Професионални серии за коса - 12

• 52 992
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Въпросче - как се използва тази ампула http://zlatnaribka.com/product_info.php?products_id=1371 в домашни условия? В един чужд сайт за продажба прочетох, че се нанася върху мокра коса (преди шампоана), държи се 5 минути и след това се изплаква и нанася шампоан. Нека дамите, които са си правили процедурата в салон, а и тези, които открият читаво и подробно упътване на английски, да споделят опит. С масажни движения ли се нанася, затопля ли се със сешоар и т.н. Всякакъв опит и съвети ще ми бъдат от полза.

А относно дали циментения шампоан и маска на Керастаз запазват цвета по-дълго, мисля че да. Не съм се изследвала целенасочено, но забелязвам, че откакто ползвам цимента, корените ми хващат по-добре боята (почти не жъртеят), а по дължините ми пепеливия отенък се запазва по-дълго време, дори без аз да искам точно този ефект. Обяснявам си го така - серията заздравява косата, заглажда неравностите по косъма и го доближава максимално до здравата, небоядисана коса. А е знайно, че колкото по-добро е състоянието на косата, толкова по-добре проникват боите и съответно животът на цвета е по-дълъг.

# 106
Въпросче - как се използва тази ампула http://zlatnaribka.com/product_info.php?products_id=1371 в домашни условия? В един чужд сайт за продажба прочетох, че се нанася върху мокра коса (преди шампоана), държи се 5 минути и след това се изплаква и нанася шампоан. Нека дамите, които са си правили процедурата в салон, а и тези, които открият читаво и подробно упътване на английски, да споделят опит. С масажни движения ли се нанася, затопля ли се със сешоар и т.н. Всякакъв опит и съвети ще ми бъдат от полза.
Аз скоро си направих тази процедура в салон. Изтискаха цялото съдържание в купичка и на суха коса започнаха да нанасят ампулата. Тъй като една доза не стига за цяла коса явно практиката е да се нанася само отгоре, без долните пластове. Разделиха ми косата на малки кичури и с четка за боядисване започнаха да нанасят ампулата. Нанасянето е само в корена и с масажни движения се разнася по дължината. После се седи 10 минути и се изплаква с шампоан. Не са ми затопляли косата по никакъв начин, и шапка не слагаха. Та не знам дали и тук действа правилото за по-добро проникване чрез нагряване. Казаха ми, че при натрупване (примерно при повторна процедура без да се е измила старата ампула, което става за около 10 миения) се получава обратен ефект и косата ставала гадна.
Дано съм била полезна  Hug

# 107
Изтискаха цялото съдържание в купичка и на суха коса започнаха да нанасят ампулата. 

Косата измиха ли я с шампоан и изсушиха за да е  суха  или така директно нанасяха на условно мръсна коса ?

# 108
Изтискаха цялото съдържание в купичка и на суха коса започнаха да нанасят ампулата. 

Косата измиха ли я с шампоан и изсушиха за да е  суха  или така директно нанасяха на условно мръсна коса ?

Директно нанесоха. Точно преди това си я бях мила, де, но всъщност нищо не казаха за това на мръсна или чиста коса трябва да се нанесе  newsm78

# 109
Благодаря ти Sourire  Hug

# 110
За нищо  Hug

# 111
Здравейте отново момичета.  Grinning
Понеже виждам, че някои от вас използват отвреме навреме серията с цимент, дори косата им да не е силно увредена започнах да се чудя дали следващия път да не се спра на нея.
Мисля да си взема пълната серия- двата вида ампули, шампоан и маска, а вероятно и термичното мляко.
Или може би без ампулките форсинтенз, тези които са 6 в кутия.
Но не съм много сигурна как ще ми подействат, защото попринцип се боядисвам и си изправям косата през ден отскоро, така че още няма видими щети, а и полагам според мен много добри грижи за нея.
Но все пак си мисля, че няма да е излишно да я подсиля с нещо хубаво.  Mr. Green
Вие какво ще ме посъветвате? Hug

# 112
  • в 1001-та нощ
е  Hug  аз ползвах цимента - без да имам бедствено унищожена коса и мисля, че  не сбърках  Peace , напротив  Peace;
но го прилагах обаче с масла преди измиване и термо-млякото - за финал, като в твоя случай - приположение, че ползваш  преса - мисля е наложително Peace

ампулите до колкото разбрах - са "втората половинка" на цимента и аз - ако знаех по-рано - щях да ги включа - така, че - аз съм "за"тях, но и ти си знаеш джоба Wink)))

и ще кажеш после какво става  Peace

# 113
За джоба не е проблем, ще ги спестя.  hahaha
Зачетох се из интернет и си мисля да не ги пропускам, така или иначе нали се използват 3 седмици, за това време ще събера парите за маската.  Laughing
Аленка, ще споделиш ли по-подробни впечатления?  Flutter   bouquet

# 114
Преди малко погледнах в сайта на златна рибка и ми се видя леко променен. Имам чувството, че са пуснали нови продукти на Lakme  Simple Smile

# 115
  • в 1001-та нощ
За джоба не е проблем, ще ги спестя.  hahaha
Зачетох се из интернет и си мисля да не ги пропускам, така или иначе нали се използват 3 седмици, за това време ще събера парите за маската.  Laughing
Аленка, ще споделиш ли по-подробни впечатления?  Flutter   bouquet
ами аз съм писала  Peace , но ще ме извинят тези, за които е повторение  Hug

