Отговори
# 615
*Мирка*,благодаря за пожеланията.
Момичета да ви почерпя за здравето на  моята малка Любов

# 616
  • София
adelinas ,честито ти детенце   bouquet !

Гала ,това което се е случило е било ужасно!Представям си през какъв ужас си преминала!Важното е ,че сега малката е добре и това е зад гърба ви   Hug !

Момичета ,някоя от вас купувала ли си е спецялни дрехи за кърмене?Ако да споделете от къде.

# 617
psm, честита ви месечинка !!!

Момичета ,някоя от вас купувала ли си е спецялни дрехи за кърмене?Ако да споделете от къде.
в кърмаческия форум се продават блузи за кърмене, ако го намеря ще пусна линк.

# 618
  • София
Честито на новите мами и на всички именници   bouquet

mixilena, писала си че хапваш фъстъци за кърмата - по мои спомени фъстъците са алерген и не е хубаво да се прекалява с тях  newsm78
Според мен - разнообразно хранене и повечко плодове/зеленчуци и спокойствие ще помогнат повече  Hug

Отчитам се как е при нас положението.
Системата на Самуил е махната, оставили са само дренажа понеже вчера се била събрала малко течност, но бебока го били 'продухали' - каквото и да значи това.
Диша си сам, изхожда се (много наблегнаха на това, явно е важно след операция  newsm78 ), хапва добре - вече са му дигнали дажбата на 50мл на хранене. Кърмата при мен си тече и сестрите там ми се чудят - ау, колко много си донесла, той не може да я изяде всичката. Еми като не може - хвъляте старата и давате новата, аз нося за да има Wink

Това е от нас засега, отивам да укротявам опърничавата Лора.

ПС. Е.Л., при нас картинакта е подобна, нищо че ходи на ясла, вечер си наваксва напълно - беше измъкнала дрехите на бебето и се опитваше да ги облече.
А сега имам и друг проблем - нали цедя и из нас е пълно с шишета - моята ги иска 'сичките' за да пие 'водичка'.
Добре че имам баба засега, за после- ще видим как ще се оправям Simple Smile

ПС. Ето темата за блузките http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=523082.0

# 619
  • Варна
psm, честита ви месечинка !!!

в кърмаческия форум се продават блузи за кърмене, ако го намеря ще пусна линк.

Заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=523082.msg16329994;boardseen#new

# 620
Честито момченце на мама dianjelly и честита дъщеричка на мама аделинас  Hug

И Дани става на 1 месец днес, ще почерпя Heart Eyes

Момичета, не се шашкайте, трудно е първите месеци, докато се напаснете с бебчето, после е лесно Peace Аз сега имам чувството, че да ми е само да гледам Дани, ехе, ще го гледам и ще си пея, и време за всичко ще имам. Но с 3 деца си е наистина голям ангажимент и имам постоянно задачи за отхвърляне. Днес водих големите на лекар да ги види заради вируса, а и да им направим годишните прегледи. Дъщеря ми вече е оздравяла  Simple Smile Същия вирус обаче го хванахме вече и аз, и мъжа ми, дано бебето поне опазим, както сме всички болни  Praynig С чистене изобщо не се занимавам, уикенда идва една жена да ми помага, тя чисти основно, без нея съм за никъде. Имам само вечер да заредя миялната и това е. Е, и по някоя пералня, но то това не е тежко. И докато обърна внимание на големия за домашните и на малката, че я уча сега на букви и цифри и то време нямам наистина никакво. Като мъжът ми е постоянно наоколо, дори да излезе по работа, може да отскочи винаги при нас. С готвенето съм съвсем назад, караме на салати, супа и нещо изпечено набързо във фурната - картофи или пиле примерно. Аз самата понякога забравям да ям, но винаги пия много вода, така съм спокойна за кърмата. Simple Smile За мен рецептата е спокойствие във всяка ситуация, ползване на помощ, ако има от кого и увереност, че всичко това е само временно  Peace Рано или късно бебчетата порастват и ще си спомняме с носталгия за сегашните моменти  Hug

# 621
  • в мечтите си

mixilena, писала си че хапваш фъстъци за кърмата - по мои спомени фъстъците са алерген и не е хубаво да се прекалява с тях  newsm78
Според мен - разнообразно хранене и повечко плодове/зеленчуци и спокойствие ще помогнат повече  Hug

Мерси за съвета.Аз вече се обърках тотално Sad какво да ям и какво да не ям.Знам ,че многото течности помагат,от друга страна всички ме насилват да ям сутрин,обед ,вечер защото без храна нямало да имам кърма.Намерих едно списъче какво да не ядем ,защото предизвиква колики и ми се изправи тотално косата...

Един съвет от мен към майките с разранени зърна.Изпробвах го по съвет на една стара акушерка и при мен за 2 дена нещата се оправиха.
мека кърпичка се мокри със студена вода ,и се слага на гърдата,отгоре се реже същото пърче вестник и се налага.Третият пласт е от същото по големина пърче суха кърпичка.Това е  Peace .Много ми помогна и се оправих.При мен никакви кремове Лансинох и тем подобни не помогнаха.  Naughty

# 622
...Намерих едно списъче...

сподели де  Party

аз оправих нещата с кърмата,пак имам доста и благодаря на Aila, но само пак ще те помоля да ми кажеш ( може би не си ми видяла предишните постове с въпроса ) сега да цедя ли, че малко се получава - сега от страх да не спре, помпам като луда, да не направя пък  свръх лактация  Laughing

# 623
имаме си бебчеее
така дългоочакваното бебче на мама Talktoher се е появило днес по нормален път с размери 3400гр. и 49 см.
Бебе Симон доста е поизмъчило мама ,но сега са добре и двамата   bouquet

Да ви е жив и здрав
   bouquet   bouquet   bouquet

# 624
Честито бебче на talktoher, много да радва мама и тати!!!
Момичета от Люлин, моля споделете при кой педиатър сте си записали/смятате да запишете децата си...може би сме го обсъждали, ама тогава ми се виждаше рано. Много ще съм ви благодарна!

# 625
  • София
Честито бебе на talktoher!

Момичета от Люлин, моля споделете при кой педиатър сте си записали/смятате да запишете децата си...може би сме го обсъждали, ама тогава ми се виждаше рано. Много ще съм ви благодарна!

Ние сме в Люлин, но моята педиатърка е доста далеч, чак в 17та поликлиника на Мадрид.

Бих те посъветвала да влезеш в Люлинската тема (в подфорум "По градове") и да питаш мамите там за мнения.

# 626
Люляче, Мити вече е 3,700 и 53 см

Simple Smile яде като дзвер пу пу
вече ми изяжда по 120мл на хранене
в понеделник сме на ваксина направо от сега ме е страх
дано не плачка много че ще ми се свие сърчицето. Всеки ден правим по 2 часа разходка даже днес го оставих и повече време на слънчице
Коликите почти не ги усещаме  с тези капки се родих направо.
и такива неща Simple Smile

# 627
  • София
...Намерих едно списъче...

сподели де  Party

аз оправих нещата с кърмата,пак имам доста и благодаря на Aila, но само пак ще те помоля да ми кажеш ( може би не си ми видяла предишните постове с въпроса ) сега да цедя ли, че малко се получава - сега от страх да не спре, помпам като луда, да не направя пък  свръх лактация  Laughing
  Гала пропуснала съм пиши ми отново на скайпа за по-лесно.

# 628
  • Sofia
Честито бебе на talktoher- да расте здраво и щастливо детенце и много много да ви радва!
Момичета, като чета как сте се отчаяли, си спомням как се чувствах, когато родих сина ми преди почти 5 години, съвсем сама - бебе постоянно ревящо заедно с ревяща майка, незнаех какво да правя, имах чувството че нещо съм сбъркана, но постепенно всичко влиза в норма - дайте си повече време, на преден план сте вие с бебето, ако не сте сготвили и почистили - голяма работа, ще го направите когато можете, а ако таткото не се прибира много късно от работа и той може да помогне вечер. Нашия татко има едно задължение - къпането на бебка и ако не съм направила нищо през деня, вечерта може да я погушка малко за да сготвя или пък нещо друго да направя.
Най-важното - дайте си време! Hug

# 629
  • София
Кърмим се и съм много щастлива от този факт, но май нещо не е наред, той суче доста здраво и мен си ме боли(търпи се но е много неприятно), вчера си взех силиконови накрайници, но болката пак си я има...
и сега се кърмим и с тях и без тях, а той си е доста лакум и все е гладен... предполагам че кърмата му стига, защото пълни мноого памперси, но днес цял ден си мисля дали да се обадя на някой консултант по кърмене за всеки случай, знам ли?
 Пиши ми на скайпа ако искаш, може там да ми пратиш една снимка на позата в която кърмиш, обикновенно проблема е в захапката, когато се усеща болка или евентуална къса юздичка при бебето.
  Скайп Aila_24

Общи условия

Активация на акаунт