Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 127 074
  • 536
  •   2
Отговори
# 150
Здравейте, мили дами и мами (извинявам се, ако има и господа, но не видях Embarassed). От няколко дни се ровя из нета и съм прочела целия сайт http://www.immi.gov.au/ ooooh!, но смятам, че се поориентирах какво търсим. Та накратко - ние сме двойка, приятеля ми няма висше, аз завършвам тази година. Проблема обаче е, че той работи вече повече от 5 год. като оперативен счетоводител, което по техните критерии се покрива с бакалавърската степен в почти всички професии... Всичко това е много хубаво, но... какъв е точно аналогът на тази професия там? Четох, четох и така и не намерих нужната информация по длъжностна характеристика...
Моля, ако някоя от вас, дами, има съприкосновение с тамошното счетоводство, моля ви, свържете се с мен на лични, за да не пълним темичката ви с моите глупости  bouquet
Много ви благодаря!
Съжалявам, че не започнах с това, че и аз стискам палци нещата в Нова Зеландия да се оправят по-скоро и да не се случват повече такива катаклизми! Peace

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 17:13 от qcka

# 151
Момичета, да раздвижа малко темата. Не съм писала от векове, но влизам само да съобщя, че на 28.02 се роди дъщеря ни - София. Огромно бебе - 4455 гр, 57 см. и това - родено нормално, за по-малко от 2 часа и половина. Героиня съм аз.  Казах на лекаря, че ако ми обещае, че следващото няма да е 6 кг, навита съм и за трето  Laughing
Момичета от Нова Зеландия, голяма трагедия при вас. Добре, че всичко се оправя. Знам, че ще отнеме много време, докато всичко се върне в нормалния си ритъм, но все пак... Прегръдки за всички вас.
Каролина, радвам се, че си започнала работа. След няколко месеца ще се огледаш за друга и така, веднъж като почнеш, после е лесно.
qcka, аз съм завършила счетоводство в България, но не съм дошла със скил виза тук. Така, че не знам, дали моите съвети ще ти помогнат. Скоро гледах списъка и ми направи впечатление, колко много професии са отпаднали от него. Аз работех тук като finance officer, но пък в България никога не съм работила като счетоводител. Оф, съжалявам, не ти помогнах хич. Но доколкото знам, тук не може да си accountant без местно приравняване.
Хайде, толкова от мен, поздрави на всички.

# 152
Момичета,ние с мъжа ми най-после дочакахме така мечтаните визи№176 за Австралия,спонсорирани сме от SA-Adelaide, юни месец мислим да пътуваме.В момента сме толкова развълнувани от предстоящата промяна,че незнаем кое по-напред да направим и проучим,толкова много неща плануваме.Исках да се допитам до вас за някой неща,което са от особенно важно значение при пристигането и най-вече възможно ли е без трудов договор да си наемем жилище,че сме и с детенце на 1год.?И другото което ни интересува e според вашия опит,може ли онлай он.т Бг да се кандидатсва за работа или жилище?По отношение на работата,бюрата по труда ли са като посредник по-добрият вариант или както тук следиш обяви и действаш?!Много бих се радвала,ако има и други мамчета от Adelaide,да осъществим контакт и не само,като цяло всякаква информация ще ни е от полза,така че ще съм ви много благодарна за съдействието.И с този дълъг полет ,много ми е притеснено за детето,имате ли предства за деца до 1 год. дали се осигуряват креватчета или столчета,че н мога да си представя да го държим на ръце толкова часове..и той и ние ще се изтормозим Thinking

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 16:28 от milushka

# 153
katilias Честита ви дъщеричка...да расте здрава,умна,красива за радост на всички около нея!

Голяма мома си родила...браво Simple Smile
При нас нищо ново,работа,училище после в къщи и все едно и също....днес времето ни напомни,че зимата е близо...цял ден вьли и не спира...дано в неделя да е хубаво време,че тук има един международен фестивал на открито и много се надявах да отидем...доста е интересно...всички националности в Нова Зеландия си имат там своя сергия с специфични неща от родината си...също така цял ден има концерти и естествен но нашия български състав "Български Рози" ще участва,а на българската сергия освен всичко друго ще има и кебапчета  Heart Eyes

milushka-Аз не мога да ти помогна с инфо за Австралия,защото  живея в Нова Зеландия...но за пътуването...на нашия татко сестра му пристигна тук преди 5 месеца с малаизийските авиолинии..тогава децата и бяха...дъщеричката и на 5 годинки,едното момченце на 1 година и 9 месеца а другото на 9месеца и тя разказваше,че са ги сложили на предните седалки и за двете момченца са дали малки походни легалца...така че явно предоставят удобства на малките деца...предполагам,че може и да зависи от авиокомпанията,затова е хубаво преди да купите билетите да попитате за това

