Памперси или пелени за многократна употреба??

• 38 044
  • 339
  •   1
Отговори
# 60
Чак пък агресивно  Laughing
Те и бодитата се перат, ама не съм забелязала някой да е минал на бодита за еднократна употреба, за да не пуска пералня  Wink Щото е голяма занимавка.
За кожата на бебето е доказано, че пелените за многократна употреба са по-добри. Дали заради сухотата, дали заради липсата на химикали, които често предизвикват зачервяване.
Детето ти вече е голямо и не можеш да провериш, но ако си мислиш, че с памперсите не се усеща НИКАКВА влага, много грешиш. Не е добре да се вярва на всичко, което казват по рекламите. Достатъчно е да пипнеш един памперс, когато тръгнеш да го сменяш. Пипваш го от вътрешната страна и задържаш малко ръката си. Сухо, а  Laughing
Да не говорим, че заради непропускането на въздух, кожата стои влажна и през лятото е идеална среда за развитие на гъбички.

# 61
  • София
ами пипала съм му дупето милион пъти като съм сменяла пампес - сухо е, да Winkникога не му е била влажна кожата, нито е имал гъбички. подсичал се е само и единствено от мокри кърпички Wink

# 62
Памперса, не дупето.
Както и да е, никой не те задължава да ползваш тези пелени. Мисля, че е очевидно, но ако не е, да го кажа. Не подлежиш на глоба, ако не ги ползваш  Laughing

# 63
  • France
По темата: работя и нямам време да се занимавам с ежедневно пране и сушене на пелени за мнoгoкратна употреба. При една нормална и добра хигиена не би следвало да има проблем с гъбички при ползването на памперси. Съгласна съм с Angel Duste: мокрите кърпи са по-опасни и употребата им трябва да се ограничи.

# 64
  • Пловдив
Аз мисля да ги пробваме. На първо време ще взема само 5-6 броя, по 1 от различните видове и марки за проба. Ако ни харесат, ще си допълним комплекта и ще си ги ползваме. Ако ли не, памперси има навсякъде Simple Smile
Едва ли ще е чак толкова голямо затруднение да ги пусна в пералнята  newsm78

# 65
Не е. Аз съм прала памучни пелени и от опит мога да кажа, че изобщо не забелязах да "правя" нещо по-особено.
Но пък не съм работила през това време, така че може и да е по-сложно. То самото работене и гледане на бебе си е сложно само по себе си.

# 66
памперси!

# 67
Пелени за многократна употреба! Единствената причина, която ме спира да ги ползвам е че нямам толкова място за сушене, за най-голямо съжаление. С нетърпение чакам пролетта, за да минем на пелени.
Аз памперсите не ги уважавам , но по други причини.

# 68
Чета аз че от пампесите бебетата получавали зачервяване, подсичане...
ама нашето бебе защо не получава? - защото веднага след като напълни памперса - смяна, миене - кремче
за 12 месеца се е зачервявал 5-6 пъти и то когато е оставен по-дълго с несменен памперс

# 69
  • София
ама нашето бебе защо не получава? - защото веднага след като напълни памперса - смяна, миене - кремче
за 12 месеца се е зачервявал 5-6 пъти и то когато е оставен по-дълго с несменен памперс

не е само за това, не е така просто, има деца с изключително чувствителна кожа, има с дерматити, има с алергии...
има деца, които с нищо нямат проблеми.

# 70
Т.е. сменяла си 20-30 памперса на денонощие когато детето ти е било бебе? И мислиш, че ползването на многократни би било играчка и разправия на фона на това  newsm78

# 71
  • Софиянка в Пазарджик :)

не е само за това, не е така просто, има деца с изключително чувствителна кожа, има с дерматити, има с алергии...
има деца, които с нищо нямат проблеми.
Peace Точно така аз съм на 23 и кожата ми е много мнооого чувствителна,ако някой ме пипне по лицето става след минути червено петно там.Да не говоря каква алергия съм имала от пишканото като бебе.....  ooooh!

# 72
  • Варна
Ще отговоря на въпроса "Бебето мокро ли е в многократните пелени или не?".
От моят опит: Имам едни пелени, които са памучни 3 в 1 изглеждат като тези на картинката, която е пуснала Ескарина. С тях детето се мокри, тъй като не попиват толкова много. Другите ми пелени са изключително сухи. Понякога ми се налага да ги натисна за да разбера дали са напишкани. До скоро ползвах памперси и знам колко мокри оставаха те. Няма никаква разлика във влагата, която детето усеща с многократните и еднократните пелени.
Аз съм много довоооооолна. Пера пелените през ден и изобщо не ме натоварват. Отнемат ми не повече от метър на простира.

# 73
и аз ползвам от два месеца насам многократни пелени.големия ми син беше с еднократни пелени.
доволна съм от многократните.памучнит държат мокро и са си като от едно време,но пелените тип джоб не отстъпват на памперсите-държат сухо! не е трудно прането и ако имате сушилня се сеушат и в нея.аз ги суша на парното (знам,че не е хубаво,защото се износват,ама това е положението).

# 74
  • София
Ще отговоря на въпроса "Бебето мокро ли е в многократните пелени или не?".
От моят опит: Имам едни пелени, които са памучни 3 в 1 изглеждат като тези на картинката, която е пуснала Ескарина. С тях детето се мокри, тъй като не попиват толкова много. Другите ми пелени са изключително сухи. Понякога ми се налага да ги натисна за да разбера дали са напишкани. До скоро ползвах памперси и знам колко мокри оставаха те. Няма никаква разлика във влагата, която детето усеща с многократните и еднократните пелени.
Аз съм много довоооооолна. Пера пелените през ден и изобщо не ме натоварват. Отнемат ми не повече от метър на простира.

мерси, това не звучи зле.
за да переш през ден, колко бройки имаш?
и по принцип може ли да се слагат в сушилня?(сега видях горният отговор - това за всички видове ли важи?)
а кой е типа всъщност който държи мокро, защото това джоб не ми говори нищо. И ако едните са памучни - другите не са ли памучни също?
А когато слагаш подложки за еднократна употреба - те не държат ли също мокро?

Общи условия

Активация на акаунт