Мамо, готова си, нали, през АПРИЛ да гушнеш бебче ти?!

• 28 384
  • 669
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте момичета!
Може да ви прозвучи малко нелепо, но вчера след като се изкъпах и обръснах и излязох, като се върнах видях две съвсем малки, много малки петънца от кръв. Поизплаших се, но много ми приличат да са от бръсненето. По мястото, по което се намираха капчиците върху бельото ми не ми приличаше да са от влагалището. Само,че днес сутринта като станах и имаше пак миниатюрна капчица. Вече много се притесних. Пък днес е събота, къде ли да търся по спешност д-р във Варна??
И не съм ходила на преглед от 03.09, а ме викат на преглед чак на 30.09.
Уф само притеснения.

# 286
  • Варна
Jomista, ако се притесняваш,защо не отидеш в АГ-то или в Майчин дом.

# 287
благодаря ти за пожеланията.а колкото до болките,наистина не се тревожи,нормално е.просто таза ти се разширява и тялото  се подготвя за предстоящата бременност.и с двете ми момчета ме болеше и пиех нош па.лекаря не ти ли каза да го пиеш,помага!успешен ден.както каза едно от момичетата,радвайте се на прекрасното слънце,че малко остана и ще застудее.

# 288
Здравейте!
От скоро започнах да попрехвърлям тази темичка, по обясними по-долу причини  Simple Smile.
Направо завиждам на всички от вас, които вече са били на видеозон, аз имам дата за 21 септември. Очакваният термин е на 22 април.

Пожелавам лека бременност и леко раждане на всички, да са ни живи и здрави дечицата, няма по-голяма радост от това!

# 289
Mwpo - "И не ме успокояват,като казват,че е нормално. Болка,без причина, ми е трудно да приема."

Ако може да се включа - за болката се казва, че е нормална за състоянието в което се намираме, а причина за нея си има, все пак организма ти се променя- имаш растеж на матката и оттам болки като опъване или болки като тези които са преди да ти дойде, имаш отпускане на тазови връзки и връзки на самата матка и т.н - така че няма за какво да се притесняваш  Simple Smile  При някой жени са по силни, при други по - слаби, всико е според организма и как реагира той на болката

# 290
  • Пловдив
Честит рожден ден на dru4ka - много поводи за усмивки през започнатата нова година от живота ти желая!!!   bouquet
Относно болките - и мен от време на време ме притесняват подобни усещания, но тъй като болката не е силна и режеща съм склонна да приема обяснението, което и момичетата са дали в предните постове. ИМам само някаква фобия от зацапване от предния път- тъй като имам бяло течение което казаха, че ще лекуваме след третия месец, тъй като не било вредно за бебето и да не му слагаме сега и антибиотици докато се развиват органите му, непрекъснато се вглеждам за кръвни следи ... уф, явно никога не минава притеснението за мисед след като веднъж си го преживял. Tired Успокоява ме гаденето - докато е с мен не се притеснявам толкова. Jomista - ако смяташ , че зацапването е влагалищно се обади да провериш дали все пак няма кой да те приеме днес, поне в големите болници би трябвало да няма проблем, а и предполагам ще има кой да те закара и поне може да отхвърлиш излишното притеснение.

# 291
Болките са нормални. Мен ме наболяваха яйчниците, но вече отшумя.

# 292
Здравейте мамчета,

Най-сетне да успея да седна и за на компютъра и да понапиша някой ред.Изкарах доста тежка седмица-в работата някаква лудница и напрежение, че имаме една презентация на 24-ти и до тогава много неща трябва да са финализирани.Иначе и при мен ми се струва,че гаденето леко отшумява,или вече просто му свикнах-но продължава да ми съхне устата, да ме дразнят миризми и почти нищо да не ми се яде,а същевременно адски да огладнявам изведнъж.
И ние кат повечето тръгнахме на детска от 15 септември,но ефекта е невероятен,трябваха и цели два дни ,за да се върне с хрема и кашлица....незнам как го правят това лелките и госпожите...
Забелязвам и аз ,вече имам вече малко коремче, което не изглежда да е само от мене си  Laughing
Като се замисля времето минава адси бързо-не ви ли се струва,като се обърнем и вече ще сме родили,после ясли,детски ,и т.н.....
Искам да ви попитам с какво си мажете кожата?Аз миналата бременност с олио на Джонсън-ама не съм особено доволна, гледах на Мустела продуктите,и се замислям за тях,за Теди съм купувала доста от Мустела и съммного доволна-ако имате по-добри предложение -на линия съм.

Приятен ден засега,времето навън е страхотно-възползвайте се! Simple Smile

# 293
Здравейте,не съм писала от няколко дни,но си ви чета,просто не остава време за писане....
Първо.....малко на патерици,но...
Честит рожден ден на Елиа!Да си жива и здрава,много щастлива,обичана и обичаща жена!А на пролет да гушнеш едно сладко,пухкаво и здраво бебе!

