КГБ = Клуб на готините баби - 101

• 43 308
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Искам да коментирам последните два-три поста, но нямам сили.
Нито физически, нито психически се чувствам готова сега за това.
Смятам, че Дидиа е права.
Не може и не бива да искаме за някакви си 36 лева / не съм сигурна, дали са толкова/, да изискваме /а, ние го правим/ всичко от учителите.
Само си помислете, че едно дете в детска градина трябва да яде три пъти дневно, да ползва тоалет, да бъде обучавано, по начин, който на нас и системата се харесва, да бъде възпитавано и обгрижвано, да ползва консумативи, които струват маса пари ?
Това колко пари струва, моля ? Едва ли са толкова, колкото плащаме.
Само мъничко взех отношение по казуса.
Влязох в темата, за да излея мъката си - мама почина днес...
Чувствам се  като малко дете, на което са отнели най-скъпото.
Колкото и дърти да сме, усещанито е едно - осиротяване!

# 616
Дидиа,нещо пак запали,но не виждам нищо,с което да сме те засегналиАко имаш впредвид това,че се учудвам за 100-те лева,да така е много ми се виждат.По времето,когато Ели посещаваше ДГ,беше криза с изхранването на децата,но помагалата ги осигуряваше общината.Да и за тоалетна хартия и салфетки,не мисля,че грижата е на родителите .Какви учебни тетрадки за 30-40 лв?Учебника по език на Ели не струва толкова,малко по малко е.Задавам си въпроса веднага/но на себе си естествено/Те професори от ДГ ли ще излизат?/с тези скъпи помагала/.Сигурно ще изглеждам от "несвестните",но дюшеците и столчетата също са в задълженията, не на родителите,а на собственника"т.е. Общината.Нито искам да обидя някой,нито мнението ми за учителите е било лошо някога.Квалифицирам хората,като хора и човеци,а не по професии.Имах учителка по математика,която живота беше "очукал" и това се отрази по късно и на учениците и,но за мен тя си остана много добър математик,с лоша съдба,но не и лош човек.
Уважавам труда Ви ,защото аз две деца трудно бих издържала,но това е професията Ви,която дълбоко Уважавам.

Оооооо,миличка,на мен ли обясняваш на кого какво е задължението? Mr. Green За 38 години сигурно съм се изучила и не мисля,че съм тъпа та не съм раздбрала.Ти като знаеш какво е било преди,аз пък знам КАКВО е В МОМЕНТА.
                   При това аз не коментирам кой какви задължения има - знам си моите,а се засегнах от "подритнатото" дете.Нали не смяташ,че това правим в ДГ?
                   Не знам колко струва учебника на Ели ,но знам ,че тетрадките са 8-10 /зависи от групата / и най-ефтината е 3 лв.Все се чудя ЗАЩО за училището си купувате всичко,а когато трябва да си купите материалите за ДГ роптаете или по-скоро пишете САМО по форумите.Или  си мислиш,че учителите си слагат парите в джоба!Обикновенно с парите се занимават родители и отчетността е с фактури и всеки може да види какво точно е купено и кога.
                   За "дълбоко уважаваната професия" - мисля си ,че това останаха само голи фрази и нищо друго.Аз като не съм съгласна с нещо ставам и питам,а не тичам да нося клюки из форуми,а след това не декларирам колко "уважавана" е професията учител.

Хулиииииии,съболезнования!Да спи спокойно ,майчицата ти,последния си сън! Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Господииии,какво нещо е животът!И се дава само веднъж,а ние сме седнали да разясняваме кой какви задължения има.Поне трябва да ви е ясно,че държавата нищо не прави за гражданите си и моята майчица лежи 5-та година на легло с тежък инсулт и то защото лекарката от "Бърза помощ" и казала,че и няма нищо.Когато отидох ....не искам да си спомням...вече беше късно.Сега са и останали едни огромни ,сини очи и ...се е стопила и пак съм безсилна да помогна,и пак си плача от безсилие,а ЗНАМ на кой какви са били задълженията за да не е в такова положение. Cry

# 617
  • София
Хули, искрени съболезнования!  Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Диди, да, миналата година детето беше в ясла, сега е в детската градина на същото ОДЗ. И правилата са същите, като в яслата. Носят се същите неща, спалното бельо е за всичките години, които детето е в детското заведение.  Кой откъде пазарува не знам, но е логично, че се пазарува на едро, за да е по-евтино.

Разбира се, че родителяг, а не учителят, преценява къде ще ходи детето му - държавнаили частна детска градина. 

