Мамо, готова си, нали, през АПРИЛ да гушнеш бебче ти?!

• 28 415
  • 669
  •   1
Отговори
# 225
Мила Маринела, много съжалявам. Нека имаш достатъчно сили да преодолееш този труден период и скоро да си направите друго бебче, с което всичко да е наред  Hug.

Кати, хубаво инфо - благодаря.
Erria, и аз съм така - супер ми се яде тесто, направо ще се побъркам, а бях спряла дори и хляба преди да забременея. Толкова тесто не съм яла през живота си и аз си планирах килце на месец и засега мисля, че се придържам въпреки гладните атаки, които имам. Имам качен 0,5- 1 кг и се чудя как не са повече.
Някой може ли да ми каже ако знае дали са вредни машинките против комари за спалня, където спим с малката? От месец са ни нападнали едни комари, направо ни побъркват! Ходих преди време до jumbo уж специално за някаква лампичка за комари, но покрай нея изхарчих 200лв отгоре + че и с нея пак има комари, а и бучи ужасно. Никога досега сме нямали, а и живеем на 6 етаж, но става направо непоносимо, детето е цялото на червени точици, нервни сме от ударите, които си бием през нощта, ужааассс............
Иначе хубавото при мен е, че мога със сигурност да отбележа, че периода с гаденето ми отмина... последните 3-4 дни не ми се вярваше, но не - наистина няма нищо.... е, аз вчера си почивах, но днес трябва да поработя мъничко....мнооого хубав ден на всички! Simple Smile

# 226
  • sofia
Здравейте и от мен!
Аз от вчера съм завладяна от първокласни емоции. Бъдещият батко вече е ученик и вълнението е огромно.
Определено вече се чувствам по-добре, гадене почти няма и дано да върви така, че от понеделник съм на работа. Относно килограмите - аз също съм качила и то 3 кг. - ужас. И всичко ми се е лепнало на корема. Всички ми размахват пръст да внимавам какво ям, че да не кача много килограми - писна ми!

# 227
  • Бургас
Привет,мами  Hug
Маринела, съжалявам, сигурна съм, че скоро ще имаш пак хубава вест!
dr_tsveti, много полезна информация,благодаря  Peace
Аз да се оплача - след 3 дни затишие от снощи повръщането се завърна  ooooh!
С килограмите не съм мръднала (нито +, нито -), но все още се храня насила, нямам никакъв апетит и всяка хапка е измъчена.Нищо от любимите ми неща не ми се прияжда.Хапна ли нещо то ще е сандвич, баница, палачинка...все полезна и витаминозна храна  Mr. Green
Коремче си имам,но само аз си го знам.Не се забелязва,но определено не мога да го глътна, а преди можех  Crazy

Успешен ден и мислете позитивно! Hug

# 228
Здравейте момичета.
Имам нужда от малко помощ. По мои изчисления съм в 9г.с и 6 дни. Вчера бях по спешност на лекар, защото имах болки  яйчниците и ми омекнаха гърдите, лекаря взе неговото кръгче и изчисли че съм в 11 г. с. Последната ми менструация беше на 09.07.2010 год. Притеснявам се да не изпусна седмиците за ранния скрининг Sad.
Иначе при мен симптомите на бременност хич ги няма, по едно време ми се гадеше, но не съм повръщала и имах леко болезнени и напрегнати гърди. Нямам особен апетит, а сега и гърдите ми спаднаха , направо ме е страх, понеже имах един неуспех преди година в 7г.с.
Опитвам се да съм спокойна , но някак не се получава.

# 229
  • Пловдив
Бързо включване от Пловдив!  Wink
Относно комарите- знам че са доста вредни всякакви химикали против насекоми (и пръскащите върху кожата и изпаряващите се таблети) и в търсене на решение за мен самата и малчо попаднах на едно ЛАВАНДУЛОВО решение . Напоен памучен тампон с лавандулово масло окачен на прозореца ще ги откаже да влизат изобщо гадините (ние сме с мрежеи ама пак се беше мушнал някакъв), а ако сложиш и един край леглата ви би трябвало да се поизчистите - при нас комара дето ни тормозеше две вечери (хем беше само един) като ми писна с тия два тампона му разказах играта - намерих го тръшнат опитвайки се да премине в другата стая, точно окапал пред вратата на спалнята, така че пробвай.  Peace
Относно линка към сайта на Бу- супер е, даже си го имам сейфнат и редовно си препрочитам някои статии - особено как е описала раждането си, е аз така не мога но като препрочитам си припомням моето. Ето още един блог който много ми е помагал не веднъж при проблемите ми с кърменето със сина ми, а авторката е наистина специалист, признала съм я : http://xedra.wordpress.com/ Бих посъветвал всички мами-първескини да си ги запишат ако имат желание зда кърмят децата си, защото винаги изскачат подводни камъни и ако няма кой да даде коректния съвет овреме ... ами най-много да цедите като мен една година ако си нямате друга работа.  hahaha
Аз още си имам гаденето , че днес и главоболие, ама то е от недоспиването- сннощи малкия ме буди през половин - един час и главата ми е като камбана... а коремче нямам още, то това си е още шкембенцето от първата бременост. За килцата- след като свалих 3-4 кг за два месеца сега съм почнала да си ги връщам - +1кг към момента. Решила съм да се опитам да се контролирам този път, че миналия +25 кг ми бяха доста в повечко -  дано се огранича до +15кг ама ще видим колко ми е силна волята...  Joy
Толкова от мен- отивам да шетам докато бабата е с малкия за кухнята. Хубав и усмихнат ден , момичета!!

