Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 127 422
  • 536
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета и ние ще се местим в Пърт .

Мъжът ми е Новозеландец и досега живеехме в БГ но на него му писнаха всичките простотии и си събра куфарите.
 Вече работи там и ще почваме бумащината с визите за нас с двете деца и едно на път. Идея нямам колко време ще отнеме и дали ще раждам в БГ или там. Той е оптимист, но аз като знам, че нас все ни имат за друга категория хора българите и то бременна българка, сигурно ще има проблеми и ще ни замотаят . Ще видим.

Та имам въпрос - мъжа ми иска да изпратя натам някои по-едри неща - примерно два големи кашона. Как мога да ги изпратя с кораб, да не е по въздух, че излиза мн скъпо за голям обем и тегло? Някой ползвал ли е морки транспорт да даде съвет? Въобще как може да се опакова голям товар ( нямам предвид цял контейнер естествено )

Благодаря предварително и успех на всички чакащи визи , паспорти и шофьорски книжки.

Ще разпитвам по-нататък за тези неща живот и здраве.

Хубав ден от мен  smile3503

# 211
InataCh, на 457 виза се плаща $4500 на година за училище.

Здравейте, аз и моето семейство дойдохме през август тази година с виза 457. Имаме 2 деца на 8 и 9 години. Двете са тръгнали на училище, което е абсолютно безплатно. Само трябват пари за униформи и минимална такса за помагала. Ние сме в Хобарт. Поздрави.

# 212
Привет и от нас! Simple Smile

Ние от 10-тина дни насам имаме визи, сега чакаме да ми излезе новият паспорт и ще пратим данните, за да ни резевират и билети.
В момента със сина ми сме в България и обикаляме страната, за да видим роднините! Simple Smile
В края на месеца се прибираме и започва голямото разчистване и сортиране на вещи. От компанията превозвач ще дойдат да опаковат 1-2 дни преди деня, в който ни е полета, но преди тях аз трябва да съм разпределила кое накъде ще потегля, защото имам доста плетени вещи, които ще се наложи да изпратим към България, пък и голяма част от зимните дрехи ще тръгват насам...

Тук настана голям студ, а аз вчера купих 2 чивта сандали за Сава!  Laughing Голямо прехвърляне на багажи ще падне! Моите летни дрехи основно са в София, та и на тях ще трябва да търся място в багажа, който имаме... Ще се опитам да оставя някои дрехи тук още сега, ама няма да е голямо количеството...

Много сме развълнувани и съответно с голямо нетърпение очакваме да се срещнем с новата реалност! Планът на съпруга ми е да можм да летим 9-10 януари, дано да се получи, че и на мен вече хич не ми се чака.

И така, при нас нещата вече са доста реални. Дано всичко е за добро!

Хубав ден на всички!

# 213
Привет, момичета!
Felina, незнам колко като обем имаш предвит под 2 големи кашона, но ние преди да пристигнем тук си изпратихе багаж при наши приятели с Български пощи, условието е да е в точно оределен размер ,кашон има го в сайта им и да не надвишава 30 кг, цената беше 150 лв за един такъв, ние изпратихме 3 по 30 кг и за 1 месец пристигнаха.Дано съм била полезна.

# 214
  • Там някъде......
Здравейте,редовно ви чета,но сега минавам да ви се похваля.Имахме гости от Австралия.Те бяха тук 3 седмици и много им хареса,понеже идват за пръв път в България.Вчера си заминаха от летище София за Истанбул,от там за Малайзия,а от там за Австралия.Поканиха моето семейство всички ни да им отидем на гости лятото ,като те ни поемат всички разходи по пътуването,само,че ни казаха да си извадим туристическа виза.Вие знаете ли от къде можем да се снабдим с такава,понеже до сега никога не сме пътували и не ни е ясно .Дали от София от посолството могат да ни издадат такава,след като те ни изпратят покана за гостуване,за колко време ще бъде готова и дали е скъпа за 3 човека?Благодаря ви предварително

# 215
Сладка капка, това може да ти е от полза http://ide.li/wiki_Australia-travel.html
Аз повече не знам, но сигурно другите момичета биха ти помогнали повече!

Аз мога да се похваля, че вече имам и билети. На 10.януари, живот и здраве, потегляме към Пърт!
Ние със Сава все още сме в България и в края на следващата седмица се прибираме в Англия и започва голямата веселба! Имаме сериозен проблем с квартирата, но се надявам да супеем да го решим преди заминаването ни! Simple Smile

Хубав уйкенд на всички!

# 216
Сладка капка, на този сайт може да прочетеш за туристически визи за Австралия.

http://www.immi.gov.au/visitors/

Аз вече няколко пъти подавах документи за майка ми и за един приател.

Българите могат да идват в Австралия на туризъм с електронни визи. Всичко зависи от кандидата, на какви критерии ще попаднеш и кави документи ще ти поискат.

В София няма посолство на Австралия, затова е по-добре да кандидастваш за електронни туристически визи.

Антъни стана на 5 години и празненствата текат вече цяла седмица. Къщата е пълна с подаръци и изморени деца  Laughing

Сега идва време за Коледа и Дядо Коледа по бански   Joy

# 217
Здравейте и от мен, вече от Австралийска земя!
Вчера пристигнахме успешно в Сидни - сега търчим по задачи, за да стартираме новият живот  Simple Smile
Поздрави и весели празници на всички!

# 218
  • варна
Здравейте момичета, малко Коледно настроение от Варна и молба - правя първоначални проучвания и с едно голямо желание да дойдем с цялото ми семейство при вас - бихте ли ме посъветвали за фирма във Варна или друга такава консултантска, която да ми подготви документите и да ме спаси от напразно ровичкане. Знам, че не е лесно, но силно се надявам да успея да се запозная с вас на живо - Благодаря и имам нужда от малко кураж. Весели празници!

# 219
Здравейте момичета. Не съм писала от векове, ама времето се оправя и ние сме по цял ден навън.
Гледам, има нови момичета. Ескориал, Добре дошла.
bore77, до колкото знам, няма български фирми, които правят тази услуга. Тук има т.нар migration agent, които помагат за получаване на виза, но никога не съм ползвала услугите на подобни гора. Както всички хора казват - www. immi.gov.au - и от там си избираш визата, която най-става за вас.
Felina , с теб се познаваме от друга тема. За съжаление нищо не съм изпращала от България и не мога да ти помогна. Мога да кажа след това, как мама ми праща колет - до 2 кг, с ракия и чубрица (няма проблем, стига да е магазинска) и струва 28 лВ. Сега ви изглежда смешно, ама като няма чубрица за кюфтета и мусака  Laughing
Кари, с голямо закъснение - да ти е жив и здрав Антъни.
Хайде, телеграфно, но за толкова имам време.
Мили, къде си?

# 220
Брей, katilias, гледай как точно навреме се включи обаче! Wink Тази информация за чубрицата много навреме ми дойде! Simple Smile Щом може да се изпраща по пощата, това означава ли, че може да се пренесе и в чекирания багаж и трябва ли да се обявява?
Много ще съм благодарна да получа подобна информация! Simple Smile Имам тук сигурно близо половин кило неразопаковани пакети, че и в Англия ни е кът! Wink

Ние на 10 януари, живот и здраве, пътуваме! На 9 трябва да дойдат да ни опаковат багажа и дано всичко е наред! Сега съм в голяма чуденка и относно някои дреболии, които изкочиха с коледната украса... Плетените си скринове и кошчета ги прежалих, ама имам разни украси, които също са от разни клечки и треви, та и тях ще трябва да пращам за България май... Ама това да ни е проблемът!

И така, на една крачка сме ние вече от австралийакта мечта!  Wink

# 221
  • варна
katilias, благодаря ти за отговора - смятам да действам. А да ви питам има ли там случайно български магазин или нещо подобно, че пускам една серия хубави български продукти и ми се иска да стигнат и до вас. Ще съм благодарна ако може да ме свържете с българи търговци, че да спретнем малко бизнес.

# 222
InataCh , чубрица може да си донесеш, стига да я обявиш в декларацията си (дават ви ги в самолета) и е в опаковка, на която на АНГЛИЙСКИ пише какво е. Мама ми праща една в бяло-зелена опаковка, май на Биосет е. И също такава си носех предния път, като дойдох. За украсата - може да си я донесеш, но и нея ще трябва да декларираш. И ако сметнат, че е неподходяща, могат да ти я конфискуват. Ние така си донесохме луканка - обявихме я, не ни дадоха да я вкараме и в 4 часа сутринта преживяхме като камили с моя мъж по една подкова (трябваше да опита ме, знаехме, че не е позволено месо, ама все пак).
Боре 77, какви търговци, какви български магазини. Всичко на всичко при мен има 8 българина  Laughing Няма такива луксове - магазин.
Все още не мога да свикна с тази лятна коледа. Днес правих снимки на децата с дядо Коледа, а на снимките моите - боси  Laughing
Лек ден от мен

# 223
Привет и от мен! като гледам новозеландки съвсем сме се загубили....ама нали е лято и вече започнахме да хойкаме по плажовете  Simple Smile.....иначе започнахме подготовката за поредната лятна Коледа
(katilias- и на мен ми е 4тата Коледа тук и още не мога да свикна,че е топло по Коледа:))) )
Опекох и украсих меденките,скрих ги дълбоко от фамилията в къщи,украсихме елхата,къщата и двора и сега остава да измисля подаръците...обаче нищо не ми идва на ум тази година...много ми е трудно да избера нещо на половинката а и юнака вече труден за подаръци....дайте някой идейки.... 

# 224
  • Варна
Привет момичета!
Следващата седмица живот и здраве ще пътувам за Оукланд  Hug Ужасно много се вълнувам, но в същото време имам и доста притеснения. От там заминаваме за Туаранга и Бризбейн. Не мога да намеря много информация, за това ако може някой да ми каже за по важните места които трябва непременно да посетя. Също така на 31 ви ще сме в Аукланд и ме интересува има ли някъде на открито, където се посреща НГ. Аз ще съм при съпругът ми на кораб, но ми се иска да посрещнем НГ  навън - на плажа Laughing Интересува ме и какъв е най-добрия начин за придвижване - такси, метро.....Къде могат да се обменят пари и дали по всяко време. Изобщо всякаква информация би ми била полезна Hug

Общи условия

Активация на акаунт