Какво ли става в тази Канада, че всяка мама тук забременява - 43

• 32 116
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • Калгари, Канада
croco1 , няма да ми се сърдиш, ама се посмях на поста ти, Не на теб, на изказванията на "знаещите" българи.  Виж как веднага познават и преценяват каква е ситуацията. Брей, направо да се зачуди човек.

# 286
От край време се е таило злоба към хората, които ходят в чужбина.
Българите сме си комплексирани по много показатели, независимо къде се намираме.

# 287
Привет,

ние вече сме на линия Party

Накратко за нашето пътуване и първите ни дни в Канада.

Полетите минаха много добре. В Торонто си беше истинска лудница на летището, но пък като помолихме, ни пуснаха напред и минахме първи при имиграционните. Диди се държа като герой. Проблем нямахме и с проверката на багажа. Т.е. не са го проверявали.
Въпреки това не успяхме да си хванем полета до Отава. Бяхме на чек-ин в 15.50, а полетът ни беше в 16.10. За наше щастие имаше места още на следващия полет и в 18.10ч кацнахме благополучно в Отава.
На летището ни посрещнаха, всички багажи си бяха налице. С часовата разлика също бързо се справихме. Наложи ни се, защото искахме да си наемем апартамент от 1 октомври и нямахме много време. Търсенето на жилище хич не беше лесно. Като чуят малко дете, половината затварят телефона, а другата половина ни отказват като чуят, че сме новодошли без доходи. За наше щастие в последния момент, успяхме да си намерим апартамент, който е близо до всички магазини, автобуси и т.н. Както се вижда вече имаме и интернет и телефон.
И с обзавеждането срещнахме известни спънки. Детското легло, което поръчахме от ИКЕА, още не е пристигнало, но да се надяваме до края на седмицата да ни се обадят кога да го очакваме.

Аз имам един въпрос, някой от вас да работи или да познава работещи като самонаето лице (self-employed) в Канада?

До скоро Hug

# 288
Галче, съпругът ми работеше в Канада на контракт ( наемаха го чрез собственната му фирма). Този начин на работа се използва като имаш изграден добър нетуркинг и те знаят доста хора в областта в която работиш. Ако нещо такова те интересува питай.

# 289
Галче, добре дошли на канадаска земя!:) Радвам се че бързо сте намерили апартамент и нещата вървят по план!
Аз съм селф емплойд, питай ако мога ще отговоря:) Съгласна съм с Титина че трябва да имаш добър нетуорк от познати за да потръгне бизнеса ти.

# 290
На мен работодателя ми от БГ, които са ирландска фирма ми предложиха да продължа да работя за тях. Не мога да работя на трудов договор, защото те не са регистрирани като работодател в Канада и единственият вариант е да работя като селф-имплойд.
Естеството на работа е сейлс.
Доколкото сме говорили от България, става дума да продължа да работя това, с което съм се занимавала досега но като контрактор.
Само че аз нищо не знам за този вид самонаемане в Канада.
За утре ще ходим в нашето CLE да разпитаме. Но всяка друга информация също ще ми бъде от помощ при решението ми дали да се съгласявам на такъв вариант Peace

# 291
Уточни първо с бившия си работодател нещата. Ако продаваш нещо, как ще става вноса му например. Каква ще ти е комисионната.
От другата страна на везните сложи какви са твоите разходи- офис, кола, бензин, време, такси, счетоводител и т.н.
Обикновенно заплатата на контракторите е нормалната + % отгоре в зависимост от бранша.

Но за сейлс работа ти трябва наистина нетуркинг. Имай предвид, че и в момента е криза и това съвсем затруднява нещата.

# 292
Titina, разходите ми ще са минимални, защото става въпрос за продажби по телефона на услуги, т.е. работа от вкъщи, като те ми осигуряват лаптоп, достъп до база данни; интернет достъпа и телефона сигурно аз ще си го осигурявам.
Не знам какви рейтове трябва да се договорят в такъв случай Rolling Eyes, още чакам да ми пратят нещо като договор да видя те какво са измъдрили Wink

# 293
Тогава работата ти е на територията на Канада и за приходите от тази услуга, ще се начисляват данъци. Свържи се първо със счетоводител работещ в тази сфера.

Между другото имай предвид, че ако гражданин не иска да му предлагаш нещо по тел е вкл в специален списък и директно от тел компания блокират достъпа до тел му. От тук си мисля, че тел трябва да е регистриран по по-специален начин.

# 294
То за телефона сигурно ще бъде VoIP, с домашен много солено ще ми излезе.
Но това за данъците живо ме интересува. Ще видим утре от CLE-то какво ще кажат Rolling Eyes

# 295
  • Калгари, Канада
Галче, радвам се, че всичко е минало добре и вече сте тук. Успех с намирането на работа  Hug

# 296
Галче добре дошла и от мен!  Hug

# 297
Галче, добре дошли и от мен и успех!

# 298
Момичете, извинете отново за лирическото отклонение относно моята отчетна тема преди 2 дни.  ooooh!

Галче, Добре дошла и на добър час!  Hug
Искаше ми се обаче да чуя романтично описание на първите ви впечатления и се надявах това да ме върне назад към моите първи усещания на канадска земя. Аз признавам не знаех къде се намирам.  Wink

Днес се подстригах!  Laughing  имах едни купони за половин цена в Great Clip. Не са никак известни като верига салони, но ги има в наше село. Цената е ОК и без намалението $16, с намаление 8, но като оставиш тип пак 15ина ти се получава.

Та си казах - за тази цена пак ще ме е яд, ако ме нарежат както им харесва на тях, но поне няма да съм дала $40-50.
Имах обаче страшен късмет да попадна на една азербайджанка, която е учила във фризьорско училище в Москва. Говорихме си и на руски, а аз много обичам руската култура, та ми дойде като балсам за душата тази мацка. Жената перфектно ме разбра какво искам и още по-перфектно го изпълни. Много съм доволна.  Heart Eyes

Каза, че за "филиране" като термин в техните среди се използва "sliding". Също, че по принцип всички фризьори знаят за какво става дума, но много малко умеят да го правят и още, че тук не е популярен този начин за дооформяне на косата!  Simple Smile

А и да не забравя да кажа, че аз и Мишел прекарахме следобеда в чудесната компания на Гаргамелчо и двете й русокоси прекрасничета!  Hug

Cantariny, Желая ви попътен вятър с процедурата!  Hug

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 06:29 от Jennie

# 299
Джени, аз съм била 1 година в САЩ и знаех долу-горе какво да очаквам като първи впечатления от Канада Wink Предполагам, че и времето не ме настрои много романтично, защото дойдохме с първите дъждовни дни Blush Blush
Пък и сега ми е малко нервно, заради работата. Отиваме до местното CLE да видим какво ще ни кажат, стискайте ни палци Hug

Общи условия

Активация на акаунт