Професионални серии за коса - 12

• 52 460
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • в 1001-та нощ
Мия си косата като използвам шампоан, след това маска, в момента използвам на Wella professional шампоан за мазни корени и сухи краища и маска за обем, редувам с  Paull Mitchel хидратираща серия, шампоан, балсам и спрей без изплакване. Суша със сешоар без да използвам четка, нанасям термичен спрей - Thermal Smoother на Joico и изправям с преса на 180 градуса. Косата ми е права с много тънък и мек косъм, неизползвам ли сешоар и преса няма начин да изглежда добре Cry застава във всички посоки. Старая се да я мия на 2 дена.

хм  newsm78 интересно ми е как действат тези шампоани за мазни корени и сухи краища - newsm78 newsm78 newsm78 - ще ми пуснеш ли линк към конкретния продукт или да му изпишеш името  - за да видя конкретно за какво става въпрос и да почета повече?

виждам, че и други марки имат такива, но аз мога да си представя- единствено да са балансирани с масла- за да се напоят краищата и да се балансира скалпа

за да получи обем – зависи какви са ти косата, прическата и стилизантите….

най-лесно в с чуплива коса – това ….няма какво да го обяснявам, но при една права коса – зависи колко ти е дълга косата и как е подстригана….ако цялата е на една дължина и дълга – ясно е, че ще пада

вариант е да ползваш четка за повдигане при сушенето и фиксиращ продукт за корените – за да помага на косъма в основата – да се задържа вдигнат

няма да стои високо, като къса коса, но няма да е като шапка за плуване на скалпа

степен на фиксация имат и термо-защитните спрейове, може би не всички, ти вероятно си усетила,макар, че без четка- едва ли

както В & С се включи => пресата - да – постига се моментален ефект, но щетите са толкова големи, че е по-добре да се ползва при случай или за разнообразие – а не като ежедневно пособие (т.е на всяко миене)

със сигурност-можеш да постигнеш добри резултати и с други средства или да смениш малко прическата…стига да се престрашиш да опиташ

а можеш и в салон да помолиш да те издухат с четка и оформят- или да ти предложат вариант на прическа,която дати вкара обем и да можеш да я поддържаш и у дома

# 526
  • в 1001-та нощ
Благодаря Ви за съветите Hugа ще ми препоръчате ли подходящи масла, или да ме насочите къде да прочета повече за използването им ?

аз лично - най-много харесвам кокосовото и кокосово с жожоба (75:25)

моите са натурални, извлечени без разтворители, студено-пресовани и без добавени аромати;кокосовото с жожоба мирише страхотно; само кокосовото с е натурален аромат - не мирише на нищо; и двете са твърди;съхранявам ги в хладилник и преди употреба ги затоплям и нанасям

за краищата ползвам маслото пшеничен зародиш, то е течно и мирише ужасно, но го препоръчвам само за краищата

първите две се отмивт много лесно и хубаво…второто не съвсем и вероятно затова е добре да се ползва само за крайчетата- да си остават напоени в него, дори след шампоана (визуално не личи, но се усеща,ако маслото ти е на цялата коса)

можеш да четеш в нета и две теми тук

Голямата тема за малките масла
и
Голямата тема за малките масла - 2

# 527
  • Плевен
a.l.e.n.a. това е шампоана http://www.beautybay.com/haircare/wellalifetex/balancedscalpshampoogreasyhair/  ще прочета за маслата и ще започна да ги използвам. Косата ми е това

Постригвана и боядисвана съм миналата седмица. 

# 528
  • в 1001-та нощ
даааа....съвсем, както предполагах - са ти дали шампоан за мазна коса и ако го ползваш редовно-изобщо не е добре

този шампоан е предназначен -да почисти скалпа добре – да го изшкурка от натрупания себум- за да може кожата на главата да диша добре

при хиперфункция на жлезите - се произвежда повече себум, който се натрупва по скалпа, може да има и ефект на пърхут

този шампоан от една страна го разкарва, от друга пише,че съдържа екстракт от грозде-предполагам е масло от гроздови семки, което се използва за баланс на омазняването.....защото така или иначе- този шампоан е агресивен

добрите фризьори и търговци предупреждават, че тези шампоани не са за редовна, а за регулярна употреба - веднъж месечно и не бива косата след измиване чак да скърца - както може да се получава; може би затова са ти азали да го редувашсхидратиращата серия на Мичел

той още по-зле действа на дължините – хубаво е да го ползваш само в  скалпа-косата ти не е много дълга, но за една дълга коса е така   Peace

такова масло- от гроздови семена – се продава-има го в аптеките – на икаров, сигурно има и на други – п-добре го ползвай

шампоанът малко го остави и ползвай основно другия  Peace

иначе видях един уж комбиниран шампоан (защото този не е – той си е за мазна коса)– за мазни корени и сухи краища и ще ми е интересно да го видя как действа Peace

П.П.- косата ти изглежда идеална за стилизиране с четка – направо действай смело – като ходиш на фризьор не тели оформят после?

# 529
  • Плевен
 Фризиора ме оформя с четка и сешоар,след това винаги минава с преса. Хидратиращата ми серия почти свършва, и незнам с какво да я сменя newsm78, другата седмица ще ходя да ми слагат ампулата за обем Volumorpose. В Плевен няма салони, които работят с продукти на Kerastase, тук предимно има Лореал, Вела, Селектив и други от по нисък клас Sad ампулата си я поръчах от нета.

# 530
  • в 1001-та нощ
Фризиора ме оформя с четка и сешоар,след това винаги минава с преса.
Shocked Shocked Shocked #Crazy #Crazy #Crazy Sick Sick Sick

какво ти прави с преса  newsm78 newsm78 newsm78 косата ти е хубава ???

шампоанът на Karites за мазни корени и сухи краища  е с хума и мляко от ший или поне така успях да си преведа първото - пише, че е мароканско, богато на доста минерали и силен абсорбент с детокс ефект...и хидратиране

за екстракта от ший- пише, че съдържа хубавите за кожата витамини и също хидратира

и не само това ...мисля, че може да се пробва за шампоан, сигурно и серията е хубава - не съм гледала другите продукти  Peace

# 531
При последното ми ходене на фризьор, той така ми издуха косата, че изобщо нямаше нужда от преса. Направо не можех да повярвам, че е възможно да ми стана толкова права само със сешоар, та за това си мисля, че при viv_pl или косата е много чуплива, или фризьорът не може много добре да борави с четка и сешоар.
viv_pl, на мен косата ти ми харесва и ако оставиш пресата, то можем да станем колежки с теб в някоя реклама на шампоани или бои за коси  Wink

Аз продължавам да търся специалната преса и сешоар.  Simple Smile

viv_pl, забравих да ти кажа, че ако си миеш косата всеки ден или през ден, то няма да можеш да изкараш с една ампула за обем един месец.

Последна редакция: нд, 10 окт 2010, 16:49 от B & C

# 532
  • в 1001-та нощ
то яко я мие толкова често със сигурст и ще се омазнява мноооого  Peace

това за фризьорката едва се въздържах да го кажа, особено- ако тя е препоръчала и шампоана  ooooh!

какви специални четка и сешоар търсиш?

# 533
Търся преса с ултразвук и инфрачервени лъчи и сешоар с вградени подхранващи ампули  Grinning

# 534
  • в 1001-та нощ
инфрачеренте лъчи ясно (макар да съм сигурна, че пак е вредно, но уврежда и вътре и отвън Wink)), а ултразвука? нещо да прониква по-добре ли?

за сешоара - и аз го четох, но не мисля, че е по-ефективно от това да си впръскаш нещо на косата и да сушиш ...просто иновация и опит да продават старото по нов начин  Peace

# 535
Ремингтън имат сешоар, който впръсква балсам http://remington.bg/product/seshoar-sas-sistema-za-vpraskvane-na … ine-therapy-d4444 (не че е същото, де  Peace )

Момичета, аз вече искрено се интересувам от боите на Редкен. Само че доста трудно се ориентирам в информацията - видях, че  има боя, имат друга за повече бели коси, имат и нещо подобно на безамонячна. Проблемът е, че никъде не мога да намеря хубави и достатъчно големи снимки на цветовете, за да си избера и пробвам. Вие интересували ли сте се от боите на Редкен?

# 536
  • в 1001-та нощ
мисля, че има предвид това и това  Peace

# 537
Да точно това имам предвид  Grinning
А за Remington D4444 Shine Therapy прочетох мнения на разочаровани  Confused Сешоарът не бил лош, но от балсама да не сме очаквали много.

# 538
  • Плевен
B&C косата ми е права, но е толкова мека и тънка че се подвива накъдето тя си пожелае Rolling Eyes ще поспра използването на преса и ще пробвам да поразредя миенето...след което ще чакам предложения за реклама Mr. Green
Утре ще си взема масла, но кое да си взема от гроздови семки или косовово с жожоба newsm78 или и двете и да редувам?
Спряла съм се и на http://www.lookfantastic.com/hair/kerastase/kerastase-bathe-sham … g-hair-bath).html
http://www.lookfantastic.com/hair/kerastase/kerastase-treat-cond … t-anti-wear).html
http://www.lookfantastic.com/hair/kerastase/kerastase-haircare-r … nt-thermique.html
какво ще кажете Вие мили дами  bouquet

# 539
На мен тази серия на Kerastase не ми хареса, защото ми правеше косата твърда, а аз искам да ми е мека и твоята щом е много мека, то ти едва ли ще имаш подобни оплаквания като мен.
Останала съм с впечатлението, че дамите с тънък косъм и мека коса са много по-доволни от тази серия на Kerastase.

Общи условия

Активация на акаунт