Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 241
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Моите сребърни бижута съм почиствала с обикновена паста за зъби (от бялата, не гел). Перфектно се изчистваха, включително и синджирчета. Смесваш с малко вода, за да не е прекалено сухо и търкаш между ръцете (за синджирчетата) или с някакво парцалче или четка за зъби стара.

# 601
Може да е писано по напред,но нямам време да чета...моят въпрос е: Как да почистя лепенките по бяла пластмасова дограма,стояли повече от една година?

# 602
  • София
Може да е писано по напред,но нямам време да чета...моят въпрос е: Как да почистя лепенките по бяла пластмасова дограма,стояли повече от една година?

Ако са от вътрешната страна (т.е. ако има как да включиш в тока и да стигнеш до тях) - нагрей със сешоар. Иначе можеш да опиташ с нещо мазничко - бебешко олио, тоалетно мляко или дори тампонче с обикновено олио  Peace.

# 603
Нашите с нищо не се изчистиха: нито с нагряване, нито с разни химикали и разредители. Фирма за почистване на прозорци ги изчисти с едни ножчета, но с много зор.

# 604
Нашите с нищо не се изчистиха: нито с нагряване, нито с разни химикали и разредители. Фирма за почистване на прозорци ги изчисти с едни ножчета, но с много зор.
Не се ли надраскаха...имам чувството,че нямат изчистване,но ще опитам с олио и с нагряване все пак.

# 605
Ножчетата за стъклокерамични плотове/котлони супер лесно става 6 лева струват

# 606
Днес видях по телевизията едни хитринки и реших да ги споделя с вас, не знам дали са писани вече.

Едното е, ако се пресоли манджата се слага в нея един филтър за чай с ориз и се вари така. Оризът ще поеме солта и манджата ще се оправи Simple Smile

Другото е ако ти миришат ръцете на гадно...от рязане на лук или нещо друго, се мият с прясно мляко и миризмата се маха. Simple Smile

# 607
За пресолена манджа знам, че се слага картоф, който обира солта и след това се маха.
А против миризмата на ръцете - натъркват се с лимон и след това се измиват със сапун Peace

# 608
  • Пловдив
С какво да почистя позахабени тенджери от външната страна?
Пръсках с Меглио, но не се получи съвсем добре.

# 609
Не се ли надраскаха...имам чувството,че нямат изчистване,но ще опитам с олио и с нагряване все пак.

Не се надраска дограмата, но и ножчетата им не бяха като тези за плот като че ли. Пробвай с такова, би трябвало да стане.

# 610
utopia до колкото знам тези стъкло пакети са дефектни и не можеш да ги изчистиш с нищо.Единственият вариант е да звъннеш на фирмата и да искаш да ти ги сменят

# 611
  • София

Пробвай с препарат за почистване на пластмаса. При мен само той свърши работа.

# 612
С какво да почистя позахабени тенджери от външната страна?
Пръсках с Меглио, но не се получи съвсем добре.
Циф, но го остави да подейства и след това , ако има нужда търкай с телче Peace

# 613
  • София
Едно бързо въпросче, дано не бъркам темата. Купих си нови гювечета и искам още днес да сготвя в тях, но не знам дали предварително трябва да минат някакво топлинно третиране или мога директно да ги използвам?

# 614
  • Пловдив
Нищо предварително не им трябва. Единственото което трябва да спазиш е да не слагаш в предварително загрята фурна или котлон.  Първо слагаш гювечетата и след това включваш!

Общи условия

Активация на акаунт