# 230
# 231
  • Пловдив
Doliva75 - относно ранния скрининг не се притеснявай толкова за такава разлика. По мои изчисления в момента си в края на 10та седмица (както ти показва линийката), но като ти е казал 11 седмица по неговата таблица първо, че разликата не е голяма, второ че това са ориентировъчни таблици и по-показателно така или иначе е самото развитие на плода. А иначе БХС ранния е в достатъчно широки граници, и ще ти е доста трудно да го пропуснеш. Като запишеш час за 12-13седмица (т. е. по средата някъде) ще избегнеш тези притеснения - и аз смятам така да направя.  Hug
ПС Като гледам следващия отговор и на мен предложения период ми се вижда логичен наистина, от началото )до края на 12та седмица )  Peace

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 11:33 от delilah_qk

# 232
  • Бургас
Doliva75, ние с теб вървим заедно,а аз мисля да ходя в седмицата 4.10-8.10. Мисля, че и при теб този период ще е подходящ.

# 233
Нека и аз се включа в темата.
Бебенце на бял свят живот и здраве на 10.04.2011  Grinning

# 234
http://jenskistrasti.com/blog/2010/09/puppet/

започва панаира на куклите, за софийските мами, които смятат, че ще им е интересно - аз лично мисля да посетя с малката парка заимов събота и неделя.

delilah_qk, комарите бягат от миризмата на лавандулата ли? бързо тичам до аптеката да купя, защото и аз съм против всички химични неща. То и нашите домашни любимци са по 3-4 ееее, като замисля не са малко, а и освен лошите последици наистина ни влияят на отношенията с татито, а малката се буди плачейки "мами, марите папят Еси" (мами, комарите хапят Веси) - плаче ми се като я чуя в такъв момент. Благодаря ти  Hug, дано ни помогне.

# 235
Здравейте,добре дошли на новите АПРИЛКИ,леко бременеене и живи и здрави мами и дечица  Hug

Днес бях на зъболекар.От Алекс имам останали чри малки кариесчета,който трябва да се коригират. Казаха ми,че най подходящ момент е м/у 3и6ти месец,и запитване към следящия гинеколог.
После ходих до счетоводителката,много ме изнерви тази жена  Flutter имаме ли счетоводителка в темата или работеща в НОИ?

# 236
.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 14:36 от FourSeasons

# 237
Здравейте мами Simple Smile
Как сте днес? На мен тези дни са ми много ползотворни Simple Smile От днес започвам на още едно място да работя на граждански договор и съм много щастлива. Днес най - накрая си харесахме и халките, които ще бъдат готови до 1-2 седмици, тази нощ пък сънувах, че имаме момиченце. Луда работа Mr. Green.
 VesitoAJ какво се е случило със счетоводителката и НОИ. Насреща съм (ако мога да помогна, разбира се  Embarassed)
 Хубав и ползотворен ден момичета.
Много е хубава пред сватбената треска  Grinning Успех на новото работно място   bouquet

Сега ще ти обясня,дано го правя правилно  Embarassed

Малкия на 25 август навърши 2 годинки от тогава ми свърши майчинството.
Сега от утре искам да ме назначат на работа и мисля да се осигурявам на 1000лв през следващите 5месеца ,а не минималното.Целта ми е да не получавам минималното от 240,а по хубаво майчинство. Ще имам 7месеца минимално от 240 и 5месеца от 1000лв. Имам ли сметка да внасям тези 5месеца много осигуровки или не?

# 238
  • Бургас
VesitoAJ, не съм счетоводител,но се интересувах и аз наскоро.Няма как да взимаш 7 месеца по 240 и 5 месеца по 1000 лв, защото майчинството ти е процент от осигуровките (мисля,че към 90%) и колко ще ти е майчинството за първата година се изчислява на база осигурителния ти доход за последната 1 година, СУМАРНО!Ако намериш счетоводител е добре да ти го изчисли, за да си прецениш.
Дано да съм го обяснила разбираемо  Whistling

Ето тук е обяснено както си трябва:

"Дневното парично обезщетение при бременност и раждане се определя в размер на 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство за периода от 12 календарни месеца"

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 15:18 от honey_bs

# 239
.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 14:36 от FourSeasons

Общи условия

Активация на акаунт