КГБ = Клуб на готините баби - 101

• 43 310
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
# 601
# 602
  • София
Добро утро!
Нищо , че е дъждовно, важното е , че е неделя - ден за почивка и мотане  Laughing

# 603
  • София
Добро утро!

Явно есента си е казала своето и всички сте много лаконични.  Heart Eyes

Денят е само за спане - който може да го прави.

# 604
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Добро утро!   bouquet
И тук е дъждовно , но не се оплаквам ,
сезона е такъв , нормално е. Peace
Рано се събудих , но се излежавах , че домашните
още спинкат.  Laughing

Яжка , мерси за кафенцето , току що си го
сервирах.  Hug

Хубав и усмихнат ден , момичета! Hug Heart Eyes Hug

# 605
  • София
 Нищо интересно,битовизми. Мусаката се пече,чакаме обяда.
.

Празник

Когато изтече след всички гости
на тостовете шумната река,
безкрайно тихо и безкрайно просто
ще вдигна чаша и ще ти река:
"Наздраве, мили мой, за всичко светло,
като искрица да е то дори -
една единствена звезда в небето
със пътеводна светлина гори.
Наздраве, мили мой, за всичко тъмно,
дори като вселена да е то!
Навярно без голготата му стръмна
не би изгряло нашто тържество.
Не трудното, а лесното погубва
човешкото в човешката душа.
И тя не би разкрила свойта хубост
без шмиргела на грозните неща.
Наздраве, мили мой, за всички нощи
и всички дни - и лоши, и добри -
които идват и в които общо
ще светим с теб, додето изгорим!"

Надежда Захариева

# 606
  • София
Битовизми - нали това е живота.
Да похваля едни блатове - като голяма бисквита са и ги продават в Пикадили.
Малко ми бяха съмнителни, но се напоиха хубаво с пр. мляко и тортичката ми стана много вкусна.
Препоръчвам ги.
Сега май се надигат облаците и слънце се мъчи да пробие.
Поразходих се из квартала.

# 607
  • Кубрат/ Пишурка
 Хайде и аз!
При нас поваля малко много рано сутринта,но до сега се задържа слънчево и ветровито.Тъкмо повечето от прането изсъхна,че Тодор донесе един сак и Мелчето донесоха един... има още на простора,но...вече каквото стане,че доста се е смрачило навън.
Ние направихме един тиквеник, опекох и едни дробчета с лук и малко късен обяд стана,но аз си хапнах от закуската (джиджи папа),а сега гладните обядват,а аз използвам свободен комп.
Та това е за сега! Лек остатък от деня!

# 608
Здравейте момичета, хаиде пратете малко дъждец насам Praynig
Днес температурите "рязко" спаднаха-от 36 на 30,направо балтони да сложи човек Sick

Днес напъних колата с  няколко грамадни сака с дрехи, обувки, посуда,малко електроника и на пункта за събиране.От едната страна разтоварваш, от другата страна гледаш разни жени чакат горките да си вземат необходими неща.Поне сме доволни че нещата не отиват зян  а ще послужат на някой  нуждаещ се от тях.Некой преди мен беше стоварил картони с детски игри.
В детската градина на малкия  пък има на двора съоражение с огромна наилонова торба където събират бутилките които подлежат на връщане срещу заплащане-стъклени или от малките за минерална вода или тенекийните кутии за кола, бира и т.н и така като се събере необходимото количество възпитателката купува за градината още игри освен тези за които има отпуснат бюджет.

И ние сме днес на мусака.

А също направих голямо количество кюфтенца за супа и във фризера, че нашите ако няма супа, все едно няма ядене Mr. Green

Приятен неделен следобед.

П.С .тук не мога да отварям вбокс, освен ако имам нерви да ги пусна сутрината, за да мога евентуално вечерта да видя без много прекъсвания някое 5-10 мин клипче #Cussing out

# 609
  • София
Привет!

Шпунц, много хубаво това стихотворение на Надето Захариева. Янче, доста дрешки за пране сте събрали. Ще имаш занимание почивните дни.  Hug Каролин, голямо добро си направила. Добре е, че има къде да оставиш дрехите си и посудата. Ние тук с дъщеря ми вече два пъти ходим в един Дом за сираци в Горна баня и ги даваме на директорката. Тя веднага вика момичетата и голяма радост пада, а и ние се чувстваме удовлетворени.

Дъщеря ме онзи ден ходила на родителска среща в детската градина. Решават това-онова, но нещото, което ме изненада много е, че предлагат да се събират от дете по 100 лева за консумативи. А те са 30 деца. Станах разногледа и й казвам - добре, де, какви са тези консумативи, а някаква отчетност ще има ли?  Rolling Eyes Направо съм възмутена. Мая, Диди, Мими, вие във вашите градини събирате ли такива пари?

Ние днес сме по-добре, в смисъл без температури, но си бухаме, пием си чайове в огромни количества и чакаме стоически да оздравеем напълно, че много ни е домъчняло за Владето. Той само ни се обажда и казва, че иска при нас.  Laughing

Аз пък сега сложих да пека парче тиква със сиренце, домат и босилек.  Приятна вечеря и вечер! Heart Eyes

# 610
Здравейте момичета!
Прибрах се от екскурзийката до устието на р.Камчия, с цена 6 лева, с обяд.
Тя беше от тия с представяне на продукти- масажиращи дюшечета, аз полегнах на едно докато траеше представянето, беше много приятно, но не мога да дам 600 лева! Имаше одеала, възглавници, някакви колани за врата, рамото, кръстът, колената......но много скъпи за пенсионери като мен.
Въпреки цените продадоха 10-12 продукта.
Обядвахме в ресторанта в който се проведе представянето.
Времето беше със нас, докато се разхождахме с моторна лодка по реката се помъчи да завали, но се отказа.
Понеже сезона е свършил, пък и нали сме пенсионери, платихме по 1 лев, а през лятото разходката струва 10 лева.

Приятна вечер!

Игри за баби:

# 611
  • София
ЯНке, каква е тази закуска Джиджи папа?
Марина, когато Ани ходеше на градина всяка година събирахме пари, не си спомням по колко. но и тогава нали бяха други парите. Имаше си родителски комитет и решаваха - за какво да се похарчат. Обиновенно купуваха разни книжки за оцветяване, блокчета, бои и др. такива.
Всяка година също събираха пари за комплекти завивки, чаршафчета, нали се перат често и се късат. Също за боядисване, за щори, веднъж купуваха прибори - вилици и лъжици.
А отделно всеки месец носехме тоал. хартия,  течен сапун и салфетки. Аз и в градината, и в у-ще съм давала винаги колкото кажат. Просто си мислех, че това е за добро на детето - нали са в стаята по 8 часа. А и като не дам нали ще разберат госпожите и ще си го изкарат на детето.
Даже за да е добро отношението към Ани намерих спонсор на градината. Човека даде пари и само поиска документ за дарението, а пък да си купят каквото решат. Тогава персонала се изпокара - готвачката искаше миксер, учителките - телевизор. накрая директорката взе парите и купи х 1 голямо лего за група.
Танита, писали сме заедно. Изкарали сте хубаво, браво на вас.

# 612
                 Олеее,и тук ли започнахте с парите за ДГ!  ooooh! Хайде и на вас ще отговоря:
                 Първо - учебните тетрадки са около 30-40 лв.
                 Второ - блокчета,листа,четки,боички и т.н. всичко необходимо за работа по учебната програма.
                 Трето - с тези пари се закупуват и домакинските рола ,с които децата си бършат ръцете след миене.ХЕИ забрани кърпите ,които си носеха децата ,защото не си ги познават някои деца и ползват на други.Тоал.хартия,салфетки,мокри кърпи и т.н. хигиенни материали.
                 Четвърто - играчките на децата са също от тези пари ,защото общината от години не дава пари за играчки,а през лятото след сборните групи и заместниците нищо здраво не остава.
                 Та направете сметка какво може да се купи с тези пари. Laughing Добре,че има и по-заможни родители,които правят дарения за ремонти,че до сега ДЗ да са се срутили.Общината няма пари за елементарни ремонти - счупи се кранче на чешмата и може да е левче ,ама няма от къде.Та най-вече родители могат да те разберат и да помогнат.
                 Така,че Маринче,хич не се хващай за главата за 100 лв на годината,а като тръгне Влади на у-ще пак ще си говорим. Mr. Green
                  Фурийче,а ти като станеш баба и тръгне внучето на  ДГ и видиш какво е тогава ще разбереш какво значи 100 лв за цяла година. Mr. Green При нас родителите си купиха и дюшечетата на леглата и столчетата и да не изброявам,че в групата ми  е хубаво ,защото са ни свестни родителите,а не защото някой се е сетил в общината,че на децата им трябва нещо.Това е истината за съжаление.
                  В петък се карах с дежурния на гражданска защита ,защото започнаха да си изпробват сирените и сигналите в 13.15 точно когато децата спят и си представете като извиха ония ми ти сирени какво стана със спящите деца -  половината се събудиха пищящи и ужасени ,защото как да им обясня в полусънното им състояние защо свирят сирените.Пък и да обясня те вече са се стреснали и събудили от ужасната сирена.И на 1 юни сирените свирят в 12 ч,а пробата посред съня им.Като му крещях той ми каза,че така било навсякъде в страната и нареждането било "отгоре",ами тия "отгоре" толкова се сещат  Mr. Green Много им е зор дали някой има нужда от нещо,а най-малко пък как се отглеждат децата в ДЗ.Министърът на земеделието плещи пълни глупости по ТВ-тата , а всички храни се закупуват единствено от списъка на САПИ,който се издава в министерството на земеделието.Като напишат боклуци - боклуци ще ядат,ама човека хал хабер си няма какво се изготвя в собственото му министерство за храните в ДЗ,ама прави PR по ТВ-тата или поне си мисли,че прави. Mr. Green

