Памперси или пелени за многократна употреба??

• 38 056
  • 339
  •   1
Отговори
# 135
 за тези пелени тип джоб, от други съм чувала също, че много ги хвалят, не зная защо при мен така се получава...., нали ти казвам от едно напишкване, сигурна съм, защото я следях, между крачетата от двете страни беше мокро, явно ще трябва да опитам пак... а за изтърбушения памперс винаги си мисля, че за лятото ще е идеален, много е мекичък и с по-тънка подложка, която ще трябва да се сменя по начесто, ще е идеален в горещените. аз и сега съм доволна от него
ти тези джобове китайските от Екомама сега ли ги закупи? аз всички многократни пелени, които съм си купила, всичките са от "продавалника" употребявани, но на мен ми въършат работа. инъче при нас във Варна даже не зная в кои магазини да ги търся, а по сайтовете са доста скъпички Confused

# 136
danilori > доколкото знам пелените се влияят от това как и с какво ги переш - например ако се ползва омекотител или други неподходящи препарати, или не се изплакват достатъчно добре това им намалява попивателната способност. щом твоите са втора употреба е възможно да не са правилно поддържани от предните собственици и затова да пропускат? може да пробваш да ги пуснеш 1-2 пъти в пералнята без препарат, за хубаво изплакване.

пък аз да се похваля, получих подарък нови пелени джоб - страхотни са! през нощта оставих беба с тях, с 2 подложки, и сутринта беше сухо и нямаше течове. преди я държах през нощта с памперс и до към сутринта потичаше. пелените са Wonderoos, с някакви допълнителни бамбукови подложки освен микрофибърните дето си идват с тях.

# 137
ама многократните пелени нали са направени от дишащи материали включително и покритието им от вътрешните страни...та ако ползвате обикновен изтърбушен памперс за джоб не им ли губите този ефект? то на практика си остава памперс,но само дето гела го няма...иначе си е запарващ.....незнам.аз не съм най–голям специалист,но по пътя на логиката...

# 138
първо да си уточня позицията: - не споря с никого и не искам да обидя никого, просто си изказвам мнението!
skarida5 - благодаря ти за съвета, но не вярвам да е от това, аз като го получих си го изпрах сама, после съм прала само подложката и то на ръка...., явно причината е че неправилно ги поставям, ще пробвам отново

Гаца Баца (марита) - не зная колко "дишащи" са материалите на многократните пелени, не съм дишала през тях, за мен са си чист найлон, просто много мек и по-нежен на допир. Обикновените памперси, на по извесните фирми като "памперс", "хъджис", "пуфис", "либеро" и др. също ги водят, че са от дишащ материал, но за мен и те са чист найлон и желатин от вътре, който при напояването се превръща в желе-гел. Единственото, доето постигам аз с "изтърбушен" памперс е това, че няма желе, към което се оказа алергична дъщеря ми, а иначе, за мене са си същите, като и многократните пелени, които ги имам. А непромокаемите гащички, които се слагат върху многократните пелени?, за мен и те са найлон, не зная от къде дишат  newsm78. Разликата за мен между многократните пелени и "изтърбушения" памперс е че многократните пелени, веднъж закупени, могат да се ползват две години, дори повече, а "изтърбушения" памперс може да се ползва 10-15 пъти, може и малко повече, зависи как и колко го переш, защото той все пак е създаден за еднократна употреба и все нещо се къса, я лепка, я ластик..... Това е лично мое мнение  Grinning!

# 139
аз ползвам само вълнени горни гащи за памучните пелени.ама и уточних,че не съм експерт.я някой от „светнатите“ мами да кажат дишали ли са през пелените тип джоб Joy Joy Joy

# 140
аз не съм ползвала такива гащи, просто моята дъщеря на година и два месеца разви силна алергия и трябваше да мина на многократни пелени, а да купувам нови - закога, тя вече беше голяма, до тогава си ползвах обикновени памперси и вообще не си правех труда да ги изтърбушвам  Grinning

# 141
Данилори, не ги купих от Екомама - намерих ги в Ибей (пак нови) почти на половин цена, дори и с доставката излязоха доста по-евтино. Да кажа обаче, че първия път пропуснаха - с оригиналната микрофибърна подложка. После пробвах и с обикновена памучна пелена и вече не пропусна Mr. Green След второто пране вече нямам оплаквания - може би просто отначало не съм поставяла както трябва.

