Ултра лято в Албена 2010 (тема 7)

• 19 169
  • 230
  •   1
Отговори
# 60
  • Луната ни пази
Аз доколкото разбрах от прочетеното в темата тези, на които им харесва почивката в "Албена" години наред си почиват само там, и явно нямат база за сравнение.

Значи нищо не си разбрала.  Wink Защото в темата доста често се даваха места и хотели за сравнение - не само в БГ. А и най-малкото - ако си направиш труда да пробягаш набързо през другите теми за почивки - по света и у нас, ще срещнеш доста хора от Албенската тема, почивали на най-различни места и със сигурност, имащи база за сравнение. Wink

За себе си мога да кажа, че базата ми за сравнение не е никак малка, и в България, и в чужбина! Така, че това според мен поредната оценка на база "общ знаменател"!
Няма лошо човек да има изисквания, но те не трябва да са в сферата на неизпълнимите фантазии. Колкото по-обикновен живот води някой в ежедневието си, толкова по-големи претенции има, когато за малко излезе от него. И не за друго, а защото във въображението му нещата са много по-розови, откъдето идва сблъсъкът на очакваното и реалното.

Не е лошо човек да има реалистична преценка, но има хора, които никъде и никога не изкарват добре.
За какви реалистични преценки говориш, Клер?! За 80 лв на човек и 4* хотел аз очаквам:
- стаята ми да не мирише на кенеф през цялото време;
- по пода, по леглото и където се сетиш, да не намирам чужди косми;
- стаята да е почистена непосредствено, преди да се настаним, а не преди векове;
- леглото да е малко по-удобно, от 50 годишното такова на баба ми;
- детето да не спи на течение, благодарение на 5см пролука на вратата;
- да не ме е гнус, когато ползвам асансьорите;
- чиниите и приборите в ресторанта да нямат мазни следи;

Такива са очакванията ми. Онова, което заварих, мога да опиша с две думи - мръсно и мърляво! За какво ежедневие ми говориш?! Обстановката в домът ми е в пъти по-добра, без да имам претенции за луксозно обзаведен дом.
Пак да спомена - седмица, преди почивката ни в Албена, бяхме отседнали в 3* хотел в Ловеч, който беше класи, над Лагуна бийч.  Confused

Да позитивно настроена патка съм но мисля че е по добре отколкото вечно недовална добре плащаща клиентка Peace

Аз парите не съм си ги намерила на улицата. Очаквам да получа нещо в замяна на сумата, които съм платила. А не същото, като за 40лв на вечер примерно.  Confused Щото, ако аз мога да стисна зъби, за детето си не съм склонна на компромиси! Confused
С чиста съвест и без да си кривя душата ще кажа, че не съм се сблъскала с нито едно от изброените, но ако бях и аз щях да съм на твоето мнение!

# 61

Popcorn
Аз пък след всичко прочетено тук тръгнах зле настроена.Представях си дупка смърдяща на влага, мръсна стая и т.н. Останах приятно изненадана.Да позитивно настроена патка съм но мисля че е по добре отколкото вечно недовална добре плащаща клиентка Peace
Всички съчувствахме и заклеймихме Арабела ако не се лъжа за ужасната стая и с право си била недоволна Минзухар но това не значи че всички хотели са такива PeaceИ много ти благодаря аз лично че заради теб ще ремонтиран половината хотели в Албена  bouquet
Не ми побира главата как в приятна лятна тема за почивки и може да се стигне до такива излияния Whistling

Това ,че ще ремонтират половината Албена заради Минзухар ме разсмя от сърце.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 14:59 от tasi

# 62
  • В светлината на слънцето

Popcorn
Аз пък след всичко прочетено тук тръгнах зле настроена.Представях си дупка смърдяща на влага, мръсна стая и т.н. Останах приятно изненадана.Да позитивно настроена патка съм но мисля че е по добре отколкото вечно недовална добре плащаща клиентка Peace
Всички съчувствахме и заклеймихме Арабела ако не се лъжа за ужасната стая и с право си била недоволна Минзухар но това не значи че всички хотели са такива PeaceИ много ти благодаря аз лично че заради теб ще ремонтиран половината хотели в Албена  bouquet
Не ми побира главата как в приятна лятна тема за почивки и може да се стигне до такива излияния Whistling

Това ,че ще ремонтират половината Албена заради Минзухар ме разсмя от сърце.

Аз от кога говоря, че темата взе да става много забавна. Mr. Green

# 63
  • В.Търново
Да,а Kalentina се чудеше дали има смисъл от нова тема. Grinning

# 64
Малко прясна информация .
Ще правят ремонт и на Кардам.

Аз пък чух от персонала на нашия хотел, че започва ремонта и на Арабела Бийч.

За което решение най-вероятно има сериозен принос минзухар, а не вечно доволните (т. нар. позитивно настроени) патки от бг-мама.  Mr. Green
Добре поправям се не половин Албена само Арабела  bouquet

# 65
Да, действително идеята, че някаква патка от бг-мама може да промени нещо е много забавна. Мислите за себе си и за останалите съфорумки като за такива, как да не ви приемат по същия начин и те-другите.  Laughing

# 66
Аз го обръщам на майтап но истината е че изказването ти обижда много  Crossing Arms
Засега ще се опитам да приключа с тази тема нали съм позитивна ще гледам да не се натоварвам с още глупости LaughingНадявам се следващото лято всичко да е по добре  bouquet

# 67
Да, действително идеята, че някаква патка от бг-мама може да промени нещо е много забавна. Мислите за себе си и за останалите съфорумки като за такива, как да не ви приемат по същия начин и те-другите.  Laughing

Аз пък до сега в темата това определение не го бях срещала......докато ти не го пльосна.....Та едва ли "останалите съфорумки мислят така за себе си"  Rolling Eyes

Аз доколкото разбрах от прочетеното в темата тези, на които им харесва почивката в "Албена" години наред си почиват само там, и явно нямат база за сравнение.
Абсолютно нищо не си разбрала.....Аз съм една от тези,на които им беше за първи път посещението в Албена и останах доволна!Обиколила съм цялото ни черноморие(не преувеличавам),спала съм в хотели 4 звезди,както и на квартира...имам база за сравнение..и то не малко Peace Ама не знам пък защо ли трябва да се  оправдавам.....защото съм доволна от почивката си?????? ooooh!

# 68
Никой не е длъжен да се оправдава, не е срамно да ти хареса почивката в "Албена". Просто търсим логиката - защо са толкова крайни мненията - от супер хвалебствия до такива определения като кочина, и то за едни и същи хотели понякога  Peace

# 69
  • София
Аз ще си призная честно, че голяма част от негативите при тазгодишната ми почивка, идваха от сравнението с миналата година. Почивал си по някакъв начин, плащаш за същия хотел, значи очакваш същото. Да, ама не - получаваш доста по-ниско качество, което разваля почивката ти. То е ясно, че има криза, ама стига сме се оправдавали с тази криза, де. Та така...

# 70
Не мога да си обясня следното: съфорумка, която беше очарована от "Орлов" /забравих  коя/, и пишеше че всичко е супер, след това призна, че чиниите и приборите са били мръсни.

# 71
Аз бях си харесала Орлов, но нямаше места за нашия период, все пак го следя изкъсо. Е, нямаше по- противоречиви мнения, от пълно задоволство до пълно отвращение /моя колежка изкарала с голям зор 1 нощувка и помолила да я преместят.../

# 72
  • В светлината на слънцето
Нормално е да има разминавания за един и същи хотел. В началото на сезона нещата може би са изглеждали по един начин, в средата на сезона - по друг, а в края - по трети. Има логика. Аз и затова не се учудих на първоначалните негативни мнения за доста от хотелите. Просто в хода на сезона "работата" се задвижва и влиза в релси. Друг е въпроса, че изобщо не би трябвало да куца в началото или да речем в края, а да е от самото начало до последния ден на ниво. Това вече е въпрос и на организация и над това точно може доста да се поработи.
Факт е, че нашата почивка точно в Орлов беше супер. Мръсни чинии не съм видяла. А след кошмарния вирус от миналото лято, който изкарахме в Славуна си отварям очите не на 4, а на 24. Ооо, да и непосредствената ми база за сравнение - едва 4 дни преди заминаването ни за Албена, бе от дизайн хотел в Германия, в който цената на стаята беше 850 евро на вечер - тоест толкова, колкото ще плати едно четичленно семейство за една седмица престой в студио във Фламинго Гранд. Така че база за сравнение имам, да. Но и знам къде какво да очаквам. Досущ като страшно много хора от тази тема, които са имали "грешката" да останат доволни от почивката си в Албена. Wink

# 73
  • София
Аз пък оставам с впечатление, че именно в началото на сезона нещата са стояли по-добре, отколкото в края. В "Орхидея", например, тази година храната ми хареса повече от миналата. Но ето че на Рая не й е харесала. А моя близка приятелка, която беше през август каза, че първите няколко дни храната била ок, а после станала отвратителна. Не знам, различни готварски екипи ли са, какво ли - нямам основание да не й вярвам, познавам я... И още нещо. Когато аз ходя на море в хотела има предимно руснаци, оплаквания от тях лично аз нямам. Когато приятелката ми е била на море е имало само румънци, даже певците от програмата са пели на румънски, и тя е ужасена от тях. Сигурно и това има значение.

# 74
Клер, то честно казано на Рая най- и хареса храната, тя беше на сладолед и картофено пюре основно, на майка и не и хареса    Heart Eyes 

Общи условия

Активация на акаунт