Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 384
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
А някой да е чистил ръжда от дрехи ?

Дааааа  Sunglasses
Изключително горда съм да споделя, дори мисля, че написах и в предишната тема.
Имах петно от ръжда върху един прекрасен бял ленен панталон.
Търках го с нарязан лимон, сега няма и следа от ръждата!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 136
  • Софиянка в Пазарджик :)
Е,хайде сега да не занимаваме с произношение,защото по-точно би било "Мелио",но както и да е,така го четат момичетата,не всички четат на италиански,нали?!  Peace
Извинявайте за спама,момичета!
[/quote]
Не "Мелио"  Naughty "Мельо" e най правилно!!!!

# 137
Къде да търся въпросното "Мельо", че поради някаква причина в Кауфланд вече го няма? Трети път при пазаруване го търся - еми няма, преди от там го купувах, а от всички обезмаслители този за мен е най-ефикасен.

# 138
  • София
Къде да търся въпросното "Мельо", че поради някаква причина в Кауфланд вече го няма? Трети път при пазаруване го търся - еми няма, преди от там го купувах, а от всички обезмаслители този за мен е най-ефикасен.
Почти навсякъде го продават-и във Фантастико и в повечето ни квартални магазинчета.  Peace
По спомен в Метро го няма.

# 139
  • ...до морето..

Щом ти така казваш... Joy

# 140
  • Mediterraneo

Аз от Билла май го купих последно.

# 141
Мерси момичета, ще се пробвам в Била, в Русе няма Фантастико Simple Smile./сори, че не уточних за кой град става дума/

# 142
  • Между хотелите
Момичета, дали съществува такова нещо като ...."освежаване" на огледало, в смисъл - имам едно огромно огледало в коридора от около 15 години, но вече е леко замъглено и не се вижда хубаво на него. Та възможно ли е това да се оправи по някакъв начин. Не искам да го сменям, защото е прекрасно - с чудна рамка и форма, но как мога да му оправя "образа"?
Дано ме разбрахте какво точно питам, защото и аз не знам как се нарича това и как да потърся такива услуги. newsm78

# 143
  • София
Мисля, че е повредена отзад амалгамата и затова не дава ясно отражение. Помисли дали не става да го занесеш на стъклар и да се изреже ново огледало по формата на рамката.

# 144
  • София-в сърцата на моите деца
Момичета, дали съществува такова нещо като ...."освежаване" на огледало, в смисъл - имам едно огромно огледало в коридора от около 15 години, но вече е леко замъглено и не се вижда хубаво на него. Та възможно ли е това да се оправи по някакъв начин. Не искам да го сменям, защото е прекрасно - с чудна рамка и форма, но как мога да му оправя "образа"?
Дано ме разбрахте какво точно питам, защото и аз не знам как се нарича това и как да потърся такива услуги. newsm78
По-добре ново огледало в хубавата рамка, отколкото старо размазано.Според Фън Шуй такива огледала с размазана амалгама  съдържали отрицателните енергии на бивши обитатели и по-добре било да се смени огледалото... Peace

# 145

Не "Мелио"  Naughty "Мельо" e най правилно!!!!

15) Съчетанията "glia", "glio", "gliu" се предават на български съответно с "ля", "льо", "лю", а съчетанието "glie" - с "лие" Савиляно, Usseglio - Усельо, но Tiglieto - Тилието).
 http://translate.google.bg/?hl=bg&tab=wT#it|it|meglio%20
Можеш сама да се увериш цъкваш на "Чуйте".И другият път за неща които не си учила и не си сигурна може да не спориш...  smile3534

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 20:34 от Questo sono io!!

# 146
  • ...до морето..

15) Съчетанията "glia", "glio", "gliu" се предават на български съответно с "ля", "льо", "лю", а съчетанието "glie" - с "лие" Савиляно, Usseglio - Усельо, но Tiglieto - Тилието).
 http://translate.google.bg/?hl=bg&tab=wT#it|it|meglio%20
Можеш сама да се увериш цъкваш на "Чуйте".И другият път за неща които не си учила и не си сигурна може да не спориш...  smile3534

Ама ти наистина ли вярваш,че знаеш повече?! Mr. GreenСправка:виж профил Mr. Green
А и стига вече спам Naughty

# 147
 hahaha естествено,че така мисля!

# 148
Защо не си разрешавате спора на лични?
Мисля, че специално при изписването не е важно дали ще се напише мелио или мельо. И аз знам италиански. Тук става въпрос за препарат и никой не го интересува как точно се произнася.

А и между другото как четете Chicco? Що не отидете в На пазар да правите забележка, че се пише Чико?

# 149
  • София
Идва зима! Ако имате боти или ботуши, с които сте като Албена Денкова по улиците  Mr. Green, за да не се пързаляте, можете да залепите ленти анкерпласт на подметките  Peace.

ПП: благодаря за урока по италиански, но и на мен ми дойде в повече  ooooh!!

Общи условия

Активация на акаунт