче, че тя изяжда много бързо кърмата от шишето и иска още. Не става да я залъжа със залъгалка, не я иска. В момента тежи 3.550, меря я на теглилката преди и след хранене. Изяжда около 70-80гр кърма след това нито повръща нито нищо. Чвно толкова си му е нужно на детето. Какво количество да оставя на майка ми, имам предвид повече от 80мл ли и какво да прави ако като го изяде и започне пак да реве неистово?

geryaleksandrova, и ние се кърмим по два часа и май и моята е доста лакома. Но щом не повръща значи не преяжда.

# 471
  • София
Aila, благодаря ти за отговора!Можеби в този случай е добре да се цедя ?Напоследък много често ми се случва да протека ,но винаги е малко преди да се храним , а сега протекох час следкато съм я нахранила, а тя ще спи още поне час.
Като се замисля можеби темературата е била от гърдите ,тъй като ми мина след като я кърмих почти два часа.
Възможно ли е бебетата да преяждат?Имам чувството ,че моето бебе преяжда редовно.
   Не е разумно да цедиш за да не стимулираш повече производство, а при хиперлактация риска от запушвания и проблеми нараства сериозно, да не говорим за неудобството да цедиш постоянно, както и да произвеждаш излишно количество мляко. Най-разумно е постепенно да оставиш производството да се регулира според нуждите на бебето. Все пак това не означава да оставяш препълнена и тежка гърда така. Тоест гърдата от която е сукало бебето обикновенно омеква, ако другата обаче е много тежка и ти причинява дискомфорт може леко да изцедиш до облекчение, тоест дърпаш с помпата докато потече и оставаш да изтече спомтанно известно количество. Реално протичането когато гърдите са пълни също е опит на организма да намали напрежението.
   Вече ако усетиш отново дискомфорт или вдигнеш температура тогава е важно добре и хубаво да изпразниш и двете гърди до пълно омекване, но не и рутинно да цедиш между или след кърменията.
   Не се притеснявай, ако много хапне ще върне излишното количество. Възможно е ако имаш повече кърма да тече по-бързо и да хапве повече и да гълта повече въздух. С регулирането на кърмата за която говорихме горе това също се нормализира. Хубавото на кърмените бебенца е че не може насила да ги накараш да ядат повече отколкото имат нужда, така още от самото начало те си преценяват и контролират храненето, когато от колкото имат нужда. Съотвотно има изследвания и че в по-късен етап са по-малко склонни към напълняване и излишно поемане на храна без да са гладни. В момента е най-усиленият им растеж и имат нужда от най-много храна в целият си живот сравнено с кг им. Реално си удвояват теглото на шест месеца и утрояват на годинка, като повечето го удвояват дори към четвърти месец  Simple Smile

# 472
  • София
Добро утро, момичета!
Благодаря за кафето. Днес определено имам нужда.
Имам си една лакомница аз, която ме изцежда добре. Другата седмица сме на консултация, та ще видим как расте.
От неделя й сълзи оченцето и сега слагаме капки, но има подобрение. Четох, че това доста често се случвало при новородени, ама с баткото не съм имала такива проблеми и бях шаш в първия момент.
А пък баткото още е вкъщи, градината я ремонтират! Весело е! Той крещи - Гладен съм, тя си иска нейното мляко и настава чудна веселба ...
Та така сме ние, затова и по-често отсъствам, ама не стигам да пиша. Докато я храня се опитвам да ви чета, ама сте много бързи ...

Честито на всички мами и добре дошли на малките бебчета!  bouquet

# 473
  • София
Aila, сетих се и за един много важен за мен въпрос. Днес ще ми махат конците и ще оставя малката на майка ми. Ще гледам да свърша бързо между храненията и, но за всеки случай ще оставя и кърма. В родилното забелязах обаче, че тя изяжда много бързо кърмата от шишето и иска още. Не става да я залъжа със залъгалка, не я иска. В момента тежи 3.550, меря я на теглилката преди и след хранене. Изяжда около 70-80гр кърма след това нито повръща нито нищо. Чвно толкова си му е нужно на детето. Какво количество да оставя на майка ми, имам предвид повече от 80мл ли и какво да прави ако като го изяде и започне пак да реве неистово?
  Да около 80 грама е напълно нормално да изяжда едно бебенце на тази възраст и кг. Но тъй като те може да искат да сучат и за успокоение, често след гърда дори да са се наяли може да изпият още от шише. За твое успокоение нищо не пречи да оставаш за всеки случай малко повече изцедена кърма на бабата.

