Памперси или пелени за многократна употреба??

• 38 029
  • 339
  •   2
Отговори
# 180
  • София
Определено съм ЗА памперсите.Отмина времето на пелените.
Памперсите са улеснение,икономия и определено по-удобни.

Икономия май не са... за улеснение ок, но все пак търябва да мислим и за природата.. особено когато имаме деца.. не да им завещаем едно голямо сметище. И на мен не ми се занимава да пера пелени или да си ги нося мръсни в чантата, когато сме навън... но ми се иска даго правя, вместо да произвеждам боклук...

# 181

Очевидно не си се интересувала подробно, но пък имаш мнение.  Wink
"улеснение" - има системи пелени, които са точно като памперс, нищо не трябва да се прави, переш, съхнат, слагаш и толкова.
"икономия" - пелените за целия период, през който бебето ги ползва, струват между 300 и 400 долара, памперсите - за същото време - биха стрували между 1200 и 1500 долара (в България дори малко повече), а ако купуваш биоразградими и/или еко още повече. Толкова за икономията.  Whistling
"по-удобни" - за кого? За майката.  Wink Естествените материали са винаги по-удобни за едно дете, ако майката не я мързи да отделя 5 мин на ден да ги сложи в пералнята.  Peace
После идват други фактори - еко, здравословен, консуматорски...

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 17:07 от Solley.

# 182
Molq za izvinenie,4e dnes sum na latinitsa.

Kristal, naistina e po-ikonomi4no; za blizo 1 godina 2000 leva sum gi dala za ednokratni pampersi, zashtoto smenqm 4esto (moeto vijdane za higiena, taka po4ti nikoga ne se podsi4a)
Ne znaeh, 4e ima alternativa

# 183
Аз съм виждала в интернет памперси за многократна употреба и ми изглеждат доста обемни(говоря за тези дето са като гащички)и не виждам този обем как ще е удобен за детето.

# 184
Solley e dala link v podpisa si za vidove  http://www.mama.no-meat.org/estestveno/pocket_diapers/ (moqt sin ne dava priznatsi da ne mu e udobno, a beshe sviknal samo s pampersi)

# 185
Кристина, аз си гледам бебето с многократни пелени и да - някои от моделите са доста обемни, но не всички. Има варианти, които са по-тънки от стандартен памперс и наистина са удобни за детето.

# 186
Ами,може и да има по-тънички,не споря,аз лично видях от обемните и се отказах.Не знам аз си харесвам тези за еднократна употреба,може да не е екологично,но не бих взела от другите.Не става въпрос за прането-ясно ми е че всеки който има пералня няма да има проблем с това.Но не ми харесва идеята да мъкна с мене наакани памперси(когато сме навън).А и ние скоро трябва да оставим памперсите.Пък за второто може да ми се променят възгледите.

# 187

Очевидно не си се интересувала подробно, но пък имаш мнение.  Wink
"улеснение" - има системи пелени, които са точно като памперс, нищо не трябва да се прави, переш, съхнат, слагаш и толкова.
"икономия" - пелените за целия период, през който бебето ги ползва, струват между 300 и 400 долара, памперсите - за същото време - биха стрували между 1200 и 1500 долара (в България дори малко повече), а ако купуваш биоразградими и/или еко още повече. Толкова за икономията.  Whistling
"по-удобни" - за кого? За майката.  Wink Естествените материали са винаги по-удобни за едно дете, ако майката не я мързи да отделя 5 мин на ден да ги сложи в пералнята.  Peace
После идват други фактори - еко, здравословен, консуматорски...

Е,хайде сега,глупости....Биоразградими и нам кви си.Дали съм се интересувала или не,май само аз си знам.И,защо да не изкажа МОЕТО мнение?
Solley,случайно да съм те карала да се съобразяваш с моето мнение.Или просто да си захапеш??? Rolling Eyes
Имам две деца.Месечно даваме за памперси по 72 лева.
За мен определено това е по-евтиния и рационален вариант.И пак казвам за мен.

# 188
Ами производителите на еднократни памперси няма да фалират скоро, пък за теб е ОК да си купиш, така че  Grinning
С други думи, какво се косиш

# 189
И,защо да не изкажа МОЕТО мнение?

А ти защо се палиш така, че съм си изказала моето мнение?!  Flutter Понеже е различно от твоето ли?  Wink Не ми отговаряй.  Stop  Mr. Green

# 190
  • София
Пак прах това жълтото чудо!
Няма сила на света, която да ме накара да го правя по 5 пъти на ден.
А за да се изпере наистина, просто трябва да се сложи повечко прах.
Това с малкото прах, дето го казвате, просто няма как да стане.
С подложката също няма да стане - акото е рядко и се разлива навсякъде в памперса/пелената.
Така че аз оставам на памперси засега.

# 191
Аз на жълтото ако му виках 'златно'  Mr. Green Като захраниш, ще стане шоколадче
Такива петна излизат като първоначално търкаш със студена, до леко хладка вода - топлата ги фиксира върху плата, било с повече или по-малко перилен препарат

# 192
  • София
да първоначално натъркване, после пералня после сушиш/сушилня... съвсем по- лесно и по-евтино е Wink

# 193
  • София
Аз съм за памперсите, докогато САМИ решат, че не ги искат.

# 194
И,защо да не изкажа МОЕТО мнение?

А ти защо се палиш така, че съм си изказала моето мнение?!  Flutter Понеже е различно от твоето ли?  Wink Не ми отговаряй.  Stop  Mr. Green

Ама,ти си изказвай мнение,никой не те спира.Май,ти първа подпали,а? Tired
Гледай си детето ,както и с каквото искаш.Слабо ме вълнуваш.ТИ,обаче явно проявяваш доста интерес към другите.
Просто коментарите ти са неуместни или всичко е заради броя публикации Whistling
И,не ми отговаряй Crazy Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт