Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 126 926
  • 536
  •   1
Отговори
# 435
С удоволствие чета за живота ви там далеч Имам дъщеря на 32 която от известно време се е запалила по Австралия. Чета и се интересувам , но много страшно ми се видя с всичките тези отровни паяци, змии, медузи и какво ли още не. Как се справяте с  тези гадинки и не е ли опасно да отглеждате дечицата си ? Ако имате малко време да пишете как се справяте , ще ми бъде интересно и предварително ви благодаря. Хубави дни и поздрави от далечна Варна

# 436
  • Пазарджик/Лондон
Привет Hug!

И аз с въпрос се включвам Embarassed.
Добре платени ли са мед. сестри в Австралия? Имам предложение за работа в Сидни и Австралия винаги ми е била мечта, но ще трябва малко предварително проучване...И как са наемите в Сидни - то това е от голямо значение, че всичките ще трябва да се местим, ако приема предложението.

# 437
  • Sydney
наемите са в зависимост от големината и вида жилище... средно около 600 долара на седмица

# 438
  • София
Здравейте!

Включвам се в темичката ви с питане относно полетите до НЗ (по-специално до Оукланд). Моя приятелка замина да живее там със семейството си преди близо година и половина и обмисляме погостуваме в края на годината.   
От къде бихте препоръчали да се лети? Кои са най-изгодните компании, ако скоро сте летяли в посока Европа. Гледах, че Малейша са с най-ниски цени, но пък нали два техни самолета паднаха, та не знам да рискуваме ли  Joy
Въобще който каквото може да сподели, ще съм благодарна. Ще съм с детето (на 5г.), мъжът ми не е сигурен още. И си мислех дали като съм с нея няма да е по-добре да направим кратък престой някъде (Сингапур, Хонг Конг), да поспим 1-2 нощи на нормално легло, да се изкъпем, пък след това да продължим. За нея ще е сефте (пък и за мен) чак толкова дълго пътуване.

Много благодаря предварително!

Хубава седмица   bouquet

# 439
Привет от мен:)))
Включвам се по повод питането на  Malini.Цената на билета много зависи от времето през което ще ти бъде полета.За нас билетите са по скъпи когато летим за Европа през юни,юли и август(защото е лято).За полет в посока Нова Зеландия скъпия период е ноември,декември,януари и февруари.Аз от тук не мога да ти бъда полезна с цена,защото едно знам със сигурност,че полет Окланд -Европа и обратно е много по скъп от полет Европа-Окланд и обратно.Тук използват факта,че сме на края на света в буквалния смисъл:)) и си правят с цените каквото искат.Ето аз сега например ще се прибирам с билет от 1900$ което е 1300 евро,а майката на приятелката ми пристига с полет за 900 евро.Колкото до разликата в цените на авиокомпаниите не смятам,че е голяма.Просто търсиш най-изгодната оферта.Основните ,който се ползват за полети до тук са : Малайзиските авиолинии,Сингапурските авиолинии,Емиреитс,Корейските авиолинии,Луфтханза.Можеш да вземеш и комбиниран билет от две авиокомпании-така цената пада.
А за престоя-аз лично винаги предпочитам да имам престои поне един ден.Вземам си хотел,наспивам се добре и продължавам.Когато дойдох за първи път тук пътувах с 3 часов престой в Сингапур и след дългите полети направо не знаех къде се намирам.Бях толкова уморена,цялото тяло ме болеше,че си обещах никога повече да не си причинявам това.Дано поне малко съм ти била полезна.Ако имаш други въпроси насреща съм.

# 440
  • София
Много ти благодаря, mama_T!

Ще продължа да гледам още малко и ще действам  Peace

И Христос воскресе! Пожелавам на всички ви здраве и щастие!   bouquet

# 441
  • Sydney
В момента катарците правят -30% на над 140 дестинации до 19.04., така че виж ги  Peace

# 442
  • София
Много благодаря! Сега ще проверим какво предлагат.

Иначе май ще действаме с Луфтханза, излиза малко под 5000лв., но са на един билет всички полети, което е важно. И няма големи престои, което също е от значение.

# 443
  • Sydney
аз онзи ден гледах - за двама възрастни и дете над 2 години цената беше 4014 лв., -30% нз колко става, но поне на 3500 пада

# 444
  • Сидни
Здравейте мамите, чак сега открих тази тема. Много ще се радвам, ако е по-активна. Ние ( аз бебе 1г и съпруг) имаме визи 457 за Австралия. Мъжът ми замина преди 10 дни в Сидни, започна работа. Ние с малкия ще заминем  след месец. Много ще се радвам, ако намеря мами в Сидни. Все още нямаме квартира. За сега мъжа е на air Bnb квартира за месец, докатон вземе първа заплата и ни намери квартира , та не знам в кой район ще се заселим. Нямам търпение вече. Знам , че е много хубаво, но мъжът ми казва, че било уникално Simple Smile)))
Хайде пишете Simple Smile))
Между другото много евтини ми се сториха билетите. Той пътува до сидни а 800 лв. Simple Smile

# 445
 elenaz   позволявам си да се обърна с въпрос. Какво означава номера на визата ви? Моята дъщеря иска да замине за Сидни и засега се очертава с виза за студент , но  проучвам всички възможности. Целта и е работа  но вариант с обучение ни препоръчаха като най-лесен.Има си семейство и малка дъщеричка която , докато се устроят там ще гледам аз Ако не е неудобно като какъв работи вашия татко там и колко време ви отне да подготвяте документи  Благодаря предварително за вниманието. Дано наистина скоро отпътувате и с нетърпение ще чакам да прочета за впечатленията ви от там  Grinning
Ох днес четох за страшни дъждове и бури . дано да премине бързо

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 19:14 от Bisera64

# 446
  • Сидни
Да има някакъв циклон там сега, било кофти.
Нашата виза е работна- мъжът ми си намери работа от тук, кандидатства и го взеха. Програмист е. Фирмата оправи всичко по визата, ние само медицински изпратихме , данни от паспорти , брачни свидетелства. Цялата процедура отне около 2 месеца. Не знам как е със студентска виза.

# 447
  • Sydney
Bisera64 с риска да ми се скарат в темата, че не се обсъждат визите мога да ти кажа за студенските визи - първо и много важно преди да получи визата, трябва да кандидаства в конкретен университет (всеки си има негови изисквания) и трябва да предостави гаранция или гарант за наличие на парите, които са нужни за обучението (може примерно да покаже сметка с парите). За студентските визи преди задължително се ходеше в посолството (в Белград или Атина), сега не знам. Издаваше се документ, в който се посочваше името на студента, университета, номер на полета, дата и час на кацане, място на кампуса и срок в който трябва да се регистрира... друго изключително важно е, че студенстката виза дава до 20 часа право на работа на седмица и работодателите не биха си затворили очите, ако се установи, че примерно работи повече от тези часове (това се отнася и за партьнора, ако примерно отиде заедно с него, който пък трябва да е посочен предварително)... за този номер виза, с която е мъжа на elenaz - е временна работна виза, тя ти дава право да работиш до 4 години, с опция за удължаване...

# 448
  • Сидни
точно така, нашата е а 4 години, ще се опитваме да писнем за  ПР виза след 2 години.
Има фейсбук група на българи в Сидни и доколкото видях има няколко студенти там, който се интересува да намери групата и да пита там за студенстквите визи.

# 449
Момичета МНОГО ви благодаря . Надявам се (като една майка и аз) всичко да е наред и дъщеря ми да се присъедини към вас!!! Щом това иска, ще помагам Пишете как сте там , размина ли се урагана.

Общи условия

Активация на акаунт