Памперси или пелени за многократна употреба??

• 38 013
  • 339
  •   1
Отговори
# 210
Ако переш по 2 пъти на ден, 10 ще ти стигнат. Ако ползваш една пелена няколко пъти (много майки го равят, но аз лично не го препоръчвам) и переш 1х на ден, пак ще ти стигнат. Ако правиш ЕБХ + пелените, 10 пак са ок с едно ползване и едно пране.
Бих ти препоръчала 15 броя като за начало.
Разбира се, винаги можеш да купиш 10 и ако не ти достигат, да набавиш още колкото смяташ, че ще са необходими.

# 211
Solley, Благодаря ти!  Simple Smile Явно ще трябва да купим малко повече пелени, за да не се налага непрекъснато да перем.

# 212
И аз нали съм на всяка манджа мерудия, да не взема да изпусна спора....та да се включа.
Относно прането и гнус фактора, независимо, че мога и да не го правя-винаги изплаквам напишканите пелени и почти изпирам нааканите, т.е. спокойно си ги пера след това с всички дрехи. Стоят по 48 часа и мога да ви уверя, че миризма няма никаква. Относно дезинфекцирането-честно си признавам, че не знам как трябва точно да стане, но аз ползвам моите от вече 4 месеца и все още няма остатъчна миризма. Време за запиране на мръсни пелени за 24 часа-около 10 минути.
Иначе Марси е права, все още нямаме поколение в детеродна възраст отгледано само с памперси и не знаем с какви проблеми ще се сблъскат, особено момченцата. В тази връзка съм писала, че урината на моето бебе мирише силно на амоняк, в крайна сметка се оказа нищо, но такава миризма с еднократните пелени-няма(наложи ми се да ползвам за 3 седмици), т.е. ако случайно реално имаше проблем, аз нямаше и как да разбера.
И в крайна сметка, както писа Кьолшес, който не е пробвал, той не може да разбере, защо сме толкова ЗА.

# 213
мили мами  Grinning
Аз почнах да ползвам многократни пелени, когато дъщеря ми беше на 1г. и 2 мес., защото получи страшна алергия от памперсите. Нямах възможност да си закупя нови, затова търсех вече употребявани и така от доста места си набавих 25 бр. Имам от тези "3 в едно", имам от "тип джоб" и имам пелени + непромокаеми гащички. Няма да се включвам в темата и да си давам мнението "пелени или памперси", тук всеки сам си преценява, но искам да питам друго: нямам възможност да пера всеки ден, или два пъти на ден, имам достатъчно пелени и пускам по една пералня през ден. Нааканите ги препирам предварително и ги оставям накиснати в леген с вода, а напишканите ги събирам в една кофа с подвижен капак. Пера всичко заедно с другите бебешки дрешки на 40 градуса (пералнята ми няма пране на 30 градуса). Ако ги пусна на бързо пране, такава опция има в моята пералня, не се изпират, миризмата на пикоч остава, а на цяло пране няма проблем. Та така, въпросът ми към по-опитните мами, как да съхранявам напишканите пелени, защото на втория ден при мен миризмата е ужасна. Като препера наакана пелена днес и я накисна във вода, то утре водата започва да намирисва на блато (споменах, че пера веднъж на два дни), а с напишканите пелени е просто ужас, те миришат още като ги преобувам, а като ги оставя в кофата, до другия ден, с извинение вонята е ужасна. Все пак и бебето ми е голямо, на година и 9 и яде всичко, макар че и кърмя още, и все пак пишото му не е като на новородено. Моля ви, помогнете ми със съвет, какво да правя, има ли някой, който е изпадал в подобна ситуация и как е решил този проблем?   

# 214
какво да правя, има ли някой, който е изпадал в подобна ситуация и как е решил този проблем?   
Все по-често изпадам в тази ситуация, но засега не съм измислила решение на проблема. Не ми се купува специална торба, защото все съм с надеждата, че няма да ползваме пелени още прекалено дълго... (естествено, няма да стане, както на мен ми се иска Crazy ) но не съм сигурна, че и торбата ще реши проблема. 

# 215
А каква е тази торба? За първи път чувам за такава  Rolling Eyes

# 216
danilori, продават се торби от ПУЛ, материала на защитните гащички, за съхранение на пелените. Но торбата не предпазва от миризма съвсем. Можеш да опиташ да слагаш в кофата сода за хляб - поне 1 пълна шепа, а и повече. Тя обира миризмата малко.
Пелените на сина ми ги държа 2-3 дни преди да ги изпера в метална кофа с капак и торба вътре. Винаги слагам сода и нямам проблем с миризмата. Наакани пелени не съм държала никога. Веднага съм ги пускала в машината на изплакване.
Опитай да изплакваш пелените преди същинското пране. Пусни програма само изплакване, без препарат. 40 градуса ми се струват на мен лично малко. Изпери ги няколко пъти на 60 като освен праха за пране, сложиш и сода. И задължително пускай допълнително изплакване накрая.
Много често миризмата не е заради яденето на детето, а заради неправилно пране. Натрупват се неизплакнати частици от препаратите и от урината се вмирисват силно.

# 217
Не, аз след като ги изпера на 40 градуса на пълна програма и после изплакна няколко пъти (с всички дрехи правя допълнително плакнене) нямам проблем, проблема е при съхраняването на напишканите, нали споменах, че пускам пералня през ден. Ще опитам със содата, благодаря.

# 218
Разбрах те много добре и първия път.  Peace Мисълта ми беше, че ако пелените не са изпрани добре, като се намокрят (дори и с вода само, а да не говорим за урина), започват да миришат силно.
Възможно е и да е от храната при вас, не знам... Или пък от качеството на пелените.

# 219
аз също пера на два дни, нааканите само ги изплаквам и ги оставям с другите в един леген но не ги кисна с вода преди да ги изпера и намирисват малко но не е чак да прави впечатление. като почнат да миришат повече, обикновено към края на месеца ги пера основно и плакна докато няма балончета и после са ок. пера ги с възможно най- горещата вода която тече от чешмата (пералнята ми е подвижна и се закача за мивката) и няма проблем.

# 220
# 221

Sunny Baby са като качество като Baby Land. С две думи - ок са, но ако можеш да си позволиш други, е за препоръчване.
Признавам веднага, че не съм фен нито на Baby Land, нито на Sunny Baby, нито на SunBaby.

# 222

Sunny Baby са като качество като Baby Land. С две думи - ок са, но ако можеш да си позволиш други, е за препоръчване.
Признавам веднага, че не съм фен нито на Baby Land, нито на Sunny Baby, нито на SunBaby.
на първо време мисля да пробвам тези, заради памперс дерматит и ако се повлияе добре ще си позволя и по-хубави.
кои са за препоръчване? четох, четох - и съвсем се омотах  Crazy

# 223
Опитай ги тези!  Peace Ще си позволя да ти дам неискан съвет - ползвай памучни/тензухени подложки.

Иначе - всеки си има предпочитания, нали знаеш.  Wink Моите, предвид съотношение цена/качество, са за bumGeneius, Blueberry и хибридните GroVia.

# 224
- ползвай памучни/тензухени подложки.

това някакви специални подложки ли са или имаш предвид обикновена тензухена пелена?

Общи условия

Активация на акаунт