Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 127 469
  • 536
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте!

Искам да попитам дали има някой от вас, който живее в Пърт? Има вероятност да работя там за 3-4 месеца, а семейството ще дойде с мен. Ще ни предоставят апартамент, но оттам нататък имам много чуденки и ще се радвам да ги обсъдя с някоя мама, която знае.

Например - има ли някакви забавачки за деца - синът ми е на 3 г. и тук (Стокхолм) ходи на детска градина, и много е свикнал. Не ми се ще да го лишавам от общуване с деца, докато сме там. Също така, лесно ли е да се намери детегледачка за почасово гледане, и къде се търси? Има ли агенции, които да препоръчате? Нужна ли е кола, или с публичен транспорт човек може да се оправи, ако живее в града?Всякаква информация ще ми е много полезна   bouquet  Hug
snowwhite, има всичко тук, ама цените за детските градини ще ти се сторят първоначално WOW Shocked Детските градини са между 75 и 85$ на ден. В зависимост от дохода ви , държавата ще ви покрие процент от сумата. Детските градини работят от 6am-6pm. Аз живея в Южна Австралия, тук не е масово разпространено да наемеш детегледачка, предлагат се нещо като домашни детски градини, т.е водиш детето си в дом на жена или мъж / тук много често работят и мъже/, където те се грижат за тях с още 3-4 дечица. Наемали сме жена, на час цената варира между 12-15$ на час.

# 286
Когато взехме визи за Австралия, наш приятел с сдоби с виза за НЗ и спретна това блогче, мисля че интересуващите си, могат да получат доста полезна информация тук:

http://www.bg2nz.com/activity.php

# 287
Здравейте,

извинявам се, че така нахлувам в темата ви.
Края на годината ще се местим в НЗ и се налага да изпратим доста багаж. На някой от вас налагало ли му се е, и знаете ли някоя добра фирма (по-евтина) към която да се обърна.
Има ли някой който живее в Оукланд?

поздрави и благодарности   bouquet
dessertbird link, когато се местихме в Австралия изпратихме доста багаж предварително по БГпощи , цената за 30кг преди година беше 150лв, като пристига за 1 месец.Имай предвид, че има точно определени размери за кашона, който са публикувани в сайта им.

много ти благодаря за инфото   bouquet

# 288
Здравейте на всички ,преди няколко дни бях на един семинар организиран от http://www.studypro.com.au/, относно работа и обучение в Австралия.Това е фирма посредник ако някой има информация моля да сподели.Смисъл дали има наистина такива фирми посредници и кои са читави защото все пак си е риск .

# 289
Здравейте,

извинявам се, че така нахлувам в темата ви.
Края на годината ще се местим в НЗ и се налага да изпратим доста багаж. На някой от вас налагало ли му се е, и знаете ли някоя добра фирма (по-евтина) към която да се обърна.
Има ли някой който живее в Оукланд?

поздрави и благодарности   bouquet
dessertbird link, когато се местихме в Австралия изпратихме доста багаж предварително по БГпощи , цената за 30кг преди година беше 150лв, като пристига за 1 месец.Имай предвид, че има точно определени размери за кашона, който са публикувани в сайта им.

много ти благодаря за инфото   bouquet

чакайте и аз да се отбележа, ние като се местихме през април тази година изпратих 12 кашона багаж с една софийска фирма freeline.bg цената беше доста разумна около 300лв ми излезе, пътува с кораб багажа за около 2 месеца, но се изненадах че като пристигна багаж фирма контрагент тук в Аукланд го посрещна дефакто и аз трябваше да платя още 500 долара за да си взема нещата, та накрая цялата пратка ми се върза към 800  лв. та не знам много дали си струваше толкова пари. Като изключим сантименталната стойност на някои вещи, за разни одеяла и играчки не знам дали си заслужава. Ако искаш им пиши и ги питай, макар че аз последните две седмици им писах да ги питам за разни други неща от България да изпращам към други части на земното кълбо и нещо не ми отговарят, не знам защо.

Иначе при нас нищо интересно, освен че Александър отново е с вирус... и така ще караме дългия уикенд в къщи с термометъра. Поздрави и приятни почивни дни от нас. Мама Т нямам търпение да се видим  Hug

# 290
Здравейте и от мен.Нашата темичка бавно се придвижва напред:)))...при нас нищо ново и интересно,освен че моето момченце вече навърши 16сет....Боже как лети това време,сякаш вчера ме дърпаше за крачола да го изкарвам на люлките,а сега е с една глава по висок от мен:))))...но това е живота едни порастват други остаряват:))))

yan4e-извинявай че не ти се обадих този уйкенд,но мъжо тръгваше в неделя и докато се приготвим и изпратим и то стана 3.30 и реших,че няма смисъл,защото всички барчета вече са затворени по това време....но следващите почивни дни ще се видим вече непременно:)))

# 291
Здравейте!

Аз съм нова във форума и особено в Австралийската част, преди седмица пристигнах в Мелбърн, намерих си работа и квартира. Обаче изникна следният проблем - съпругът ми и дъщеря ни ще идват за 9 дни за активация на визите си преди окончателното им преместване насам догодина и като гледам цените на хотелите ми се изправя косата... Пуснах няколко запитвания за квартири но за 9 дни на никого не му се занимава, хората искат по няколко месеца да стоиш. Моята стая е много мъничка, ако бяхме само с мъжът ми бихме се събрали но с детето е абсурд, а и благоденствието му е на първо място.

Та въпросът е - случайно някой да има подходяща стая (от 27.11 до 6.12)? Естествено ще си платим, аз съм програмист, той счетоводител, малката е на почти 3г. Мога да пусна наши снимки на лични да видите че сме нормални хора Simple Smile

Мерси предварително!

# 292
Здравейте и от мен. Аз пристигам в Бризбейн на 30 януари със зелена карта, надявам се да завържа някакви контакти с българи, които са там. За жалост за 20 страници форум не видях някой да е в Бризбейн. Ако все пак има някой, ако иска да пише.

# 293
Здравейте!

Не знам точно как да започна, че да не прозвучи несериозно; мъжа ми ме навива да продадем апартамента и да емигрираме в Австралия. Въпросът ми към всички, които се решат да ми споделят две думи, е - първо: за образованието на децата - има ли достъпни за нас държавни детски градини и училища, и наистина ли да ходиш на у-ще в Австралия е толкова по-различно и интересно, отколкото в нашите отдавна намразени училища? Децата ни сега са на 3 и 5 години и трябва да бързаме, ако искаме да се адаптират възможно по-безболезнено; впрочем началото на училищния период едва ли е най-подходящ за безболезнена адаптация...

И втория ми въпрос е по-труден и съзнавам наивността му - мъжа ми иска да работи като готвач и хлебар; възможно ли е с една заплата от тази сфера да се поддържа сносна квартира, сметки, такси за училище на децата и живот на четиричленно семейство, защото моя милост, видите ли, си мечтае да бъде художник на свободна практика, а навсякъде по света по галериите картината ти я се продаде, я не...

Ох, питанките ми са безброй, но да не ви отегчавам повече, то сигурно всички са минали по този път на безкрайна борба на сантимента с неизвестността... Впрочем около колко струва двупосочния път за двама възрастни с две деца с безцелната цел да зърнеш отново близките си?

# 294
Здравейте!

Не знам точно как да започна, че да не прозвучи несериозно; мъжа ми ме навива да продадем апартамента и да емигрираме в Австралия. Въпросът ми към всички, които се решат да ми споделят две думи, е - първо: за образованието на децата - има ли достъпни за нас държавни детски градини и училища, и наистина ли да ходиш на у-ще в Австралия е толкова по-различно и интересно, отколкото в нашите отдавна намразени училища? Децата ни сега са на 3 и 5 години и трябва да бързаме, ако искаме да се адаптират възможно по-безболезнено; впрочем началото на училищния период едва ли е най-подходящ за безболезнена адаптация...

И втория ми въпрос е по-труден и съзнавам наивността му - мъжа ми иска да работи като готвач и хлебар; възможно ли е с една заплата от тази сфера да се поддържа сносна квартира, сметки, такси за училище на децата и живот на четиричленно семейство, защото моя милост, видите ли, си мечтае да бъде художник на свободна практика, а навсякъде по света по галериите картината ти я се продаде, я не...

Ох, питанките ми са безброй, но да не ви отегчавам повече, то сигурно всички са минали по този път на безкрайна борба на сантимента с неизвестността... Впрочем около колко струва двупосочния път за двама възрастни с две деца с безцелната цел да зърнеш отново близките си?

За малко си помислих че ще мине един месец преди някой да пише във форума, обаче ти ме провали. Надявам се някой да ти отговори до края на годината /въпреки че е доста оптимистично/. Направи си труда да прочетеш 20-те страници от форума, за да хванеш нивото му и полезността му. Има много по добри форуми, които ще ти помогнат. Ако имаш интерес ще ти дам линкове, да четеш. Аз лично все още съм в БГ и няма как да ти дам полезна информация.  Това с продаването на апартамента е доста смел ход, внимавайте да не спите после по улиците. Успех.

# 295
Здрасти

Не мога да кажа нищичко по детските въпроси както и 4те човека на една заплата. Има доста неработещи жени с 2+ деца, сигурно е възможно...
2-посочен билет ОЗ-Истанбул-ОЗ е около $1800, обратният вариант Истанбул-ОЗ-Истанбул е около $1200.

Ако решите сериозно да емигрирате насам трябва да започнете с визата, не с продаването на апартамента и сменете форума както е написал phillip Simple Smile Успех!

Здравейте!

# 296
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала, но се надявам вече да съм по- редовна.
Ако имате възможност и сте си в Пърт, да се организираме пред- или след- Коледно.

# 297
Не е моя работа да хваля или плюя форумите на бг-мама, сигурно има доста полезна информация. Но точно тази тема според мен е отвратителна, очаквах да прочета някаква информция за визи и т.н. - а то само глупости 'тони имаше рожден ден,а пък джеймс се разболя, петия се напикал и т.н.'. Не съм чел други теми във форума, но точно тази е изключителна. Хората очакват някаква помощ, съвет, пример и т.н., пък то кво разбираш че и в Австралия имало вазелин и ботуши. Страхотна тема...
Това отгоре ей така ми доде отвътре и щях да го пиша преди месец, ама сега вече ще го постна. Постарах се да няма лични напатки, въпреки че нямаше да са излишни. Ето един български сайт, мисля че е добър:
http://forum.all.bg/postlist.php?Board=australia
Форума който на мен най-много ми допада е:
http://www.pomsinoz.com/
Успех на всички емигрирали, емигриращи и просто проучващи.
Весели празници!

# 298
Честита Коледа на всички!

phillllip-един съвет от мен,щом темата ти е отвратителна просто не влизай.Все пак форума се казва бг мама-ами да говорим си за манджи,за времето,за децата....просто сме се събрали в една група по местоживеене....като се казва темата Новозеландско-австралийска това означава ли,че трябва да бъде пълна само с инфо за емиграция тук....ами да ти кажа честно пък много дотяга постоянно да отговаряш на въпроси от рода...как се имигрира там,колко са квартирите,колко пари ти трябват за да живееш на месец,колко се изкарват,ама стигат ли,колко струва водата,ами тока...а интернета,а има ли работа...ама такава не онакава...писва бе човек....ей така понякога ни се приисква и за манджи и плетки да си поговорим....пък на теб пак ти казвам като не ти харесва просто не влизай....има си сайтове за емиграция...www.immigration.govt.nz and www.immi.gov.au....влизай там и чети.

А на всички новозеландски и австралийски мами и техните семейства пожелавам Весело посрещане на  новата 2013!

# 299
  • Spain
Не е моя работа да хваля или плюя форумите на бг-мама, сигурно има доста полезна информация. Но точно тази тема според мен е отвратителна, очаквах да прочета някаква информция за визи и т.н. - а то само глупости 'тони имаше рожден ден,а пък джеймс се разболя, петия се напикал и т.н.'. Не съм чел други теми във форума, но точно тази е изключителна. Хората очакват някаква помощ, съвет, пример и т.н., пък то кво разбираш че и в Австралия имало вазелин и ботуши. Страхотна тема...
Това отгоре ей така ми доде отвътре и щях да го пиша преди месец, ама сега вече ще го постна. Постарах се да няма лични напатки, въпреки че нямаше да са излишни. Ето един български сайт, мисля че е добър:
http://forum.all.bg/postlist.php?Board=australia
Форума който на мен най-много ми допада е:
http://www.pomsinoz.com/
Успех на всички емигрирали, емигриращи и просто проучващи.
Весели празници!
човек ти направо ме разби ... явно нещо си се объркал с форума като на4ало . този форум .. както и сайта се казва бг-мамма . първона4ално имаше само подфорум бг-мами в 4ужбина .. по късно когато станахме много такива се разделихме по държави , градове, години на раждане на децата ... в този форум основно обсъждаме ли4ните си проблеми , как отглеждаме децата си , как ги възпитаваме вън от бг и т.н. ... това не е форум за емиграция , разбира се ако някои има върпоси  на които можем и искаме да отговорим го правим! лек ден и весела нова година !

Общи условия

Активация на акаунт