Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 127 435
  • 536
  •   1
Отговори
# 255
Fairyland много ти благодаря  Hug ще го прегледам този форум...доста неща прегледах в нета, но точно на този не съм попадала

# 256
Момичета, мъжът ми иска да емигрираме в Австралия - Мелбърн. Малко се притеснявам и не съм убедена,че ми се живее в чужбина (вече), но трябва все пак да събера малко инфо за града и най-вече за градини и училища. Може ли някоя от вас да ми помогне? Може и на лични, за да не спамим темата, имам и още въпроси, разбира се Wink

# 257
Привет, мамчета!

След няколко месеца и аз ще съм официално в редиците ви, затова ще полюбопитствам дали има някоя от вас в Хамилтън, НЗ. Няма да ви засипвам с въпроси сега, първо ще прочета темичките ви и съм сигурна, че ще науча много полезна информация.
Ще се радвам да се запозная с някоя от вас след юли месец Simple Smile

# 258

LadyDiDi-До колкото знам има един българин в Хамилтон.Но и да няма това не е проблем....Хамилтън е на 100км от Auckland,а тук сме много....като дойдеш тук ще разбереш,че 100км за Нова Зеландия са нищо....като дойдеш ще ти дам мойте координати,ако имаш нужда от помощ или съвет:)))

# 259
  • Бу-у-урга-а-ас
Как седи въпроса с апартаментите в Окланд? Примерно добър вариант ли са за тричленно сем. с дете ученик? Как са училищата в центъра на града? Апартаментите са по-евтини от къщите, нали?

# 260
Привет и от нас, ние току що се нанесохме в Аукланд и бихме ползвали всякакви контакти. Ще се радвам да се запознаем с мами от България. Хем да обсъдим въпроса с градините и прочие че хич не съм на ясно. Още веднъж здравейте на всички  Hug

# 261
Момичета, как действахте с визите? ММ има оферта за работа и доколкото разбираме първо трябва неговата виза да е готова и тогава аз да кандидатствам въз основа на нея. Това означава, че ще чакаме двойно повече време, а той има поставен срок за започване на работа и малко напрегнато се получават нещата. Или пропускаме някоя хитрина?

# 262
  • New Zealand
yan4e, за градините нямам инфо, но за всякакви въпроси и помощ съм насреща Simple Smile Къде сте в Окланд?

# 263
  • Spain
здравейте моми4ета , искам една информация , може и на ли4ни . каква е средната  заплата на един уеб дизайнер или програмист в Австралия .. относително , приблизително - за пълен работен ден . може и на ли4ни да ми пишете .. интересно ми е за сравнение , разбирам 4е е много относително , стаж  , умения .. но каквото ви доиде на ума или каквото сте 4ули Simple Smile   или пък за направата на един уеб саит ?
мерси предварително Simple Smile

# 264
Привет мами, досега само ви четях, сега дойде момента и да се включа!
Накратко за нас, 4 членно семейство с две прекрасни малки дъщери, на 3г. и на 8 месеца. взехме Австралийски визи и живот и здраве Септември пристигаме с пълна пара към дестинация Пърт.
Имам следната молба/въпрос и ако някоя мама се отзове ще и бъдем безкрайно признателни. Случаят е следния: съпругът ми Венцислав, пристига в Пърт преди нас на дата 19.05.2012 и започва работа на 28.05.2012 (има подписан договор с Honeywell Australia).
Имаме нужда, ако някой има възможност да го подслони за първите 2-3 седмици, докато той намери подходящо за наемане жилище. (Ние ще се присъединим към него Септември). Той вече има открита банкова сметка и общо взето е уреден от към финансова и работна гледна точка. Идеята е, че цените за хотели са безумно скъпи. ще бъде доволен на една стая, за която разбира се ще ви заплати.
Може да ви звучи смешно, но сме честни хора, без психични отклонения и с чисто криминално досие:))) Аз съм юрист по образование, а той инженер.
Моля на мамите от Пърт, които биха имали желание да се отзоват, да ми пишат на лични. Благодаря предварително и бъдете здрави.
Елена

# 265
Пиши ми на лична, ако още нямате уредено жилище

# 266
Здравейте новозеландско-австралийски мами!

Ние сме още едно семейство запътило се към Австралия. По-точно Брисбейн или Мелбърн като дестинация, но все още сме на етап събиране на информация къде да се устроим.
Интересува ме има ли удобства за отглеждане на деца в страната? Хубави паркове, детски кътове, места за забавление и отдих на най-малките? Цените като цяло поносими ли са за всички тези развлечения? Какви са таксите за детски градини? Евентуално ако можете да ни насочите към добри квартали за живеене в тези два града. Ние сме с едно дете на 7 месеца, но планираме поне още 1   chef Ще се радвам на всякаква информация.
Поздрави на всички австралийски мами и техните дечица! :newsm32 1crib smile3541

# 267
Привет момичета! Отдавна не съм влиза и гледам нови попълнения си имаме в НЗ Simple Smile))
yan4e-добре дошла в Окланд...къде живеете? Аз съм в North Shore.Ще ти пиша телефона си на лични,обади се.Аз имам двама племенника в детска градина тук и мога да поразпитам това онова за градините.

LadyDiDi-ти можеш да дойдеш в Нова Зеландия на визитор виза и тук да кандидатстваш за работна виза на визата на съпруга ти....ще отнеме най-много месец,поне при мен беше така преди време.Така,че тръгвайте спокойно насам и ще си действаш от тук,по бързо става....

Лого5ка-тези по евтините апартаменти,който гледаш са малки като кутийки.Дори и да пише три спални пак са малки не можеш да се завъртиш вътре.Аз лично никога не бих се завряла в подобна кутийка,но все пак е въпрос на предпочитание....а колкото до училищата,всички са еднакви до 8ма година,няма значение къде учи детето ти...след това има различни типове училища....колко е голямо твоето дете?

# 268
Здравейте момичета,

Сега като се върна назад, не съм писала от близо 6 месеца. Как лети времето само  Simple Smile

Аз започнах работа, после майка ми ни беше на гости за три месеца и нямах време за лично време пред ПС-то.

Гледам, че групата в Пърт се увеличава. Ставаме притегателн център, а защо ли все още се питам????

Поздрави

# 269
  • Варна
Здравейте момичета!
Отново влизам в темата ви с една молба.  През месец август ще придружа съпругът ми, който ще присъства на конференция в Мелбърн в Park Hyatt Melbourne. По първоначална информация ще сме там три дни. Моля ви ако може да ми дадете контакти на някоя местна агенция, която може да ми направи програма за да мога да разгледам колкото се може повече забележителности, тъй като през деня ще съм сама. Ако пък случайно има и българска такава ще е още по-добре за мен, защото се затруднявам с англ.език. През януари бях в Нова Зенландия и там попаднахме на агенция, собственост на българи  Laughing
Също така приемам всякакви предложение за места, които непременно трябва да посетя. През януари бяхме в Бризбейн и в част от НЗ и направо останах очарована от този край на света  Hug
Благодаря ви предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт