Професионални серии за коса - 12

• 52 589
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Неверояно! Браво, определно по-следващия път ще се боядисам и аз с иноа, че сега съм го закъсала.  Laughing
Благодаря на всички мопмичета, които ми дават съвети. Вярвайте ми и аз не бих искала да си третирам косата толкова, но не мога!  Blush Надявам се желанието ми да отмине някога, но няма да е скоро.  ooooh!

# 256
  • в 1001-та нощ
B & C , косата изглежда с т р а х о т н о !!! браво

миличката , това желание - едва ли ще изчезне, докато жената в теб е жива Wink))) само вероятно ще прецизираш методите и ще си по-щадящо внимателна Wink))

# 257
  • Бургас
Тук съм, Миличката. Чета си ви чинно. И умувам какво да правя, че не съм се боядисвала 3 месеца. Израстнаха ми доста тъмните корени. Последната фризьрка, при която ходя каза, че кичури не са подходящи за моя тип коса, дебел косъм, който за да се обезцвети се третира яко и изгаря, тя предлага боя. Аз обаче се харесвам шарена на ивици  Laughing и съм по-склонна да продължа с тормоза и да добавя една яка кератинова терапия. Хвърлила съм око на ЕКС, струва ми се сериозна.  Последния път направих следният експеримент. Преди миене намазах дължините с една изостанала  непрофесионална маска, сложих найлон и шапка. После с шампоан измих само скалпа, че иначе нямам усещането за чисто и после стандартната ми маска и серума за финал и се получи доста добре. Имам в предвид предварителното третиране с маска на сухо омекоти допълнително. И още едно мое "откритие", че дори продукт който не е "термо"- серум, крем, концентрат,  действа по-добре със сешоар. Може би от затоплянето се разнася или прониква по-добре
B & C , и аз много харесах цвета. Не е в никакъв случай червенеещ. Много зависи и от косъма все пак, дебелина, естествен пигмент

# 258
  • в 1001-та нощ
може ли линк към ЕКС? newsm78

# 259
тъй ми се иска и за да се боядисам с иноа ама не смея сама вкъщи. питах в единствения може би салон тук който работи с тази боя, казаха ми че трябвало при първо боядисване да се маже цялата коса. е моята като е толкова третирана би ли трябвало и то за руса боя Tired
нямам им доверие аз на тукашните провинциалисти и май няма да рискувам, ще си остана на мажирел.

иначе аз съм си поръчала на редкен няколко нещица, да идват и да ги почвам тях че нямам търпение. като чета из нета ги изкарват по-дори от керастаз едва ли не

# 260
B & C, а кой е цвета?
А за колебанията ти, аз се бях боядисвала с 9.13, страхотен цвят, ти си виждала снимки. )

Сега съвет и тук....косата ми за 1г стана на половина, ужасно оредя, след изкъпване по четката остава 1топка косми. Боядисвам се от 6-7месеца и не знам дали е от това.
Та....някакъв продукт за стимулиране на растеж, или и аз не знам какво точно...Но е станала ужасно тънка...(

# 261
Страхотен цвят, B & C  Heart Eyes Много ми харесва и нищо червенеещо не виждам  Mr. Green

Ти си знаеш най-добре, де, ако искаш малко по-различен нюанс, следващият път ще пробваш с друг номер. То на кой не му се е налагало да експериментира, докато намери своя цвят.. Но мисля, че сега ти се е получило просто идеално  Peace

# 262
B & C, уникален е цветът! Много изискано русо!

Аз харесвам да има леко лилав нюанс в русото, въпрос на вкус е. Последния път смесих 10 с 8.1 и една  капчица точно от 4.20, което си е много наситено лилаво. Ако има тук "специалист" ще ме обезглави направо, но цветът стана великолепен!

Mirama, много вероятно е да е есенен косопад. Прочетох в другата тема, че се връзваш на опашка - това е много лошо за косата, особено пък ако е много стегнато и се носиш така постоянно.

Ако си на диета също може да ти се отрази зле на косата. Аз пия в момента витамини, слагам и ампули против косопад, като някои от тях са и за уплътняване. Аз не съм писала за моите ампули против косопад, защото нямам такъв, а и съвсем да не ме сметнете за луда,  но превантивно против есенния ... Факт е, че от моята коса пада по един косъм на седмица сигурно, а се боядисвам на 2-3 седмици.

# 263
vivi.vivi, моят естествен цвят не е тъмнен, но косъмът ми е дебел и наистина това игра доста важна роля при изрусяването. Аз имам чувството, че косата ми не изсветлява толкова лесно, колкото се очаква при толкова светъл цвят. Та за това наистина хората с дебел косъм трябва доста да внимават при правенето на кичури и използването на обезцветяващи продукти защото не е по-безвредно и безопасно при тях, в сравнение с тези, които са с тънък косъм. Също си мисля, че тънкият косъм се хидратира много по-лесно от дебелия и грижите за коса с дебел косъм трябва да са повече.
Моята коса пострада доста....боядисвах я 3 поредни пъти цялата и доста изгоря и поради тази причина и аз по едно време си мислих да си намажа само корените с Inoa, но после реших да рискувам и за мое учудване косата ми не изгоря.  Simple Smile Аз може и да си внушавам, но майка ми ми каза, че косата ми е била станала много мека след вчерашното боядисване  Simple Smile
Боядисването с Inoa не е никакъв проблем, стига да можете да се намажете с четка, но ако не сте се мазали с четка, а сте се боядисвали с пръсти и втриване на боята все едно си слагате шампоан, то по-добре е да отидете на фризьор. Ако някой може да си намаже корените с четка, то ще успее да се справи и с цялата коса. Monyc беше написала, че си е мазала дължините без четка и явно за тях и без може, но аз и тях съм мазала с четка, защото боята ми беше малко и с четката имах възможност да я разпределя по-равномерно и трябваше да успея да намажи всичко с доста малко количество.
Последният път се боядисвах във фризьорски салон и фризьорът ми каза, че не можело да се ползва Inoa в домашни условия и той самият нямало да може да се намаже, но това НЕ Е ВЯРНО. Според мен той не предполага, че мога сама да се намажа с четка и явно заради това е на такова мнение, а аз мога  Simple Smile
Когато писах за това как съм се боядисала, забравих да ви кажа, че ми се скъсаха ръкавиците, които си бях купила от аптеката. Добре, че си бях купила повече и можех да ги сменя. При мен се скъсаха защото имам по-дълги нокти, но ако вие нямате, то предполагам, че няма да ви се скъсат.
Единственото нещо, което ме затрудни, беше да смеся оксиданта с гела. Хубавото на боите от златна рибка е, че ги продават с оксидант и гел и всичко е премерено, но са сложени в едни тубички и сместа много трудно излиза от тях.
Mirama, от какво се оплакваш, от косопад или накъсване? Според мен ти правиш огромната грешка да се боядисваш всеки път с различни бои и да мажеш цялата коса. Избери си един цвят, който на теб ти харесва и си мажи само корените с него и недей да слушаш другите, кой какво ти казва и с какъв цвят те харесвал, нито с каква боя се изрусявал, че заради такива хора, без коса ще останеш.
Докато пишех видях какво сте написали Simple Smile И аз искам леко лилавичко и за това искам да пробвам 9.2.....с 4.20 ме е страх, но с 9.2 мисля да пробвам.
В Австрия една голяма част от дамите са руси, едни са естествено руси, други боядисани и там ако искаш да изглеждаш добре с руса коса, то си трябва доста усилия, за да постигнеш красив и уникален цвят и с 9.2 се надявам да успея Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 11:37 от B & C

# 264
4.20 си е ужасно тъмно и недей! Аз сложих буквално капчица, а цялата боя стана лилава. Само споделям опита, но на никого не препоръчвам нищо  Grinning

# 265
  • в 1001-та нощ
Люлякова, какви ампули и витамини ползваш?

Mirama, при мен се получи същото - след като на 2 пъти през половин година бях ползвала 10минутната на Лореал- направо ми осмърти космените фоликули - не знам колко убива косъма, но според мен има нещо,което прониква в скалпа и убива в зародиш....самата луковица и то тайно.....не знам кога ще се възстановя....

Вземи си качествени ампули и ако ще пиеш нещо да има и биотин, цинк, сяра...освен другите витамини А, Е, В...

Важно е какъв ти е косопадът - от хормони, липса на вещества....

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 12:12 от a.l.e.n.a

# 266
Днес си купих списанието "Прическа & Стил" и в него видях реклама на Revlon  Heart Eyes
Фирмата вносител се казва Сиди Трейдинг ООД и офисът и е в София  Simple Smile  Ако някой се интересува, може да им се обади.
Аз има много голямо желание да пробвам Hydra Rescue Repair  Simple Smile

# 267
  • Бургас
Ето за кератиновата терапия на ЕКС фирмения сайт http://www.intercosmoonline.com/index.php?option=com_content& … =49&Itemid=95
а тук http://-spam083-/Keratinova-terapija-kosa-c-138_73.html се продаваха в БГ, но нещо са изчезнали от сайта, може би временно. Влязох в един магазин в Бургас за проф, козметика за коса, търсех нещо с кератин, и от дума на дума споменах, че съм виждала такава терапия на ЕКС, но ме спира единствено количеството им, по 500 мл са течните форми и продавачката се изказа, че е "нещо наистина качествено"

# 268
Момичета, страхотна тема  Flutter жалко, че чак сега ви откривам. До сега четох темата (не успях цялата , но утре продължавам), а като реших да погледна последната страница, прочетох за боята Иноа. Разгледах сайта им, но там са показани цени за 1/2 доза, а пише че 1 боядисване се равнява на 2 дози. Моля тези от вас, които са си поръчвали от там или са си купували от салон да кажат за средно дълга коса (под раменете) колко дози сте използвали. Моите цветове са в червената гама. Харесах си 6.46 или 7.43 и ще съм безкрайно благодарна да споделите впечатления ако сте ги виждали на боядисана с тях коса как изглеждат. Предпочитам по-светло червено, а не тъмно - почти черно.

# 269
Предполагам, че трябва да си купиш 4 половинки дози. Цветовете които си си избрала не съм ги виждала.
Аз моя цвят не го намирам за супер красив, но състоянието на косата ми след боядисването се подобри значително.  Crazy
Сега ме е страх да си измия косата, че да не и стане нещо  Mr. Green  Толкова мека не е била никога до сега  Shocked
Слагах ѝ какви ли не масла и маски, но все си беше суха, а сега не е.....направо не мога да повярвам.

Общи условия

Активация на акаунт