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 19:34 от Didia

# 613
  • София
Диди, в училище искат пари доста отдавна - още, когато дъщеря ми беше в гимназия. Съгласна с теб, но тоалетна хартия, салфетки и мокри кърпи си носим, минерална вода също, дали сме миналата година 40 лв. за спално бельо, занесли сме играчки и нови флумастри и пластелин. И въпреки това смятам, че 100 лева не са никак малко. 100 лева може са нищо, а без тях. Естествено е, че родителят ще даде в името на детето си, да не бъде "подритвано", но...

Ти няма какво да се обиждаш, аз питам само дали има такава практика, просто не знаех, но преди малко влязох е темата за детска градина и видях, че събират навсякъде, но никой не е написал 100 лв., най-много 50. Но, здраве, да е само.

Наде, слизай да ни кажеш как си ти и твоите хора вкъщи?

# 614
                   Марина,не се обиждам , а обяснявам!Вие миналата година не бяхте ли в детска ЯСЛА? При нас родителите решиха,че ще съберат пари и няма да носят нищо,защото има родители ,които нито веднъж не са донесли ни хартия за тоалетна,ни салфетка.Родителската тройка от събраните пари купува бутилките с вода и чашките.Още преди два випуска /преди 8-9 години/ родителите купиха автомат за вода и децата пият от него.Не разрешаваме индивидуални шишета ,защото пак родители забравят да сложат вода на децата си и те пият от чужди шишета,а вирусите си вървят буквално от уста на уста.Същото е и с тоал.хартия,салфетки и т.н. Купуват ги на едро и първо са по-ефтини и второ се купуват наведнъж за месец-два.По същият начин майките закупуват наведнъж учебните тетрадки и всичко,което е нужно,а то не е малко - четки,бои,цветни блокчета ,пластилини,дъски и .н. Така на всяко дете всичко е еднакво и всяко дете си има.Когато родители носят обикновенно една част носят,а други - не и се чудиш какво да му дадеш,защото децата помнят кой кое си е донесъл.
                   А за "подритваното " дете си е направо обида и то без да се познава конкретния човек.Аз не бих си дала детето на човек,който би го подритвал.Като нямам доверието и добрите отношения търся друг изход.Писнало ми е да чета и слушам подобни приказки.Възмущавам се КАК може така да се разсъждава? Вие така ли бихте се държали с дете ,ако бяхте на мястото на учителката например? Като не дадат ще карат с каквото могат или с каквото имат.Като нямат тетрадки ще четат приказки,все някоя книжка ще им е останала,ако няма и такава все нещо ще измислят учителките,но до сега не съм видяла някой да "подритва" дете за това,че родителите не са му дали или купили нещо.
                  Като не искате не дайвайте,ама поне не обиждайте персонала с необосновани предположения .Що не стана поне един родител на родителската среща и не каза,че парите са много и не е съгласен? Там мълчат,а по форумите плюят.Ами писва му на човек,особено като чете приказки на хора,които не знаят какъв труд и притеснения е с 30 деца в група.
                  Съжалявам,но с "подритнатото"дете ме засегна.Аз не съм учила футбол ,а педагогика.

Общи условия

Активация на акаунт