Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 127 455
  • 536
  •   1
Отговори
# 270
 Grinning здравейте!
извинявам се, че така нахлувам в хубавата ви тема, и съжалявам че нямам време да ви прочета сега... имам следния въпрос: възможно ли е да се дойде с туристическа виза в НЗ и на място да се изкара работна??  Rolling Eyes мисълта ми е, ако се грабнем цялото фемили, барабар с трите деца, ще ни издадат ли на място разрешително за работа и престой?! иначе, преди време бях чела за емиграционната програма, но ми се видя мнооого бавна и сложна...
поздрави от гореща Варна Sunglasses

# 271
  • Варна
Grinning здравейте!
извинявам се, че така нахлувам в хубавата ви тема, и съжалявам че нямам време да ви прочета сега... имам следния въпрос: възможно ли е да се дойде с туристическа виза в НЗ и на място да се изкара работна??  Rolling Eyes мисълта ми е, ако се грабнем цялото фемили, барабар с трите деца, ще ни издадат ли на място разрешително за работа и престой?! иначе, преди време бях чела за емиграционната програма, но ми се видя мнооого бавна и сложна...
поздрави от гореща Варна Sunglasses
Здравей!
Аз не живея в НЗ но тази зима ходих там и не ми беше необходима виза. Виза се изисква само за Австралия.
Момичета никой ли не живее в Мелбърн? Ще пътувам в началото на август и до колкото знам по това време на годината е зима. Всякаква информация за местата които непременно трябва да посетя, както и за времето в тази част на годината ще са ми от полза. Praynig Hug

# 272
Анет, благодаря ти!
Да, имах в предвид ако се отиде като турист, човек на място може ли си изкара работна виза, или статут позволяващ престой и работа. Сигурно им звучи много несериозно на Новозеландските мами и за това не ми отговарят, но питането ми е съвсем сериозно!

# 273
  • Spain
здравеите ! искам да ви попитам кога са ¨горещите¨месеци за ваканция в Австралия . имам впредвид не като климат а отпускарските - кога са месеците на масовите отпуски . понеже знам 4е сезоните при вас не са както са при нас в Европа , та ми е интересно . ако примерно работиш легално и си осигуряван и т.н. колко дни в годината е отпуската  и в кои месеци се дава

# 274
  • След завоя в дясно
Анет, благодаря ти!
Да, имах в предвид ако се отиде като турист, човек на място може ли си изкара работна виза, или статут позволяващ престой и работа. Сигурно им звучи много несериозно на Новозеландските мами и за това не ми отговарят, но питането ми е съвсем сериозно!
Аз ме живея в НЗ, но преди време се интересувах. Няма такава възможност трябва да кандидатстваш по програмите.

# 275
Здравейте,

извинявам се, че така нахлувам в темата ви.
Края на годината ще се местим в НЗ и се налага да изпратим доста багаж. На някой от вас налагало ли му се е, и знаете ли някоя добра фирма (по-евтина) към която да се обърна.
Има ли някой който живее в Оукланд?

поздрави и благодарности   bouquet

# 276
Анет, благодаря ти!

да може, аз така отидох 2007 и на място кандидатствах за работна виза, но трябва да имаш спонсор

# 277
Привет и от мен! Аз пак се по загубих,ама няма време...много работа:)))
Така сега към питанията отправени към нас в НЗ

sophiepp-можеш да дойдеш тук без виза.На летището ще ти сложат туристическа виза и да можеш да кандидатстваш тук за работна виза....но мен ако питаш си е чиста проба авантюризъм да тръгнете всички без осигурена работа тук.Преди време човек можеше много по лесно да се узакони тук,но сега...за да ти издадат работна виза ти трябва предложение за работа и то не за каква да е работа а само за посочените професии в техния списък.Можеш да го провериш тук:www.immigration.govt.nz
Но от друга страна искам да ти кажа,че Новозеландците вече не дават предложения за работа-криза е...на всички обяви пише,че искат с работна виза или с виза за постоянно пребиваване...има разни начини с фалшиви предложения,но това коства много пари,време и риск да се превърнеш в роб.Ако един поне от двама ви имаше осигурена работа тук,то тогава нещата ще се улеснят много,много...не искам да те отчайвам,просто ти казвам как реално стоят нещата тук...за да предприемеш подобно начинание са ти нужни солидна сума пари...само за издръжка тук ще ви трябват около 1000$ на седмица,щом сте с три деца....плюс фалшиви предложения,такси на имигрейшана,данаци-сериозно начинание си е...но не искам да те плаша-всеки знае себе си а и Бог обича смелите.Ако имаш някакви питания давай,аз съм насреща...

dessertbird-аз съм в Auckland,но за съжаление не съм си местила багажа от Бг като идвахме насам,всичко си ми е там заедно с къщата:)))...но ако мога да ти бъда полезна с друго-насреща съм

# 278
dessertbird, mama_T  благодаря ви!
mama_T особено изчерпателна  bouquet
...ще ви хвърлям по едно око, пък ще видим някой ден ще дойдем ли Flutter

# 279
Здравейте на всички, отдавна не съм се включвала, но чета от време на време Simple Smile.
Имам въпрос към живеещите в Нова Зеландия, дали на някой му се е налагало и kak се е оправил при пътуване обратно към НЗ - ако ви се налага да смените паспорт докато сте в България на почивка и нямате възможност да си прехвърлите визите за резиндънс там (едиственият начин, който открих е да се пращат паспортите до Лондон, но срокът за трансфер на виза в нов паспорт е 4 седмици)?
Ще ви бъдем много благодарни, защото получаваме противоречиви отговори от Immigration NZ.

Поздрави от Фангарей, НЗ
Гергана

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 00:53 от gerganka

# 280
Здравейте!

Искам да попитам дали има някой от вас, който живее в Пърт? Има вероятност да работя там за 3-4 месеца, а семейството ще дойде с мен. Ще ни предоставят апартамент, но оттам нататък имам много чуденки и ще се радвам да ги обсъдя с някоя мама, която знае.

Например - има ли някакви забавачки за деца - синът ми е на 3 г. и тук (Стокхолм) ходи на детска градина, и много е свикнал. Не ми се ще да го лишавам от общуване с деца, докато сме там. Също така, лесно ли е да се намери детегледачка за почасово гледане, и къде се търси? Има ли агенции, които да препоръчате? Нужна ли е кола, или с публичен транспорт човек може да се оправи, ако живее в града?Всякаква информация ще ми е много полезна   bouquet  Hug

# 281
Гергана здравей! Отиваш в България,сменяш си паспорта,но си искаш стария да ти го върнат.Те ще ти го прошнуроват(продупчат) и ще ти го дадат.Така си идваш тук с двата паспорта и си даваш после новия в имигрейшъна да ти сложат лепката за Пърмент резидент.Ние сме имали няколко такива ситуации,така че е изпробвано от първа ръка:))) Давай смело към България и приятно изкарване на почивката там.

# 282
Здравей mama_T, благодаря ти много за отговора. И ние така мислехме да направим, но реших да проверя преди да тръгнем отново и получихме какви ли не отговри, че можело сме да имаме проблеми, когато се качваме обратно на самолет към НЗ и т.н. Надявам се да не се окаже така. Благодаря отново!

# 283
здравеите ! искам да ви попитам кога са ¨горещите¨месеци за ваканция в Австралия . имам впредвид не като климат а отпускарските - кога са месеците на масовите отпуски . понеже знам 4е сезоните при вас не са както са при нас в Европа , та ми е интересно . ако примерно работиш легално и си осигуряван и т.н. колко дни в годината е отпуската  и в кои месеци се дава

Hada Despeinada, аз живея в Южна Австралия от 1 год, тук всички отпуските дават и вземат от Коледа до към края на януари месец.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 16:06 от milushka

# 284
Здравейте,

извинявам се, че така нахлувам в темата ви.
Края на годината ще се местим в НЗ и се налага да изпратим доста багаж. На някой от вас налагало ли му се е, и знаете ли някоя добра фирма (по-евтина) към която да се обърна.
Има ли някой който живее в Оукланд?

поздрави и благодарности   bouquet
dessertbird link, когато се местихме в Австралия изпратихме доста багаж предварително по БГпощи , цената за 30кг преди година беше 150лв, като пристига за 1 месец.Имай предвид, че има точно определени размери за кашона, който са публикувани в сайта им.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 15:56 от milushka

Общи условия

Активация на акаунт