# 474
Здравейте,

Честити бебенца на всички нови майчета  Heart Eyes

Днес ще разберем кои бебчета ще празнуват рожден ден всяка година на първия учебен ден  Simple Smile Аз съм тотално недоспала и сина ми отиде само с баща си на откриването на учебната година. И без това вече иска без нас да ходи направо  Laughing

Дани откак го нахраних в 4.30 реши, че няма повече да се спи и оттогава допреди половин час е бил само на ръце. Добре че идва гледачката на дъщеря ми да ми помага, иначе не бих могла да свърша нищо.

Успех на всички с кърменето  Peace

# 475
Aila, отново ужасно много ти благодаря!!!  Hug А и отговорите, които си дала на Гери са ми страшно полезни!  Grinning

Момичета, вашите бебенца хълцат ли? Моята шушулка не иска да се орига след хранене и почти всеки път хълца.  Confused

# 476
  • София
Jani4ka за грипа попитах защото седмица след изписването с каките точно така ме хвана и мен "настинката", но не направих връзката.... Дълго време обяснявах как съм била много зле, въпреки че по принцип аз не боледувам. Едва преди две години на обучението за консултанти докато учехме за запушени канали и мастити направих връзката, че съвсееем случайно по същото време и половината от едната ми гърда беше станала на камък и не даваше да я пипна. Поне бях чела, че няма проблеми и може да се кърми с висока Т, така че аз си лежах, тресях се завита посред лято с три завивки, почивах си, а таткото ми носеше каките за кърмене. По-този начин без дори да разбера и да искам съм си решила проблема и след ден, два, когато се оправи гърдата оздравях. Години след това разбрах какъв е бил проблема. Често родителите при такива симпотими звънят дори на личният лекар и не споделят, че са кърмещи майки, а наистина симтомите са както при грип.

# 477
Здравейте момичета  HugАз съм Емили ,но нещо не мога да си влезна в моя профил та пиша от този на Зори.Първо искам да изкажа огромна благодарност на всички за подкрепата Ви в сполетялото ни чудо  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.Вярвам ,че вашата подкрепа спомогна за нашето възстановяване.Ние сме общо взето вече добре.В къщи сме и се опитваме да забравим кошмара ,който преживяхме.Искам да кажа на V SPASOVA ,че бебчето и е в добри ръце.Успях да го видя.В събота още разбрах за операцията докато бях там да кърмя Алекс.Д-р Георгиев беше много нервен,че не можеше да намери анестезиолог за операцията ,после в понеделник рано сутринта започнаха да подгряват ковиоза който беше в стаята при Алекс и разбрах,че е за оперираното бебче в събота.Преди да ни изпишат  на обяд вече бях видяла красавеца,но не знаех че е едно от наще бебчета.Снощи прочетох и ми стана много мъчно,че още някой преживява нашия ужас,но за престоя ни там (13 дни) разбрах,че Д-р Георгиев И Д-р Т.Бокова са много добри специалисти и децата ни са в добри ръце.Стискам палци и вашето бебче да се оправи бързо като Алекс и скоро да се гушкате в къщи  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Praynig Praynig Praynig
Изтървах да честитя на почти всички мамчета.Трудно ще ги изброя сега ,че са много затова ще кажа просто едно Честито щастие и само хубави мигове от тук на сетне с малките сладкиши  Heart Eyes Hug
Хубав ден на всички  Hug
пп ето няколко снимки на Алекс от болницата още ако на някой му се гледат   http://emiliarie.snimka.bg/family/aleks.532415.20525490

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 10:35 от kop4ence

# 478
Емили,добре дошли вкъщи!!! Hug

# 479
Aila, имам един въпрос - възможно ли е от системно недохранване ( от раждането нямам никакъв апетит и почти не съм яла ) и почти никакво приемане на вода да ми спре кърмата  Sad .
много се притесних - реално след онази висока температура в неделя през ноща, от понеделник гърдите са ми постоянно меки ,изобщо го няма това втвърдяване при идването на кърмата и няма буци - изобщо все едно няма кърма. детето яде ,но стана супер изнервена ,буди се на 2 часа и е все гладна  вчера след баня е изяла 40 гр., което за мен е много малко ,а после аз неможах и 30 гр. да изцедя и от двете гърди,като тя е яла само от едната. четох статията за лактационната криза и не мога да разбера дали не е това .така се уплаших през ноща ,че почти цяла нощ смо се цедих и сега чак се натъртих малко  Whistling .
били ми казала,кое е най-правилно като поведение в случая,защото ни отиде всякакъв режим,който тя си беше направила,но мен ме устройваше идеално. и съм безкрайно притеснена. пия по 2 чая от мента ,един от копър ,ако има значение и пия антибиотик ZINNAT ОТ 500МГ.  има ли нещо ,което да започна да ям ,зада си върна хубавата кърма и да си храня бебето ?

Общи условия

Активация на акаунт