Януари 2011 г. - тема 9

• 29 491
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте на всички  Hug Изчетох всичко за пелените. Абе има едно нещо...с пелените повивате ли малките или както казват някои търбушите памперси и слагате вътре пелената? Понеже повиването води до дислокация на ставите на бебето, ако не е направено правилно. newsm78

# 196
Добро утро на всички.

Toni4ka, преди години памперсите бяха по различни, така че след като ги ползваше по предназначение сестра ми махаше попиващата част и ползваше останалото като го слагаше над пелената за да не се мокрят и цапат дрехите на племенника. Абе луда работа. Joy Joy Joy

Искам да пожелая лек и усмихнат ден на всички.

# 197
Добро утро и от мен!
Добре дошли на всички нови кореми!
И честито на узнали пола  Hug

# 198
Добро утро на всички.

Toni4ka, преди години памперсите бяха по различни, така че след като ги ползваше по предназначение сестра ми махаше попиващата част и ползваше останалото като го слагаше над пелената за да не се мокрят и цапат дрехите на племенника. Абе луда работа. Joy Joy Joy

Искам да пожелая лек и усмихнат ден на всички.

И аз така правех  Peace памперсите бяха толкова скъпи, че с мойто майчинство можехме да купим само един пакет и половина и след като вече веднъж беше използван правех разрез обикновенно отзад откъм гръбчето, изтърбушвах го и на същото място поставях от тензухените пелени сгънати на дълго и ползвах пак  Peace

Сега за тези многократни пелени за които говорите предполагам са на същия принцип или ... нещо немога да си представя  newsm78

# 199
ехооо, коремчета, как сте???

Добре дошли на новите мами, толкова е хубаво, че постоянно се увеличаваме  Party
Честито на всички, узнали пола  Peace

Аз не пиша често, но ви чета постоянно. И да ви кажа сте ми много от полза, особено мамите с опит, благодаря ви   bouquet

Моята буболечка постоянно ме рита, дори до сега шаваше  Crazy И аз я усещам предимно ниско долу. Както повечето от вас и аз имам проблеми със съня. Просто се събуждам по никоето време и не мога да си намеря масто в леглото, докато се наместя и разбуждам мъжа ми, разсънвам се и край със спането. А дребната това и чака и започва да се намества и тя Crazy абе луда работа  Laughing

Харесва ми идеята за пелените за многократана употреба, много ми се иска да направя нещо за опазването на околната среда, опитвам се в ежедневието си да го правя и мисля, че и това ще опитам  Wink Само ме притеснява съхранението на нааканите пелени докато ги пусна в пералнята. Нощни очи, прочетох за мрежичка в коша за пране, но нещо не ми стана мн ясно  newsm78 каква е тази мрежичка  newsm78

Относно епидуралната упойка съм я изключила напълно от списъка с необходимите ми неща за раждането, мисля че няма нужда, колкото и да ме боли, поне ще имам възможност да помогна на бебето, а в противен случай няма как да стане  Peace

Нищо още не съм купила на беба. Разглеждам в нета и набелязвам за сега. Много ме затруднява въпросът с количката   newsm78 Аз съм от малък град и тук освен Бертони и Чиполино друго не можеш да видиш налично в магазина, останалите марки са по поръчка, а на мен ми се иска да я видя на живо преди да си я купя. В началото мн харесвах КОНКОРД НЕО, бях влюбена в този модел и почти бях убедила мъжа ми да я купим, въпреки цената  #Crazy, но съседката ми роди преди 1 месец и нещеш ли си взе същаия модел. Сещате се, че като я видях на живо не останах никак впечатлена и сега тя напълно отпада от списъка...
В началото на другия месец ми се очертава пътуване до София, бихте ли ми препоръчали магазини, в които мога да разгледам колички различни от Бертони и Чиполино??? Ще съм ви благодарна  Wink

# 200
Здравийте и от мен!Доста сериозни теми разисквате-относно епидуралната упойка аз съм с две ръце за нея.Имам приятелка която роди май месец с епидрална анестезия и е много доволна ,бебка се роди за околло 1 час,без никакви пролеми и усложнения,не и повлия и върху кърменето ,детето и е на 4 месеца и друго освен кърма не е близвало.Това е лично мое мнение не искам никого да убеждавам че съм права Peace

Аколкото до многократните пелени -може да е хубаво за околната среда,но за мен май ще е по-добре с памперси,измислили са ги за улеснение и не ми се иска да си усложнявам живота да събирам и пера пелени #Crazy

# 201
алекса и аз съм влюбена в конкорда,но не съм говиждала на живо,били казала какво не ти хареса в него?А за магазини в Сф виж във Вис Виталис там има и други марки освен бертони и Чиполино.Проблемът ти ми е много познат защото иаз съм от малък град и нямам вече търпение да отидем до София за покупки,че тук пярво е скъпотия и второ няма нищо кой знае какво

# 202
  • София
Обаче... именно болезненият цикъл ми изяде главата... Очаквах, че ще ме заболи повече от при цикъл, та си поседях доста у дома и отидох в болницата със 7-8 сантиметра разкритие. Док ме хвана за ръка и ме преведе през предродилно и - веднага на магарето. Каза, че до два часа преди раждане няма право да ми слага упойка, а аз съм щяла да родя до половин час. Така и стана - родих за по-малко от половин час без НИКАКВА упойка ..
Не знам сега какво ще реша, но пиша това за бъдещите майки с много болезнен цикъл: не разчитайте болката да надмине познатото с много (моя приятелка така си провали планираното по медицински причини секцио - отишла твърде късно за каквато  и да е намеса #Crazy)

Az i ti направо ме успокой  Peace Сега съм още повече за раждането без упойка  Mr. Green

Днес бях на ЖК. Нищо интересно, измериха ме, не са ме гледали на видеозон. Док. се опита да чуе сърчицето със стетоскоп. Успя, но каза че все още слабо се чувало. Опипа ми матката, доста набързо и се учудих, че на амбулаторния лист е написал как е разположено бебето. Знам че може да се разбере чрез опипване на матката, но само с 2-3 натиска ?  Rolling Eyes Каза че за сега всичко е наред. Пак след 1 месец.

# 203
В началото на другия месец ми се очертава пътуване до София, бихте ли ми препоръчали магазини, в които мога да разгледам колички различни от Бертони и Чиполино??? Ще съм ви благодарна  Wink
и аз така направих тази събота- видях на живо някои колички, които ми бяха в списъка. е, отпаднаха доста като ги видях на живо.  за магазините- аз отидох(е, сестра ми ни заведе) във Хипо ленд, но този в Скай сити, и недей да ходиш там, почти няма избор от колички, явно в някой друг. във Вис Виталис, на Симеоновско шосе, голям магазин, с голям избор от колички, и Бейби мола, който е близо горе долу до Вис Виталис- също голям избор от колички и марки.

Софиянките да помагат и за още някои- например в кой от всичките Хипо ленд-ове има повече колички?...

В Джъмбото ми казаха че има предимно играчки и дрехи, няма колички. софиянки, така ли е ?

# 204
ами Бианка, КОНКОРДА не ми хареса като визия, не съм разпитвала майката за качествата и. Изглежда доста голяма и груба със зимния кош, а в интернет ми изглеждаше мнго по компактна и с изчистена линия. Аз си падам по по-семплите неща, а тя накак си не отговори на представата ми Confused Може би е удобна, но за тези пари искам и на външен вид да ми хареса  Wink Знам ли, на теб може и да ти допадне, за това трябва да се отиде до Сф преди истинския shopping Grinning  

chopi, благодаря за инфото ще ми е от полза  Hug

# 205
  • ул. "Мечтание"
Софиянките да помагат и за още някои- например в кой от всичките Хипо ленд-ове има повече колички?...

В Джъмбото ми казаха че има предимно играчки и дрехи, няма колички. софиянки, така ли е ?

И в Хипото (не само в този в Скай Сити) и в Джъмбото няма много колички.
Голям избор има в Piggy's House. Общо взето половината магазин е колички!  Crazy
Други с голям избор на колички освен този и изброените от теб, в момента не се сещам май.

# 206
Нощни очи, мерси!   bouquet Ще ги посетя обезателно!!!
Я ми разясни за мрежичката за мръсните пелени в коша за пране, че нещо не можх да схвана  newsm78 Реша ли го този проблем със съхраняването на мръсните пелени и аз искам да ползвам многократни поне за вкъщи  Wink

# 207
  • ул. "Мечтание"
Ето това е мрежичката за мръсно пране: http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1948 (но тези специално са доста излишно скъпи)
Слагаш я в кофата (обезателно с капак), която ще е за мръсните дрехи, като торбичка за боклук. Когато се напълни или си прецениш - събираш я, дръпваш въженцето да се зтавори и я мяташ направо в пералнята.  Peace
Аз имах преди такива няколко, но се затриха при пренасянията. От един квартален магазин за домашни потреби си ги бях взела. Сега вероятно ще си ушия, защото не знам дали ще намеря пак да си купя.

# 208
Здравейте мами.
Да се отчета бяхме на ФМ малко по пано изместиха ми часа.Бебчо е пораснал доста за 25 дни,имаме завидни размери за седмиците си така каза доки и май няма да изкараме до януари.Тегло 700 гр. 30 см. #Crazy .Доблера показа добър приток на кръв.Вече сме на високо,плацентата и тя се е вдигнала и 0% остаряване за сега.  Малкия се е обърнал.Сърдечна дейност 146 .УЗ показа термин 26.12 заради големината на бебока.Продължителността на прегледа бе 35 мин.
За количките и аз съм в голяма чуденка но за сега ще се въздържа.
За пеленките мисля да съм с еднократни.

# 209
Здравейте и от мен,мами!!! Hug

Надявам се,че приемате нови попълнения PeaceБременна съм в 24 г.с.,термин 05.01.2011г,очакваме момче Flutter(второ).

Отдавна ви чета,надявам се да се включвам вече по-честичко Flutter

Общи условия

Активация на акаунт