За двуетажните легла

• 63 437
  • 163
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И ние обмисляхме варианта с двуетажното, че каката заяви, че й е писнало да спи на дивана. Малкия е на три, спи спокойно, но в будно състояние какво природно бедствие е-ще има бясно скачане и катерене до втория етаж. И си спомням винаги за Руска и се отказвам дори да ги гледам. На мен ми се вижда малко двегодишно дете да е на горния етаж-дъщеря ми и в последната група отказваше да спи горе, страх я било.

# 46
  • София
И аз отдавна се оглеждам за такива легла, но знам, че дори за мен е още тръде рано.

Научила съм от разни тестове за сигурността вкъщи (американски), че най-рано на 6-годишна възраст детето може да спи на горния етаж на такова легло.

Обаче, не забравяйте, че дори голямото ви дете да достигне тази "безопасна" възраст, вие все още имате и малко дете, което е далеч от нея - то ще се катери за игра по стълбите, то ще иска също да спи горе, защото каката/баткото спят там, което автоматично прави такова легло неподходящо за вкъщи, докато не порасне второто дете...

Все си мисля, че времето на сън ще е най-безопасното. Времето за игра ще е проблемно покрай такова легло.

# 47
 Димана и Момчил са с възрастова разлика 2г. и 10 м. Като обзавеждахме стаята купихме двуетажен креват. Първоначално Димана си спеше на долния етаж, на 8 месеца брат й го пренесохме в детската стая с бебешкото креватче. Малко по-късно не удържах на напора и я качих на втория етаж, голям кеф й е, дори съм и разрешавала и на двамата да спят горе заедно.

# 48
  • Видин
Добре де, разкажете повече за този случай с Руска. Нищо не схванах.

# 49
  • София
Живеем в малък апартамент и двуетажно легло е единственото ни решение. Притеснявам се, че дъщеря ми (на 2г.2м.), която ще трябва да спи горе е малка. Има ли опасност според вас ? Всякакви препоръки за прегради и конкретни легла (още не сме купили) ще са ми от полза.  Blush
Никога не бих сложила в дома си двуетажно легло,мое мнение.Абсолютно небезопасно ми се струва.И ние живеем натясно.Но дори и в една стая да съм,пак такова би ми било мнението.По скоро бих купила легло тип "сандвич" или нещо такова:
http://www.napravisam.bg/?id=pdetskastaia&p=17

amanita,без да претендирам за абсолютно точни факти,но имам спомен,че двете деца на Руска/които не са малки,а около 8-9 годишни/ нещо се сборичкват на втория етаж,едното дете пада,следва Пирогов (Детето беше много,много зле,претърпя много тежка операция,мисля дори и опасност за живота имаше.За радост всичко се разви благополучно.

# 50
Сакси, ние сме с двуетажно от Карло Даниели
Виж това дали ще ти се отвори, нещо от сайта им не мога да копирам линка
http://www.carlodanielli.com/product_image.php?id=49?0.5498068768065423 
 Ето това е моделът - Dima

Двуетажни легла с три чекмеджета “Dima“
- горно легло за матрак 190/90/8 и долно 190/120/8
Код: 05
Описание: МДФ - лакиран
Размер: 128 х 196 х 160 см
Цена: 633 лв

от тук http://www.carlodanielli.com/bg/products/cat_6_0/

На долното легло може да спят двама възрастни дори. Спокойно може да спи там Яна с баща си или сама, бебето да спи с вас на спалнята, нали ще го кърмиш... и като поотраснат двете деца да го ползват по предназначение.
Друг вариант - Бебето спи с вас, Яна в детската кошарка, така всички сте в една стая...докато не им дойде времето да са отделени и самостоятелни.

Миналата нощ 6 годишната ми Яна падна от горният етаж на това легло, ако ще свикваш Яна да спи горе ще трябва да и вземеш от тези прегради, които се поставят, има в нета...

# 51
Сега се сетих, че вие май сте с хол и една спалня...  newsm78
Тоест нямаш място за детска с такова легло и една отделна спалня за вас...?
След време ще ви трябва по-голямо жилище или холът да го преустроите просто..

# 52
В стария апартамент имахме двуетажно легло. Повече не искам да видя такова. Най-вече защото за децата това е и постоянна игра, катерят се нон стоп по стълбичките и естествено падат. Дъщеря ми е падала 2-3 пъти по време на такава игра, добре че й нямаше нищо сериозно. Като дойде някое дете на гости, първата работа е да се качат на втория етаж и да скачат оттам "с парашут", да си строят база или нещо подобно  Crazy Ако ще цяла стая с легла да направя, повече двуетажно - не.  Naughty

Друг проблем е, ако детето, което спи на горния етаж е болно, трябва да се разместят децата, няма как майката да не може една температура да му измери примерно. Въобще аз се напатих от двуетажните истории и съм малко пристрастна, хем нашето така и не го ползвахме в горната му част за спане.

# 53
Сакси, леглото, което ние имаме и ти показах по-горе е със стълба, която се маха. Елена се качва по нея иначе, също  иразни гостенчета. Засега горната част е само за сестра и, тя може д асе качва  ибез стълбата.

Аз пък търся легло, под което да има гардероб. За третото ни дете, няма него къде да го сложим като поотрасне, ще трябва да махнем гардеробът от детската и на негово място да сложим такова легло, което да е на високо и под него да има гардероб за трите деца.
Ако някой е виждал - моля за ми пусне линк.

