За двуетажните легла

• 63 416
  • 163
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Сина ми е на 2г и почти 3м, но ми се струва, че му е прекалено рано за 2-рия етаж. Поради липса на място и на нас ни се налага леглото да е на 2 етажа, но горе ще е каката, която е на 10. Въпреки това ми е притеснено, ако малкия тръгне да се катери по стълбичките  ooooh!
И аз още го умувам какво точно да е  Thinking
Ако някой е правил по поръчка такова легло моля да сподели отзиви и ев. координати на майстори в София  Praynig (на лични)

# 16
  • София
Толкова е тясно, че в момента кошарата и спалнята са долепени и кошарата няма преграда. Ако се отдалечат разстоянието между тях е едни 20см само. Затова и мен стълбичката не ме тревожи толкова. И да падне, ще е на меко т.е. върху спалнята. Пък и е сравнително внимателна по стълби. На подобни пързалки повече от година я оставям сама и досега не се е случвало да падне.
Повече ме тревожи да не се претърколи някак, докато спи и разбира се надвесването.
Нямам шкафове на кошарата. Те просто не би имало накъде да се отворят и затова и второто ниво няма да ми се падне много високо.
Е, имаме още време да го мислим, но са полезни мненията ви. Предполагам, че и нашето, каквото и да е, в крайна сметка ще е по поръчка.

# 17
Цитат
но аз не бих сложила детето си да спи в палатка всяка вечер - става тясно, непроветриво пространство и освен това не вижда стаята

Не е палатка а свод който се пада над тялото на детето, а главата не е под свода и си гледа спокойно стаята. Тази свод(тунел) е по средата на леглото. Така също се избягват ситуации децата да се качват и да скачат от втория етаж.

Нещо такова, но само по средата на леглото, над главата няма нищо. http://www.thekidswindow.co.uk/images/products/fullsize/68195.jpg
Ще търся по точна снимка.

http://www.thekidswindow.co.uk/Selling.asp?product=8524 подобно, но по- хубаво направено.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 14:24 от Poly.

# 18
  • out of space
Настръхнах. Спомних си ужасната случка с децата на Руска и двуетажното им легло.
Категорично съм против на каквато и да е възраст!  Sad

# 19
  • Пловдив
И аз бях пред подобна чуденка. В крайна сметка отложихме проблема за след няколко години. Това което направихме е да разменим спалнята и хола. Превърнахме хола в спалня - така в по-голямата стая има място и за спалнята, и за двете кошари, и за четирикрилен гардероб + ракла, че и ниска етажерка и люлка събрахме. А старата спалня направихме дневна - диван с два фотьойла + част от секцията. Wink

# 20
Ето и тези http://www.rainbow-wood.co.uk/for_kids.html, но без пердетата отдолу.

# 21
Настръхнах. Спомних си ужасната случка с децата на Руска и двуетажното им легло.
Не знам случая Rolling Eyes,но точно поради страх от лоши падания,това(такъв тип по-скоро) е единственият вариант на двуетажно легло,което бих взела.Децата ми са много щури,и не бих била спокойна,с каквато и решетка да е отгоре,ако е високо...

# 22
  • out of space
Не знам случая Rolling Eyes,но точно поради страх от лоши падания,това(такъв тип по-скоро) е единственият вариант на двуетажно легло,което бих взела.Децата ми са много щури,и не бих била спокойна,с каквато и решетка да е отгоре,ако е високо...

О, много ми харесват!
Случаят е с поотраснали деца, двуетажно легло и спукан далак. Благодарение на бързата реакция на Руска гадната история имаше щастлив край.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 19:14 от Erica

# 23
Боже  Tired.Добре че всичко е приключило добре.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 15:24 от Desirée

# 24
 Дъщеря ми спи на легло високо 96 см с преграда 16 см. Когато и го купихме беше на 2 години и половина. Не е падала от стълбата, докато спи, не се надвесвала в просъница или случайно над преградата. Падала е няколко пъти, но по- късно- на 3-4 години, докато изучаваше различни начини да се качи и слезе или да погледне какво има под леглото. За щастие инцидентите не доведоха до травми. На 2 години и 8 месеца в детската градина спеше(по собствено желание) на горното ниво на истинско двуетажно легло. Там не е имала инциденти. Та опита ми сочи, че ако леглото се използва само за сън, рисковете са минимални. Разбира се двегодишните децата се различни, но малко от тях са лишени от чувство за самосъхранение.

# 25
  • Пловдив
Ние сме с двуетажно легло. Нямаме никакви инциденти досега. Леглата обикновено са добре обезопасени, имат прегради, стълбичките са стабилни. Аз качих голямата на втория етаж когато тя стана на 3.5-4 години. Нямаше 4. Но на 2 ми се струва рано. Не виждам от леглото как би паднало детето. То трябва да скача висок скок на сън, но все пак не бих качила дете по-малко от 3 годишно.

# 26
И аз съм на вълна двуетажни легла.Ако сте виждали в някой магазин, моля споделете.Аз гледах в JYSK.

# 27
  • Пловдив
Нашето го купихме от Нов дом Симеонов. На Чилек са. Избор има огоромен, много са красиви. А и аз съм много доволна от самото легло.

http://www.cilek.com.tr/web/45-1251-1-1/cilek_-_en/teens_rooms/sl_flora/bunk_bed_ - това е нашето.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 16:36 от dara

# 28
Нашето е от "Лабиринт". Обаче скоро не съм ходила там и не знам какво предлагат. Купухме го преди близо 3 години, когато предстоеше да се роди малката и малкя ми син трябваше да иде при брат си в детската стая.
Странно, но двамата сами се разбраха големият да спи долу (долното легло е персон и половина), а малкият - горе. Когато започна да спи на втория етаж, малкият беше на точно 5 години. Не е падал (слава богу), а се върти на сън като всяко дете. От стълбата падна веднъж, но защото си правеше експерименти да се качва с гръб към нея. Оттогава се качва и слиза нормално. Понякога играе горе - завлякъл е там всичките си "ценности", които не трябва да попаднат в ръцете на сестра му.  Joy
Ето снимка на леглото. На горния етаж има ниска преградка, но за да се претъркулиш през нея, трябва да се повдигнеш доста, т.е. не можеш да паднеш при нормални движения на тялото по време на сън.

Но при малки деца може и да е опасно, защото те веднага щом се събудят, стават на крачета......
Не знам какво да те посъветвам за бъдещата кака. Моята щерка е малко по-голяма от твоята, но май не бих й гласувала доверие да спи на горния етаж.

# 29
Интересно, аз съм спала на двуетажно легло, но преградата беше висока много, колкото на първия етаж, значи колкото преграда на обикновена бебешка кошара... Сега гледам по снимките, ниски ми се струват преградите  newsm78 Всички ли са такива?

Общи условия

Активация на акаунт