Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 127 113
  • 536
  •   1
Отговори
# 165
Мами, много благодаря за информацията за колетите  Hug не вярвах, че стигат толкова бързо. И от Български пощи така ми отговориха на запитването. Вече приготвям колета, ще се възползвам и по-нататък от услугите им.

# 166
Здравейте Австралийски и новозеландски мамита- не знам дали някой може да ми даде отговор на въпроса- защо еднакво безумен ми звучи и на мен- Аз живея в Бг - но имам близки приятели в Австралия- и този февруари им бях на гости- Супер против бях идеята за емигриране- но се влюбих в климата и държавата и сега го обмислям сериозно - като гледам обаче по колко време се чака и направо ми се отщява- Обмислям пак да ходя на гости или да запиша някакъв езиков курс или нещо друго и успоредно да търся работа - като и сега пускам биографии но без никакъв успех- гледам че една девойка в Пърт с нормална виза - бая се изчака докато намери работа. Аз съм интериорен дизайнер- работя с разни сложни програми - все ми се ще да мисля че това е предимство при търсене на работа-  и ми се иска да се локирам в Бризбейн. Всеки съвет ще ми е от полза- ще се радвам и лични - много благодаря предварително

# 167
Кажете ми как  пътувате? Аз изпитвам ужас.

# 168
Здравей, Gugy

За къде ще пътувате?
 Ние ще ходим в Германия и Испания през август и още от сега ми става лошо като се сетя за самолет. Много ми е дълго пътуването и не ми доставя удоволствие.

neri_cherry,

Зависи къде сте били и по кое време на годината. Климатът е различен в различните части на Австралия.
 Доколкото знам в Бризбейн е почти тропически климат. Има BG- мами живели там и могат да ти дадат по-точна информация.
 Относно работата е толкова относително, че едва ли можеш да си вадиш заключения от опита на другите.
 Първо трябва да решиш с каква виза ще дойдеш, защото чувам, че някои визи отнемат доста чакане.
 Не всяка виза ти дава право да работиш. Моят съвет е да ги проучиш внимателно, за да не се окаже, после, че нямаш право да работиш.

При нас идва зимата и още не мога да се осъзная, че през летните месеци ще ми е студено  Laughing

# 169
  • Там някъде......
ЗДравейте момичета отново!Моята приятелка австралийка ми каза,че ноември месец идва на гости в БЪлгария с детето.Тя вече е официално разведена,но днес съобщила на бащата на детето,че е купила билети за Европа.Той иска да и направи някакви спънки за детето ,а тя ще подава молба в съда за тяхното пътуване.Аз и предложих от тук да и изпратя писмо покана ,което да приложи към нейните документи в съда като уверение,че наистина детето ще е на гости в определен срок от време,след което се завръща с майка си обратно в Австралия.Вие можете ли да ми кажете това писмо дали да бъде натурално заверено?А дали може да ми изпратите някой образец на английски като покана ,аз само да попълня датите и името на детенцето и майката.Благодаря ви предварително

# 170
Другия петък пътувам.
Вече уж по-нормално го приемам, но все още се чувствам напрегната.
Дайте идеи за приятно прекарване по време на полет - и без секси съседи по места, защото пътувам с мъжът ми  Grinning

# 171
Здравейте ,момичета!Искам да попитам тези от вас,които са в Австралия.На каква възраст се тръгва на училище там?В България е на 6-7 годишна възраст.Вече разбрах,че учебната година започва през януари,а не през септември-както е у нас.Благодаря ви предварително и поздрави от БГ!  bouquet

# 172
Здравейте момичета! Много изостанала нашата темичка:)))...При нас едно и също...работа,училище в къщи...зимата започна и е голяма скука..не че е студено,но е неприятно-дъждовно...

mena805 -мога да ти кажа как стоят нещата с училището в Нова Зеландия,мисля че е идентично с Австралия...тук първи клас се започва на 5 годишна възраст ... започва в началото на февруари и завършва през декември...децата имат четири срока с три малки двуседмични между-срочни ваканции и една голяма от средата на декември до началото на февруари...дано съм ти била полезна дори и със закъснение Simple Smile

# 173
mama_T ,благодаря!А ако децата пристигнат там на 7 годишна възраст,тогава ли трябва да запишат първи клас,или ще държат някакви приравнителни изпити,за да ходят на училище с наборчетата си?Благодаря отново!  bouquet

# 174
mena805 -Когато ние дойдохме моя син беше на 12сет години и го записаха направо в 8 клас...сега пристигна сестрата на мъжът ми,тя има 6годишна дъщеря,която до сега не е била на училище но тук я записаха направо втори клас....така че предполагам щом детето е на 7 ще тръгне направо в трети....но това да не те притеснява,тук до осми клас си е направо забавачница:)))

# 175
mama_T ,благодаря!Дано да си права!Ние с мъжа ми сериозно обмисляме варианта за емиграция в Австралия(Сидни по-специално). Но това ще стане след около 4-5 години.А тогава децата ни ще бъдат на 6-7 години(имаме близначки на 2 годинки).Още веднъж-благодаря!  bouquet

# 176
Здравейте мамчета! И аз най-после да се включа, вече от Австралия.При нас нещата се развиват по следният начин, пристигнахме благополучно с малайзииските авиолиния в началото на юни.Нашият юнак на 1.2 м се представи чудесно с пътуването, през цялото време спинкаше. Тук за около месец ,бяхме при наши приятели, като всеки ден обхождахме къщи ,отдаващи се под наем, много сложна работа, никой не иска да ти се довери, нямаш ли работа, отделно и един куп други документи.Но в края на месеца, попаднахме на нашата агентка, която се оказа много мила и отговорна дама и така от началото на юли ,сме си в наш дом, макар и полупразен все още. С влизането ни в къщата ,обаче започнаха и големите разходи, за късмет на следващия ден на мъжа ми му се обадиха за работа.И така,малко ,по-малко започнахме новият си живот.Тъй ,като аз не съм много добре с английския от другата седмица, започвам да ходя и на уроци, а нашият мъник на детска ясла, да видим как ще се справим и двамата.За тези,който искат да емигрират да не се плашат от времето,което отнема и от процедурите и ние бяхме в началото обезокуражени, за това че много се чака,само да кажа ,че ние в началото на 2010 -март стартирахме кандидатстването и в началото на януали 2011 имахме постоянни визи.

# 177
Добре дошли, milushka!!!

В кой град сте?
Надявам се адаптацията да ви е бърза и безпроблемна.

# 178
Благодаря,много!В Аделайда сме.Имаме спосорство от SA.В рамките на 2 години сме задължени да живеем тук или на територията на щата.След това където пожелаем.

# 179
Hei, zdraveite mami from down under! (problemi s kredora)

Отдавна ви чета, тъй като канидатствахме за перманентна виза. От вчера сме горди притежатели на permanent residency, така че бързам да се включа към вашата група!  Grinning

Набързо да се представя: казвам се Gery и с моят съпруг имаме сладка 5 годишна дъщеричка. Пътуването ни е страст и по тази причина живеем на различни места. Живяхме 7 год. в Canada, прекарахме последните год. 2 в София, а наесен - пристигаме в Perth!  Grinning

Ако нямате нищо против, ще имам хиляди въпроси към вас, но да не ви затрупвам от самото начало.  Twisted Evil

Ще се радвам да се запознаем лично с майките в Perth!

Нямам търпение да дойдем!

Общи условия

Активация на акаунт