Глаголът "побритват" съм употребила неуместно, не го приемай дословно. Извинявай, щом съм те е обидила. Не визирим никой канкретно, а най-малко теб или някоя друга учителка в темата. Целта на запитването ми бе друга, а се превърна едва ли не   
в скандал. Много, много съжалявам и се извинявам, че попитах.

Лека вечер на всички и простете ми за високото напрежение!

# 618
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
ГолЕма дискусия сте ударили.   Peace
Я по-спокойно , всеки е прав за себе си.  Mr. Green
Ей затова си трайкам аз.  Grinning
Ма на куп толкова пари не е по възможностите на всеки.  Simple Smile

Маринче , няма за к'во да се извиняваш , затова сме тук да споделяме.  Hug

Хули , мойте съболезнования. Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Лека и спокойна нощ! Hug
Ние вече сме пуснали климатиците и се греем.  Crazy

# 619
  • София
Хули,приеми моите съболезнования!Бог да прости маика ти! Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

# 620
Хули, приеми и моите съболезнования!
Бог до прости майчицата ти! Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Ще лягам, че съм изморена.

Л   Е   К   А     Н   О   Щ !

# 621
  • София
Добро утро от дъждовна София.

Хули , мойте съболезнования. Бог да прости майка ти . Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose   

# 622
  • София
 Хули ,светла и памет,на твоята майчица.

# 623
Добро утро , момичета!

Прекрасен ден и успешна нова седмица!

# 624
Добро утро, сладурчета!

Жабче, благодаря ти мила, имам нужда от едно силно кафе!

Хъли приеме мойте съболезнования! Бог да прости скъпата ти майчица! Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Желая ви ползотворна нова седмица!

# 625
На мама

Опитвам се
да не мисля за теб  като за спомен,
затова те сънувам в движение
и все пътуваме за някъде, мамо,
и имаме цялото време за себе си.

Аз не бързам както преди,
днес всички сънища са само за тебе,
ето - влакът спира и слизаме там,
където има поляна с много звезди
и имам ръката ти, а ти си някъде в мене.

Не, не плача, окото ми нещо сълзи,
от прашния път ще да е, този път,
който през сърцето върви
и не бива да спираме в тези следи,
в които болката първа умира.

И имаме време за още усмивки,
преди утрото да те е взело при себе си.

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 10:12 от Джейда*

# 626
Добър ден момичета!
Жабче, благодаря за кафенцето и курабийките! Heart Eyes
Хайде и аз, с безкофеиновото при вас!  food010

Навън е чудно временце, чак да не ти се стои в къщи! Joy
Ама и аз това ще направя, само че по към обяд, да нахраня мама и хуквам! Joy
Имам ходене до Райфайзенбанк, за новата си карта и да понапазаря малко.
Довечера сестра ми ще идва да къпем, колкото и да не ми се готви, трябва да спретна нещо "по-така", а нямам идея!
Ще му мисля! newsm78

Приятен ден, приятна седмица момичета!

# 627
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Хули, думите никога не стигат, но когато болката е споделена, помага.
Съболезнования за майка ти. Flowers Rose  Flowers Rose  Flowers Rose  Flowers Rose

Момичета, към кафенцето на Жабка, вземете си моля....

Лека седмица на всички   Laughing

# 628
Тутулина , на твойте вкусутийки не мога
да устоя.  Hug Голяма проблем ми е т'ва сладко.  Blush

Танче , тук е отврат времето , студено и дъждовно.  Hug

Джейда , разчуства ме със стихотворението.  Hug

Аз пък днес ще се фризирам , че съм урасла ...
като варена тиква съм.  Joy
Та днес и аз и Ани и Краско ще си сменяме главите
преди да ни ги отрежат с има , няма 70-80 лева общо.  Joy

# 629
  • София
Добро утро, то станало и добър ден, момичета!

Ние сме забравили да си платим нета още миналия месец и вече днес ни го бяха резнали. Добре, че наблизо има къде да се плати, та излязох в този мрачен и дъждовен ден.

Жабче, приятно разкрасяване! Много е приятно да имаш такъв ден само за себе си.

Танче, завиждам ви за хубавото време. Излез и се разходи, колкото можеш по-дълго използвай красивия есенен ден. Ще измислиш ти и нещо по-така за вечеря.

Джейда, стихотворението е наистина разтърсващо.

Тутулина, само ни изкушаваш с вкусотийките. Още не съм спретнала десерта, който ни изпрати преди време, но нали сме сами с дедито, пък и болни, та реших, че нямаме нужда от такива благини.  Laughing

Да е хубав денят ви, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт