Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 260
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Да споделя как почистих сребърни бижута. В съд на дъното се накъсва домакинско фолио( за печене). Отгоре поставям сребърните неща, посипвам с лъжичка сода и заливам с вряща вода.
Всичко се избели веднага без търкане. Изваждаш среброто от съда като чисто ново.
Трикът ми го каза моят зет, който е гледал клипче в Ю-тюб с подробни стъпки.

# 616
Моля за съвет какво да направя, за да мога да използвам любим парфюм, на който пулверизатора му отказа да работи  Praynig. С какво да прережа "гърлото", за да го прелея в друг флакон, например.... Thinking

# 617
  • Shumen, Bulgaria
Прекрасна тема!
Имам бяла покривка от изкуствена материя и по нея има жълти петна който немога да кажа от какво са. С обикновено пране не се премахват.
Какво можете да ме посъветвате с какво мога да ги отстраня?

# 618
Аз знам, че трябва да ги обтриеш с олио и оставяш малко да попие. И после почваш с вкусотиите Simple Smile

# 619
  • София
Моля за съвет какво да направя, за да мога да използвам любим парфюм, на който пулверизатора му отказа да работи  Praynig. С какво да прережа "гърлото", за да го прелея в друг флакон, например.... Thinking
Преди да го обезглавяваш, пробвай да му извадиш въздуха от тръбичката със спринцовка - махаш пръскалото и теглиш с иглата. Ако и след тази операция не се получи нищо, опитай с отверка да разшириш и махнеш металния пръстен на пръскалото. Не режи нищо, освен че рискуваш да счупиш флакона, по-сериозното е, че можеш да се нараниш. Вероятно има значение и самия вид на пръскалото, някои са вградени в капачката или нещо друго. Кой е парфюма?

# 620
Може да е писано по напред,но нямам време да чета...моят въпрос е: Как да почистя лепенките по бяла пластмасова дограма,стояли повече от една година?

Пробвай с препарат за почистване на пластмаса. При мен само той свърши работа.

Не искам да ви плаша, но предупреждавам, лепенките, които са на дограмата фабрично, трябва да е махнат до 6м. след това няма махане. Аз така си бях оставила на едната тераса лепенките по дограмата, докато мине измазването на терасата. Момчето което ми слага дограмата ми е приятел и се наложи да идва за едни комарници и ме накара да ги махна.

# 621
....Вероятно има значение и самия вид на пръскалото, някои са вградени в капачката или нещо друго. Кой е парфюма?

# 622
  • София
Ясно  Peace Пръскалото не е вградено в капачката, значи ако не стане с обезвъздушаване със спринцовка, можеш да го отвориш с отверка, както се отваря буркан с компот  Crazy

# 623
За лепенките по дограмата дори 6 месеца са много, особено ако са например на южно изложение. На лепенките стандартно пише да се отлепят до 2 или 3 месеца. Нашите бяха на почти 2 години, предишния собственик не си беше направил труда да ги свали. С тези ножчета, които се споменават по-напред, се свалиха. С нищо друго не успяхме.

# 624
Прекрасна тема!
Имам бяла покривка от изкуствена материя и по нея има жълти петна който немога да кажа от какво са. С обикновено пране не се премахват.
Какво можете да ме посъветвате с какво мога да ги отстраня?
kasmetliika,стари петна се премахват като се потопи във врящ лимонов сок.Може да опиташ и със SPOT,препарат за петна на ПЕРИЛИС.Има го на вси4ки маркети,тои е в розово шишенце с едно патенце на етикета,много е сполу4лив и не е скъп около 2 лева. newsm10

# 625
  • Shumen, Bulgaria
di_75  много ти благодаря! Ще пробвам  съветите Hug
Не че немога да си купя друга покривка, но тази ми е със сантиментална стойност.
Надявам се да успея  Grinning

# 626
  • София
Не че немога да си купя друга покривка, но тази ми е със сантиментална стойност.
Пиши дали се е получило. И аз имам няколко покривки, които от седенето са на жълти петна. Само ме притеснява количеството лим. сок newsm78 което е нужно за да се накисне цяла покривка.

# 627
а как може да се освежи светла кърпа, която е потъмняла при прането? Rolling Eyes

# 628
Пиши дали се е получило. И аз имам няколко покривки, които от седенето са на жълти петна. Само ме притеснява количеството лим. сок newsm78 което е нужно за да се накисне цяла покривка.
Маргаритка,не е необходимо да се потапя цялата покривка,обработи само петната,забравих да уточня 4е аз съм ползвала лимонов сок от шишенцата,иначе доста лимони ще трябват,може да сложите и лимонтузу за да стане по-концентрирано.След като заври залей петната и да престои около час.При мен се получи,дано не сам ви подвела и при вас да стане.Пишете.  bouquet

# 629
Какво да сложа между килима и паркета, че да не се пързаля?

Общи условия

Активация на акаунт