Попаднах в неочаквана ситуация

• 6 325
  • 106
  •   1
Отговори
# 75
Явно е въпрос на тълкуване  Peace За мен скарах се по никакъв начин не е равно на разкрещях се, а за припадането ама хич и не се връзвам, авторката си описа как внимателно да не се удари е "припаднало" девойчето Simple Smile

То това си е нейното тълкуване, но не вярвам някой така да избеснee, ако на детето му бе направена нормална забележка.  Whistling

Склонна съм да повярвам, че наистина е припаднало, в детската градина на сина ми има едно детенце, което само някой възрастен да повиши тон и побелва очите и не театрално, а като рeакция от стрес, това са казали и лекарите, че за него това е стресиращо.

В описаната от авторката ситуация вообще не проумявам защо не е свършила работата си на родител доста по-рано, а е чакала да ескалира Rolling Eyes

# 76
О, хората избесняват и без забележки, вие.....хахахаха, не вярвате.Аз не само вярвам, ами Знам.Видяла съм с очите си.Такива-изнервени хора, дребни, крещят си от колите за нищо, какво остава ако забележка отправиш....ще те смачкат от бой даже.Мдам, има и такива.

Защото Манипулаторите скрито работят обикновено по натам се вижда вредата.

# 77
  • Насред хаоса
То в крайна сметка излиза, че човек и детето си не може да защити. Разкрещяла се била, уплашила била другото дете ... Грънци!
Аз например като се карам, не крещя. След като родителите не са предприели мерки, какво следва - да оставим децата си да ги тъпчат останалите, щото било недопустимо да им се скараш? Веднъж така се скарах на един калпазанин тук пред блока. Седнали останалите деца на пейката, а той застанал срещу тях и рита пясък към лицата и очите им. А майка му си седи и все едно на нея не говориш. Как няма да се скарам?
А въпросното девойче наистина отрано се е отракало в манипулациите.

# 78
Явно е въпрос на тълкуване  Peace За мен скарах се по никакъв начин не е равно на разкрещях се, а за припадането ама хич и не се връзвам, авторката си описа как внимателно да не се удари е "припаднало" девойчето Simple Smile

То това си е нейното тълкуване, но не вярвам някой така да избеснee, ако на детето му бе направена нормална забележка.  Whistling

Склонна съм да повярвам, че наистина е припаднало, в детската градина на сина ми има едно детенце, което само някой възрастен да повиши тон и побелва очите и не театрално, а като рeакция от стрес, това са казали и лекарите, че за него това е стресиращо.

В описаната от авторката ситуация вообще не проумявам защо не е свършила работата си на родител доста по-рано, а е чакала да ескалира Rolling Eyes
Аз моята работа на родител, съм си я свършила чудесно
Досега на никой не му се е налагало да крещи  на децата ми, за да защити своите
Но това е моноспектакъл ,и вие не можете да бъдете сигурни че говоря истината
Така  че , на този етап само си чешете клавиатурите

# 79
Пали, не се сърди, просто след забележки към други деца, очаквай неочакваното.

# 80
Не се сърдя, но стоя зад тази си реплика
Знам, че ако се наложи пак ще защитя детето си, може би не точно по този начин
Съзнавам, че , ако беше тя на мястото на другото дете, никак нямаше да съм доволна,
и най-вероятно и аз щях да искам обяснение, но не и по техния начин

с това съм отговорила и по пуснатата от Шанел тема, и не смятам да се разписвам там

# 81
Все ми е тая,дали ще пишеш в моята тема.Но какво означава,да защитя детето си?Не харесвам чуждото дете и въпреки това,моето играе с него за удобство.И когато се случи очакваното,защото видимо е имало напрежение между децата,госпожа Пали защитава своето дете,и то как!Просто се разправя с детето.Госпожо пали,тъй както казваме на децата си:ти не можеш да държиш тон на еди кого си,защото си дете,а той е възрастен,така аз ти казвам:това дете има родители,говори с тях.И след като си искала да защитиш детето си,защо не го защити по-рано?Защо трябва да се стига до предела?Не,честно,аз се забавлявам тук!Не виждам никаква драма,само развлечение.Защото точно това е усещането,когато се сблъскат неравностойни противници.Има полза,когато родител разговаря с родител.Обаче възрастен с дете е едно нищо.Не,не е нищо,чисто и просто-саморазправа е.Обаче много недостойна.

# 82
Все ми е тая,дали ще пишеш в моята тема.Но какво означава,да защитя детето си?Не харесвам чуждото дете и въпреки това,моето играе с него за удобство.И когато се случи очакваното,защото видимо е имало напрежение между децата,госпожа Пали защитава своето дете,и то как!Просто се разправя с детето.Госпожо пали,тъй както казваме на децата си:ти не можеш да държиш тон на еди кого си,защото си дете,а той е възрастен,така аз ти казвам:това дете има родители,говори с тях.И след като си искала да защитиш детето си,защо не го защити по-рано?Защо трябва да се стига до предела?Не,честно,аз се забавлявам тук!Не виждам никаква драма,само развлечение.Защото точно това е усещането,когато се сблъскат неравностойни противници.Има полза,когато родител разговаря с родител.Обаче възрастен с дете е едно нищо.Не,не е нищо,чисто и просто-саморазправа е.Обаче много недостойна.

Това и моето мнение!

Плюс това "защитавам" в случая ми звучи смешно Wink

Децата не са искали да играят с твоето, защо по-малка е или кой знае по каква причина.
Но не е ударено или заплашено детето ти физически.

