Как да стигна от ЖПгара София до летището терминал 2

• 26 803
  • 105
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Вчера, в най-големия студ, търсих един адрес.
И добре че се сетих да питам едно спряло такси.
Имат някакво устройство - GPS ли е, карта ли е, не знам - по него погледна и ми каза къде е.
И добре че беше той, иначе щях да си умра от студ и отчаяние.
Само за едно "благодаря".

# 61
абе гледам аз тема 6 страници за едно просто упътване и не вярвам как майка на две деца задава гигантския въпрос ' А за връщане как, същото ли'  ooooh! ooooh! ooooh!

Жена, отиваш в друга държава. Не вярвам придвижването в Сф да е чак такова предизвикателство. Толкова ли сте вързани в мисленето, че предварително треперите за маршрута на таксито ??  ooooh!
Хващаш си такси като ГЛЕДАШ, не се държиш като селянче в кола и ГЛЕДАШ брояча дали се държи адекватно. Това е!

Уау че страхотия  ooooh!

Наистина ли ви се струва нормално да се учите как да се возите с такси?? Че пържат - вярно е, ама тез очи не са само да се слага грим на тях

# 62
Хаххааха, Ломбардо  Mr. Green

# 63
...Хващаш си такси като ГЛЕДАШ, не се държиш като селянче в кола и ГЛЕДАШ брояча дали се държи адекватно. Това е!...

Ааа, шъ имаш да вземаш!  Stop
Селянчетата никак не са прости, даже преди да се качат винаги питат:
"Вий нъл нИ сте от тйез, фалшивитИ таксита, щот ня'а ми стигнат паритИ?"
И накрая, докато броят стотинките са ми най- любими:
"Я дъ погледнитИ туй дъл е пидисйе с'тинки, чи ни моа го видя без очилата?"
 Mr. Green

# 64
Не знаех, че това да си цениш парите и да не си склонен да ги профукаш се нарича селяния...

Аз пък никак не съм фен на тая компания, дето е сключила договор с автогарата и летището.
Колкото пъти съм се качила на тях, толкова пъти после трябва да си извадя тефтерче и да си записвам чутите бисери.
Иначе самата идея с договорите и официалната "стоянка" не е лоша.

# 65
 Таксиджиите на летището са недружелюбни и невъзпитани, винаги се мусят и мрънкат,когато крайната цел им се стори къса. Съжалявам,но ако живея в "Дружба",няма да му платя все едно ме е возил до "Обеля".

# 66
  • София
Мисля, че на авторката й бе обяснено съвсем нормално и човешко какво трябва да направи. Аз лично доста често ползвам таксита и до момента не съм имала проблем, защото си знам с кои фирми пътувам и всичко си ми е ОК. И от автогарата и от аерогарата съм се качвала всичко си ми е било нормално и без проблеми. Разбирам, че има и много некачествени шофьори, както е във всяка една професия, но не бива да се слагат всичко под един общ знаменател. Ползвам си редовно тези 2 компании за такси в София и съм си много доволна, комфортни, големи...удобни. Рядко попадам на некачествен шофьор, пак да повторя, че говоря за въпросните две фирми.
Не го пишете така, че все едно тези хора правят кой знае какви неща и едва ли не всички взимат по 200 лева за возене от точка А до точка Б.

# 67
Стига бе. Като купувате в магазин как гледате - цената,  на какво е тази цена - на кг, на 100гр, или на бройка. Ако е на бройка, и колко грама е бройката, дата на производство, срок на годност.
За такси са много по-малко неща - дневна или нощна тарифа, начална такса, престой. Като седнете в таксито, отпред в дясно трябва да има документ със снимката на водача - един поглед в огледалото да се уверите, че е той и това е.
За провинциалисти като мене, телефона на ОК таксита например в мобилния е достатъчен, само трябва да знаете къде се намирате. Mr. Green Отпред на централна гара, пред главния вход, спират единствено техни таксита, пътниците се нареждат на опашка, чакате си чинно реда - качват се хора, таксито потегля, и спира друго - докато дойде вашия ред. Имитирате софе в диалекта и готово - закарва ви на посочения адрес по оптималния за вас маршрут.
Ако не сте повече от двама, сядате на задната седалка. Багажът - в багажника. Не говорете с таксиста, не го сваляйте, не го разсейвайте, ако се е наложило да седнете отпред, няма нужда да му показвате бедрата си - да си гледа пътя.
И що за въпроси са - ще ме закарате ли до еди къде си - през открехнатата врата. Щом свети зелено и табелата не е закачулена, значи таксито работи - сядате и казвате адреса - това е.

# 68
  • Монреал
Добре, де за тия дето са им давали сметки за 200лв - вие сериозно ли си платихте?

# 69

И що за въпроси са - ще ме закарате ли до еди къде си - през открехнатата врата. Щом свети зелено и табелата не е закачулена, значи таксито работи - сядате и казвате адреса - това е.
Оптимист.
Не ме качват за сметка по-малка от 4-5 лв. Rolling Eyes
Няма да го забравя двучасовото висене в снега от 12 до 2  през нощта и как питах 7! на стоянката и никой не поиска да ме качи, защото сметката ми щеше да е 3 лв.
Чак 8ия се прежали. Дадох му 10  Rolling Eyes

# 70
А, че какво ти пречи направо да седнеш при последния на стоянката, щом ще пътуваш на късо?
Ако първият е кесил 50 минути и с отиването и връщането станат час, не го устройват по 4 лв на час
Но за последният е друго - на него ще му са 4 лв на 10-15минути.
Давати ли си сметка за разходите на един таксиджия - примерно, че за 4-5 години едно такси в София вече е барутник, таралясник и дръгел, откъдето и да го погледнеш, и за тия години таксиджията трябва да е заделил за нова, или поне 3-4 годишна. Ако е на старо - трябва да се пребоядиса жълта, газова или метанова уредба и куп други глупости. Всеки месец да плаща осигуровки, амортизационни, ежегодно пътен данък, лизинг, двойна застраховка, винетка.

# 71
  • Монреал
Дори и така да е ситуацията, защо трябва клиента да им влиза в положението? И това оправдание ли е някои от тях да припечелват допълнително с измама?

# 72
Дори и така да е ситуацията, защо трябва клиента да им влиза в положението? И това оправдание ли е някои от тях да припечелват допълнително с измама?
Не коментирам измама, а само защо първият и последният са различно склонни да тръгнат на къс курс.

А и за какава измама говорим, ако на копърката пище 7лв на км пробег или 8лв начална такса?
Кой закон или наредба е нарушен, че да говорим за измама?

# 73
E, пробвала съм го и да седна за 3-4 лева разстояние. Казват ми, че са в друга посока  Joy

# 74
E, пробвала съм го и да седна за 3-4 лева разстояние. Казват ми, че са в друга посока  Joy
Това последният на стоянката ли ти го е казал?

Общи условия

Активация на акаунт