За двуетажните легла

• 63 411
  • 163
  •   1
Отговори
  • София
Живеем в малък апартамент и двуетажно легло е единственото ни решение. Притеснявам се, че дъщеря ми (на 2г.2м.), която ще трябва да спи горе е малка. Има ли опасност според вас ? Всякакви препоръки за прегради и конкретни легла (още не сме купили) ще са ми от полза.  Blush

# 1
  • София
И аз мисля че е малка още за втория етаж.
Понеже и аз съм бременна се оглеждам за двуетажни легла в перспектива, но мисля да купя след година-две и по-малкото да спи долу.
Или пък може да си вземете от тези леглата-сандвичи, които се издърпват.

# 2
  • София
Ние, ако има накъде да го издърпаме, направо ще вземем второ легло, ама нямааа  Rolling Eyes

# 3
Вчера ходихме до "Como" има много интересни и обезопасени двуетажни легла. Не намирам снимки, а и в сайта им още ги няма.
Ще се опитам да ти го обясня.  дървена преграда и отгоре плат който образува тунел. Ако леглото е дълго 140см - тунела е 90-100см.

Ще търся снимки да ти покажа.

# 4
  • Пловдив
Защо не слагаш бебето на втория етаж поне първите няколко месеца?

# 5
  • София
 Poly., благодаря ти, не е нужно да търсиш снимки. Ще отидем да ги разгледаме. Истината е, че още не сме почнали с огледите, защото се колебая.

Ханна, това е решение наистина, но само за няколко месеца. А и не съм сигурна дали дъщеря ми после ще е склонна да спи горе, ако първо я слагам долу. Просто ще си е свикнала и се страхувам да не си помисли, че бебето я измества.

# 6
  • София
А няма ли къде да наместите една кошара, докато бебето и малката поотраснат, например за година?

# 7
  • по света
При нас каката спи горе от около година,т.е от 3 години.Проблема на нашето легло е че не е обезопасен първия етаж и дребния пада от там.Купих някаква преграда която се оказа абсолютно безполезна и сега изчаквам или ще намеря решение да не пада детето или то ще порасне Embarassed

# 8
Има достатъчно обезопасени горни нива на детски легла. Моите деца спят на горно ниво /и двамата, отново поради теснотия, защото под леглата си имаха собствен кът с шкафчета за играчки, масичка, столче/. Но бяха на 4 и 5 г., когато им купихме такива легла. Не знам дали не е рано за двегодишно дете, не поради опасност да падне по време на сън, а заради катереното нагоре-надолу по стълбичката.
Има средно високи легла, на около 110 см. от нивото на пода. Може би такова легло би било по-подходящо за твоето детенце.

# 9
  • Sofia
Да следя, че и мен ме интересува. Мен все ме е страх не толкова, че ще падат, а че ще скачат отгоре. Единият е много щур...  newsm78

# 10
saxophone, според мен е малка и трябва много, ама много добре да прецените рисковете.
Имаме такова легло, толкова ме е страх, че още не смея да оставя баткото да спи на горното ниво, какво остава за дъщеря ми.
Детето може да се събуди и да се надваси над преградата в просъница. На тази възраст нямат добре развит инстинкт за съхранение и е осъзнават опасностите.
Може да се спъне по стълбите. Дъщеря ми няколко пъти пада, за щастие от долните стъпала и не е имала сериозни травми.
Направо не знам какво да те посъветвам. Има много хубави двуетажни легла, уж обезопасени, но за мен при всички случаи крият риск и са подходящи за деца над поне 5 години.
Ако нямаш други варианти, ще трябва да е под постоянен надзор поне в първите месеци, докато се научи да внимава.

# 11
И аз съм си мислела този вариант, но нещо не си го представям още. Малки ми се струват 2-3 годишни дечица за такова легло.

# 12
А няма ли къде да наместите една кошара, докато бебето и малката поотраснат, например за година?
Ние така решихме проблема.Следващата година вече ще са в легло на 2 етажа,малкото ни дете ще е на 2 годинки,голямото на 5.
Спряли сме се на модел,при който едното легло се изважда изпод другото,като чекмедже.По-безопасно ни се струва.

# 13
На 6г според мен е добре. Много е малка отсега. Ние сме взели легло, което се обръща, едно е, сега спи долу, като стане на 6 ще го обърнем и ще спи горе, а долу става малка стаичка. И на упътването на леглото пише след 6г да се пуска да спи горе. Той сега става да пишка, да пие сок, как ще слиза сънен и на тъмно по стълбите? Не става  Rolling Eyes

# 14
  • Варна
Синът ми спеше от 3 годишен на 2рия етаж на леглото - буйно дете е и доста се върти на сън. Сега напарвихме ново легло, но по-скоро защото на мен не ми беше удобно да оправям горния етаж, да го завивам през нощта и т.н. Това беше двуетажната ни кошара

Както се вижда - долу е кошара, горе има предпазен борд около 20 см. Не сме имали проблемни ситуации за 4те години в които го ползвахме.
Вариантът, който ти е посочила Poly. е удачен от гледна точка на сигурноста, но аз не бих сложила детето си да спи в палатка всяка вечер - става тясно, непроветриво пространство и освен това не вижда стаята. Ако направиш леглото по поръчка без чекмеджета от долу, нивото на първия етаж пада с близо 30-49 см и съответно вторият етаж също ще слезе надолу.

Общи условия

Активация на акаунт