# 54
  • София
Дещо, и за мен най-добрият вариант е яна да спи в кошарата, както и сега, а бъдещото бебе до гърдите ми. Обаче не знам как яна ще реагира на това...  Thinking  Но като крайно решение май това ще остане на първо време.  Rolling Eyes

# 55
Никога не бих сложила в дома си двуетажно легло,мое мнение.Абсолютно небезопасно ми се струва.И ние живеем натясно.Но дори и в една стая да съм,пак такова би ми било мнението.По скоро бих купила легло тип "сандвич" или нещо такова:
http://www.napravisam.bg/?id=pdetskastaia&p=17

Точно това решение мен лично ме ужасява повече. По-точно твърде достъпния прозорец от този подиум, който е направен. Не че не могат да се сложат ключалки на бравите на прозорците.
Но по същата логика може да се обезопаси и едно двуетажно легло.

Голямата ми дъщеря спи на легло, което на високо, отдолу под ъгъл е малкото легло на сестра й. Горното е правено, с висока преграда и с подвижна стълба - дървени трупчета на въже, което лесно се мята върху леглото.
Да, падна веднъж от горе върху леглото на сестра си. Да, с пукната ръка и гипс е /все още/. И да, случи се неслучайно, а от недомислие. Решила да прехвърли сестра си, която е наполовина нейните килограми през парапета и тя съответно я повлякла.  По принцип може да се случи и на катерушка. Но се случи точно на тези легла.
Иначе и двете са много предпазливи, малката вече не се качва горе.

Има рискове, има и много плюсове. Случайно падане, ако е добре обезопасено леглото няма. За мен лично най-големият плюс е, че каката имаше ужасни нощни кошмари и страхове, които изчезнаха, когато я качихме на високо /беше на 6 г./ - там се чувства в безопасност и спи спокойно.

Но при всички случаи, познавайки си детето, можеш сама да прецениш. Струва ми се малка, не си представям моята малка дъщеря да спи на високото. Или поне, ако спи, бих сложила направо една мрежа до тавана, колкото и смешно да звучи. Най-много бих се страхувала да не тръгне през нощта да идва при нас и да падне, а не случайно да се преметне.

# 56
Сакси, спокойно може да приспиваш първо Яна или първо бебето
Може от сега Яна да свикне да заспива с баща си - някакъв удобен разтегаем диван в хола?*или ако имате такъв ти я приспиваш, пък после си отиваш при бебеока
 Елена спеше между нас на спалнята до преди да родя, от раз свикна да спи в детската, преместването не я притесни
Или пък така - тя в кошарата, която е съвсем близо до спалнята, ти от външната страна на спалнята и бебето между теб и баща им
Така ти се падаш между Яна и бебето
Зависи как се приспивате по принцип
Нищо не ти пречи да го измислиш и от сега да я свикваш Яната

Рано или късно в тая теснотия ще трябва да направите от хола стая за вас или за тях
Ние например сме в три стаи, 70квадрата - кухня, спалня  и детска
Направихме така, че най-голямата стая да е за децата - там ще са двуетажното легло, скрин, бюро и евентуално това легло с гардероб, което смятам да сложим за Тео

Според мен ще ти е зор само дневното приспиване на Яна
Елена спеше в една стая с Тео през деня докато той беше на месец-медец и нещо и то ако аз съм там или го кърмя от време на време, за да не се разбужда и да не я буди нея
Сега през деня приспивам първо Тео и веднага след това нея в детската стая, после той колкото и да се буди не  я събужда като са отделно
Голям е зор обаче докато не си ги направиш нещата най-удобно, ще видиш, че ще ги наредиш някакси
А нощното заспиване - или един по едни или единият с едното, другият с другото или ако си сама - с двете на спалнята
Аз съм заспивала и с трите на спалнята като съм била сама, после ги местим
Или приспивам първо Тео и после отивам да чета на каките в детската, те поне за 10-15 минути са заспали

# 57
  • София
Не бих качила двегодишно дете на втори етаж на леглото, колкото и да е обезопасено. Аз и сега изтръпвам при мисълта, че може да забравя стълбата и Бобо да се покатери, когато не го виждам ooooh!
Абсолютен таралеж в гащите си е двуетажното легло, но за съжаление някой път няма как Tired

# 58
  • В заешката дупка
Големият ми син има голям белег на гърба от падане от двуетажно легло когато беше на около 3 години. През деня се случи, бяхме на гости, а аз в същата стая. Докато слизаше леко се подхлъзна и се сурна по стълбите с гръб към стената, но за беля отстрани беше парното и с тежестта си синът ми откърши пластмасовата врътка на регулатора на температура и остана да стърчи един остър метален шип, който му раздра гърба на зиг-заг.

Тези легла ме притесняват не толкова нощем, колкото след събуждане когато се слиза от тях и денем когато децата играят на втория етаж. За 2 годишно дете, което няма стабилна походка и добра координация на тялото, определено ми се струват опасни.

# 59
  • София
Тези легла ме притесняват не толкова нощем, колкото след събуждане когато се слиза от тях и денем когато децата играят на втория етаж. 
Точно. Затова и махам стълбата - прибирам я към самото легло, така че да не може да се качват. Но си е разправия - сега махнах ли я, пък забравих ли я, пък стола дали не забравих/ от стола на бюрото, от бюрото - на леглото/. А най-най-големият ми страх е да не падне сънен нощем, ако му се допишка и тръгне да слиза. Затова чаках до 6 години. Но и сега си треперя де. Да пази Господ Praynig
Ако имах и минимален шанс за две ниски легла в стаята, никога не бих сложила двуетажно. Параноясвам Shocked

Общи условия

Активация на акаунт