За двуетажните легла

• 63 387
  • 163
  •   1
Отговори
# 75
Моите деца спят точно на двуетажно легло от Икеа вече 4 години. ...никога не сме имали проблем. Освен аз, когато сменям чаршафи (но и на това му намерих лесното).

Моля, сподели. Тепърва ми предстои да сменям чаршафи на втория етаж - още никой не спи горе. Предварително благодаря!

# 76
  • Sofia
Привет харесах доста легла,но ги няма в БГ, някой да познава добър майстор,който би могъл да изработи. http://munieca.snimka.bg/children/legla-idetska-staia.567747
Понеже при баба й спим в една стая ми се искаше вариат с легло над спалнята.
или

намерих и много други идеи....

Сега ако кажете и добър и при възможност не скъп майстор  Flutter

# 77
  • София
Настръхнах. Спомних си ужасната случка с децата на Руска и двуетажното им легло.
Категорично съм против на каквато и да е възраст!  Sad

Това е първото, за което се сетих, щом отворих темата.
Не бих сложила такова легло у дома.

# 78
Моите легла се вадеха едно от друго. На долното спеше голямото дете на горното малкото. Случвало се е малкия да падна на долното легло, но нямаше пробле, защото баткото си го гушваше и така ги намирах от време навлеме сутрин.

# 79
 За 2-3 годишни деца ми се струва опасничко да спят на двуетажните високи легла  ThinkingАз като дете съм спала на втория етаж на леглото, но бях на 5 години. не сме имали неприятни инциденти, но бяхме и две момичета...сравнително кротки.
 Много ми харесаха идеите за високите легла под кото става като къщичка, може би след 3-4 години  бих взела такова на малкият, но дали тогава вече ще му е интересно да се завира на такова местенце  newsm78
 тук също има много интересни идеи, но не са най- по темата http://freshome.com/2010/10/29/a-miniature-world-of-fantasy-and- … y-childrens-beds/

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 17:28 от poem

# 80
  • София
Следя си темичката, нищо, че не пиша. Засега отложихме това с леглата за лятото, пък и тогава не е сигурно какво ще решим, но поне каката ще е на 3г.

# 81
Голямата дъщеря спа на легло на "втори етаж" от 4-годишна до онзи ден (на 7 години е).
Леглото беше много добре обезопасено, стълбите всъщност бяха големи чекмеджета (не знам как  да ги обясня), а под него беше гардероб (не друго легло), но не й беше удобно. Оплакваше се, че и е много топло и доста време не искаше да заспива там, а на спалнята. Което пък тормозеше мен, защото после трябваше да я качвам в леглото й (а трудно се носят 20 кг по стълби  Simple Smile).

От два дни сме с нови легла, нормални и каза, че и е много удобно леглото. Даже под нейното направихме още едно, издърпващо се, за да има къде да спи приятелката й.

# 82
  • София
Добре де, при леглата тип "сандвич" /когато едното се изтегля/ не е ли твърде вероятно детето, което спи на по-високото легло да се изтърси върху другото, на по-ниското? Все пак нощем децата доста се въртят, а при този вариант няма опция да се сложи преграда.
Моля майките, които имат такива легла да споделят опит.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 11:08 от asjuta

# 83
  • sofia
Оплакваше се, че и е много топло и доста време не искаше да заспива там, а на спалнята.
Ние наследихме едно двуетажно и го ползвахме известно време. Големия спеше горе и му беше адски топло. А отделно и нещо не беше оразмерено и разстоянието между двата етажа беше много малко и като седне човек си удря главата....резнахме го на две нормални легла

# 84
  • София
Нормално е на втория етаж на леглото да е по-топло...топлия въздух е по-лек от студения и ходи в горната част на стаята...

# 85
Добре де, при леглата тип "сандвич" /когато едното се изтегля/ не е ли твърде вероятно детето, което спи на по-високото легло да се изтърси върху другото, на по-ниското? Все пак нощем децата доста се въртят, а при този вариант няма опция да се сложи преграда.

Ние все още не сме го ползвали, но при нас долното легло се издърпва изцяло (не е закрепено за горното) и в стаята има достатъчно място да го изтегля така, че да не е залепено за другото, а да има място между тях.

# 86
Добре де, при леглата тип "сандвич" /когато едното се изтегля/ не е ли твърде вероятно детето, което спи на по-високото легло да се изтърси върху другото, на по-ниското?
Разбира се, че е възможно, особено, ако детето при спане в нормално легло му се случва да пада на земята.
Леглата тип сандвич са подходящи за деца, които спят спокойно и не се въртят много. Всъщност достатъчно е поне едното дете да не се върти при спане и ще бъде поставено на по-високия матрак.
Иначе двуетажните с преграда са по-добрият вариант.

# 87
# 88
  • София
Не разбирам защо топлото второ легло е такъв голям проблем.. една по-лека завивка не върши ли работа? 
колко градуса е разликата в темп. долу и горе?

# 89
По-горе бях писала, че моите легла бяха точно такива. Имам две момчета. Разликата им е 11 години и нямаше проблем, когато малкия падне при батко си. при първото падане се разпищя, но след това не му правеше впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт