Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 126 709
  • 536
  •   1
Отговори
# 525
  • Los Angeles CA
Sipirumi,
Благодаря ти! Много интересно и завладяващо пътуване сте имали. Ще трябва да си взема карта и по нея да проследя маршрута Ви и непременно ще го имам като референция за пътуване до там. Много жалко,че мами, които живеят на континента не пишат и не споделят.

# 526
  • WA, USA
Да, като вземеш да плануваш ми пиши и ще давам съвети колкото мога.
Ако решиш да отидеш само до Австралия, не се спирай само на туристическите забележителности. Има толкова много красиви малки места, където ще се насладиш на природа и хора. Мога да помагам за Виктория щат-а с идеи, за другите за съжаление не остана време да се запозная по-интимно. Във фейсбук има доста групи на хайкинг или кампинг в Австралия, НЗ - може там да гледаш също за идеи и маршрути. Каквото и да правиш, недей да ходиш по Коледните празници защото тогава са тъпли от туристи. Това естествено ще е чак 2021 лятото, защото доколкото знам не се планува отваряне на границите за туристи поне до октомври 2021.

# 527
Здравейте Simple Smile Много отдавна не са коментирали тук мами, но се включвам с надеждата да намеря мнения от установили се майки в Австралия и Нова Зеландия. Мислите ли, че е лесно българи да се впишат в тези страни? Обмисляме преместване, но ме плаши фактът, че ще оставим всички приятели в България. Ще можем ли да остановим контакт с местни сравнително лесно?

# 528
  • гр. София
Здравейте! На моят мъж му е влязла муха в главата да емигрираме в Австралия. Освен споменавания сайт да информация, бихте ли споделили важни неща/детайли от ежедневието и подготовката, които не трябва да пропуснем? Лесно ли се намира работа - ние сме около 50 годишни? Ще дойдат вероятно дъщеря ми и приятеля й с нас. Тя е лекар, но в момента специализира още - как би могла да продължи специализацията си? Приятелят й работи в IT сферата  - търсят ли се такива кадри? И също така как стои въпроса с наема/закупуването на имот от чужденци в Австралия?
Благодаря предварително!

# 529
Пригответе си по 40 на калпак.

# 530
  • гр. София
Какво означава по 40к на калпак - бихте ли дали детайли - за какво, защо и тн. ? Най-много ме интересува как би могла да продължи специализацията си там?

# 531
Такава беше грубата сметка според, друг един желаещ, вече американец. Виза, билет, преводи, разрешителни, акомодейшън и т.н. Ако евентуално бъдещия работодател, поеме част от всичко това, естествено е различно. Може нещата да са се променили /едва ли към по-ефтино/. Имаха посолство в Белград. Да повторя - инфото не е съвсем прясно.

# 532
Здравейте, момичета.
Нуждая се от съдействие. Има ли в Австралия сайт, на който можеш да си видиш здравното досие и с какъв код се влиза?
Също, може ли да си купиш свободно вит. В12, фолиева киселина, В комлекс, или е необходима рецепта?
Ако има някакво значение, за Мелбърн ме интересува.

# 533
Привет!
Темата не е особено активна в последно време.
Опитайте в тази група във fb.
И поздрави на прекрасната Австралия 🍀
https://www.facebook.com/share/g/19UmCr33Ru/?mibextid=wwXIfr

# 534
Ellinor*, благодаря за отговора. Нямам ФБ акаунт и не ползвам, а през гугъл не успях да открия. Затова попитах тук. Надявам се някой да отговори.
Аз съм в България, питам за близки, които не знаят.

# 535
Разбирам!
Ще е хубаво някой да се включи 🍀

# 536
  • Down Under
Здравейте, момичета.
Нуждая се от съдействие. Има ли в Австралия сайт, на който можеш да си видиш здравното досие и с какъв код се влиза?
Също, може ли да си купиш свободно вит. В12, фолиева киселина, В комлекс, или е необходима рецепта?
Ако има някакво значение, за Мелбърн ме интересува.

Може, ако лицето има регистриран myGov account, там имаш достъп до My Health Record https://my.gov.au/
Витамините свободно се продават по аптеките без рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт