Злоупотреба - обяви за работа и телефони с добавена стойност

• 8 386
  • 18
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте съфорумци, вероятно написаното по долу няма да бъде нещо ново за вас, но ще споделя какво ми се случи днес и какво констатирах.
От доста време чета обявите за работа във в-к "Позвънете" . Преди известно време се обадих на обява за работа публикувана в същия този вестник и отговори женски глас. Любезно ме помоли да запиша друг номер, защото "шефа си е забравил този телефон" и е необходимо да се свържа с него на друг номер. Записвам го, затварям тел-а и виждам, че мобилния тел-н, който съм записала не е пълен. Допуснах, че съм пропуснала едната цифра при записването и толкова. Не се обадих повече. Обявата си тече от доста време. Днес решавам пак да звънна на въпросната обява която е публикувана в рубрика „Работа – предлага“/ „Търговия“, със следния текст:
„Верига хипермаркети открива нови обекти и набира цялостен персонал“ с телефон за връзка: 089/2778591“
Позвъних на посочения за контакти мобилен телефон, при което същия женски глас обясни, че „Шефа си е забравил този телефон, запишете си другия на които отговаря– 089/191934“ . Попитах защо номера е с 9 цифри и дали не е с добавена стойност, при което любезния глас стана агресивен и ми беше отвърнато „Не, не е с добавена стойност, мен не ме интересува, аз съм работничка и освен това съм болна“ и телефона бе затворен от другата страна. Свързах се със служител на моблиния оператор „Глобул“ от където получих информация, че има такъв номер и че той е с добавена стойност. Тарифата е левче на минута. Оказа се също, че въпросния номер е „телефон на зрителя“ на РН ТВ -Груп – Бургас. Незнам дали не направих грешка, че позвъних в телевизията и им споделих за случая, както и отбелязах, че ще пусна жалба в КЗП. Служителката ми благодари и разговора приключи. Пуснах жалбата и толкова. Вариантите са 2: Някой си е регистрирал телефон на името на въпросната телевизия и печели на техен гръб, или телевизията има нещо общо със случая (не ми се вярва, но ...... ).

Внимавайте, на какви телефони звъните. Всички телефони с добавена стойност започват с 1 след кода на оператора. Незнам дали всички са с 9 цифри, може да има и с 10 - незнам. Факт е обаче, че се злоупотребява с  хората търсещи работа. Аз не позвъних на този номер, но кой знае колко човека са звъннали. Аман от мошенници. Позвънете забранява публикуването на обяви на номера с добавена стойност без това да бъде упоментато в обявата, но хората си намерили вратичка. Не им се "връзвайте"!!!!

Не съм преглеждала изданието на другите градове където се издава вестника, но нищо чудно да са наводнили всички издания. Голяма жътва пада  bash

ПП: Ако модовете и админите, преценят, че телефоните и имената на вестника и телевизията нямат място в темата, моля да ги изтрият.

# 1
Е, че що да ги трият, нека си висят, да е ясно на повече хора.
Щото ти си позвънила на Глобул и си разбрала, ама други може яко да се овътрят.

# 2
Къде е хан Крум бе  #Cussing out

# 3
Гадост.  Confused

# 4
Лешояди. Намерили на чий гръб да печелят...

# 5
                         Иде ми да кълна направо  Sick #2gunfire . Как може толкова семейства да гладуват, и някой да реши да им съдере и последната кожа, докато си търсят работа?!?!?! Добре, че си направила всичко, което можеш   bouquet, дано да има някакви огромни глоби.

# 6
Няколко пъти ми звънят от такива номера. Питах в Глобул, нямали такива номера. Никога не връщам обаждания  ooooh!

# 7
  • София /Абсурдистан
Мизерници  Twisted Evil

# 8
  • Ямбол
Може би трябва да се помисли над това да задължат операторите да дават предупреждение, че номерът, който сме набрали е с еди-си-каква тарифа. Както го правят при избиране на номер, който е прехвърлен към друг оператор. Така измамниците ще лъснат, но не е гаранция, че няма да измислят друго.

# 9
  • Варна
Miss Dior Cherie ®   bouquet Не знам какъв човек трябва да си, за да се занимаваш с подобни измами. Не разбирам и как лъжат възрастни хора, че децата им са направили катастрофа и трябва да платят.  Confused
Аз в джобс.бг съм попадала на некоректни обяви и им бях писала. След един ден бяха изтрили всички обяви на тази фирма (бяха поне 10тина). В Позвънете се публикува какво ли не  ooooh! никакъв контрол няма.

# 10
  • Варна
Miss Dior Cherie ®  bouquet Не знам какъв човек трябва да си, за да се занимаваш с подобни измами. Не разбирам и как лъжат възрастни хора, че децата им са направили катастрофа и трябва да платят.  Confused
Аз в джобс.бг съм попадала на некоректни обяви и им бях писала. След един ден бяха изтрили всички обяви на тази фирма (бяха поне 10тина). В Позвънете се публикува какво ли не  ooooh! никакъв контрол няма.

Има има Simple Smile, вчера им се обадих и на тях - "Позвънете", обещаха да анулират обявата, защото беше абонаментна с повдигнат текст Twisted Evil . Днес обявата липсва, но доста дълго време вървеше.
По повод другите измами, баща ми е потърпевш, но се размина без плащане, защото бързо научи че е поредната жертва

Може би трябва да се помисли над това да задължат операторите да дават предупреждение, че номерът, който сме набрали е с еди-си-каква тарифа. Както го правят при избиране на номер, който е прехвърлен към друг оператор. Така измамниците ще лъснат, но не е гаранция, че няма да измислят друго.

Ще бъде чудесно ако бъде така, но ......

# 11
Вчера си купих вестник  ALO.BG и сега като видях темата се сетих ,че забелязах такава обява на страница на Ало Сливен.Точно този е номера-089-2778591 и обявата е със същия текст.Значи и на този вестник не може да се вярва много.

# 12
  • Ямбол
Вчера си купих вестник  ALO.BG и сега като видях темата се сетих ,че забелязах такава обява на страница на Ало Сливен.Точно този е номера-089-2778591 и обявата е със същия текст.Значи и на този вестник не може да се вярва много.
Може би трябва да се обадиш в издателството. Имат офис на ул. "Търговска' до бившия профсъюзен дом.

# 13
  • Варна

Вината не е във вестника. Номера, който е публикуван не е "нередовен". Издателите няма как да знаят с каква цел е публикувана обявата - изглежда напълно нормална обява. Добре ще е да се обадиш в издатеството и да подадеш сигнал. Продължават да си "разиграват кончето", явно ....

# 14
 Shocked Тази тема доказва, че човешката наглост е безгранична  ooooh! Намерили на чий гръб да печелят.

Общи условия

Активация на акаунт