Как да стигна от ЖПгара София до летището терминал 2

• 26 804
  • 105
  •   1
Отговори
  • Parsberg
Извинявам се ако не е тук мястото да получа тази информация.
Предстои ми пътуване до Ирландия, но тъй като не съм от София и идея си нямам как да стигна до летището освен със такси от автогарата.Ако някой знае за директна маршрутка или автобус от автогарата или жп гарата ще съм благодарна ако ми даде тази информация.

# 1
  • София
Мисля, че няма директен транспорт. Можеш да отидеш с 213, 214 или 305 до Плиска, а от там - с 284 до терминал 2.

# 2
http://www.sumc.bg/routes

Таксито ще ти е 7-10 лева, като си избери известна компания с тарифа от 0.59-0.70/километър.

# 3

Таксито ще ти е 7-10 лева, като си избери известна компания с тарифа от 0.59-0.70/километър.

Ами, то на Автогарата има само едни таксита.  Wink
Ще й излезе горе- долу толкова, колкото си й казала.

# 4
  • София

Ами, то на Автогарата има само едни таксита.  Wink
Ще й излезе горе- долу толкова, колкото си й казала.

И там обикалят фалшиви, затова да гледа много добре изписаните тарифи!На мъжа ми от автогарата до Красна поляна му поискали 45 лева, ама така е като не гледа.

# 5
  • Parsberg
Със такси честно да ви кажа ме е страх защото дори и да гледам тарифата от къде да съм сигурна че няма да направи такава обиколка че да ми вземе толкова колкото съм дала за самолетният билет. #2gunfireЗа това предпочитам градският транспорт.Няма ли директна маршрутка?

# 6
  • София
   Аз лично не мога да помогна  Embarassed, аз ходя само с таксита до летището и обратно! Като си гледам тарифите, досега не съм попадала на фалшиво.

# 7
  • София
Няма директна маршрутка. Можеш да използваш маршрутка 5-ца до Плиска и от там автобус 284, както вече те посъветваха.
Ако решиш да е с такси, гледай внимателно тарифата - да не е няколко лева за първоначална такса и тарифата за престой на минута (би трябвало да е около 20-тина ст.). Наскоро майка ми беше хванала някаква копърка от Централна гара до Люлин за 32 лв.

# 8
Със такси честно да ви кажа ме е страх защото дори и да гледам тарифата от къде да съм сигурна че няма да направи такава обиколка че да ми вземе толкова колкото съм дала за самолетният билет. #2gunfireЗа това предпочитам градският транспорт.Няма ли директна маршрутка?

Виж какво ще ти кажа:

отиваш на гишето на таксиметровата компания, което е на Автогарата.
То е едно- единствено.
Както вече казах, там само една компания има права да извършва таксиметрови превози.
Та, като отидеш на гишето, казваш на жената, която стои там следното: "Искам да си поръчам такси от тук до Терминал 2 на Летище София. Искам да е с поръчка!".
От там жената ще те качи на такси, и можеш да си убедена, че няма как да те "прекара" из цяла София, защото това е невъзможно.
Бих ти казала името както на компанията, така и на колежките там, както и бих ти дала директния телефон, но не знам да не го сметнат за реклама, за това там, на място направи каквото ти казах и няма да имаш проблеми.
  Peace

# 9
И там обикалят фалшиви, затова да гледа много добре изписаните тарифи!На мъжа ми от автогарата до Красна поляна му поискали 45 лева, ама така е като не гледа.

Не говоря за обикалящи, а за официалната "стоянка" на такситата, която е пред самата Автогара.
Гледам, че давате съвети да не гледа компанията, а да гледа тарифите.
Това е една от най- големите грешки на повечето "ужилени".
Ако ще да пише, че вози на 5 стотинки на километър, ако е с "помпа" така може да ви отреже главата, че няма да повярвате, че е възможно!
Как ви се струва от Централна ЖП Гара до Летище София, сумата от почти 300 лева?!

# 10
  • София
Знаеш ли колко трябва да обикаля, та да направи сума за самолетен билет...?

Трия, да не правя реклама!

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 14:17 от Тайна

# 11
  • Parsberg
Благодаря ви за бързите отговори.Ще се възползвам от такситата на автогарата.Дано да имам късмет и да пристигна благополучно на летището.Ще го взема с поръчка както Джуличка ми препоръча.

# 12
  • София
Пред офиса ни често паркира едно такси, пише ОК супертранс. Разликата с другите е в посочените телефони и в тарифата, като я загледаш. За помпите вече няма как да се знае предварително...
Наистина варианта с поръчката от гишето е най-читав.  

# 13
Как ви се струва от Централна ЖП Гара до Летище София, сумата от почти 300 лева?![/b]

Не мога да повярвам, че е възможно... newsm78

# 14
  • Parsberg
Забравих да попитам , а за връщане от аерогарата до автогарата сигурно пак със същите таксита?

Общи условия

Активация на акаунт