Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 126 951
  • 536
  •   1
Отговори
# 420
  • София
milushka, благодаря ти, че писа!

Имам сходни впечатления и аз, разбира се засега само на теория Simple Smile, ще видим на място как ще ни се отрази.

# 421
  • На небето
milushka благодаря, че сподели мнението си. За жегите ще го имам в предвид. За сега май се очертава да сме в щата Куинсланд пък да видим.

# 422
Здравейте дами  Simple Smile
Прочетох голяма част от писаното тук и искрено ви се радвам. Някой ако беше ми казал, че българи/ки в чужбина имат такова топло и сърдечно отношение към всички кандидат- новодошли, нямаше да повярвам  Hug
Записвам се на този етап само да следя темата (дано това не подразни някой). По настоящем със семейството ми живеем в Шотландия, но определено не е "нашето"място. Вие се "оплаквате" от жега, а аз мога да ви говоря за "перфектно" време за любителите на зимни дрехи целогодишно  Mr. Green
Австралия е страната, която ме привлича. Обработвам мъжа си да опитаме със зелена карта, ако стане... Много от нещата, които сте написали се препокриват с тези в Шотландия, но все пак друг континент-друг свят.
Моите адмирации отново за позитивното отношение на всички   bouquet Не прочетох един негативен пост. Може би наистина е вярно, че там сте малко българите и се подкрепяте. В Европа за жалост, нещата седят по различен начин. Говоря и от опита при пребиваването ми в Италия (първата страна, в която емигрирахме преди мнооого години  Whistling)

# 423
  • Германия
Момичета, здравейте!
Планирам самостоятелно пътуване до Австралия и НЗ през октомври. Визи за Австралия вече получихме. Сега започвам с програмата.
Много ви моля за малко помощ.  bouquet Цената на мулти-сити самолетен билет ми излиза около 1000евро с Малейша. Истанбул-Куала Лумпур-Мелбърн, на връщане Крайсчърч-Куала лумпур - Истанбул. Между Австрали и НЗ ще ползваме двътрешни полети.
Дайте идея вие как пътувате, когато си идвате насам и мнение тази цена как ви се струва?
И приемам всякакви съвети какво е интересно в Аделаида, Сидни, Мелбърн и от къде е най- лесно да се стигне до Големия БР.
Информацията мога да я взема от нета, но мнение от мястото на събитието е много по- полезно, според мен.
Приемам и съвети за НЗ - непременно ли трябва да вземем кола или може да се придвижваме с организирани турове?
Абе - кой, каквото се сети, моля да ме съветва.    bouquet

# 424
Elinia - цял месец ли ще сте в Австралия и НЗ?

# 425
  • Германия
Elinia - цял месец ли ще сте в Австралия и НЗ?

Да, почти цял месец.

# 426
Elinia - Билетите са на добра цена според мен. Най-добре ако може да вземете билети на отиване до Melbourne примерно, а отиването до НЗ да е от Brisbane или Cairns ( не знам има ли полети за NZ). Разстоянията са големи в Австралия. Ние за две седмици успяхме да разгледаме  част от NSW, декември месец. Взехме кола под наем, но там до колкото си спомням не се кара като тук е Европа с 100км/ч, а по-бавно. Има ограничения по магистралите. Другото е че карахме по  пътища с интересни обекти (морски фарове, национални паркове, дюни).  Все се чудехме как да стигнеме до ГБР, но не се получи. Дано се включат и други с повече информация.

# 427
  • Германия
Elinia - Билетите са на добра цена според мен. Най-добре ако може да вземете билети на отиване до Melbourne примерно, а отиването до НЗ да е от Brisbane или Cairns ( не знам има ли полети за NZ). Разстоянията са големи в Австралия. Ние за две седмици успяхме да разгледаме  част от NSW, декември месец. Взехме кола под наем, но там до колкото си спомням не се кара като тук е Европа с 100км/ч, а по-бавно. Има ограничения по магистралите. Другото е че карахме по  пътища с интересни обекти (морски фарове, национални паркове, дюни).  Все се чудехме как да стигнеме до ГБР, но не се получи. Дано се включат и други с повече информация.
Много ти благодаря! Да, ще летим до Мелбърн и после с вътрешни полети до Сидни и Аделайд. В Австралия ще сме около 20 дни. Но много ми се иска да отидем и на ГБР.

# 428
Elinia, за Сидни кола под наем не ви трябва, всичко в града е достъпно с градски транспорт, включително ферибот, но е хубаво да излезете от цивилизацията и да се поразходите около градовете, там са истинските красоти, за което е хубаво да имате собствен превоз. Сидни за 3-4 дни се разглежда според мен, ние даже повтаряхме някои места.
С деца ли сте? Ако да, в Сидни се заслужава да се отиде в Taronga zoo, доста по-добра е от тази, която е в центъра на града, за нея не се лъжете! Аквариумът бива, макар че не ни спря дъха от изненади. Wink
В Аделаид не сме били и за там не мога да кажа нищо, както и за ГБР.

# 429
  • Германия
Благодаря ти, без деца сме.
Моля да ми дадете съвет - от къде е най-удачен достъпът до ГБР? Гледам, че Малейша кацат и в Брисбейн, може би, е по-добре да се почне оттам и да се слиза надолу - Сидни, Мелбърн, Аделайд?
Вместо да се кацне в сидни , да се отиде до ГБР, спосле да се връщаме обратно? Как мислите?

# 430
Здравей Elinia! Нека аз да се включа за Нова Зеландия.Не знам  колко време сте предвидили за Нова Зеландия,но и един месец няма да ви стигне.Аз бях решила да ти описвам всички места,който човек си заслужава да види тук(а те не са никак малко),но после се сетих за един сайт,където можеш сама да си прочетеш.Ето това е сайта http://faktite.webnode.com/news/nova-zenladiya-/.От 6 години съм тук и не спира да ме учудва факта,че има още и още какво ново да видя.

# 431
Eлина привет! Аз съм живяла Аделайда и по настоящем в Мелбърн. От личен опит в АДелайда изобщо не си губите времето в път, далече е и нищо освен винарните, които са извън града не си струва да се види. Това мнение споделиха и наши приятели, които за жалост не можехме да изненадаме по никой начин, докато живеехме там. Единствено от винарните са им спомените, то май и нашите вече. В близост обаче е Kangaroo Island. Mного , много ни хареса, но ви трябва кола и се пътува с ферибот, заедно с колата. По препоръка джип.Мелбърн и Сидни са друго нещо до рифа на сме стигнали, но защо Аделайда не я заместите с Gold Cost , една много популярна туристическа дестинация, дори за австралийци  newsm78 . Ние пътуваме до Бг от Мелбърн с 2 малки деца и двама възрастни в края на април. Преди няколко дни купихме билетите от катарските авиолинии, директен полет до София през Доха ни струваше $5000 Au. За вашето пътуване, колата ще ви върши работа, но проблем ще са ви паркингите, адски скъпи в центъра особенно. О, забравих едно от нещата за който си струва да си наемете е да посетите 12-те Апостола и всички останали забележителности по Great Ocean Road. Незнам какво предпочитате да видите повече културни забележителности или природа.

# 432
  • Германия
Здравей Elinia! Нека аз да се включа за Нова Зеландия.Не знам  колко време сте предвидили за Нова Зеландия,но и един месец няма да ви стигне.Аз бях решила да ти описвам всички места,който човек си заслужава да види тук(а те не са никак малко),но после се сетих за един сайт,където можеш сама да си прочетеш.Ето това е сайта http://faktite.webnode.com/news/nova-zenladiya-/.От 6 години съм тук и не спира да ме учудва факта,че има още и още какво ново да видя.
Благодаря ти! разгледах го сайта, но все пак, ми се иска мнение от "първа ръка" какво да видим. Ние ще сме повече време в Австралия, по- малко в НЗ - около 10 дни и съм наясно, че не може всичкщо да се види. Според теб къде е по-интересно - ана Северния или на Южния остров?

# 433
  • Германия
Eлина привет! Аз съм живяла Аделайда и по настоящем в Мелбърн. От личен опит в АДелайда изобщо не си губите времето в път, далече е и нищо освен винарните, които са извън града не си струва да се види. Това мнение споделиха и наши приятели, които за жалост не можехме да изненадаме по никой начин, докато живеехме там. Единствено от винарните са им спомените, то май и нашите вече. В близост обаче е Kangaroo Island. Mного , много ни хареса, но ви трябва кола и се пътува с ферибот, заедно с колата. По препоръка джип.Мелбърн и Сидни са друго нещо до рифа на сме стигнали, но защо Аделайда не я заместите с Gold Cost , една много популярна туристическа дестинация, дори за австралийци  newsm78 . Ние пътуваме до Бг от Мелбърн с 2 малки деца и двама възрастни в края на април. Преди няколко дни купихме билетите от катарските авиолинии, директен полет до София през Доха ни струваше $5000 Au. За вашето пътуване, колата ще ви върши работа, но проблем ще са ви паркингите, адски скъпи в центъра особенно. О, забравих едно от нещата за който си струва да си наемете е да посетите 12-те Апостола и всички останали забележителности по Great Ocean Road. Незнам какво предпочитате да видите повече културни забележителности или природа.
Много ти благодаря, твоето мнение ми е ценно, защото се колебаех за Аделайд, сега го отписах. За Мелбърн се очертават следните неща, моля, дай мнение дали има още нещо, което пропускам:
1. Самият град
2. Зоото на града - на някакъв близък остров
3. 12-те Апостоли
4. Филип айлънд - с пингвините
5. Смятаме да скочим за два дни до Тасмания. Какво ти е мнението за там, струва ли си?
Във връзка с последното, в нета срещнах оферти за пакет- пътуване в двете посоки+две нощувки+екскурзоводско обслужване на Тасмания.
Имам молба - ако знаеш някоя фирма, която организира подобно, моля, да ми изпратиш линк. Аз също ровичкам из нетЯ.

# 434
Здравейте мили момичета! Честита Баба Марта на вас и вашите семейства! Да сте живи, здрави, бели и червени!!

Общи условия

Активация на акаунт