Килим от пъстри есенни листа радва ЯНУАРСКИТЕ деца

• 31 701
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Усмихнато , ако сме на вън  и го викам да се върне и  той  въобще  се прави  ,че не ме чува , казвам му " Чаооо ,мама си тръгва без теб " , обръщам  гръб ,  вземам  колата , с която го возя ( бутам )  и тръгвам  в другата посока . В 80 % от случаите помага .

Ц - казва "чао", маха ми с ръка и продължава да пердаши напред  Crazy
За истериите - не, не прави така. И на мен ми звучи странно, честно казано. Не ми се струва от зъби чак така да реагира  newsm78. За туй нещо аз бих препоръчала класически хомеопат, обаче ти като си в странство - идея нямам как стоят нещата при вас с хомеопатите  newsm78
Днес е болен - с яки сополи, от които едва спахме през нощта  Tired. Пък само 2 дни е бил на ясла. Пък и си мислех, че като е ходил уж има изграден донякъде имунитет. Ама не би. Ще видим де - дано не се разрастне това...

Сладурчеста, виждам те  Wink

# 166
лорини , що пък  да не е от зъб , ако боли .... Мен като  ме боли ми идва да изровя земята  и  не искам  да виждам никой покрай себе си .
Силно казано е подръпването на ушички да е насилие. Аз имам друга представа за насилие  Rolling Eyes  и  съм против насилието във всяка една форма.  И аз се опитвам  да говоря  и обяснявам и да гушкам . Когато е направил нещо много нередно и застрашава живота му  , например съвсем осъзнато и  нарочно  изчаква удобен момент да хукне на шосето където минават  непрестанно коли  и говоренето и обясняването  не помага , тогава се налага подръпване на уши .  Ето днес например точно това се случи , бях на сантиметри от него  и изведнъж човека решава  да излезе на пътя ... хванах  го точно пред колата . Вярно , колата се движеше с бавна скорост , защото хората спазват скоростните ограничения около детските площадки , но има и такива  , коите не ги спазват . Но и  с бавна скорост  белята може да стане . Тази история се е повтаряла много пъти и повярвай ми  говоренето не помага .

Между другото , понеже тук по парковете имам наблюдения върху децата - има огромна разлика между момченцата и  момиченцата на една  и съща възраст . Момиченцата са по - послушни , по-предпазливи   и по- внимателни . Разбира се , че има  и познавам изключения  Naughty

# 167
  • Варна
Натали, според мен може да е от зъбите. Елия сега вади кучешките, досега не е имало особен проблем с ваденето, но тези....ръката и е в устата постоянно, текат и лиги/дето не се е случвало от месеци/ и определено е раздразнителна. Сепва се докато спи и ако не успее хубаво да се наспи, става друго дете. Чак един час не ми се е тръшкала, но когато набере става раздразнителна и плаче за най-малкото.

А иначе и мен не ме слуша - не се притеснява да остава сама на разходка, да се закача с непознати и те да я закачат. Ако се обърна и тръгна ми се маха за чао и тя тръгва....когато отивам след нея да я взема хуква да бяга и се гоним. Когато кажа "не" - все е дно на друг говоря.

# 168
  • София
Добрютру.
Да допълня само, че комшийката и син ми не я чува...явно проблема е в нейния телевизор  Joy
Натали, аз също подкрепям теорията за зъби, понеже и мойто гардже е така. Миналата седмица горкото - захапало ръката и пищи от болка. Стана ми толкова смешно. Той се ядоса и като хукна към мен - такъв шамар ми удари, че свят ми се зави...Да знам да не му се подигравам повече  hahaha
За слушането - ми как ще слушат - да сте видели пубертет да слуша Rolling Eyes Примирила съм се. Той поне малко по-поддава от бате.
Лорини, ама много разумно решение е взело детето. При затворена врата може да си пищи колкото иска Simple Smile Децата са толкова наблюдателни. Моя например, сега нали гледа какво правят майсторите на строежа в нас и ги копира. Вчера на кафето набара фибран и студиопор и почна и той да прави изолация Joy
Люби, кажи им да се тъпчат те самите. Аз съм доволна, защото още в началото се бяхме разбрали по този въпрос за Хриси. Първата седмица си стоя гладен. На втората сам си поискал само хляб и на третата стачката премина, но без насилие LaughingПовечето от децата не се хранят там в знак на протест  Wink
Ох, стискайте ми палци тия дни  Praynig

Бебешки пубертет
и пак

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 09:29 от Доника

# 169
  • Русе
Между другото , понеже тук по парковете имам наблюдения върху децата - има огромна разлика между момченцата и  момиченцата на една  и съща възраст . Момиченцата са по - послушни , по-предпазливи   и по- внимателни . Разбира се , че има  и познавам изключения  Naughty
Ние сме от изключенията.  Mr. Green Иначе и аз като теб - ако не реагира като я повикам, казвам: "Хайде чао! Мама тръгва" и веднага тръгва към мен.
Bubsss, изглеждаш чудесно в бели къси гащи! Много хубави снимки.
Дони, стискаме, стискаме.
Сиси, дано Кало се оправи бързо!
Днес Кари яла на яслата фрикасе.  Simple Smile Похвалиха я.  Wink

# 170
Истериите и у нас са ежедневие, ако не съм се научила да ги парирам или избягвам. За мен е нормално, темперамент и то по-добрия. Това е начин да изразят себе си, да кажат, искам това, не искам онова, не ме ли разбираш и защо НЕ.  Смятам, че са започнали да осъзнават, че и те са нещо си, имат нрав и самочувствие. Единият ми син е супер кротък, ама това е удобно, но не и полезно за него самия. Ако не го познава човек, ако го пренебрегва, все ще го мачкат. Той подтиска и задържа в себе си, трудно споделя и общува (говоря на емоционално ниво) и изпълнява каквото му се каже (особено от непознат), защото е такъв.  Свит, плашлив, неуверен, много лесно манипулируем, абе главоболие е той, щото трябва с перо да извличаш най-доброто у него, а извън семейството сещате се кой ще го третира така... Sad Ама няма начин, ако не го диундиуриш той се затваря все повече и  повече. Другия младеж е емоционален, себеизразяващ се, ядосва се, изпада в истерии и следва побой над майката. За него нямам опасения - изобщо истериите не ме притесняват, знам как да се справям, с изпълнителния мълчаливец ми е като на тръни.

# 171
  • София
Усмихнато, дано да се оправя Кало, ама че работа, явно не може да се избегне това с яслата и болестите Cry Честито столче Hug
Дони, мерси за отговора Heart Eyes
Да ви се оплача какво ми се случи днес Rolling EyesТрябваше да свърша нещо с колата и си оставих чантата на покрива на колата, естествено-отворена EmbarassedИ тръгвам и някакъв тип кара близо до мен, свирка светка, викам ви егати нахалника, какво ли иска Close Naughty, А вече сме на булеварда и имаше страшно много коли, все засилени Rolling EyesЧовекът обаче беше с добри намерения - спря колата, да ми каже, че нещо е излетяло, естествено веднага ми светна, какво е, ама то докато обърнем посоката, никой не спира, много лоши хора, не съм предполгала.... Един приятел беше с мен, едва мина в насрещното и започна да събира, каквото намери -документи, ключове, телефони. Ето и резултата Embarassed Embarassed

Надявам се да е само дисплея, но малко се съмнявам newsm78Дано, да е малка повредата, че иначе  ooooh!
Ами това е то, човек не трябва да се привързва към вещи-винаги съм го знаела и що-годе спазвала, но този път........ #Crazy
Каквото-такова, желая много хубав ден на всички, случват се такива неща, но както се казва:"Малкият Дявол" Laughing

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 09:50 от monick

# 172
Моник мила... Hug Hug Hug

# 173
Ланг , значи си имам сродна душа . Не , че се успокоих де  ooooh!. Май  (както казваш  ти  ) е темперамент , но има периоди от време  , когато е много добричък и гальовен  . Е, затова си мисля,че го " хващат сестрите " заради зъби .

Мони ,едно гуш не знам дали ще те "оправи " , но ........ наистина по- добре малкия дявол отколкото големия .

Бубси , е голяма мацка си , браво на теб ,че си си си  върнала формата . Аз имам да свалям още 6-7 кг  Confused

Доника ,стискаме здраво палци  , показалци о т .н .....

Усмихнато ,дано се разминете само  с леки сополи (ако  не са минали де  ,надявам се ...)

Сиситу , браво на малкия  герой  и  на теб  за наддаването Hug И да ти  кажа  тихо , без никой да рабере , че имаш много готин мъж  Wink   

# 174
  • Русе
Ох, Мони, какво да ти кажа..гадно е, но вещи се купуват. Ще си вземеш по-хубав.  Peace  Hug

# 175
  • София
Привет, да ви се пооплача, днес съм притеснена. Блъска ми сърцето и прескача, егати неприятното, сигурно е от егн-то, не знам. Плюс това днес моето малко слънце ревало нон стоп от сутринта. Обадиха се да я вземем на обяд. Аз моментално звъннах на гледачката и тя изприпка жената след 15 минути. Дребното пък заспало от изтощение през това време. Казали на жената да се върне в 3ч. Днес я юркам напред назад цял ден, много ми е неудобно. Аз пък се въртя тук в офиса като в клетка и изобщо не съм в състояние да работя. Мисля си ако получавам сърцетуп от едно тръгване на ясла, какво ли ще е нататък....Вероятно одъртяваааам!

Моник, трябваше ми време да позная, че това на снимката е телефонче. Не се ядосвай, важното е ключове и документи да не си загубила.
Усмихнато, и нашия батко е така. Вероятно момченцата имат склонност да си пускат покрай ушите. Ако го постреснеш малко, може би ще тръгне. Примерно, престори се че си тръгваш и се скрий някъде, като го наблюдаваш. Тогава ще разбере че не блъфираш и ще тича след теб.

# 176
  • София
Айде и аз на бързо преди родителската Simple Smile
Кали Hug Представям си аз как ще съм. От сега съм заявила на баща му, че той ще го води на ясла, защото има да ревеееем и двамата. С Хриси имаше ефект hahaha Колкото скриването - е, крих се, порева, че мама го "порязала" в парка и след 3 дни пак същата история. Аз съм му обещала на големия да го водя в пожарната за промивка, да видим...
Мони, то станалото станало. Ето да си почетеш тук и  да видиш, че не си сама. Комшуто ме светна за тая тема, та остане ли ми време се разтоварвам  Wink И аз съм изтрещЕла напоследък. Щом вчера исках да отключа колата с ключа от вкъщи Rolling Eyes
Ланг, като те чета и май се поуспокоявам, че и двамата са диваци и то какви  Embarassed

# 177
  • София
Всички ли имаме днес родителска?!  Simple Smile Аз пратих таткото, като го предупредих да се обръсне.
Питал таткото дребното на градина ли иска да ходи или с Еми (гледачката) То категорично казало "Еми". Та сега ще видим какво ще я правим.

Дони, сложи им по една каишка, че ще ти видят сметката от тичане. Това е то, мъжките майки градят силни характери, защото са подложени на изпитания. Пък и галоп (джогинг) за здраве  Wink Айде кажи после след толкова тичане и мъки да направиш от безценното човек, ще дойде някоя фльорца, която да го врътка на малко пръстче... как да не изтрещее човек
Наблюдавах моя син и негова приятелка, която е по-малка с 1г от него. Тя каже надясно - той търчи надясно. Тя каже - спираме, той спира. Тя каже нещо дълбокомислено интелигентно - той го повтаря в транс няколко дни....

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 17:41 от kalimbi

# 178

Наблюдавах моя син и негова приятелка, която е по-малка с 1г от него. Тя каже надясно - той търчи надясно. Тя каже - спираме, той спира. Тя каже нещо дълбокомислено интелигентно - той го повтаря в транс няколко дни....
Party ха ха ха и моят е така, яко го водят за носа и аз беснея отсега, щото иска ми се да го науча да прави добър избор, но не съм успяла  (още)  Heart Eyes

Дони - диваци, темерути - наши са си, ще си ги обичаме  Mr. Green Остават ми още 25 години да го дюндюря Никола и някоя друга да му мисли.  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 179
  • София
Дони - диваци, темерути - наши са си, ще си ги обичаме  Mr. Green Остават ми още 25 години да го дюндюря Никола и някоя друга да му мисли.  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
hahaha hahaha
Дони, наистина ме успокои с тази весела темичка Joy Joy
Калимби Hug Hug
Не ви сепохвалих май за яслата-ще тръгва от ноември, на частна обаче, че за 2 месеца не пожелаха да направят компромис в държавната SadНо здраве да е, вероятно е за добро Grinning Като чета, представям си, колко ще го мисля дребчо Confused
Усмихнато, как сте?
Лека лека  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт