Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 269
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Силикон може да се премахне чрез нагряване. Но не знам доколко е възможно върху такава повърхност...

# 571
mam4e_Gabi прочети тази тема има добри предложения:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=225029

ето повече за препарата който се споменава:

http://www.selena.bg/cms/?__page_id=1860

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 10:36 от zllate

# 572
Върху бели ленени обувки разсипах черна боя за обувки /от течната/- киснах във вода, търках с препарати /веро, сапун, прах за пране/, избледня, но не изчезна.
Някой има ли идея как да се справя?

# 573
Не съм чела сялата тема, но докъдето стигнах не можах да намеря това което ме интересува а именно с какво мога да премахна пожълтяло петно  на бял суйчер от памук от стоене в гардероба. Не е от някакво леке, защото като го прибрах есента го бях изпрала и му нямаше нищо, а сега като го извадих на ръкава няколко жълти петна Shocked. Прах го с меглио, като си знаех че не е мазно петно и нищо не става, а е ново ,носено само няколко пъти и ми е жал да го хвърля.Благодаря предварително.

# 574
  • Пловдив
Как да почистя перманентен маркер от дамаска? Ако някой има опит, да сподели.

Имам същият проблем. SickДъщеря ми надраска с маркер чисто ново шалте за легло Mr. Green #Cussing out и какви ли не препарати не ползвах, даже и химическо чистене, а резултат нулев. smile3511Ако някой знае как се чисити ще му бъда много благодарна.  Kissing Heart
Моята дъщеря беше си надраскала с черен маркар плюшен анцунг. Петната излязоха от първия път без особен проблем - търках с Клири.
После беше драскала върху дамаската на дивана - сваля се и се пере в пералня. С мноооого Вениш и след 3-4 пранета почти не се вижда сега.

# 575
  • софия
Обикновенните маркери се перат, перманетните не.
 Аз и за това уважавам некачествените китайски фулмастри- хем левче, хем се перат с поглед.

Имам едни 20 годишни "кариока" - донесох си ги от Германия като дете. Не са изсъхнали , но не се перат изобщо.

# 576
Най-полезната функция на оцета обаче е, че има свойството да чисти плесента. Ако имате такава например на остъкления балкон или в банята, напоете обилно кухненска гъба с оцет и почистете нежеланата плесен от стената. Освен това оцетът премахва и петна от варовик.

Най-ефикасният универсален почистващ препарат, приготвен в домашни условия, се прави от бял оцет и готварска сол или сода. В литър хладка вода изсипете 200 грама оцет и 1 супена лъжица хлебна сода или сол. Разтворът чисти отлично всякакви повърхности. Отстранява от тях детски пръстчета, наслоена прах, мръсотии и петна от мазнини.

# 577
  • софия
Най-полезната функция на оцета обаче е, че има свойството да чисти плесента. Ако имате такава например на остъкления балкон или в банята, напоете обилно кухненска гъба с оцет и почистете нежеланата плесен от стената. Освен това оцетът премахва и петна от варовик.

Най-ефикасният универсален почистващ препарат, приготвен в домашни условия, се прави от бял оцет и готварска сол или сода. В литър хладка вода изсипете 200 грама оцет и 1 супена лъжица хлебна сода или сол. Разтворът чисти отлично всякакви повърхности. Отстранява от тях детски пръстчета, наслоена прах, мръсотии и петна от мазнини.

Лимонтозу също може да се добави към тази смес. Става химична реакция със содата , но чисти прекрасно.
А вчера купих  http://www.hayatbg.com/index.php?page=prod&group_id=3&pr … 2&view_prod=5 - лимон . Доволна съм.

# 578
  • България
Да ми препоръчате как да се махне миризма от маркирване на котка?

# 579
Да ми препоръчате как да се махне миризма от маркирване на котка?

Има само един начин......Лимон>>>> пръскаш, мажеш, котките не понасят лимон Mr. Green

ето и за обувки тесни Mr. Green  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=859117

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 18:15 от vivaldi

# 580
  • София
Много полезна статия

# 581
  • Някъде в облаците
  bouquet!Цоп!  bouquet

Ето и от мен полезен съвет - прочетох условието за запис в последствие  Embarassed

HugПетна по дрехи от мазно (собствен опит - по покривки за маса - 100% памук, по дрехите на дъщеря ми и................ на таткото  Joy) - не пръскам с препарати за петна, а с препарата - обезмаслител за кухня  Laughing - ползвам Астониш или Медикс - стои около 15-20 минути и пера на програма с по-дълъг цикъл на пране - излиза всичко. Надявам се да съм била полезна! Peace

# 582
  • България
Вивалди благодаря!
Плесен по стена как се маха?останах беэ ръце да стържа...

# 583
  • София
Не стържеш, защото разнасяш спорите на плесента. Купуваш препарат за плесени - Саво, Церезит, може и прост Доместос, разреден във вода - пръскаш и изчакваш да изчезне гадостта.

# 584
Момичета, имам малко необичаен проблем - по стъклата в новия апартамент има някакви петна, които изглеждат като...де да знам, пръски от оксижен - грапаво е на пипане, тъмни точици и не излизат с обикновен препарат, даже с коресилин - на мен лично ми изглежда сякаш самото стъкло е стопено, наранено някак, но пък там няма какво да са заварявали Cry само гадая от какво може да е. Ако някоя има подобен проблем и се сеща за някакво решение, ще съм много благодарна  bouquet

И като съм почнала - с какво да почистя естествен паркет, който има следи от ремонта преди това - изглеждат като петна от лепило, но няма как да знам какво е, а не искам да нараня повърхността...

Общи условия

Активация на акаунт