Честит рожден ден и на Дручка!Да си жива и здрава и много щастлива!

Моите неразположения отшумяха,само дето съм много раздразнителна и на моменти чак се дразня от себе си,обаче.....
Голямата ми дъщеря в понеделник тръгна на градина,госпожата каза,че е много доволна от нея,но пък в къщи е станала малко по-буйна и  все иска да се налага,та ми отнема векове,докато се разбера с нея ooooh!
Вчера пък в Ловеч едно бездомно котенце намериха,та като ревнаха,че го искат,целия град ги разбра,пък то тук не стига,че вътре гледаме 2,а навън има поне 10...ама те,не,та не......И сега го гледаме в коридора и през 5 минути се притичва да видят дали яде,дали спи,да не пък да избяга,абе чудо е ooooh!Като се роди бебето не знам как ще се разделят с тия котки......

Дени,аз кожата си я мажа с едно бебешко мляко на Event,а пък корема си го мажа с лосион на ХИП-Baby Sanft.
Друго забравих какво щях да пиша.....Ама в общи линии,това е....

# 294
Здравейте коремчета!
Цял ден ви чета... много сте изписали!
Добре дошли на новите мами и леко бременеене !

Аз не съм писала цяла седмица, т.к. бях болна. Веднага след редукцията лепнах някакъв грип и пазих леглото цяла седмица. Ужасно беше! Вчера пак ходих на лекар - бебчета ми са добре,  по 4 см, махаха ми с ръчички. Вече ме гледат с коремен, а не с вагинелната сонда.  Simple Smile Другата седмица ще съм на пореден преглед в София.

За гаденето - покрай този вирус, който изкарах, гаденето ми се завърна. Дори порънах няколко пъти (включително и лекарствата, че се наложи да ги пия пак). Не му се види края, ей!

Относно заплащането на прегледите- ами аз съм вече в 12 г.с. и като смятах до сега съм ходила 6 пъти на преглед, всичките платени. Всички д-ри, при които ходя (3ма) смятат, че и за напред ще трябва да ходя на всеки 2 седмици, като пускам и изследвания, естествено като си плащам всичко ... доста соленичко ще ни излезе, но няма как. Аз като се върна назад и като сметна колко пари сме дали до сега по лекари и клиники (за прегледи, лекарства и операции) - ами може би щяхме да си купим доста хубаво жилище до сега, ако нямахме проблеми със забременяването... Но нали най-важното е да стигнем до заветния финал.

Относно разделите с половинките - и ние сме постоянно заедно, аз работя при него. Делили сме се само когато съм лежала по болниците - 3-4 пъти за по седмица. Много е тягосно, особено когато съм била и в друг град. Но държавата ни е такава - мащеха!

За лекарствата - докато бях болна, лекарят ми каза, че мога да пия само парацетамол (до 3т на ден) и да слагам капки за нос, който то НЕ съдържа ефедрин (аз слагах Олинт). Разбира се - много витамин Ц (главно лимони), чай и мед. За повечето бременни било характерно, че да са със запушен нос през цялата бременност... ужасно! Аз все още съм на Утрогестан вагинално 2х3, Фракси 0.3 подкожно (антикоагулант като Аспирин Протекта), Преднозолон, Но шпа 3х2, ФК. От другата седмица ще започвам с Магнезия, т.к. бременността с близнаци в 12 г.с се равнявала на 15 г.с. едноплодна бременност (т.е. възможмо било да имам контрации).

За пола на бебетата - и аз съм изненадана как толкова рано се разбира. Аз много искам да сме с шарени гащи, ама каквото дойде - няма да ги върнем я! Важното е да са здрави!

И моят корем почна малко по малко да се подува - но все още приличам повече на преяла, а не на бременна.

Относно болките - и мен ме боли корема от време на време, въпреки коктейла от лекарства. Но според д-рите било нормално - имам 3 коремни опрации и още 3 лапароскопии, и безумно много сраствания, между които сега се опитват да се наместят пашкулчетата.

VesitoAJ, за изчисление на обезщетението, което ще получаваш, можеш да използваш този калкулатор
http://docstore.odit.info/?s=6&rid=3273
Според него ако имаш 7 месеца по 240 лв, и 5 месеца по 1000 лв, ще вземаш обезщетение 434.15 лв
Всички осигуровки върху 1000 лв са 377.90 лв (http://www.kik-info.com/calculators/payroll.php)
Направи си добре сметката - болничния ти ще бъде издаден 45 дни преди термина, и месеца, в който е издаден (най-вероятно февруари 2010) няма да бъде в включен в 12те базови месеца, от които ще ти зависи обезщетението. То ще се сметне на база на дохода от Февруари 2009 до Януари 2010 включително. Дано съм ти била полезна.

sweet_monii
, внимавай с котките. Пусни си за всеки случай изследване за Токсоплазмоза, ако не си го направила вече.

дълго се получи, ама така е като не пиша редовно  Simple Smile

# 295
Ади,радвам се,че с теб и близнаците всичко е наред! Hug
Цитат
sweet_monii, внимавай с котките. Пусни си за всеки случай изследване за Токсоплазмоза, ако не си го направила вече.
Аз си го пуснах още с изследванията в сряда....То аз не се занимавам с котките,избягвам ги максимално,но все пак то падат косми и....Аз съм длъжна да си го пусна изследването пък....То още малко ще ги потърпя котките и ще ги пратя навън,ама пък ми е жал,че зимата ще умрат от студ,или пък някое куче ще ги изяде,ама здравето е по-важно в крайна сметка.
Някой друг има ли домашен любимец и какво  ще правите с него? newsm78

# 296
adi_rz, аз се осигурявам на 1000 лв и осигуровките ми са около 280лв, без таксите в банката, с тях внесох около 300лв.

# 297
Абсолютно не е необходимо да се махат котките, освен ако не са обезпаразитени и така нататък или относно това че на много хора самите косми им пречат от хигиенна гледана точка. Ето малко инфо по въпроса с Токсоплазмозата.

Да си бременна не означава, че трябва да престанеш да се грижиш за твоята котка.

Научете истински важните неща за
бременността, котешките тоалетни и токсоплазмозата—
и простите стъпки, които трябва да предприемете, за да намалите риска.

И с бебето ставате три
Поздравления, вие ще имате бебе! Вероятно сте чули за токсоплазмозата, защото тя може да причини сериозни вродени дефекти. Жена, която се зарази с токсоплазмоза по време на бременността, може да предаде инфекцията на своето неродено дете. Това е вътреутробната инфекция, която причинява страх сред притежателите на котки, тъй като вродената токсоплазмозна инфекция може да доведе до аборти и редица малформации при раждането. Много бременни жени ще се опитат да намалят риска да се заразят с токсоплазмоза като изоставят техните котки.
Трябва да се знае, че токсоплазмозата е рядко заболяване в страни като нашата и е заболяване, което лесно може да бъде избегнато. Котките се заразяват с токсоплазмоза като се хранят със заразени сурови меса, птици, мишки или земя. Докато котките са единственият животински вид, чиито изпражнения могат да бъдат заразни, другите животни могат да разпространяват токсоплазмозата, ако тяхното инфектирано месо се изяде без подходящото готвене. За щастие рискът от заразяване с токсоплазмоза не е задължително да се увеличи при собствениците на котки. Разбирането на жизнения цикъл на Toxoplasma gondii (T. gondii) и ролята, която котките играят при предаването на болестта, може да успокоят страховете от заразяване с токсоплазмоза. Котките трябва да продължат да бъдат източник на радост и компания за своите собственици по време на бременността и след раждането на детето.

Жизненият цикъл
T. gondii е протозойски организъм, който може да инфектира всички бозайници, които служат за непосредствен приемник. Котката е единственото животно, което може да поддържа едновременно сексуалното и асексуалното възпроизвеждане на T. gondii, и по този начин играе съществена роля в жизнения цикъл на организма. T. gondii съществува предимно в три форми. Ооцистите се развиват като резултат от сексуалната репродукция, която се осъществява в тънките черва на котка, която е консумирала тъканни кисти, съдържащи T. gondii. Тези заразни ооцисти се произвеждат в продължение приблизително две седмици след като една котка се зарази за пръв път с инфекцията, което обичайно се случва при котенца, които ловуват навън. Веднъж след като котката вече е била инфектирана с токсоплазмоза, тя получава имунитет и много рядко може да се ре-инфектира. Ето защо само при първоначалния си досег с T. gondii котката изхвърля потенциално заразни ооцисти. В допълнение, ооцистите не стават веднага заразни и изискват инкубационен период от един до пет дни, за да станат заразни.
Хората се заразяват с токсоплазмоза по един от следните три механизма. Най-често се консумира недостатъчно готвено месо, което съдържа T. gondii в тъканните кисти.
Директно поглъщане на заразни ооцисти е по-рядко срещания метод на заразяване и не е вероятно да се случи от директен контакт с котка. Трансплацентно превхърляне може да се случи, когато майката за пръв път се зарази с инфекцията, докато е бременна.

Защо е най-малко вероятно котките директно да предават токсоплазмоза?
Котките е най-малко вероятно директно да предадат токсоплазмоза на своите собственици, поради редица причини.
Преди всичко, само котки, които погълнат тъканни кисти, получават инфекцията. За сем. Котки това включва външни котки, които ловуват и се хранят с мишки и други гризачи, както и котки, които се хранят със сурово месо от собствениците си. В допълнение, само след като котката за пръв път има досег с T. gondii, тя изхвърля ооцисти с изпражненията си в продължение само на две седмици. Външната ловуваща котка често се е срещнала с болестта като малко котенце и е по-малко вероятно да предава инфекцията, когато порастне. Ето защо, базирано само на вероятностите, рискът от директен контакт с котка, която да изхвърля ооцисти, е рядък.
Второ, ооцистите не са моментално заразни и изискват от един до пет дни, за да станат заразни. Следователно, ако тоалетната се сменя ежедневно, възможността от досег със заразни ооцисти е малко вероятна.
Накрая, тъй като ооцистите се предават чрез поглъщане, собственикът трябва да направи контакт със заразените фекалии от тоалетната и без да измие ръцете си, да се пипне по устата.

Какво трябва да направи собственика на котка, за да намали риска от гоксоплазмоза?
Базирано на разбирането за жизнения цикъл на T. gondii и на ролята на котките при предаването на болестта, това са главните препоръки, които притежателите на котки, очакващи дете, може да следват:
ь Носете ръкавици, когато работите с почва. Ако не носите ръкавици, ръцете трябва основно да се измият след контакта с почвата.
ь Измивайте основно всички сурови зеленчуци
ь Вътрешните котки, хранещи се само с пакетирани храни, не се заразяват с токсоплазмоза и следователно тоалетната им не е източник на зараза.
ь Външните котки или вътрешните котки, хранещи се с необработено месо могат да се заразят с токсоплазмоза. В тази ситуация бременните жени трябва да избягват да сменят тоалетната или да го правят само с гумени ръкавици.
ь Сменяйте тоалетната ежедневно.
ь НЕДЕЙТЕ да изоставяте котката си.

Как се диагностицира вродената токсоплазмоза?
Вродената токсоплазмоза е рядко заболяване, случващо се на приблизително 3000 новородени за година в САЩ. Дори с първоначално инфектиране, не всички майки ще предадат инфекцията на плода. Заразността се увеличава с напредването на бременността с норми на предаване от 15 процента, 30 процента и 60 процента в първото, второто и третото тримесечие съответно. Въпреки това, рискът от сериозни вродени малформации е по-висок в начална бременност.
Токсоплазмозата в майката може да бъде третирана ефективно с антибиотици, а допълнителни антибиотици могат да се дадат, за третиране на фетуса, ако е доказана вродена инфекция.
Заключение
Притежателите на котки имат много ползи, които на неизмерими по отношение на компанията и любовта. Въпреки че котките играят важна роля в жизнения цикъл на T. gondii, е невероятно директно да предадат инфекция на своите собственици и може безопасно да останат като обичан член на семейството, когато очаквате ново дете.

# 298
Здравейте момичета!Гледам че доста сте писали и след малко ще се върна назад да чета.Да споделя и аз моите си болежки с вас.Като цяло почти винаги ми се гади,не ми се яде много-много,но като не ям доста време изведнъж огладнявам много и след това ми става тежко.Имам киселини почти постоянно и за сега ги моря с газирана вода.Все още нямам корем на бременна а по скоро на преяла Grinning
Слагам утрогестан 3*2 и ако имам болки пия но-шпа.
Аз се записах на женска консултация в Майчин дом-Варна,платих 330лв. сега и още 200лв.ще платя края на шести месец.Мислих доста дали да се запиша на платена консултация,но с първата си бременност бях по здравна каса на консултация и дадох сума ти пари за допълнителни прегледи и изследвания,така че сега реших да съм на платена.Даже се чувствам по спокойна така че ако има нещо което да ме притесни винаги мога да отида до Майчин дом и някой лекар да ме види.Терминът ми е на 20.04.2011
Имате ли усещане че сте подути постоянно?При мен е непрекъснато това усещане.Ами това е засега от мен,отивам назад да чета.Лека ден на всички бремелинки Hug

# 299
image,
Като самоосигуряващо лице ли си на 1000 лв?

Аз дадох пример за служител, който получава 1000 лв бруто (без доплащане за стаж).
В този случай за сметка на служителя осигуровките са 121.00 лева + ДОД 87.90 (общо 208.90 лв) , т.е. работника чисто трябва да получи 791.10 лв
Осигурителните вноски за сметка на работодателя са 169.00 лв.
Ако бременна реши да се осигурява на тази сума, то най-вероятно работодателя ще иска от нея да плаща всички дължими осигуровки  - т.е. 208.90 лв + 169.00 лв. = 377.90 лв

В по-горните сметки съм абсолютно сигурна, че са точно така. Аз самата ги плащам всеки месец.

Общи условия

Активация на акаунт