За двуетажните легла

• 63 393
  • 163
  •   2
Отговори
# 60
  • В заешката дупка
Напоследък обикалях да гледам детски легла. В Икея, примерно, на двуетажните и вдигнатите високо единични легла пише, че се препоръчват за деца не по-малки от 7 годишна възраст.  

# 61
  • София
Сакси и аз избирам легла Wink
Дени като тръгна на детска беше на 3г и ми се виждаше малък за катерене по стълбата/спи на втория етаж в детската/

Мисля, че ако измислите нещо интересно за парапет отпред като това

и стълбите са от този тип "чекмеджета" е безопасно  Peace

Имай в предвид обаче, че и ти ще се катериш на втория етаж, да оправяш леглото  Wink

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 10:58 от ketito

# 62
Напоследък обикалях да гледам детски легла. В Икея, примерно, на двуетажните и вдигнатите високо единични легла пише, че се препоръчват за деца не по-малки от 7 годишна възраст.  

Това са го написали, за да си "вържат гащите" в случай че нещо стане и някой родител тръгне да ги съди. За по-сигурно - тряскат 7 години долна граница, защото с толкова големи деца рискът е далеч по-малък.

# 63

Това са го написали, за да си "вържат гащите" в случай че нещо стане и някой родител тръгне да ги съди. За по-сигурно - тряскат 7 години долна граница, защото с толкова големи деца рискът е далеч по-малък.

Моите деца спят точно на двуетажно легло от Икеа вече 4 години. Горното е обезопасено добре с прегради и никога не сме имали проблем. Освен аз, когато сменям чаршафи (но и на това му намерих лесното).

За двегодишни обаче не ми се струва подходящо, зависи и от дете но мисля, че за 4-5 годишните е ОК.

# 64
Интересна тема. И при нас има голямо чудене какви легла да сложим за децата. Има място за 2 ъглови легла, но ако е двуетажно, ще остане повече място в стаята; от друга страна безопасността е по-важна... Каката нощем става да пишка сънена и ако има стълби, бих се притеснявала.  Thinking

# 65
  • Разпиляна във въображението
Ние сме с легло тип сандвич, но първото ниво не е ниско, а колкото спалнята и така малката няма опасност да падне като допра нивото до мен. И добре че е така - толкова много се върти, че досега да е падала десетки пъти.

# 66
синът ми спи на високо 130 см легло от двегодишен. обезопасено е и той много си го харесва. сега понякога се карат със сестра си, която се смята за набутана, като спи на долното легло

# 67
  • София
Интересна тема. И при нас има голямо чудене какви легла да сложим за децата. Има място за 2 ъглови легла, но ако е двуетажно, ще остане повече място в стаята; от друга страна безопасността е по-важна... Каката нощем става да пишка сънена и ако има стълби, бих се притеснявала.  Thinking

Ако имах място изобщо нямаше да се замислям  Rolling Eyes

Мислите ли, че стълбичките тип чекмеджета са по-безопасни? Нещо от този тип:

# 68

Мислите ли, че стълбичките тип чекмеджета са по-безопасни?

Зависи от децата. Ако най- младия обитател на дома е достатъчно осъзнат да не скочи от горното легло, когато се озове на него, е добър вариант. В нашия случай би било по- опасно. Моето малко дете е на 1 година и половина и не може да се качи по обикновената стълба, но с чекмеджетата ще се справи. Слизането след това, най- вероятно, ще е бързо и болезнено. Надявам се, че докато се научи да се качва, ще е пораснала достатъчно, за да се сети да слиза по общоприетия начин.

# 69
Не бих ползвала двуетажно легло. Винаги ще мисля децата си. А по стъпала-чекмеджета съм се качвала и аз самата се хлъзгам.

Моите братя близнаци спяха дълги години на такова легло. Да ви кажа, на долното легло никак не ми харесваше - като затиснат си, сякаш всеки момент ще се срути горното легло, светлина много няма /това са мои детски спомени/. На втория етаж пък аз самта се чувствах в безтегловност, малко си ме беше страх, признавам.
Моите братя спяха на такова легло от 4г до около 10 годишни.
Помня един случай, който за щастие не завърши зле. Един ден, не помня по чия идея, аз и братята ми /те са близнаци, с една година по-малки от мен/ решаваме да скачаме с "парашут" от втория етаж - найлонова торбичка, която разпъваме над главите си. Единият ми брат си нарани врата, не помня къде се удари май беше в ръб на самото легло, а и помня, че "приземяването" беше ужасно. Толкова се уплашихме, че сами потърсихме помощ от майка ни /иначе не бихме посмяли да разкажем какво сме правили/.

Място малко заема, но пък и децата са изобретателни и кой знае какво може да им хрумне...Не бих рискувала.
Просто моите доводи...

# 70
  • До сърцето...
Двуетажните легла, според мен, се ползват от определен възрастов диапазон - от 6 до 18 год. (примерно)
За дете на 1 година и половина този вариант (със каквато и да е стълба) е неприемлив - то няма развит инстинкт за самоопазване. А за млад мъж - на 18 да го караш да се катери е несериозно. Лично мнение.  Sunglasses

# 71
Вярно е, че легло нависоко предполага и игри нависоко, но да ви кажа, аз и сестра ми като деца спяхме на съвсем обикновени ъглови легла, всички ги знаете. Това не ни попречи обаче да направим опит да си счупим вратовете като от леглото се качихме на раклата, а оттам на гардероба, който беше допрян до нея и скачахме на едно от леглата.
Та тия работи са си до дете, а не до мебели.
Според мен си вземи едно двуетажно легло, но наистина може да почакаш като стане наистина нужно, когато преместиш бебето на отделно легло.

# 72
  • София
Опасни ми изглеждат и не бих си купила никога. Peace

# 73
  • На дивана, под юргана
Ако все пак се налага да се използва двуетажно легло, аз бих монтирал мрежа от горното легло към тавана - мрежа, подобна на тази в детските клубове, така че да не може да се скача или падне от леглото... Може да стане и по-интересно, ако е с пиратски мотиви например...

# 74
Всъщност има доста добре измислени двуетажни легла за по-малки деца. Доста са готини а и удобни

Общи условия

Активация на акаунт