първата ми по-сериозна и съзнателна грижа (по мой избор, а не каквото ми е казала фризьорката) - беше с едни ампули на Ева - преди тях масло, измиване, ампулите, маска и емулсия за хидратиране - след това - имаше огромна, ама огромна разлика в косата ми - супер жива и здрава

обяснявам това - за да се има предвид- на каква основа - започнах с цимента - преди въпросните грижи - ползвах основно разни ампули, реконструктори, маски и емулсии (на всяко миене)

така, че циментът ми не стартира на бедствена коса, първия път го ползвах с любимата ми маска с кокосово масло - и ефектът беше най-добър; започнах с масло, измиване с байн де форс, ампула, анти усуре, маската с кокосово масло на Ева и накрая термо-млякото - по-перфектна коса - през живота си не съм имала  Peace
после експериментирах – втора ампула и мляко без маска, но косата ми идва твърда;
момичетата от форума ме насочиха, че втората ампула е за след месец, а не след първата с препоръка, че маската след анти усуре е излишна, но като пробвах  без ампула и без маска след анти усуре – пак ми твърдее

ето комбинациите, които съм пробвала:  

1.   масло, баин де форс, ампула, анти усуре, маска с кокосово масло, термо мляко – резултат – супер жилава, хидратирано-сочна коса
2.   масло, баин де форс, ампула, термо мляко – резултат  - понеже беше втора ампула – веднага след първата и нямаше маска за хидратиране – твърда коса – остро-твърда – все едно ей сега ще се счупи
3.   масло, баин де форс, анти усуре, маска на лореал, термо мляко – резултат  – твърдо-суха коса
4.   масло, баин де форс, анти усуре, маска с кокосово масло, термо мляко – резултат  – не толкова твърда

като цяло – мисля – ефектът зависи от косата като тип   – моята е мека и тънка, някога беше доста къдрава, сега се поизправи с времето и е по-скоро суха, но в никакъв случай мазна;
останах с впечатление, че обича цимента в комбинация с богата маска преди млякото;
наистина – втората ампула след време и ако повторя би било след 3-4 месеца най-рано  Peace

като цяло косата ми от цимента твърдее, но пък много странно цветът не пада – а очаквах да се случи - защото уж косъмът се отваря и влиза нещо  newsm78
обаче и растежът се забави- което очаквам да е от хормоните (кърмя още),така, че –за блясъка и запазената боя и те може би имат значение newsm78 ще разбера едва след като спра да кърмя и мине време да се успокоят хормоните

като цяло за успеха мисля, че и маслата имат значение и цялостният резултат не е само от 1 продукт - а от комплексните грижи Wink)))

много ме разсейват и ставам, но ако нещо конкретно те интересува - смело питай  Peace

# 116
  • Пловдив
Алена вероятно си писала, но съм пропуснала, какво масло ползваш преди измиване, колко време стоиш, ако може и линк ще е супер  bouquet?!

# 117
a.l.e.n.a, как ще процедираш следващият път? Имам предвид, ще слагаш ли от маската с кокосово масло или не и коя точно е тази маска?

# 118
  • в 1001-та нощ
Алена вероятно си писала, но съм пропуснала, какво масло ползваш преди измиване, колко време стоиш, ако може и линк ще е супер  bouquet?!

маслата - с тях започнах, след като се запознах с предложените от MissNelliе протеинови терапии
в началото малко скептична - как това мазно ще ми подобри косата и очакване как тя ще клепне, но всичко беше така хубаво написано, че се доверих  Peace и благодаря много MissNelliе

ето ми го и прощъпулника - така се започна - това е и линкът - описано е с кое колко стоя (маслото40мин до два часа -според времето - с найлон и загряване; маската 20 - до 40 минути - ако се наложи нещо да правяи се забавя  Peace )

a.l.e.n.a, как ще процедираш следващият път? Имам предвид, ще слагаш ли от маската с кокосово масло или не и коя точно е тази маска?

за следващия път - твърдо с маската,  Peace  освен, ако не открия и друга, която ми действа толкова добре Peace - нали имам 7 нови маски – всичко е възможно, аз съм оптимистично настроена; тази маска-може да не е нищо особено, но за моята коса е най-доброто до момента - балансирана именно – според нуждите й да я усещам както желая  Peace

маската е на Eva Professional и се казва - Repair mask Line Nutritive - Маска за коса с какаово масло и вит. А
в горния линк е под номер 2 в поста, а на сайта на бг дистрибутора е в средата – първата в дясно от подхранващата серия за изтощени и химически третирани коси. Цената беше около 25 лв.

Цитат на: копи пейст от сайта
Маска за коса с какаово масло и вит. А
За изключително силно и бързо подхранване се препоръчва използване на 20 минутна терапия със загряване.
Мигновен ефект.
150 мл. / 500 мл
Peace

# 119
a.l.e.n.a, много благодаря за изчерпателния отговор bouquet
Много искам да си купя тази маска за коса  Simple Smile
До Красно Село ли трябва да отида, за да си я купя и трябва ли да им се обадя предварително или мога да отида направо на място?

Общи условия

Активация на акаунт