# 142
  • Пловдив
Момичета, мисля да поръчам от екомама Фъзи бънц и Бумджиниъс - от първите 2бр , а от вторите 5-6, дали ще ми стигнат и за през деня и за през ноща като се има в предвид че вече улавяме акото напълно в гърнето да се върши, а пишкането само остава в памперса!? Не ми се дават пари за повече от 8бр пелени общо. След споделеното реших, че марките си заслужават доверието, но незнам дали цената от почти 30лв/брой е добра ,какво ще кажете... рових и в ибей, но освен от китайските не намерих добри оферти (поне за неопитно око така се справих аз, може и да е имало). Ще поръчвам тази седмица, дайте съвет моля! Ще ми трябват ли допълнителни подложки също незнам - мисля да пера всеки ден и ако не стигнат да слагам от памперсите които ползвам сега (ще остане повече от пакет неизползван така или иначе).

# 143
delilah, може и да ти стигнат. Никой не може да ти отговори със сигурност.  Peace
Цена 30лв на бройка за ФъзиБ. и БъмДж. е ок. В смисъл, че това им е и цената в долари, обърната в лева.
Купи си и 3-4 допълнителни подложки, но ако имаш възможност избери конопени или бамбукови.
Аз от няколко дни слагам вечер 3 подложки и не сменям, така изкарваме с една пелена цяла нощ.

# 144
И аз да се включа. Според мен ще ти стигнат, но както ти е казала Солей си купи памучни подложки, аз пак ще вметна че идеята да се слагат, отгоре вместо в джоба се оказа много практична(пак мерси на Солей за предупреждението за микрофибърните подложки), аз така цяла нощ мога да изкарам с две пелени bumgenius, като моят юнак си се буди на всеки два часа, т.е. толкова често го сменям.

# 145
  • Варна
Delilah_qk, и аз мисля, че ще ти стигнат. Ние се оправяме горе-долу с толкова, но през деня сме без пелени. И на вас ви предстои да сваляте дневните пелени, така че...
И при мен понякога пелените пропускат, но не мога да определя кога. Сигурно зависи и колко е пишкало детето. Пак казвам, че съм много доволна. Ако имам още едно дете ще го гледам изцяло с пелени за многократна употреба, толкова е приятно да нямам ангажимент за ежеседмично пазаруване на пелени...

# 146
  • Пловдив
Купи си и 3-4 допълнителни подложки, но ако имаш възможност избери конопени или бамбукови.
Аз от няколко дни слагам вечер 3 подложки и не сменям, така изкарваме с една пелена цяла нощ.
Благодаря на всички за отговорите!!!  Hug
не намирам обаче откъде да си поръчам само такива подложки - и аз мислех за тези видове, че са по-натурални като материя, но не намирам или не гледам където трябва, вече незнам, омотах се малко че много сайтове много нещо... от БГ откъде си ги купувате, или подскажете за някой сайт  (английски ми е супер удобно, че мога да ползвам познати които се връщат февруари да ми ги донесат) или някъде където сте видели такива на промоция. Уж много четох а като реша да поръчвам не мога да се оправя и се притеснявам да не объркам нещо- я размер на кои за кои са подходящи, я да не се набутам с цената... голяма щуротия , а става въпрос просто за едни памперси...  Rolling Eyes

# 147
# 148
Първите са микрофибър, не бих давала пари за тях. Последния е бамбук, поне така пише.

# 149
  • Пловдив
Леле, верно - ама от много висене до късно май вече не съм много адекватна при търсенето посред нощите. Значи може и тях да поръчам, поне е натурална материята. И аз имам задръжки относно микрофибъра. За конопените - може ли да помогнете с инфо от къде ги поръчвате, защото не попадам на такива!  Praynig След такива добри отзиви се навивам да ги пробвам.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт