Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 294
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Да споделя какво се случи с белия ми кожен диван нарисуван с химикалка. Пробвах всичко което ми препоръчахте,гъбата, стик за петна, един препарат в който има ацетон и всички други препарати и спирт дори. Единствено чертите поизбледняха леко. Но сега седмица по-късно сами започват да изчезват, а в частта на която по-често сядаме почти не личат.

# 121
Химикалката май излизаше с паста за зъби. Но на кожа не съм пробвала.

# 122
Как да махна етикетите от бутилки и буркани? Преварих ги и те (етикетите) сами паднаха, но някои не се махат напълно и остават петна от лепилото.
Аз ги поставям в топла водичка за около 5-10 мин. и сед това търкам с телче. Peace
Преварявах; търках с памуче, напоено с олио; после и с такова, напоено с оцет и... пак лепне. Какви са тези лепила - за един буркан колко време си загубих, а има и други...

# 123
  • София
Как да махна етикетите от бутилки и буркани? Преварих ги и те (етикетите) сами паднаха, но някои не се махат напълно и остават петна от лепилото.
Аз ги поставям в топла водичка за около 5-10 мин. и сед това търкам с телче. Peace
Преварявах; търках с памуче, напоено с олио; после и с такова, напоено с оцет и... пак лепне. Какви са тези лепила - за един буркан колко време си загубих, а има и други...
Аз пълня един  леген с гореща вода и веро и ги слагам там.
Под течаща,пак гореща вода  търкам лепилото с нож.
Така съм чистила и на двете деца бурканчетата за детската кухня. Peace

# 124
  • някъде ... тук ...
аз ги оправям с обезмаслител. в момент имам Меглио. тел не ползвам за каквото и да е откакто открих тоя вид препарати.

# 125
Здравейте момичета!Имам нужда от вашата помощ.Знае ли някой как се почистват лепенките от нова дограма.?Закаснях ме с махането и сега е невъзможно.Благодаря ви! newsm78

# 126
  • Варна - Черна гора
Здравейте момичета!Имам нужда от вашата помощ.Знае ли някой как се почистват лепенките от нова дограма.?Закаснях ме с махането и сега е невъзможно.Благодаря ви! newsm78
В друг форум съм чела, че успешно се махат с WD40.  Peace

# 127
  • София
Моята дограма е ПВЦ и се махнаха най-лесно с препарат за пластмаса.

# 128
  • София

Отдавна исках да пиша в темата за ето това приспособление:

http://www.elektro.de/Gitterschleifer-8,25-x-23,8-cm-mit-10-Bl%C … _asc__rpp_50.html

Това е държател за шкурка.Повърхността е гумирана.Закрепвам вместо шкурка микрофазерна кърпа и с така полученото приспособление почиствам идеално шкафовете в кухнята,керамичните котлони, прозорците, плочките в банята и други подобни повърхности с голяма площ.
Всъщност идеята за такъв държател не е моя.Видях подобен такъв в домашни потреби, но беше по-малък и дизайнът му не ми хареса, затова потърсих в Практикер и намерих този държател.Много е удобен , защото гумата спомага да се достигне по-добре дo порите на почистваната повърхност.

В комплект с него ползувам пулверизатор (за цветя), който съм напълнила с чист спирт и 2-3 капки лимонова есенция.Така след почистване остава много приятен аромат.

За лакирани повърхности не бива да се ползува спирт.

Тази идейка е супер! Колко струва приспособлението, колко е голямо и лесно ли се закрепва кърпата, имаш предвид микрофибърна, нали?

# 129

Отдавна исках да пиша в темата за ето това приспособление:

http://www.elektro.de/Gitterschleifer-8,25-x-23,8-cm-mit-10-Bl%C … _asc__rpp_50.html

Това е държател за шкурка.Повърхността е гумирана.Закрепвам вместо шкурка микрофазерна кърпа и с така полученото приспособление почиствам идеално шкафовете в кухнята,керамичните котлони, прозорците, плочките в банята и други подобни повърхности с голяма площ.
Всъщност идеята за такъв държател не е моя.Видях подобен такъв в домашни потреби, но беше по-малък и дизайнът му не ми хареса, затова потърсих в Практикер и намерих този държател.Много е удобен , защото гумата спомага да се достигне по-добре дo порите на почистваната повърхност.

В комплект с него ползувам пулверизатор (за цветя), който съм напълнила с чист спирт и 2-3 капки лимонова есенция.Така след почистване остава много приятен аромат.

За лакирани повърхности не бива да се ползува спирт.

Тази идейка е супер! Колко струва приспособлението, колко е голямо и лесно ли се закрепва кърпата, имаш предвид микрофибърна, нали?

Bubble79
радвам се , че ти харесва като идея.

ето тук още един модел шлайфпапиерхалтер(държател за шкурка) ,
http://www.sparoboter.de/discounter/lidl/schleifpapierhalter-7359
 кликни на Grossansicht, за да видиш по-добре - има  по една клема отпред и отзад за фиксиране на шкурката, аз слагам микрофибърна кърпа.Става лесно .Ако ме мързи , увивам кърпата около уреда, пак става.Не мога да го обясня по-добре.
Тази гума отдолу , както писах спомага да се проникне по-добре в порите на почистваната повърхност.Страхотно е за прозорци и керамични котлони.

В Германия струват между 4 и 10 Евро, в зависимост от марката.
Предполагам , че има такива във всеки строителен хипермаркет и в България.

Пробвала съм микрофибърни кърпи на този моп от Swiffer
http://www.rossmannversand.de/DesktopModules/WebShop/Shopexd.aspx?productid=62300

по-удобно за монтиране, но не е така удобно за бърсане

# 130
  • BG
В Unicem на околовръстното, има подобен на първия, само че беше по-грубичък. Цената беше  около 6 лева.

# 131
  • Софиянка в Пазарджик :)
аз ги оправям с обезмаслител. в момент имам Меглио. тел не ползвам за каквото и да е откакто открих тоя вид препарати.
newsm78 казва се Мельо-препарата!

# 132
  • ...до морето..
newsm78 казва се Мельо-препарата!

Е,хайде сега да не занимаваме с произношение,защото по-точно би било "Мелио",но както и да е,така го четат момичетата,не всички четат на италиански,нали?!  Peace
Извинявайте за спама,момичета!

И сега по темата- миризмата на нов гардероб се отстранява,като се сложи вътре една тенжерка с горещо прясно мляко и се остави едно денонощие.
  Миризмата на лук от ръцете си отстранявам с утайка от кафе или с малко оцет.

# 133
  • някъде ... тук ...
Благодаря, италиански не знам.

# 134
  • not found
А някой да е чистил ръжда от дрехи ?

Общи условия

Активация на акаунт