Ако си искала да защитиш душицата му е трябвало да помислиш по-рано, когато така наблюдателно си преценила другото момиченце за недостойно и заплашващо твоето!

Манипулаторка, майка и я родила на 15г, расте по улицата никой не го грижа за нея (чудно пък как така са се загрижили от една обикновена забележка) все неща изброени от теб, с негативен акцент.  Confused

Добре, но защо тогава не предотврати срещите между твоето и другото дете по-рано, а се наложи да нападаш чуждо дете??? Thinking

# 83
Много недостойно от ваша страна, да се забавлявате в тема, в която възрастен се хвали че малтретира дете.
под достойнството ви е, аз щях да сигнализирам съответните органи.Щом седите безучатно, значи сте съучастник

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 01:31 от Пали

# 84

Това и моето мнение!

Плюс това "защитавам" в случая ми звучи смешно Wink

Децата не са искали да играят с твоето, защо по-малка е или кой знае по каква причина.
Но не е ударено или заплашено детето ти физически.

Ако си искала да защитиш душицата му е трябвало да помислиш по-рано, когато така наблюдателно си преценила другото момиченце за недостойно и заплашващо твоето!

Манипулаторка, майка и я родила на 15г, расте по улицата никой не го грижа за нея (чудно пък как така са се загрижили от една обикновена забележка) все неща изброени от теб, с негативен акцент.  Confused

Добре, но защо тогава не предотврати срещите между твоето и другото дете по-рано, а се наложи да нападаш чуждо дете??? Thinking
Чудех се дали изобщо да ти отговоря,защото си написала пълни,необосновани глупости
Първо-детето ми е с две години по-малко от Вяра.момченцетето е колкото нея, а другото момиченце на възраста на дъщеря ми.
Второ-(пиша бавно, дано ме разбереш)-никъде не съм писала ,че децата не са искали да играят с моето-цяло лято играят заедно
Трето-въпросния ден, всички играеха на друго място.когато отидох да видя децата, се оказа че моето е входната врата с колелото си, защото Вяра го беше изгонила отвън.момиченцето в чиито дом бяха, обядваше с баща и в дома им.
четвърто-това се е случвало и с другите две деца , когато са били в къщи.(имам предвид изгонването)винаги съм се намесвала и обяснявала, да се поставят на мястото на изгоненото дете
пето-грижи се за душицата на твоето дете, за моето има кой да се грижи

# 85
От всичко прочетено до тук, стигнах до извода, че трябва да сигнализирам съответните органи
В случая организацията за закрила на детето
Ако не бях стояла безучастно, цяло лято да гледам ,как детето шари по улицата с колело,
като много добре знам, че в дома му няма никой, до тази тема изобщо нямаше да се стигне
И това, че съм му се скарала, за да защитя своето е най-малкия проблем
Можеше да го блъсне кола
Можеше да го отвлекат и куп още гадости
А аз съм бездействието си, и с нямането на право да взимам отношение, коствено съм допринесла за това
Благодаря, бяхте ми полезни!

# 86
  • Пловдив
А подали ли са жалба в полицията? Ще ви съдят ли?

# 87
  • София
Имах подобна случка, само че не се стигна до разговори с родителите на другото дете. Дъщеря ми е приятелка на всички. Има едно момиченце, което идва на площадката, хваща Дара за ръка и и обяснява в продължение на 10 минути, колко добри приятелки са. В следващия момент вижда друго момиченце, казва на Дара : Ти вече не си ми прителка. Врътва се и отива при другото момиченце. Тази случа се развива неколкократно. При поредното обявяване на приятелство съвсем спокойно и обясних, че ако не иска да е приятелка на дъщеря ми няма никакъв проблем, но сега си ми приятелка след малко не си, не е правилно. Или си приятел с някой или не. Ако искат да си играят и забавляват заедно са приятелки, ако Дара и е неприятна и не иска да си играе с нея просто да не го прави. Обясних и как по този начин наранява децата /защото го прави с всички, не само с моето/ и в един момент няма да има с кой да играе, защото всички ще мислят, че тя не им е приятелка. Детето се разрева, а не съм го целяла, но това беше ценен урок за дъщеря ми, която като срещне подобно поведение при някое дете просто спира да общува с него. Виждат се на улицата, казва "Здравей, как си!?" и се приключва до там. Говорих с детенцето, само защото виждах, че според дъщеря ми това е нормално отношение и няма нищо нередно. Естествено първо се опитах да и обясня, но тя разбра едва когато застанах на нейна страна.

Сега когато са заедно на площадката си играят заедно и когато на някоя от двете и се играе с друго дете просто казва: "Ще се върна след малко, искам да си поиграя с Х" и няма сърдити и разочаровани деца.

Позволявам си да повиша тон само на децата на нашите кумове и то когато си го заслужават. Те също имат разрешение и се карат на мойто дете. Без да има сърдити деца и родители. Просто сме се разбрали : Разрешавам да се караш на Дара и да налагаш наказания, когато го заслужава. Те отговориха със същото.
Въпрос на отношение е. Аз говорих съвсем прителски с детето без да се карам или викам.

# 88
Идея си нямам Rolling Eyesнито, ако са подали ,кога трябва да разбера
По-добре да не са, не защото ще осъдят мен, а защото ще им отнемат детето

# 89
Идея си нямам Rolling Eyesнито, ако са подали ,кога трябва да разбера
По-добре да не са, не защото ще осъдят мен, а защото ще им отнемат детето

Защо? Не разбирам?
Какво общо има подадената жалба с отнемане на родителски права?

Общи условия

Активация на акаунт