Мамо, готова си, нали, през АПРИЛ да гушнеш бебче ти?!

• 28 391
  • 669
  •   1
Отговори
# 300
Да, самоосигурявам се. ЕТ съм.

# 301
ОК, в такъв случай всичко е наред - не съм заблудила никого.
Дано си се пререгистрирала вече Wink - скоро ще започнат опашките в Агенцията.

# 302
Аз съм си регистрирана в Агенцията направо, ще си спестя поне тези разправии.

# 303
  • В Голямото село
Благодаря на всички, които са ми отговорили - час по-скоро да се приберем в София, че да се успокоя, това ми е в главата сега. Тука на тия гърци и чая им не е чай, явно им е нещо непонятно Simple Smile. Предлагат само черен чай и понятието "топъл" е доста относително за тях - всичко което можеш да пиеш тук е направо ледено. Лимони успях да докопам 1-2 пъти, нещо са им дефицит. Добре че си нося витамин С, с това ще изкарам засега. Детето пък започна да прави някакви сополи, та и за това се притесних сега...
Иначе за болките - в самото начало и аз ги имах, леки тъпи болки или нещо като разпъване. После попреминаха, но от вчера пак се появиха, в областта на единия яйчник, нещо като пулсация за по няколко секунди - почти не я усещам, ама като се втелясам и мисълта ми е все там. Иначе се чувствам постоянно недоспала и отпаднала, като парцал съм направо.
Относно ЖК - мисля да ходя към края на Септември да се запиша, но още се двоумя къде. Миналия път ме проследяваха в Шейново, там и родих. Сега се чудя дали да не отидя в Тина Киркова, ама като се сетя по тия големи болници как третират майките като говеда на конвейр и ми става лошо. Но пък там са и най-добрите специалисти да му се не види... поне така си мисля де. За майчетата от София - къде се записахте на ЖК?
Лека вечер на всички!!!  bouquet

# 304
най добре се запиши в най близката ти поликлиника.изследванията,които ще ти пусне там лекарката,ще ти ги пуснат и в големите болници.тя ще ти дава направления и можеш да отидеш където пожелаеш.Шейново вече не работят със здравна каса.а можеш да родиш където пожелаеш,щом си с направление.аз и сестра ми родихме децата си във втора градска при д-р Калев и сме страшно доволни.тази болница е обновена(поне родилното) и има страхотни специалисти.

# 305
 Здравейте момичета!Днес влязох да ви чета,но много сте писали.Не,че е лошо де. WinkПопаднах на поста на Blumence за панаира на куклите в София.Изчаках детето да стане и бегом към парка Заимов.Беше страхотно.Прибрахме се чак в !6ч.Изморении ,изглеждащи като парцали.Нооо много доволни.Та благодаря ти Блуменс за инфото.Беше ми много полезно.

Дру4ка,ако всички вмъкваме такива цитати от 5 мнения ще се изписва темата,моля те, не вмъквай цитати,а просто напиши това което смяташ
Щък и аз се ядосах на огромния цитат сутринта.веднага репорт и готово.беше изтрит.
По този повод към новите мами във форума.Има място във форума,където се изпробват начините за цитиране и постване на мнение.Поразгледайте,прочетете,за да не се пълнят темите ни за няколко дни.Форума натежава.Преди време имаше проблем,с който трудно се справиха!!!
 Иначе да се похваля.Гаденето почти отмина,гърдите също ме болят съвсем леко.Дано да беше това с неразположенията.
  Излязоха ми  и всички резултати.Кръвните и урината са от добри,по-добри.Но микробиологията ме изненада.Нямам никакви лактобацили и са се настанили на тяхно място анаероби.Докторката ми назначи Гиналгин вагинални таблети.Така се притесних,като прочетох ,че е с рискоф фактор за бремеността С и че Метронидазола преминава в плацентата и плода.Но доки ме убеди,че риска за бебето е по-голям ако не ползвам таблетите.Пуснах търсачката и видях,че много бременни го ползват.Братовчедка ми също миналата година през първия триместър от бременността.Но все още се притеснявам.
Цитонамазката още не е готова и мисля,че и там ще има проблем в следствие на бактериите.Януари месец имах лоша цитонамазка пак от анаероби.Пууу дано всичко е наред и няма проблеми за бебето.Така се притеснявам.

# 306
Щък и аз се ядосах на огромния цитат сутринта.веднага репорт и готово.беше изтрит.
По този повод към новите мами във форума.Има място във форума,където се изпробват начините за цитиране и постване на мнение.Поразгледайте,прочетете,за да не се пълнят темите ни за няколко дни.Форума натежава.Преди време имаше проблем,с който трудно се справиха!!!
Чак да се ядосваме,няма смисъл!Ще се научи  Grinning  Wink Цунки,че отивам на някой капан да пия айрян и да си хапна нещо  Wink

# 307
Здравейте маминки

нямам никакво настроение за писане,та дори и за дишане.Много ми е кофти днес,малкия не слуша и съм супер изнервена. сега го пратих с баща си да се поразходят и аз уж да поотпусна нервите  Tired
радвам се,че повечето вече се чувстват добре,дано и за напред да сме така Simple Smile за болките и аз имам,но не им обръщам никакво внимание покрай грижите. Най много ме притеснява огромния корем,който се получава след около 16ч направо е болезнено и още повече полудявам  Whistling
Преместих си консултацията за 24ти,бях на 22 но не се съобразих,че е празник и вече нямам търпение да видя мъничките ръчички
Започнах да се осигурявам на 1000лв вноските за месец са малко над 380лв и ще получавам около 500 в зависимост от работните дни

Прекрасна вечер! Бъдете здрави

# 308
Честит Рожен Ден,Дручка!Да Си Жива И Здрава! Винаги Обичана!

# 309
благодаря за пожеланията,момичета.вече съм щастлива,защото след 12 год. отново ще стана майка и тази ми бременност е подарък от Бога,че кой забременява на 40 и то по невнимание  smile3503 newsm62.отивам да празнувам с моите мацки и да пиете по едно сокче за мое здраве

# 310
  • Пловдив
Здравейте отново  - среднощно включване от Пловдив. Нещо много проблемно стана спането тия дни. Малкия го приспивам почти час всяка вечер и като вземе, че заспи най- накрая ми става едно гадно, направо ми идва да ходя да повръщам , имам чувството че нещо ме души и ме обливат някакви странни вълни- каккво е това чудо направо незнам...  newsm78 Като се отпусна (щото докато се приспиваме съм насочена изцяло към това да го унеса по.бързо, че да мога и аз да заспя) имам чувството че ми става поне пет пъти по-лошо, отколкото преди да легнем - май ще мисля за приспиването някакви варианти - дали не ми идва в повечко... лошото е че с татко му не иска да спи, особено когато не му е добре както тия дни с тоя запушен нос. Даже сега като се събуди  и аз да го приспя отново така се разсъних, че чак ми стана кофти и станах да хапна нещо, ужас направо. Ама хич ме няма и мен тия дни - и аз съм от гилдията на парцальосаните (поне така се чувствам). Знаете иначе редовното успокоение - лошо ми е, значи бебо е добре  hahaha
adi_rz  - добре че се разписа отново, че бях почнала да се чудя какво става с вас тримката  Hug
petia47  - браво за добрите резултати от кръвните изследвания и урината( аз моите още не съм ги пуснала и само ги мисля - даже се чудя дали да не ги пусна платени, пък като дойде 12та седмица да си ми пуска каквото е по каса док); лошо за тези бактерии наистина, но предполагам лекарката е съобразила лекарството с изследванията и може би наистина вредата надхвърля риска (както често се случва когато положението е сложно и комплексно , както обикновено е при бременост). То наистина е най-добре да не приемаме никакви лекарства през бремеността , ама явно си е трудно изпълнима - колкото и да се пази човек все за нещо се налага (ето и мен ме чака след 3я месец лечение на проклетите кандиди-аман от тях). Чудех се дали да не почна да си пия лактобацили на таблетки, че да се регулира положението и по естествен начин доколкото е възможно разбира се о- мислех си от тези дето ги пих наскоро след антибиотик, изписан за лечение пак на гъби, че да не гъбясвам пак (Ентеросан).
За котките-аз като малка много обичах котки и галех уличните котета където ги намеря. Разбира се после повечето пъти съм си мила веднага ръцете, ама явно е имало такъв момент, когато не съм ги измила, и си изкарах токсоплазмоза като едното нищо- доста гадничка работа, особено в периода когато се чудиш какво ти е и никой лекар не се сеща за този вариант. Добре че съм го изкарала като по-малка, че сега не го мисля при бременост, ама и уличните котета само ги гледам вече отстрани на поне метър разстояние, така и малкия... хич и не му трябва да ги пипа, кой знае какво разнасят (освен бълхите дето си качихме на три пъти това лято от котетата пред входа дето ги храни един дядо).
Това е от мен - отивам да ударя една дрямка, че утре трябва да съм свежа - турнето на Милка ще е в Пловдив и сме решили да заведем малкия да види кравата дето я надуват  (много си пада по кравите напоследък) и да видим какво още интересно можем да му измислим на място.

# 311
ЧЕСТИТ  РОЖДЕН ДЕН
на ДРУ4КА
МНОГО ЗДРАВЕ ,ЩАСТИЕ ,ЛЮБОВ и само положителни емоции .
Аз също имам от време на време болки в яйчниците ,следобед се чуствам като парцал ,но апетит имам колкото за трима ,вече съм +3 кила .
нощем се въртя като кит в кревата ужас ,за нататък не знам ,но само бебето да е добре ,ще се търпи няма как .
лек и хубав ден на всички ,насладете се на хубавото време ,че идват студени и мрачни дни
и ще изгнием в къщи .
как искам да  заспя и като се събудя вече да е април . Hug Hug Hug

# 312
  • Варна
Добро утро:)
не мога да качвам снимки още, но си представете,че ви черпя с безкофеиново и кифлички  Party
Вчера се разчистих с препарати разни с целия ми изглупял бременен мозък и цял следобед с гадене и главоболие.А съм се зарекла да го давам спокойно. Нещо съм се вманиачила.
Моята майка,когато съм била малка,само ме е чакала да заспя,за да чисти основно. И сега-алергии. Към прах, към козметики. Само май към храна нямам EmbarassedСамо бчгам след децата на приятелки да ги бърша,ако пипнат нещо. Но съм си обещала,че един ден ЖЗ, ние ще се запознаем с прахоляка,с пръста-в рамките на нормалното. Нещо,с което аз не се познавам:)
От вчера гледам нещо и мисля да го поръчам. За мое успокоение. Все пак цената идва на тази да 3 ехографа. Пък си купувам 7 месеца спокойствие. Но на мен ми е първо,така да се каже, затова моля мамите с повече опит да кажат.
http://www.amazon.co.uk/AngelSounds-Fetal-Heart-Detector-Doppler … 2/ref=pd_sim_by_2

Гледах и БГ сайт, 96 лева с безплатна доставка,но навън е доста по евтино.

Хубав,последен слънчев, ден Ви желая  bouquet

# 313
Като прочетох за безкофеиновото кафе, та се присетих.. Моята лекарка каза, че няма проблем да пия по едно нормално кафе на ден. Аз ако не пия сутрин кафе после цял ден съм неадекватна, замаяна и сънлива. Не вярвам да е проблем, нали  Rolling Eyes?

# 314
Marieta,моята лекалка също каза,че по едно безкофеиново кафе на ден няма да е проблем,но аз все пак не смея да пия....Иначе щом лекарите го казват,най-вероятно няма проблеми.....

Общи условия

Активация на акаунт