Килим от пъстри есенни листа радва ЯНУАРСКИТЕ деца

• 31 708
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте!
Свате, дано ви се размине с АБ и да минат ушенцата на Кало. Миличкото, дано не го боли много. Пращаме ви много целувки  Hug Hug Hug

Мони, не се ядосвай, важното е, че ти си добре, такива неща се случват.

Дони, темата на изтрещелите домакини е супер забавна, за щастие все още не се откривам в разказите им, но никога не е късно, нали  Mr. Green Mr. Green Mr. Green.

Ели за теб и Марти -  Praynig Hug

Кали, дано малката се адаптира по-бързо и леко към градината, а ако смяташ, че е по-добре за детето - премести я в друга група.

Ние сме добре, ограничихме излизанията заради лошото време, макар че в момента се опитва да изгрее слънце и веднага излитаме от дома. Ходим вече без количка от седмица някъде, и на отиване и връщане, защото преди се изморяваше повечко и на връщане обикновено се налагаше да викам такси. преходите ни са горе долу 20минути в едната посока, малко игра в парка или на някоя площадка, и после обратно. За сега върви без да протестира, е , последните 100-на метра са придружени от мрънкане, но успявам да я забаламосам нещо, че да не я нося. Тази сутрин имаме нов лаф, т.е подмазване - маминки, дай коладче ( шоколадче), е как да не й дам едно милкинис, ми дадох й  Blush Blush Blush.

Бяхме на преглед в сряда в София - бебчо е ок, расте, отговаря си на седмиците, правихме доплер и запис на тоновете, по-скоро заради започналото стягане на корема, но естествено по време на записа нямах нито една контракция, винаги така ставаше и с предната бременност. На Александрина й беше много интересно в клиниката, докторката й показа видеозона, разни други неща из кабинета, и тя остана много доволна.

Започвам вече усилено четене, че време няма просто, но ще ви хвърлям по едно око  Hug

И само да питам докато не съм забравила - планирам живот и здраве да пусна Александрина на градина на 2 и 5 месеца, т.е юни месец, когато в градината е обявен приема. Тя е 20 и някоя бройка от 42 деца, така че още като подадох молбата директорката ме увери, че е вътре. Обаче сега от други майки чувам, че заради въведената задължителна предучилищна от 5 години, приемът по-рано от навършени 3 годинки в яслите ще се преустанови, т.е цитирам " трябва да си върви с набора". Имате ли представа как стоят нещата, понеже при последния ми разговор с директорката, тя каза, че още нищо конкретно не може да ми каже. Звънях преди 2 седмици може би, а не ми се иска да досаждам отново.

# 196
Ели, в СофЕто принципът е точно, че трябва да върви с набора си. По някое време дават право на януарчетата да кандидатстват с предходния набор - но това е за тези, които още не са приети или пък които ще се преместват (като последното си го съчинявам леко - хич не съм сигурна).  Идея нямам как е по другите населени места, а и впечатленията ми са, че всяка ясла си е за себе си... тъй че най-добре с директорката го говори това.. Успех  Peace Много се радвам за бебчо, име измислихте ли (ако сме коментирали - сори, не съм бременна, но пак не съм много концентрирана  Blush)?

Кало уж не го боли много - малко по-кисел е от нормално, а и не си бута особено интензивно ушите. Ама ще видим утре де - хич не ми се струва готов да тръгва от вторник на ясла, та се надявам да ни удължат още малко почивката вкъщи, ама без АБ  Laughing

Натали, какво да я правя тази пъдпъдъча мас?  newsm78

Ели, с вас какво става?

# 197
Усмихнато , цитирам от един друг форум : "При болки в ушите на малки деца и бебета се прави следното: в 1 супена лъжица пъдпъдъча мас се нарязва скилидка чесън и се пържи, докато чесънът се зачерви. Прецежда се, и докато е топло, се слагат 5-6 капки в ухото "

# 198
  • Варна.....

Усмихнато , за ушички пъдпъдъча мас , облекчава болката и възпалението  .

Мас, олио, затоплени, се лагат в ухото ако има вътрешна пъпка/ цирей.
Така пише в книгите за народна медицина.Съмнявам се за възпаление за помогне.
По този повод да ви разкажа личен опит-
Преди години, бах на 15-16, ме боляха уши- съседка казала на майка ми, да ми сложи затоплено олио в ухото и тя жената в желанието си да ми помогне го загрява............ още помня болката от горещото олио в ухото  Joy. Е, не помогна, защото всъщност нямах пъпка (за каквото се използва) а доста сериозно възпаление.

# 199

Усмихнато , за ушички пъдпъдъча мас , облекчава болката и възпалението  .

Мас, олио, затоплени, се лагат в ухото ако има вътрешна пъпка/ цирей.
Така пише в книгите за народна медицина.Съмнявам се за възпаление за помогне.
По този повод да ви разкажа личен опит-
Преди години, бах на 15-16, ме боляха уши- съседка казала на майка ми, да ми сложи затоплено олио в ухото и тя жената в желанието си да ми помогне го загрява............ още помня болката от горещото олио в ухото  Joy. Е, не помогна, защото всъщност нямах пъпка (за каквото се използва) а доста сериозно възпаление.

Не знам за пъдпъдъчата мас, но и мен на времето майка ми ме е окалпавила със слагане на затоплено олио в ухото  Cry По съвет на доктори  ooooh! Нямам много спомени - много малка съм била, но още си помня болката и, че ме водиха в София при някакъв професор, който здравата се накара на майка ми, че така ме е тормозила  Confused . Утре ще разпитам за подробности  Wink

# 200
  • София

Почнала съм я и както е тръгнало - ще я свърша, че да си успокоя нервите след днешния ден

Творчество на малкия Пикасо - като го видях - да се смееш ли, да плачеш ли. Не му се и карах, защото помня моята първа изложба с водни бои на стената на баба  Rolling Eyes

# 201
Здравейте, момичета. Simple Smile
ЕлиHug радвам се, че сте добре, браво и на малката Александрина, че слуша мама и върви. Преди да се роди бебето изкарахме лятото без количка, на мен ми беше по- удобно така, Боги вървеше и по- бързо се умаряше, следователно и заспиваше по- бързо  Mr. Green Сега седи до бебето, харесва му, но като го пусна ме слуша по- малко от преди, тоест- хваща пътя в обратната посока.
СмайлингHug за Кало, дано се размине пт АБ-то.
Дони, ами освен да пожелаем на младия Пикасо бъдещи творчески успехи  Joy НО не по стената на мама  Wink

И да се похваля каква златна съпруга съм  Mr. Green МОя мил е 10 дена на Павел баня, а аз съм в къщи с две пищящи деца и свеки.  Joy Смея се от тъпотия.... Мъжа ми го боли кръста и замина без да протестирам,а ние с майка му живеем задружно. Нямам от какво да се оплача от нея де- шета, готви, децата гледа  Mr. Green Но всички приятели ме пукнаха от базици, че моя го масажирали виетнамки и облизвали шоколада от шоколадовата терапия  Joy И бил уж болен, ама вечерта в ресторанта видиш ли- оздравявал... И така...

Айде и аз да пусна някоя снимчица, че да не низабравяте: Батко- януарче Simple Smile

пълната фотосесия по боксери е във фейса, препоръчително само за юнуарки 2009  Joy и августинки 2010

# 202
Упс, да уточня само за фотосесията по боксери, че е за дъщери,а не за майки  hahaha
И малко фук- фук. Диман е качил 1,800кг. и 4 см. за първия месец, което ме прави горда майка  bowuu Само, че имаме много гадни колики, по- силни от тези на батко му като бебе. Сменихме 2 лекарства пратени ни от Италия и сега сме на Колийф и има спокойствие. Обаче от 10 дена не ака редовно, първоначалоно започна по веднъж на ден, после през ден, а днес вече и 2-ри ден. Много се мъчи милия, дано да е временно и започне да ака по често и всеки ден.  Tired

# 203
  • София
Здравейте и от мен,
Балагодаря ви за милите пожелания за сестра ми, много мило ми стана Hug
От днес ЙоЙо я мъчи някаква гадна хрема, опитва се й да покашля, много ми е кофти да я гледам така Tired В тази връзка, Усмихнатко- надявам се, Кало много скоро да се оправи Hug, многооо е кофти, като гледаш детето ти как е болно, аз предпочитам аз да съм болна, ама тя да е добре.
Дони- не се ядосвай на Пикасо, няма как без такива прояви, на мен пък ми хареса произведението Laughing
Сиска- браво на малкото юначе за наддаването Hug, а снимката с боксерките е уникална Heart Eyes
Елена- дано да сте се оправили вече и да няма офффф Hug
Ели- радвам се, че бебчо е добре Hug

# 204
Сисе, личи му на Диман наддаването Wink! Верно, че само дупЕ съм видяла, ама то и по него се познава  Laughing. Браво на вас!  Grinning

Доника, аз затова (плагиатствах от Лорини   bouquet) съм отделила на Калоян една стена - до 00  Mr. Green и си я знае и само там си рисува - така хем вълкът сит, хем агнето цяло  Sunglasses. Е, премина и на вратата за тоалетната, но това да му е полето - тя и без това хич не е интересна инак  Mr. Green

П.П. Явно това с пъдпъдъчата мас няма да го пробвам. И без това идея си нямам откъде бих взела такова нещо.

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 11:34 от Усмихнатото

# 205
  • София
Усмихнато, аз не съм ползвала нар. медицина за уши, но сме капали често Отипакс на баткото, имаше и някакви български капки с Ф. При всички случаи загряването облекчава болката.  Прави нагревки, ако имаш такава лампа. Ако търпи шапка - супер, може и в къщи да я носи да му топли ушите.

Сиситу, мн хубави дупета  Simple Smile

# 206
На мен пък ми е студено. Идва ми да включа печка, но ме спира това, че ефектът ще е нулев при положение, че едно конвекторче не може да стопли тристаен апартамент (у нас вратите са винаги отворени навсякъде, Викито не търпи затворено  Whistling ). До преди 10тина дни беше тооолкова топличко... искам да е ляяятоооооо  Sunglasses

# 207
  • Варна.....
Смайлинг, Кало ще почерпи за спасяването от "горещо олио в ухото" (нарицателно за домашно лечение в семейството ми).

Дони, това се казва абстрактно изкуство  Mr. Green
Страхотни снимки сте пуснали  Heart Eyes

# 208
И аз точно си мислех, че ми е студено вече. Ама не чак толкова, колкото през минали години по същото време, т.е. малко преди да пуснат парното (бате Емо каза сутринта по битивито на културата, че температурите ще са такива, че като нищо да пуснат парно тия дни). Кокос, ми как ще се топлите зиме, като сега ще е нулев ефектът?  newsm78 Ние поне си имаме радиаторчета за две стаи, климатик в третата, и духалка, която местим от банята в детската - в зависимост къде е нужна  Rolling Eyes.

Кали, точно Отипакс капем сега. За нагревки не се бях сетила. То така или иначе нямам такава лампа, но шапката си е добра идея  Peace. Ще споделя довечера как е минал контролният преглед.

# 209
Свате, да се изкажа и аз за ушите - майка ми като дете доста е страдала от възпаления на ушите, лекували са я с разните му там бабини илачи, резултатът - намален силно слух на едното ухо на 37-38 годишна възраст, 5 пластики на тъпанчето, проф. Кунев я оперира и беше почти категоричен, че е от нелекуваните по методите на класическата медицина уши. Доста се препати, сега е ок, но имаше период, когато слуха й беше доста намален, ушите секретираха и съответно доста болеше. Така че довери се на лекаря, а народната медицина е нещо хубаво, но според мен, когато си се консултирал с професионалист в тази област.

Сиситу, много сладки дупенца, и браво на Диман за наддаването  Hug

При нас също е много студено, вчера извадих зимните якета, а днес сме на пуснат на 23 градуса климатик. Александрина е с някакъв обрив по задната част на бедрата, доста агресивен, на плаки, направо страшни ми се видяха тази сутрин. Водихме я веднага при педиатърката - уртикария, както и очаквах, каза, изписа противоалергичен сироп Перитол и каза, ако до 6 часа, дотогава е на кабинет, не са се успокоили обринатите места или пък се разрастват, да ходим да и бият урбазон. сега я сложих да спи, стори ми се, че не са така червени като сутринта, дано да минават. На въпроса от какво се е получила - от храна най-вероятно, но аз не съм давала вчера нищо по-различно, нито разни храни, бъкани с консерванти. Имаше едно ухапване от насекомо на крачето, възможно е и то да е дало на по-късен етап алергична реакция.

Общи условия

Активация на акаунт