Килим от пъстри есенни листа радва ЯНУАРСКИТЕ деца

• 31 265
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Мим, това ми прилича на марципан Варна, но каквото и да е се процедира по еднакъв начин. Разточва се с точилка на голямо  парче, тънко 2-3 мм, даже на мен ми се струва много, но като за начало нека да са 2-3. Разточва се върхо онишестена повърхност, нишестето да е натурално. Разточва се в диаметър по голям от този на тортата за да има и за страниците и да остане за да се изреже хубаво без да се накъсва. Изглажда се отгоре надолу, внимателно се изтегля при нужда за да не станат плохи. Това е. След това се заглажда отгоре с ръка, маламашка, аз си имам смутър, но и една гладка маламшка, пластмасова от строителния магазин би ти свършила чудесна работа.  Фигурки, цветчета и тн. се лепят отгоре с водичка, малка капчица, аз мацам с четчица. Някои си правят кашичка от зах. тесто с водичка, някои пък лепят с глюкоза, все е правилно.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО тортата след като се сглоби блат, крем,блат, крем,блат се измазва с МАСЛЕН КРЕМ. Разбито масло на пухкав крем с пудра захари мъъъничко мляко. Ако сложиш отдолу млечен/сметанов крем покритието се топи и става мяу. С масления крем освен това я и заравняваш за да няма целулит под чаршафа(зах.тесто). Също за измазване под чаршаф става ганаш-а.
Рецепти на всички тези споменати от мен неща както и подробни обяснения има в тортената библиотека в готварския подфорум. Ако мога да съм полезна с още инфо викайте силно.
Натали, не съм те забравила,  като мерна Ванчето ще я питам за вагончетата от тортата на Йо.

# 571
Лорини, най-лесните са марципан Варна и Маршмелоуз фондан.
РМ2(руска мастика 2) е подходяща за фигурки. Стяга бързо и добре.

Аз лично от много време не бъркам фондани защото  нямам време и за това и си купувам готова моделираща маса. Но едно време,когато се учех и правех по  няколко торти годишно си забърквах сама.

Учила съм се на варна, маршмелоуза е по-лесен и вкусен, но на мен лично ми е малко дунапренен, но всеки с вкуса си. Има мацки от тортената, които работят само с маршмелоуз.
Друго, не особено трудно и доста вкусно е шоколадовото тесто. Недостатък е, че идва доста скъпо защото белият шоколад сам по себе си е цифра, а за една торта ти отива минимум 500 гр. тесто. Аз си купувам сладкарски бял кувертюр, който ми върши чудесна тработа, но е доста капризен и понякога имам яки издънки с него и се налага да го смесвам с готово тесто за да стане по-еластично.

Не мога да се сдържаи да не се изфукам...Simple Smile

Мацката,която ми направи фотосесията ми пусна трази вечер една снимка да се радвам  hahaha hahaha hahaha докато обработи останалите и аз не мога да си намеря място то кеф. Joy

# 572
става, въпрос на техника е...и на крема отдолу...гледала съм в една прдване по ббт как точно от захарна тесто-варна направиха торта сърце...без гънки, без дупки...ама момичето знаеше как да си го разточи...пък и на нея и стана едно гладко и хубаво...а на мен ми седи едно жълтеникаво...нейното приличаше на фонданово, а не беше...ама експертите да кажат...

Лили стархотна си...

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 23:04 от lorini

# 573
Копривке, страхотна снимка! Представям си и другите...
Аз да те питам- с какво според теб е най-удачно да подпра евентуален втори етаж на тортата?

# 574
Да, става Варна-та, но трябва да се получи с правилната консистенция. и тортата да е хубаво стегнала отдолу защото ако отдолу мърда и се лигави отгоре ще стане каша...
Моите първи торти с чаршаф са именно с Варна. Влезте ми в албума и ги вижте...не са блестящи, даже са много смешни, но така се трупа опит...

Радостчо, аз подпирам със сламки и в тях дървени шишчета за по-сигурно. Нали знаеш, правиш си я като отделна, с покритие, с всичко и накрая изрязваш подложката за да не стърчи картон, слагаш върху подпорите и замаскираш снадката с топченца, фитили или нещо подобно.

# 575
гледайте черешката на тортата и ще се светнете за идейки разни...по фиеста към 00ч някъде...Лили да покажеш и другите снимки като станат готови...

# 576
Копривке , много хубава снимка ,ама дай още дееееее . Благодаря ти , че ще ми помогнеш за влака с вагончетата . Откакто ми каза за Династията само нея правя и обирам точките. Само дето блатовете са  и капризни иначе кремовете са подходящи за ММ фондан . Интересно ми е какво оризово добавят във фондана Rolling Eyes

За Мим и за другите , които ги интересува ВИДЕО ЗА МАРШМЕЛОУС ФОНДАН . Аз друго покритие не съм правила . Само с маршмелоуз, щото тук има много такива бонбони  и съм му свикнала вече  и бързо става . Само бонбони  и пудра захар и по желание боички за оцветяване на  готовото тестото . Видеа има много в youtube , само напишете Marshmallow Fondant .

Малеееееее , тука стана друга тортена тема Laughing.

# 577
  • Варна
Мдаа, снимката е чудна, есенна, а Лили много красива!!!! Направила си добър бартер Laughing

Честно, Лорини, като каза, че се разточва и не можах да и повярвам. Имам чувството, че няма да мога, а имам самочувствието, че съм доста сръчна.... Предното тесто стана идеално гладко, дотук добре, но как ще го вдигна разточено и ще го метна върху тортата, уф, няма ли да се скъса. Абе ще се пробва.... Лили, мерси за съветите!!!!

Добро утро! СВЕРЕТЕ СИ ЧАСЪТ Mr. Green

След това видео ми се изясни, хм....ще се пробва, защо ли имам чувството с грандиозен провал hahaha и тортата ще им е сервирана в купички Joy

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 07:57 от Мим

# 578
Сиска, много се радвам, че при мамето ти нещата се развиват в добра посока. Стискам палци лечението да й понесе възможно най-леко. Кало как е? Силно ви прегръщам  Hug Hug Hug

Лили, Ани бързо да оздравява, много хубава снимка.

Мони, благодаря ти, мила. Как сте с бебка? Ти насочили ли се вече къде ще раждаш? Дай отчет за бебка. Ние бяхме на преглед в петък в клиниката. Бебчо вече е 2251 грама, отговаря си на седмиците, надолу с главата е вече и рита мъжката, нали ще е мъж  Wink Wink Wink. Аз съм добре, освен че доста намалих предишното физическо натоварване, сатава ми все по-тежко и разходките, и шетането из в къщи. Добре че си имам помощници, та като цяло почивам, работя, уча  Mr. Green.
На преглед сме след 3 седмици, дано бебо си стои на топло в корема, оставаме на София края на месеца.

Наде, ти как си? Имаш ли вече типичните неразположения за бременността. Между другото Крис е както винаги страхотен сладур и както е видно тренира усилено за батко  Heart Eyes

П.С Забравих да каза, че Катерина е страхотна с новите ботушки, тя всякак е бонбон и половина, но така е просто неустоима  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 10:03 от elli_g

# 579
  • София

Хелоууу дами Simple Smile
Наздраве, Мим , банда Simple Smile

# 580
Мим, като разточиш тестото го онишестяваш и отгоре за да не лепне и го навиваш на точилката. Пренасяш го навито и го развиваш върху тортата като започваш от единият край и плавно развиваш отгоре зада я обгърнеш цялата. Много е лесно, ще видиш. Изглаждаш първо отгоре и после плавно ръката го изглаждаш и по страниците на тортата като го изпъваш където е нужно, лекичко за да не станат плохи.

Хайде действай и показвай, сигурна съм, че ще се справиш.  Peace

Натали, днес се чух с майсторката на влакчето и я попитах как е действала. Нали знаеш, че хитрите неща са много прости обикновенно, но да има кой да се сети. Ванчето е гениална в това отношение.
Вагончетата всъщност са СУХИ ПАСТИ. Облечени с фондан, който е издължен отгоре за да станат стенички и напълнени с бонбони. Сухите пасти с глазурата си дори нямат нужда от измазване. Аз нямаше да се сетя. Или щях да ги правя торта с блат и крем или от смес за сладък салам, което също не е лоша идея.

Хайде лека ви нощ. Днес имах тежък ден и ще си лягам.

Ани е вече по-добре, даже си е направо пушка, мисля и утре да я оставя у нас и във вторник я изстрелвам на ясла.

# 581
Доня , ами влакчето  , пак ли има сухи пасти ? Благодаря ти  за съветите  Hug

# 582
  • Варна
Лили, мерси за обяснението:) Сега остава да си набавя сладкарски бои, че тук има само една такава борса и имат разфасовки по 500мл Crazy

Наздраве, дружина!!! Аз съм на винце..Simple Smile

Днес водих Елия на куклен театър! Ей, шило е! Имаше доста деца на нейната възраст - е, стояха си в майиките и си гледаха. Това моето едва изтрая 15-20 мин и си тръгнахме наполовината...то не беше татиииииии, светнииии/нали изгасят лампите.../, абе да е жива и здрава, ама много палава Laughing

# 583
Доня , ами влакчето  , пак ли има сухи пасти ? Благодаря ти  за съветите  Hug
Да, и то е сглобено от сухи пасти и покрито с фондан Simple Smile

Успех  Hug

Като разбера за оризона ще ти пиша и за него.

# 584
  • София
Мим, куклен театър дребното ще види най-рано догодина. Не ви се похвалих, че днес го изгубих Rolling EyesЕ, намерих го се - човека видял лелка с балони и бегом при нея...И аз съм на винЦе

Общи условия

Активация на акаунт