# 154
Благодаря на Мama T  и специално на Gugy, за информацията и времето,което отдели.

# 155
  • Там някъде......
Здравейте момичета,
Искам да ви питам моята приятелка австралийка есента ни изпрати ботуши UGG на дъщерята ,но тя ги носи цяла зима и доста са изцапани.Сега сезона им свършва и аз искам да ги почистя и прибера ,но не зная точно как и с какво.Не искам да рискувам за да не ги разваля ,че са си доста скъпички за нашия стандарт а и за нас като подарък значат много.Та молбата ми към вас е дали някоя мама, няма същите ботуши и ако знаете нещо да ми кажете.Вие сте наясно ,че те са от естествена агнешка кожа и отвънка изглеждат като велур.Дали мога да ги изпера с топла вода и прах за пране или сапун?Благодаря Ви предварително  hang wash

# 156
  • София
Здравейте, бих искала да помоля за малко помощ. Видях, че от Австралийските мами имаше някои, които са си признали Българските дипломи по счетоводство. Ще съм много благодарна, ако някой се включи с информация коя от оценяващите организации е използвал и съответно, ако има препоръки, към коя да се насоча. Много благодаря Simple Smile

# 157
Здравейте,мамчета аз пак имам питане,ние ще летим с Malaizia airlines,знам че за детски колички не се доплаща такса за бажаж ,а имате ли представа дали може да се вземе и travel cots /сгаваема кошара/,която да не се таксува?

# 158
Здравейте!
Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но имам нужда от съвет.
Бихте ли ми препоръчали онлайн аптека в Нова Зенландия. Трябва да поръчам доста скъпи лекарства и не ми се рискува с неповерен сайт.
Благодаря

# 159
  • New Zealand
Здравейте, момичета! Имате ли идея какви документи са необходими за сключване на брак в НЗ? Единият от младоженците е ПР, а другият е с туристическа виза. Изобщо възможно ли е? Мерси, предварително Simple Smile

# 160
За сключване на брак, най-добре е ПР да попита в местния клон на имиграционните.

# 161
Мами, моля за помощ - ако може да ме ориентирате за колко време пристига пощенски колет от България до Австралия /ако вие или ваши познати са получавали колети/?
Сестра ми е в Мелбърн и чака бебе, искаме да им пратим подаръци, но се страхувам да не стигнат след 6 месеца.

# 162
violeta_d -не знам до Австралия за колко време пристига,но до Нова Зеландия идват за две седмици....а ние сме по далеч:)))

# 163
violeta_d, при мен (остров Тасмания) стига за 2 работни седмици - като ми го изпрати мама в понеделник, след 2 седмици в петък или понеделник го получавам. Като живеехме в Бризбън - за 10 календарни дни. Става въпрос за колети, които се изпращат от Пощата в България (не чрез посредник) и цената им за 2 килограма е около 25-30 лева.
Тази тема съвсем замря, къде сте, момичета?

# 164
  • Там някъде......
ЗДравейте момичета отново!Моята приятелка австралийка ми каза,че ноември месец идва на гости в БЪлгария с детето.Тя вече е официално разведена,но днес съобщила на бащата на детето,че е купила билети за Европа.Той иска да и направи някакви спънки за детето ,а тя ще подава молба в съда за тяхното пътуване.Аз и предложих от тук да и изпратя писмо покана ,което да приложи към нейните документи в съда като уверение,че наистина детето ще е на гости в определен срок от време,след което се завръща с майка си обратно в Австралия.Вие можете ли да ми кажете това писмо дали да бъде натурално заверено?А дали може да ми изпратите някой образец на английски като покана ,аз само да попълня датите и името на детенцето и майката.Благодаря ви предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт