Отговори
# 480
  • София
Aila,  много ти благодаря за отговорите  Hug !
Мисля ,че Йоана преяжда точно защото повръща почти винаги след хранене или докато се уригва и понякога и по време на хранене ,а след като повърне иска отново да суче.Нашите хранения са малко на брой ,около 6 на денонощие ,но затова пък се кърмим направо с часове.

# 481
  • София
 newsm44Вестителска новина newsm44

Нощес (1ч 23 мин)  мама brilliant е родила бебе Александра .
Госпожицата е с мерки 2 850 кг и 49 см. Раждането е било тежко и продължително, накрая завършило със секцио. Но, сега са добре и двете. Мама изпраща поздрави на всички септемврийки!!!

brilliant, да ти е жива и здрава дъщеричката, много радости и щастие ви пожелавам. А на теб бързо възстановяване!

# 482
  • София
Aila, мерси за статията, точно от това имах нужда. Ще изцеждам по малко тази, от която не е сукала, защото иначе усещам лека болка и капе докато се кърмим. Иначе сме на 7 дни, денек сега суче още по-малко и тепърва ще се нагаждаме на нуждите й.

Люляк, пращам координати на педиатърката на лични, но дано не ви се наложи  Hug

Емили, страхотни новини за вас!!!

В. Спасова... дано скоро и при вас свичко е наред!  Hug

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 11:01 от Фъстъчка

# 483
Емили, много се радвам за вас  Hug Малката Алекс е много сладка  Heart Eyes

gala. ами дори и насила трябва да пийваш вода, няма как иначе. Все пак това не е толкова трудно, нито неприятно  Peace Няма как без вода да има много кърма, иначе без храна става - поне при мен  Wink

# 484
Емили, чудесна новина, Алекс е прекрасна!
Честита принцеса на brilliant и на всички мами, които вече гушкат сладки бебоци!

# 485
ЧЕСТИТО НА МАМА БРИЛЯНТ   bouquet   миличката дано бързо се  въстанови то е ясно че я е боляло много  ooooh!
Добре дошли на Емили щастлив край,  нека това е първия и последния такъв случай  Hug
Днес дано има пак мамчета с бебчета на хубавия празник  newsm44

# 486
И ЕДНА ПРЕКРАСНА НОВИНА

МАМА TOMMELISE Е РОДИЛА НА 14.09 В 20 Ч. ПРЕКРАСНАТА РАЯ- 3150ГР. 50СМ.
РОДИЛА Е НОРМАЛНО И ВСИЧКО Е НАРЕД

МНОГО СЕ РАДВАМ, РАЛИ, ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА БЕБКА, МНОГО ДА ВИ РАДВА И С МНОГО ЛЮБОВ ДА Я ДАРИТЕ

bouquet  bouquet  bouquet

# 487
  • София
ЧЕСТИТО НА TOMMELISE   bouquet  !ДА И Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА!

# 488
  • София
Емили ,Алекс е голяма сладурана и една такава бузеста ,само за гушкане!Много се радвам  ,че лошото е вече зад гърба ви!

# 489
  • София
Честити розови принцеси на brilliant и Tommelise!!! Да са живи и здрави Александра и Рая!!! Да растат умни и красиви, весели и щастливи! Да радват всички около себе си!  newsm51

Емили, добре дошла на малката сладурана Алекс у дома!!! Голяма е чаровница!!! Пу-пу! Дано от тук нататък само добри изненади да й поднася живота!  Heart Eyes
Люляче, благодаря че питаш за нас!   bouquet Сополките на Никола се посгъстиха и взе и да кашля, явно от тях. С аспиратора нещо не се справям, но и за пръв път боравя с подобен уред. Дано бързо минават и на Дара, че е много неприятно.
А за ноктенцата, спокойно, на всеки може да му се случи. Аз още в родилното се опитах да отрежа ноктите на Никола, защото ръкавичките му се оказаха големи, и също срязах малко от кожичката. Е, сега не се ошашках много, но още помня първия път, когато мъжът ми поряза Ивана с нокторезачката. Тогава и тримата дружно му ударихме един рев.
Димяни, стискам палци за днешния преглед на очетата на твоите хубавици!  Praynig И очаквам бързо да се отчетеш след него.
misseli, това сълзене на оченцето се случва наистина често при новородените. На Ивана й мина доста бързо, дори и без да слагам капките, които ни бяха предписали. Оправи се само с почистване с физиологичен разтвор и с масаж за отпушване на слъзното каналче. Радвам се че имате подобрение и дано бързо отмине съвсем!  Hug

И на финала да не забравя да честитя първия учебен ден на всички по-големи каки и батковци, които днес тръгват на училище! Попътен вятър и успех, малчугани!

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 13:03 от *Мирка*

# 490
Бебевалежа си го бива Simple Smile)). ЧЕСТИТООООО на всички, няма да изброявам, да не пропусна някой.

Аз имам питане. Нашият бебчо докато спинка и се превива много и прави гримаси - че го боли коремче, ама не плаче. Само скимти леко и после заспива пак. Това леки колики ли са?  Даваме по 50мл. чайче ХИП с копър (дневна доза) и уж помага, ама май е само уж...

Ако това са леки колики, не ми се мисли за силните какви са.. Като го гледам ми иде аз да плача...

Също, докато се превива така връща мляко (кърмим се), и пълни памперса качествено.

Нямам търпение да му вземем акта за раждане и да идем да го претеглим и премерим, че само се притеснявам...

# 491
  • София
Aila, имам един въпрос - възможно ли е от системно недохранване ( от раждането нямам никакъв апетит и почти не съм яла ) и почти никакво приемане на вода да ми спре кърмата  Sad .
много се притесних - реално след онази висока температура в неделя през ноща, от понеделник гърдите са ми постоянно меки ,изобщо го няма това втвърдяване при идването на кърмата и няма буци - изобщо все едно няма кърма. детето яде ,но стана супер изнервена ,буди се на 2 часа и е все гладна  вчера след баня е изяла 40 гр., което за мен е много малко ,а после аз неможах и 30 гр. да изцедя и от двете гърди,като тя е яла само от едната. четох статията за лактационната криза и не мога да разбера дали не е това .така се уплаших през ноща ,че почти цяла нощ смо се цедих и сега чак се натъртих малко  Whistling .
били ми казала,кое е най-правилно като поведение в случая,защото ни отиде всякакъв режим,който тя си беше направила,но мен ме устройваше идеално. и съм безкрайно притеснена. пия по 2 чая от мента ,един от копър ,ако има значение и пия антибиотик ZINNAT ОТ 500МГ.  има ли нещо ,което да започна да ям ,зада си върна хубавата кърма и да си храня бебето ?
  Просто са се струпали доста неща накуп. Хубавото е че с упоритост и постепенно нещата ще се нормализират.
   В повечето случаи при запушване или мастит се забелязва известно намаляване на количеството кърма особено в засегнатата гърда. Това е напълно нормално, тъй като сме обсъждали, че при неизпразване на гърдата се задейства механизъм, който дава сигнал на организма да намали производството и да се минимизира препълването и проблемите.
   Второто което е ментата определено е противопоказна при кърмене, защото намалява количеството на млякото. Така че е хубаво да спреш да пиеш чай именно от мента, може да използваш за сметка на това българският лактогонен чай или този на хип. Повече за ментата - PEPPERMINT тук - http://www.kellymom.com/herbal/herbs_to_avoid.html
    Това което правиш а именно извсетно време да кърмиш по-често и всеки път да предлагаш и двете гърди е най-правилното към момента. Желателно е да не прибягваш към шишето, за да има възможност бебчето само да заработи и увеличи произвоството. Обикновенно са нужни няколко дни за да стане това. Възможно е през това време да намали наддаването или да задържи теглото, но това е допустимо, стига да е в рамките на няколко дни, докато се нормализират нещата. За известно време режима ви наистина ще е нарушен, но е важно бързо да се получи сигнали да се увеличи производството ако желаета да се справите с кърменето. С каките също минах през този период, както имаше много кърма и нощем стоях с препълнени гърди, именно от това се получи и запушването, изведнъж след него гърдите омекнаха и малките висяга с часове по гърдите ми. Признавам че прибягнах и инцидентно до АМ тогава, но важното е че с честа стимулация и кърмене нещата се нормализираха.
    Освен временното намаляване на кърмата е напълно нормално и около първият месец вече гърдите да омекнат и да не се препълват и да усещате този дискомфорт както първите седмици. Това не означава, че няма мляко, а че просто лактацията се е установила. В този случай не съдете по вида и мекотата на гърдите, а наблюдавайте дали бебето си преглъща и пълни памперсите. Около тази възраст е нормален и скока в растежа, тогава също покрай по-честото кърмене гърдите не стават пълни и постоянно изглеждат празни, но именно тогава стимулацията е най-голяма и се произвежда най-много кърма, когато са най-празни и обратното когато ги чувставта най-пълни  и тежки, реално тогава се произвежда най-малко мляко и се дава сигнал за намаляване на производството.
     За съжаление именно затова много често майките прибягват до шишето и преминават на АМ около 40 ден. Около шестата седмица често се случват две неща за които говорихме по-горе, установяване на лактацията и омекване на гърдите, плюс скок в растежа и желание за известен период на бебетата да сучат по-често. Ако майките са предупредени и знаят за това и го приемат като нормален етап от развитието на кърменето и просто се доверят на бебето и предлагат всеки път да суче когато иска нещата много скоро се нормализират. Гърдите си остават меки през повечето време обаче. Ако обаче от страх че млякото изведнъж е изчезнало и бебето иска да суче по-често се прибегне към шишето се нарушава обратната връзка и възможността бебето да стимулира повишаване на производството. Всяко шише предложено е по-малко кърма изсукана от гърдите, което веднага се отразява към намаляване на кърмата и постепенното отбиване.
   П.П Отсега да предупредя, че често при възстановяване на цикъла, което се случва ако има по-големи паузи също се забелязва временно намаляване на кърмата преди цикъл, след което се възстановява количеството. Възможно е и през този период поради известната промяна във вкуса на кърмата бебето да се дърпа и да е по-нервно и или да отказва да суче или да търси и да суче много често за да навакса поради намалялото количество.
    П.П Наистина е добре да си се храниш нормално  и да пиеш достатъчно течности. Може да е под формата на чай или просто си изгради навика да изпиваш една чаша вода половин час преди кърмене.

# 492
  • София
Честити принцеси на brilliant и Tommelise! Нека растат живи и здрави, обградени от любов и разбирателство  bouquet bowuu newsm51 newsm51

# 493
  • София
Аз имам още едно питане :колко време може да се съхранява изцедена кърма?

# 494
Емили, добре дошли!
И нека с това се свършат вашите проблеми!  Hug

Честито на мами брилиант и томелисе!
да са им живи и здрави бебоците!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт