Какво ли става в тази Канада, че всяка мама тук забременява - 43

• 32 123
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Салагаш го в мед и всяка сутрин по една лъжица на гладно. ( трябва да са смлени изсучени корени)

А за помпичките, те имат стероиди, аз го бях закъсала след раждането, но педиатърката изрично ми забрани да го използвам.

# 241
  • Vaudreuil Canada
Един recall на Фишер прайс http://ca.news.yahoo.com/s/capress/100930/national/fisher_price_recall
Аз го напусках и на скайпа, та някои от вас вече са го получили - сори за дублирането.
Ние имаме от тези продукти  Confused

Титина (или някой друг ако знае) имаш ли представа дали има някакво ограничение колко време могат да държат на митница в Канада една пратка - някакви срокове за обработка съществуват ли? Четох някакви коментари че може и няколко месеца да откара та леко се изумих ...

# 242
Няма срокове (законов срок има, уж го спазват, но винаги имат оправдание), за времето за което ще ти го доставят - зависи от начина по който идват.
Принципа е следния, ако идва с куриери те имат една програма LVS - всички пратки със стойност на индивидуална пратка под $1600 се декларират общо от тях. Т.к. куриерската услуга е бърза (принципно), декларирането става за 24 часа. Т.к. преди да влезе самолета има манифест, които съдържа описание на пратките, ако има за проверка те си се проверяват още като дойдат. Ако се изисква документ от др. агенции - напр лекарства, храни), принципно не трябва да се забавят. От куриера те уведомяват какво искат допълнително.
Виж въпроса с пощите е доста по-сложен. Те са си всичко, и пратките попадат в една черна дупка. Просто като видиш , че пратката е влязла и почваш да звъниш, щото понякога инфото на сайта им, че са на митница не е вярно. И връщат пратка, непотърсена до 5 дни ( в това време пощальонът е писал, че е идвал 2 пъти, а въобще няма идея къде е адреса.)

# 243
  • Vaudreuil Canada
Титина благодаря   bouquet  - с пощите пътува пратката - пощальона ни е читав уж ама пратката вече 5 дни се води на митница.. И понеже е нещо за декорация на торти се опасявам, че може да се направят на интересни че е хранителен продукт ... Ще видя да преслушам пощата дали не ми е там пратката.

# 244
Шемет, имам най-сетне инфото - 514 521 0442
900, boul. Saint-Joseph E. Каза ми ,че са трима лекари и секретарката ще ти каже кой може да те приеме. Дано да ти свърши работа Hug

# 245
Тарик мом, аз знам, че за джинджифила се иска здрав стомах. Една моя позната тука, много го използва и препоръчва, но винаги казва, че ако има човек проблеми със стомаха по-принцип, трядва да внимава. Скорошно оздравяване ти пожелавам.
Шеметке, един мой колет от Бг го държаха точно 1 месец на митница. Проверявах в сайта и все ми казваше, че е там /аз се оплаквах във форума  Simple Smile/. След 1 месец дойде, имаше дупки на кашончето отстрани, взели са и 1-2 подправки, но здраве да е  Laughing

# 246
Ако пратката е отваряна от митницата, задължително има стикер, че е минало митническа проверка. Ако са взели нещо, има протокол ( виждала съм такъв за взета луканка). Ако няма стикер, просто отварянето не е от митницата.

# 247
  • Vaudreuil Canada
Като се замисля то моето си е много съмнителна пратка - кофа бяло прахообразно вещество при това е нова разработка/продукт .... няма да му се размине проверката въпроса е колко време ще им трябва за да установят, че е сладко и няма странични омайни ефекти ......

Камбанка благодаря   bouquet  те са ми равно отдалечени с другата докторк,а която са ми дали - явно пътуването няма да ми се размине ама ще видим поне къде ще дадат по-бързо часове Simple Smile хубавото е, че тия са няколко доктора и явно ще могат да поемат повече пациенти.

# 248
Шеметче, Камбанка, следя темичката за разширените вени, защото имам от години този проблем. Майка ми скоро ми разказва, че в България имало един доктор евреин, който слагал инжекция във вената. Дали има ефект не знам. Може да са различни процедури, не знам. Но бих искала да науча повече и бих пробвала това лечение. Имате ли представа дали тук се покрива от здравната застраховка? newsm78

# 249
  • Vaudreuil Canada
Тиса това което правят тук не се покрива от държавната осигуровка, частните покриват съответния процент.

# 250
Аз разпитах моя мъж за неговите инжекции. Това дето го писах, че кръвта се съсирва във вената - това са глупости, ама така съм го запомнила Embarassed Мъжа ми каза, че самото лекарство запушва разширената вена. Каза също, че сега е нито по-добре, нито по-зле от преди 5 години и половина, същото е положението. Само че допълни: преди бях с разширени вени, сега съм с тромбофлибит. Според него, хората които са предразположени към разширени вени не могат да се спасят от това, след време други вени ще се разширят. Той е имал 3 процедури (аз бях забравила Embarassed). Според мен става въпрос за едни и същи инжекции, или поне подобни. Ще се радвам, ако някой може да обясни по-точно как действа лекарството, което тук слагат, т.е. как влияе на вената, че тя да се свие ooooh!

# 251
  • Vaudreuil Canada
Пчеличка ей това дали ще ти свърши някаква работа като обяснение на процедурата http://www.varices.ca/traitement.php

Аз като споменах на личния ми лекар за вените и той попита какво искам да правя операция или инжекции та останах с впечатление че предпочита инжекциите. При операцията вената тотално май се прекъсва в този участък изглежда е по-кофти варианта но за много тежки случаи май е по-добрия избор ... поне аз съм останала с такова впечатление - има и вариант просто да носиш ластични чорапи/чорапогащници от което май има повече вреда отколкото полза.

# 252
По спомени - ако е операция, режат увредения участък и свързват. При инжекции също се носи специален ластичен чорап.

# 253
  • Vaudreuil Canada
За ластичните чорапи имах предвид, че някои ги носят постоянно. Моята колежка не носеше чорапи след процедурите явно не винаги са необходими.

# 254
Ако искате обаче може да си организираме една среща в някой парк докато още е есенно и красиво и да снимам децата, по 3-4 снимки на дете като приходите отиват за кампанията на Снежи с домовете?
Има ли желаещи? Мислех си да идем на една ябълкова ферма също, там е чудесно място за снимки, ако на някой му се ходи, близо е до Кинг Сити www.pinefarmsorchard.com

Гаргамелчо, с малко закъснение пиша по темата макар, че те прочетох отдавна! Аз съм май първият желаещ. Мисля, че ще прекараме отлично. Фермата е чудесна идея, но всъщност аз мога да стигна къде да е в GTA и независимо от деня (без идния уикенд, че имаме лични мероприятия и гости от Монтреал).

Дано се появят и други желаещи! Колко парички е добре да съберем?  newsm78  Колко предвиждаш да струва на детенце? Питам, за да мога да предложа това на 2-3 наши приятелчета, наборчета на Мишел, ако разбира се е ОК да ги доведем!  Wink

Вери, благодаря за линковете към рецептите. Много съм впечатлена още веднъж искам да спомена. Тепърва ще ги разгледам, че до сега буквално не съм имава време!

Впечатлена съм и от тортата на Каролина!  Heart Eyes

Момичета, искам да се подстрижа, но все попадам на мацки с недобър английски. Два пъти съм се подстригвала всъщност само откакто вече 3 години сме тук.  Та проблемът е, че не ме разбират, че искам "изтънено". Как да го кажа това на английски или на фризйорски език?  newsm78

П.П. не мога да намеря ер малкия за да напиша фризйор правилно. Извинете!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт