Тайната на дългата и здрава коса - 79

• 96 572
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
nelly_dor, заинтригува ме с тази зелена хума. А това, че са ти я дали насипно, ми се струва че е турска. Там къната продават насипно / и тя е зелена!/.

# 601
да ви кажа честно и аз виждам някакъв такъв ефект при моята коса - става летяща и някак пухкава  Laughing иначе ми харесва ефектът от маската де косата ми е по мека и със завидно състояние ама е това ми е много странно  Grinning

# 602
коментирахме ги на преднта страница - тези са - http://www.alfaparf.com/index.php?method=section&action=zoom&id=256

Салон в София, откъдето мога да си взема?   bouquet

И цена?  Praynig

Аз искам нещо, което да слагам преди сешоара.
Около 20лв май бяха, но са страшно икономични, слагам две-три капки за дълга коса и ми стигат за мнооого време.
За салон не мога да кажа, не знам.

# 603
  • в.преслав
Гледахте ли днеска "Модерно"?Даваха някакви ампули за коса,които по скоро приличаха на тампон някакъв,които се слагат в накрайника на сешоара и така се суши косата.Ампулите са с дива роза,кератин и още нещо си и са хидратиращи или за обем.Много не можах да чуя,защото децата крещяха,но ме заинтригува доста това чудо.
  Виждали ли сте такова нещо по салоните и ако-да,дайте моля ви повече инфо,цени и т.н.

# 604
  • в 1001-та нощ
ето го предаването - може да се отиде дректно на 42 минута

намерих и сайта на фризьора - линкът е към услугите - някъде трета е въпросната услуга

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 22:10 от a.l.e.n.a

# 605
nelly_dor, заинтригува ме с тази зелена хума. А това, че са ти я дали насипно, ми се струва че е турска. Там къната продават насипно / и тя е зелена!/.
Не, не е кана. Хума е. Мирише си на земя. Иначе каната аз я познавам каква е. Аз даже си  слагам и на лицето от нея на кашичка или сутрин се измивам с нея и кожата ми става много хубава, блестяща и чиста (само да не оспамя темата като говоря за лице).
Много бих искала да я открия отново, но незнам как. И бих го споделила с всеки, защото лично аз съм много доволна от нещо толкова елементарно.
Някъде четох, че зелената хума е най-добрата, но тук я няма май...

# 606
Не, не е кана. Хума е. Мирише си на земя. Иначе каната аз я познавам каква е. Аз даже си  слагам и на лицето от нея на кашичка или сутрин се измивам с нея и кожата ми става много хубава, блестяща и чиста (само да не оспамя темата като говоря за лице).
Много бих искала да я открия отново, но незнам как. И бих го споделила с всеки, защото лично аз съм много доволна от нещо толкова елементарно.
Някъде четох, че зелената хума е най-добрата, но тук я няма май...
Как да няма, има разбира се Peace  Ето:

http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=628 … 8%20-%20500%E3%F0

http://www.biocosmetics-cattier.com/index.php?type=&kind=&am … ind=&prid=110

На Cattier съм пробвала маската за лице със зелена глина, хубава е, така че предполагам и зелената им хума ще е хубава.
Отделно съм чела, че по пазарите продавали зелена хума на буци, но мен леко ме е гнус да си купувам от там Laughing

# 607

силиконът се натрупва по косъма и по този начин го уплътнява и придава обем - от една страна добре, но пък се възпрепятства проникването на влага и други полезни съставки; то препятствието е и в двете посоки...но "косъм под ключ"за дълго - не бих предпочела; ако се решиш - би било добре през 5 измивания да ползваш по-силни шампоани за да се остъргва натрупаното

От известно време мисля точно по този въпрос. А именно, че продуктите, съдържащи силикони  се натрупват по косъма и пречат на проникването на полезни съставки и достъпа му до кислород. Замислям се логически погледнато, че ако в шампоана или други продукти, които имат достъп до корените на косата и скалпа /ампули примерно/ се съдържат силикони, тогава да, не е добре постоянно да се ползват тези продукти със съдържание на силикони. Но ако силиконите са в кристалите за коса например, а кристалите се слагат по дължините и краищата на косата /където косъма напрактика е мъртъв/, то тогава не виждам как точно те ще запушват косъма и ще го "слагат под ключ". Или се лъжа? Rolling Eyes
Малко завъртяно се изразих, дано някой ме е разбрал.   

# 608
  • в 1001-та нощ
косъмът е мътръв след израстване - като ноктите, но това не означава, че не може да им се действа  и рушат

люспите на косъма се разлюспват под действие на топлина и химично въздействие - например боядисването

при терапиите със затопляне (маски)  - люспичките леко се отварят, веществата проникват и после с изстудяванео (естественто изстиване) се затварят и полезните вещества се задържат (протеини, кератин, вода....)

при боядисване и други химически манипулации - люспите се отварят, извлича се естествният пигмент и се вмъква и наслоява новия пигмент, люспите се затварят колкото могат и там където не са - косата е узвима и се къса, губи влага и не я задържа, пада боята, суха е, чупи се, цъфти

силиконът- проиква в тези разлюспвания и ги запълва, като прави и филм и запечатва косъма  Peace

# 609
# 610
Гледахте ли днеска "Модерно"?Даваха някакви ампули за коса,които по скоро приличаха на тампон някакъв,които се слагат в накрайника на сешоара и така се суши косата.Ампулите са с дива роза,кератин и още нещо си и са хидратиращи или за обем.Много не можах да чуя,защото децата крещяха,но ме заинтригува доста това чудо.
  Виждали ли сте такова нещо по салоните и ако-да,дайте моля ви повече инфо,цени и т.н.

Да,интересно наистина,бих пробвала....но къде се продават такива тампони,как се закрепят?!
Някой ако има повече информация и линкове нека да сподели.

# 611
Ако трябва да съм честна, тайната на здравата и дълга коса, поне според мен е... никакво трениране с химикали, които я изтощават.
Никакво насилствено изправяне с преси, никакво насилствено сушене със сешоари (освен ако не е крайно наложително в тая зима примерно), никакво боядисване и т.н.

И тривитаминол.  Embarassed

Може да ви се стори нелепо, но много хора се запалиха покрай мен... особено оплешивяващи мъже.  Laughing
Баща ми примерно също започна да проявява интерес след като започна да му се пооголва оттук-оттам... а преди това ми се смееше,
как ще се мажа с нещо, което е за овце, коне и прасета. Е, да, ама сега ме пита какво било съотношението на тривитаминола към другите съставки.  Laughing
Както и гаджето (много грозна дума, прощавайте, ама няма как по-ясно да го напиша) на приятелката ми... и той започна да се оголва - и той се маже.
Както и другата ми приятелка, която си изтормози косата с пресата и т.н.

И все пак... искате здрава коса - не я тормозете тогава  с преси и бои!   Wink

# 612
  • София
Съветът не на пресата.....да, и аз не ползвам заради слабата си коса, но боята.................генетично от баща ми съм доста бяла. Ако спра да се боядисвам не съм сигурна дали ще се справя емоционално......прошарена значително на 40...а и  не ми личат много...което прави нещата оше по-сложни.....Sad

# 613
  Пристигна ми тази седмица кокосовото масло и вече съм наклепана. Намацах се хубаво в корена с фрикция, сложих и по дължината, завъртях един кок и отидох в съседката на кафе. След 2 часа сложих и обезцветяващата маска по дължината( мед, дестилирана вода и канела), добавих и 1 жълтък ( за по- лесно измиване ) и сега съм със найлон и затоплена хавлия на главата. Не виждам голям ефект от обезцветяващата маска, но е факт, че като се мия водата се оцветява. Направила съм 2 ( 3 с тази ) процедури. Знам, че не ми вреди, пък колко ще помогне...времето ще покаже. Решила съм да се боядисвам с къна, индиго и амла и ми се иска поне малко да изсветля, защото искам да постигна тъмно кафяв цвят. Като имам резултат ще пусна снимки. Тривитаминолчето смятам да го почвам другата неделя, след едномесечна почивка- много съм доволна от него.

# 614
косъмът е мътръв след израстване - като ноктите, но това не означава, че не може да им се действа  и рушат

люспите на косъма се разлюспват под действие на топлина и химично въздействие - например боядисването

при терапиите със затопляне (маски)  - люспичките леко се отварят, веществата проникват и после с изстудяванео (естественто изстиване) се затварят и полезните вещества се задържат (протеини, кератин, вода....)

при боядисване и други химически манипулации - люспите се отварят, извлича се естествният пигмент и се вмъква и наслоява новия пигмент, люспите се затварят колкото могат и там където не са - косата е узвима и се къса, губи влага и не я задържа, пада боята, суха е, чупи се, цъфти

силиконът- проиква в тези разлюспвания и ги запълва, като прави и филм и запечатва косъма  Peace
Има логика в това, което казваш. Добре, а ти предполагам ползваш продукти със силикони и как се справяш с този проблем да не се заключва косъма постоянно и за дълго? Ползваш по-силен шампоан на няколко измивания, за да отстраниш натрупаните силикони или нещо друго правиш?

Общи условия

Активация на акаунт