Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 260
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
ОЦЕТА помогна за петна от мухъл в банята,изчистиха се!  bouquet

# 586
  • Gorni Bogrov
Момичета, имам малко необичаен проблем - по стъклата в новия апартамент има някакви петна, които изглеждат като...де да знам, пръски от оксижен - грапаво е на пипане, тъмни точици и не излизат с обикновен препарат, даже с коресилин - на мен лично ми изглежда сякаш самото стъкло е стопено, наранено някак, но пък там няма какво да са заварявали Cry само гадая от какво може да е. Ако някоя има подобен проблем и се сеща за някакво решение, ще съм много благодарна  bouquet

И като съм почнала - с какво да почистя естествен паркет, който има следи от ремонта преди това - изглеждат като петна от лепило, но няма как да знам какво е, а не искам да нараня повърхността...
При нас имаше същите "пръски" и аз се обадих да дойдат да сменят стъклопакета.Момчетата дойдоха направиха оглед и ми казаха,понякога имало такъв проблем и и смениха стъклата.Пробвай да звъннеш във фирмата да провериш какво могат да направят те.

# 587
  bouquet здравейте момичета.страхотна и много полезна е тази темичка,ето нещо и от мен http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=74049,не успях да изчета всичко и ако се повтарям ме извинете.  bouquet

# 588
Здравейте! Отново имам нужда от вашата помощ. Вчера, в училище, синът ми си разглобил химикалката и изпръскал с мастило всичко около себе си,и себе си.Чина го изчистих със спирт без проблем, но на балатума на пода остана едно голямо петно което изсветля, но не излезе.Дайте съвет, има ли начин да го премахна?
Благодаря предварително!

# 589
Здравейте, темата ви е страхотна!  Hug
Видях, че някой беше питал как се отстранява остатъчното лепило
останало от тиксо.
Намажете петното с някакъв мазен крем за ръце например и
оставете да постои около 15 мин.
Крема размеква лепилото и после лесно се премахва с обикновена гъбичка.
За съжаление има някои лепенки с доста здраво лепило и този номер не на всички действа.

# 590
Бебешкото олио ще изчисти лепилото.

# 591
  • софия
Кажете ми с какво да почистя захабените тенджери и тави , ако може не с много търкане  bouquet

# 592
Как чистите етикетите от бурканите?
Все ми остава лепило и търкам с какви ли не препарати, за да не се развали миялната.

# 593
  • София
Аз не им се впечатлявам много. Преди ги махах с гореща вода, препарат за съдове и търкане с телчето. Сега само им свалям хартията и ги пъхам в миялната - тя сваля всичко, не мисля, че е проблем за нея  Peace.

tzvetihc, захабените съдове ми светнаха след като си купихме миялната машина. Преди това всеки метод за почистване, който съм използвала е бил свързан с търкане  ooooh!. Силно загорял тиган съм почиствала сравнително лесно, като налея вода с една с.л. сода за хляб и всичкото това нещо слагам на котлона да кипне. Но пак съм минавала с телчето.

# 594
  • София
Все ми остава лепило и търкам с какви ли не препарати, за да не се развали миялната.
Опитай с прах за пране.

# 595

За петна от етикети - няма нищо по-хубаво от Мелио /сигурно може и с друг обезмаслител/.
Пръскаш, изчакваш малко и с леко тръкване всичко пада.

# 596
Здравейте, със сигурност има много писано за моето питане но все пак .....баща ми ми "завеща" едни сребърни прибори, които са в окаяно състояние-позеленели с някакви неидентифицирани петна по тях.....помня че среброто се чистеше във вряща вода със сода....май  newsm78 но не съм много сигурна дали беше така. А и ако е това-не знам "пропорциите" на водата и содата, колко време врат вътре и въобще дали е приложимо за приборите....та ако имате идеи-благодаря.

# 597
За среброто един номер от Индия - ако си намериш паста за зъби на прах, само изтъркваш със праха и след това изплакваш с вода и е готово Simple Smile Става невероятно лъскаво, но за съжаление не съм виждала такава в България Sad

# 598
Ема, за сребърни съдове вече има специални пасти за чистене-потърси в големите вериги и в специализирани магазини за препарати, не може да няма (преди време видях в един такава паста-израелска беше, но не помня точно къде беше). Има и специални кърпи, с които като ги изчистиш после може да ги поддържаш като ги търкаш с тях за блясък (а по кърпата остават черни петна)-това се прави поне веднаж годишно, най-добре два пъти-ако го правиш по-редовно, даже може да минеш и без паста. Аз имам от кърпите, но са ми подарък от Германия-ползвам ги вече 10 години, но предполагам, че и тук вече могат да се намерят. Не ползвай сода-тя е абразивна и драска среброто.

# 599
  • Пловдив
Много интересна тема!

Общи условия

Активация на акаунт