Двуетажно легло - от каква възраст?

• 6 770
  • 34
  •   1
Отговори
Двуетажно легло за породени или деца с малка разлика - чудя се кога мога да ги организирам така дребните. Ако има мами, чиито деца спят така, ще се радвам да споделят   bouquet

# 1
Благодаря ти за темата и мен ме вълнува какво ще ти отговорят, понеже съм на същата вълна! Simple Smile

# 2
  • загубено
След 3-тата.Синът ми искаше такова за стаята си,но до 3 не можеше да слиза стабилно.
Което ме притесняваше ,ако е сънен и иска да иде до тоалетна как ще се справи.

# 3
Виж в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=525153.0
Доколкото си спомням, имаше майки, които се оплакват, че на детето, което спи горе, му става много топло (особено през отоплителния сезон). Може да обмислиш и вариант за легло, което се вади от другото. Така избягваш и височината на двуетажното.

# 4
Моите се сдобиха с такива легла /две горни, защото иначе щяха да се изядат кой да се катери по стълбичката/, когато дъщеря ми беше на 5 г., а синът ми на 4 г. До днес си спят още в тези легла. Удобни са, защото детските стаи не са много големи и така пространството под леглото е част от стаята.

# 5
Предполагам, че си зависи и от детето. Ние купихме на Криско легло, което се обръща и става за спане на горен етаж, а долу се получава нещо като мини-стаичка. На неговите инструкции пишеше да се ползва горе след 6-тата година. Криско го сложихме преди 3 месеца, преди това беше общо взето доста несигурен сънен и ме беше страх при слизането нощем. Но има дечица, които на 4 го ползват.

# 6
Голямата беше на 6, малката на 5. В бъдеще се предвижда сина ми да спи на него и въпреки, че от двугодишен се катери на горното легло, все още не смятам , че мога спокойно да го оставя да спи горе-на 3 и половина е. Ще изчакам може би година още Thinking

# 7
  • Пловдив
Когато дъщеря ми стана на 2 годинки я преместих на долното легло от кошарата. А няколко месеца преди да навърши 4 я качих на втория етаж, за да настаня брат й на нейно място. Нямаме нито един инцидент през всички тези години.

# 8
Страх ме е от тези легла. Взехме две единични и ги събрахме едно до друго. Като пораснат децата, ще разделим леглата.

# 9
  • София
На моите леглата са на височина 1,20 м, а отдолу имат етажерки за играчки. Направихме им две високи, защото и двамата искаха да спят на 2 - я етаж Laughing. Леглата са от преди 4 месеца, което ще рече, че сина ми е бил тогава на 5, а дъщеря ми на 3 и половина.

# 10
И нашето не е високо - 116см. Е, ако се изпльоска спящ отгоре все е високо, де  Laughing

# 11
Бяха съответно на 4 и 5 год. Проблеми не сме имали.

Блонди от Икеа, нали? И нашите са от там  Simple Smile

# 12
Притесняват ме тези легла на два етажа и на този етап не бих си взела. Нешето е двойно, но отдолу се издърпва второто, което е на колелца. После пак се прибира. Пести място и е много удобно, а и няма да се притеснявам, че някой може да падне в просъница

# 13
Сега виждам темата. Голямото дете спи на двуетажно легло от детската градина- там имаха такова.
У дома си спеше на нормално. Сега вече заедно с малкото имат самостоятелна стая и легло на два етажа- т.е. голямото е на 7 и половина, малкото на 2. Спят така от около месец.
В началото имах притеснения, но за сега инциденти не сме имали.
Горният етаж е доста обезопасен, за долния си взехме преграда.

# 14
  • София
Купихме такова легло, когато малкия беше на няколко месеца. Големия беше на около 2 и малко. Бяхме в една стая и нямаше друг вариант. Прилепихме нашето легло до тяхното и "големия " спеше горе. За него беше много забавно качването по стълбата. Не се е опитвал да скача и ми беше спокойно. Малкия беше на долното, но реално си спеше при нас доста месеци. Много се будеше през нощта. Избрахме леглото от по-ниските за да има въздух за баткото. Добра работа ми свършиха тези легла. Прекрасни за малко пространство.

Общи условия

Активация на акаунт